Marmaths 10 Σεπτεμβρίου 2012 Author #26 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι, ναι αυτό το ξέρω! Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 13 Σεπτεμβρίου 2012 Author #27 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 Να σας ρωτήσω: Μου έδωσε ένας γνωστός μου ένα φίλτρο 2215 που όμως έχει να το χρησιμοποιήσει σχεδόν 6 χρόνια. Χρειάζεται να του κάνω κάποια απολύμανση πριν το βάλω να τρέχει στο ενυδρείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 13 Σεπτεμβρίου 2012 #28 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 απλα πλυνε το παρα πολυ καλα με νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 13 Σεπτεμβρίου 2012 Author #29 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 Οκ! Ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 15 Σεπτεμβρίου 2012 #30 Share 15 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ απλά θα σου υπενθυμίσω πως το ενυδρείο σου χρειάζεται και ανάλογο στήσιμο για να δεχτεί τις αφρικάνες. Πέτρες, αν καταλήξεις σε πετρόψαρα. Οπότε θα πρέπει να βγάλεις την άμμο, να τοποθετήσεις τις πέτρες σωστά και μετά να επανατοποθετήσεις την άμμο. Όταν λες, ότι η άμμος έχει πάνω άλγη? Μπορείς να μας δώσεις μια φωτογραφία? Επίσης, το στρώσιμο μπορεί να γίνει με έτοιμα σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 15 Σεπτεμβρίου 2012 Author #31 Share 15 Σεπτεμβρίου 2012 Είναι απαραίτητο να μπουν πρώτα οι πέτρες και μετά η άμμος; Για ποιο λόγο; Εγώ σκεφτόμουν να βάλω τις πέτρες πάνω στην άμμο. Η άμμος είχε κάτι πράσινα εκεί που ακουμπούσε στο τζάμι. Τώρα, όμως, που έκανα μια μεγάλη αλλαγή νερού με σκοπό να ρίξω την αμμωνία, καθάρισα πολύ καλά την άμμο και την ανακάτεψα ώστε να βγει πάνω η βρώμα να την καθαρίσω και να φύγει και η άλγη, οπότε πλέον δεν έχω αυτό το πρόβλημα. Το φίλτρο το εσωτερικό (που θα το βάλω κι αυτό να τρέχει μαζί με το εξωτερικό) είναι στρωμένο, οπότε δεν χρειάζεται κάτι. Το εξωτερικό τώρα, χρειάζεται στρώσιμο από την αρχή ή δεν υπάρχει λόγος αφού το νερό είναι οκ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 15 Σεπτεμβρίου 2012 #32 Share 15 Σεπτεμβρίου 2012 Είναι απαραίτητο να μπουν πρώτα οι πέτρες και μετά η άμμος; Για ποιο λόγο; Εγώ σκεφτόμουν να βάλω τις πέτρες πάνω στην άμμο. ΜΗΝ το κάνεις, γιατί αν τα ψάρι σκάψουν θα έχεις κατολίσθηση... έχω κακιές εμπειρίες..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 15 Σεπτεμβρίου 2012 Author #33 Share 15 Σεπτεμβρίου 2012 Αααααα... μάλιστα! Δεν το είχα σκεφτεί αυτό! Οκ, λοιπόν, αφού θα βγάλω την άμμο τελείως, θα έχω και την ευκαρία να την καθαρίσω τέλεια! Ευχαριστώ για την πληροφορία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 21 Σεπτεμβρίου 2012 Author #34 Share 21 Σεπτεμβρίου 2012 Καλημέρα! Το φίλτρο είναι σχεδόν έτοιμο με τα λάστιχά του και όλα. Μου λείπει μόνο ένα μικρό εξάρτημα που θα το πάρω την Δευτέρα κι είμαι έτοιμη να ρίξω ψάρια μετά. Το πρόβλημά μου τώρα είναι οι πέτρες. Από πού θα μπορούσα να μαζέψω πέτρες; Είναι κανείς άλλο από Πειραιά που να έχει μαζέψει κι εκείνος από κάπου να μου πει που να πάω; Στο προηγούμενο ενυδρείο μου είχα 5 πετρες μεγαλούτσικες για διακόσμηση. Αυτές που φαίνονται σε αυτό το λινκ (για κάποιο λόγο που δεν ξέρω δεν με αφήνει να βάλω την φωτό εδώ): http://imageshack.us/photo/my-images/521/dscn6210d.jpg/ Κάνουν για αυτή τη δουλειά; Μπορώ να βρω κάπου ίδιες ή να πάρω άλλες διαφορετικές; Καμιά βοήθεια σε αυτό; Μόνο αυτό μου έχει μείνει. Αν το τακτοποιήσω, από Τρίτη θα μπορώ να βάλω ψάρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 22 Σεπτεμβρίου 2012 #35 Share 22 Σεπτεμβρίου 2012 Πετρες καλό θα ηταν να βρεις στρογγυλεμένες ωστε να να τις τοποθετησεις με τετοιο τροπο που να δημιουργησουν σπηλιές και κρυψωνες, που είναι απαραίτητες για τα ψαρια! Μπορεις να κανεις μια βολτα στην παραλιακή για πέτρες....υπαρχει μια παραλία μετα το "Νότος" 4ο παρκινγκ αριστερά που θα μπορουσες να βρεις διαφορες πετρες....ενα καλο ξεβγαλμα και μεσα! Ψαρια να βαλεις οταν βεβαιωθείς οτι το ενυδρειο ειναι ετοιμο και το νερό καταλληλο...δεν χρειάζεται να βιαστεις... Καλή συνεχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 23 Σεπτεμβρίου 2012 Author #36 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 Prince, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες! Για την παραλία που λες μήπως θα σου ήταν εύκολο να μου στείλεις ένα χάρτη; Δεν βιάζομαι να βάλω ψάρια (άλλωστε δεν έχω βρει ακόμα και από που θα τα πάρω). Θέλω να γίνει πρώτα ολόσωστο στήσιμο και τέλειες τιμές και μετά... Έχουμε καιρό! Απλά έχω κολλήσει τώρα στις πέτρες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 23 Σεπτεμβρίου 2012 #37 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 Στη συγκεκριμένη παραλία αμφιβάλλω αν έχουμε αφήσει τίποτα όρθιο. Πάντως οι παραλίες είναι γεμάτες, κάνε μια βόλτα και σίγουρα θα βρεις πέτρες που να σου αρέσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 23 Σεπτεμβρίου 2012 #38 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 Prince, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες! Για την παραλία που λες μήπως θα σου ήταν εύκολο να μου στείλεις ένα χάρτη; Δεν βιάζομαι να βάλω ψάρια (άλλωστε δεν έχω βρει ακόμα και από που θα τα πάρω). Θέλω να γίνει πρώτα ολόσωστο στήσιμο και τέλειες τιμές και μετά... Έχουμε καιρό! Απλά έχω κολλήσει τώρα στις πέτρες... Ακριβως,κανε το στησιμο που σου αρεσει και που ανταποκρινεται στους μελλοντικους κατοικους.Το στρωσιμο γινεται με διαφορους τροπους,δεν μας αγχωνει.Αρκει οπως βλεπω να υπαρχει μερακι και υπομονη.Καλη συλλογη πετρων,η αναφερομενη παραλια εχει στησει πολλα υπεροχα αφρικανικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 23 Σεπτεμβρίου 2012 Author #39 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 Αχ, βρε παιδιά, διαφωτίστε με λίγο πως να πάω εκεί! Από παραλιακή; Κανένας χάρτης εύκαιρος από κάποιον (μιας και όλοι την ξέρετε, από ότι βλέπω); Επίσης, για ένα 120λιτρο ενυδρείο, πόσες περίπου πέτρες να μαζέψω... Ένας κουβάς φτάνει; (χεχεχε... να δω πώς θα τις κουβαλήσω...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 24 Σεπτεμβρίου 2012 Author #40 Share 24 Σεπτεμβρίου 2012 Τελικά πήρα πέτρες σήμερα, κι έκανα το νέο στήσιμο! Να μερικές πρώτες φωτογραφίες: Περιμένω σχόλια και προτάσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 24 Σεπτεμβρίου 2012 #41 Share 24 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Από τις φωτογραφίες σου δεν μπορώ να διακρίνω καλά αν πίσω από τις "φεγγαρόπετρες" οι υπόλοιπες πέτρες έχουν δημιουργήσει σπηλιές και περάσματα. Προσωπικά, θα κατέβαζα από την αριστερή μεριά την πάνω πέτρα και θα την τοποθετούσα πιό χαμηλά, μιάς κι εκεί ψηλά δεν έχει κάποια λειτουργική αξία, για να δημιουργήσω καμιά σπηλιά παραπάνω. Κατά τα άλλα, εάν το στήσιμο είναι λειτουργικό και σου αρέσει, είσαι μιά χαρά. Έγινε επεξεργασία 27 Σεπτεμβρίου 2012 - ilouvatar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 27 Σεπτεμβρίου 2012 Author #42 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι, έχουν δημιουργηθεί πολλές σπηλιές γιατί οι πίσω πέτρες είναι στρογγυλοποιημένες στις άκρες, οπότε δημιουργούν κενά ανάμεσα σε δύο! Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει, τώρα αν θα είναι λειτουργικό, θα φανεί μόλις μπουν τα ψάρια! Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος