mpouf 9 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 9 Σεπτεμβρίου 2012 Σκεφτομαι να κανω ενα νεο ενυδρειο και πιο συγκεκριμενα οι διαστασεις του τζαμιου θα ειναι 180 μηκος χ 50 πλατος χ 60 υψος με κοντρες πανω κατω.Με δεκαρι γυαλι θα ειμαι καλα ή να παω σε 12αρι? Οσον αφορα την μεταλλικη βαση σκεφτομαι το εξης και θελω την γνωμη σας.Ο πατος του γυαλιου θα ειναι 50 εκ.Η μεταλλικη βαση θα ντυθει με ξυλο αλλα για πρακτικους κι αισθητικους λογους θα ηθελα να κανω το πλατος της μεταλλικης βασης 7 ποντους στενοτερη δηλ 43.Πανω απο τη βαση θα βαλω μαλλον 4αρα μελαμινη με 50 εκ πλατος ,απο πανω πλακαζ θαλασσης 50 εκ πλατος και πιο πανω φελιζολ dow 3 εκ παλι 50 εκ πλατο.Τελος θα κατσει το ενυδρειο. Τι λετε θα εχει προβλημα το γυαλι οπου για 7 εκατοστα θα παταει μονο στα ξυλα και στο φελιζολ στο πλατος?Στο μηκος θα παταει σε ολη την επιφανεια. Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
marnieros 9 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 9 Σεπτεμβρίου 2012 12αρι τζαμι !κοντρες πανω/κατω με την βαση μπορεις να το κανεις οπως το λες dow δεν χρειαζεσαι βαλε το κλασικο φελιζολ το ασπρο με τις μπιλιτσες που εχει οταν θρυμματιζεται οταν λες 4αρα μελαμινη ενοεις 4cm? αν ειναι ετσι εισαι καλα κοντρα πλακε θαλασσης ειναι περιτο απλα μονωσε το σοκορο τις μελαμινης να μην παρει υγρασια Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 9 Σεπτεμβρίου 2012 #3 Share 9 Σεπτεμβρίου 2012 Σκεφτομαι να κανω ενα νεο ενυδρειο και πιο συγκεκριμενα οι διαστασεις του τζαμιου θα ειναι 180 μηκος χ 50 πλατος χ 60 υψος με κοντρες πανω κατω.Με δεκαρι γυαλι θα ειμαι καλα ή να παω σε 12αρι? Οσον αφορα την μεταλλικη βαση σκεφτομαι το εξης και θελω την γνωμη σας.Ο πατος του γυαλιου θα ειναι 50 εκ.Η μεταλλικη βαση θα ντυθει με ξυλο αλλα για πρακτικους κι αισθητικους λογους θα ηθελα να κανω το πλατος της μεταλλικης βασης 7 ποντους στενοτερη δηλ 43.Πανω απο τη βαση θα βαλω μαλλον 4αρα μελαμινη με 50 εκ πλατος ,απο πανω πλακαζ θαλασσης 50 εκ πλατος και πιο πανω φελιζολ dow 3 εκ παλι 50 εκ πλατο.Τελος θα κατσει το ενυδρειο. Τι λετε θα εχει προβλημα το γυαλι οπου για 7 εκατοστα θα παταει μονο στα ξυλα και στο φελιζολ στο πλατος?Στο μηκος θα παταει σε ολη την επιφανεια. Ευχαριστω Δεν πολυ καταλαβα!Ολο το ενυδρειο θα παταει σε φελιζον και τα 7 εκατοστα μονο σε ξυλα?Τα λιτρα ειναι αρκετα για να φελιζον,εγω σε 2,00x0,52x0,70 το εχω βαλει να παταει σε ολη την επιφανεια σε 10 πλακαζ θαλασσης.Η γνωμη μου ειναι και τα 7 εκατοστα να πατανε πανω στην βαση,καθως και τα 50 εκ πλατος να τα κανεις 60 εκ,με αλλα λογια το υψος να το κανεις πλατος που ειναι καλυτερες αναλογιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
τολισ 9 Σεπτεμβρίου 2012 #4 Share 9 Σεπτεμβρίου 2012 15αρι τζαμι και κοντρες πανω κατω 10αρες κατα τη γνωμη μου να εισαι σιγουρος!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 9 Σεπτεμβρίου 2012 #5 Share 9 Σεπτεμβρίου 2012 Σε παρομοιες διαστασεις εχω φτιαξει το δικο μου με 10αρι τζαμι ultra clear. Οσο για τον πάγκο δεν πιστευω να εχεις προβλημα αν και στο δικο μου το πατησα κανονικα για τον φοβο του ιουδαιου. http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 9 Σεπτεμβρίου 2012 #6 Share 9 Σεπτεμβρίου 2012 15άρι τζαμι ειναι υπερβολή. 12άρι νομιζω πώς ειναι καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpouf 9 Σεπτεμβρίου 2012 Author #7 Share 9 Σεπτεμβρίου 2012 Βρηκα τα τζαμια 10 εκ. σε πολυ καλη τιμη.Τα τζαμια για διαστασεις 180χ50χ60 ρονταρισμενα και η οθονη extra clear 150 ευρω χωρις φπα.Για 12 αρια δεν ρωτησα ακομα. Επισης σκεφτομαι να το υποστηριξω με δυο εξωτερικα φιλτρα και οχι με σαμπ κι αυτο γιατι τωρα εχω ηδη ενα 2080 κι ενα 2071 της Eheim.Και καποια στιγμη θα βαλω ακομα ενα 2080. Το ενυδρειο θα φιλοξενησει μια ομαδα tropheus kasanga ενηλικα και δεν σκοπευω να φυγω απο την Αφρικη και μετεπειτα. Μήπως ειναι καλυτερα να παω να παρω το Anubias 180χ60χ65 και να μην μπλεκω με κατασκευες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 9 Σεπτεμβρίου 2012 #8 Share 9 Σεπτεμβρίου 2012 Κοιτα και με τα φιλτρα μια χαρα θα την βολεψεις τωρα για το ανουμπια ειναι αλλο θεμα και σιγουρα εσυ ξερεις καλυτερα την τσεπη σου αλλα επισης μπορεις να ψαξεις στις αγγελειες του φορουμ και να βρεις καποιο μεταχηρησμενο σε καλη τιμη στα μετρα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpouf 10 Σεπτεμβρίου 2012 Author #9 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 Υπαρχει καποιος ενδοιασμος για τα συγκεκριμενα ενυδρεια?Δηλ ειναι προτιμοτερο να το κανω diy παρα το anubias?Γιατι σε κοστος το υπολογιζω πανω κατω στα ιδια λεφτα , μιλαμε παντα για τη γυαλα και το φωτιστικο μονο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 10 Σεπτεμβρίου 2012 #10 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 Προσωπικα δεν ειχα ποτε anubias αλλα δεν εχω ακουσει και ασχημα σχολια, οποτε εαν νομιζεις οτι το κοστος θα ειναι παρομοιο και δεν θελεις να μπλεξεις με την κατασκευη τοτε παρε το anubias να ξεμπερδευεις μια που εχει και τα καπακια του ετοιμο και περιποιημένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 10 Σεπτεμβρίου 2012 #11 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) οταν λες οθονη extra clear εννοεις το μπροστινο τζαμι?? επισης να σου πω οτι ρονταρισμενο το τζαμι θα σου μικρινει πολυ το παχος του τζαμιου με οτι αυτο συνεπαγεται οταν θα κοληθει.αν θες να το ρονταρεις κανε μονο τις πλευρες που δεν θα κοληθουν.Να ξερεις πως μπορεις να το κανεις και με απλο τροχισμα κατεβαζοντας πολυ το κοστος των γυαλιων. Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2 Έγινε επεξεργασία 10 Σεπτεμβρίου 2012 - malamadre Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpouf 14 Δεκεμβρίου 2012 Author #12 Share 14 Δεκεμβρίου 2012 Λοιπον, Παραγγειλα τελικα 12 αρι τζαμι για τη γυαλα.Εχω βρει κοντρες - ρεταλια 15αρες αλλα ειναι μονο 3 εκ στο πλατος.Θα εχω θεμα η να βαλω 12 αρες απο την αρχη?Και αν βαλω 12αρες ποσο πλατος να εχουν?6-7 ποντοι ειναι καλα? Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 14 Δεκεμβρίου 2012 #13 Share 14 Δεκεμβρίου 2012 Μήπως ειναι καλυτερα να παω να παρω το Anubias 180χ60χ65 και να μην μπλεκω με κατασκευες? θα το λεω οπου μου το δινετε η ευκαιρεια!!!...................μακρια απο ανουμπιας..........για μενα!!!!το δικο μου ηρθε κουτα κ ειχε διαρροη κ οι κοντρες του μηδαμηνες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 14 Δεκεμβρίου 2012 #14 Share 14 Δεκεμβρίου 2012 Λοιπον, Παραγγειλα τελικα 12 αρι τζαμι για τη γυαλα.Εχω βρει κοντρες - ρεταλια 15αρες αλλα ειναι μονο 3 εκ στο πλατος.Θα εχω θεμα η να βαλω 12 αρες απο την αρχη?Και αν βαλω 12αρες ποσο πλατος να εχουν?6-7 ποντοι ειναι καλα? Ευχαριστω 3 εκ. πλατος εγω δεν θα εβαζα! καλυτερα παρε αλλες(μπορεις και 10αρες) και καν΄τες 5εκ. για να μην σου μειωθει και πολυ το ανοιγμα απο πανω!! προς συντονιστες:το θεμα καλυτερα να μεταφερθει στο γλυκο νερο αφου προοριζεται για αφρικη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 16 Δεκεμβρίου 2012 #15 Share 16 Δεκεμβρίου 2012 Το δικο μου 2χ52χ70 εχει γινει με 10αρι,διπλο πατο και τρεις κοντρες πανω(τρεχει απο το 2009 απροβληματιστα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 18 Δεκεμβρίου 2012 #16 Share 18 Δεκεμβρίου 2012 5 - 10 εκ οκ αλλά το 3 είναι λίγο μου φαίνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος