gregog7 13 Μαρτίου 2013 #176 Share 13 Μαρτίου 2013 Αν χωράει μπουκαλι μισολιτρο,κόψε το στόμιο εκεί που γίνεται κανονικο μπουκάλι,βαλτο με την ανάποδη μέσα στο μπουκάλι,βάλε και τροφή,ίσως να δουλέψει Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 14 Μαρτίου 2013 Author #177 Share 14 Μαρτίου 2013 Χέρι δεν μπαίνει;;;;;;αν μπαίνει πιάστον με λίγο τροφή...!εμένα οι δικοί μου κλόουν τρίβονται στο χέρι μου κάθε φορά που το βάζω μέσα για κάποια εργασία...μόνο το ντάμσελ μου κάνει πεσίματα!!! και σε μένα έρχεται πάνω μου αλλα πολύ δύσκολο να πιάσεις ψάρι με το χέρι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 14 Μαρτίου 2013 Author #178 Share 14 Μαρτίου 2013 το απόγευμα θα κάνω προσπάθεια με το μπουκάλι...νομίζω είναι η καλύτερη λύση.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 14 Μαρτίου 2013 #179 Share 14 Μαρτίου 2013 Τι έγινε? Έχουμε κανένα νέο? Κατάφερες να το πιάσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 15 Μαρτίου 2013 Author #180 Share 15 Μαρτίου 2013 λοιπόν, o clownακος με κοροιδευε χαλαρά με την παγίδα.. δεν έγινε δουλειά.. ΑΛΛΑ! τον έπιασα στον 'υπνο κυριολεκτικά! πολύ έυκολα κιόλας!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
omilos heraklion 15 Μαρτίου 2013 #181 Share 15 Μαρτίου 2013 σχετικά με τον clown είναι πανέξυπνο είχα και εγώ μια παγίδα του εμπορίου και για να μπει στην παγίδα έκανε τουλάχιστον 3 βδομάδες μέχρι που τον έπιασα θέλει πολύ υπομονή!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 15 Μαρτίου 2013 #182 Share 15 Μαρτίου 2013 Πως τον έβγαλες τελικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 15 Μαρτίου 2013 Author #183 Share 15 Μαρτίου 2013 Πως τον έβγαλες τελικά? με την απόχη την ώρα που κοιμόταν. δεν αντέδασε καθόλου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 24 Μαρτίου 2013 Author #184 Share 24 Μαρτίου 2013 καλησπέρα! μια μικρή βοήθεια σε 2 πραγματάκια που με προβληματίζουν.. 1) πάει πάνω απο μήνας που ενώ μετράω μηδέν νιτρικά και φωσφορικά αλλα οι άλγες μου δεν φεύγουν.. δεν εχω hair algae. οι άλγες μου είναι κάποια Red bubble, λίγη Byropsis, Dictyota σε ένα βραχο και λίγη Cladophoropsis..α! επίσης στον αραγωνίτη παίζουν και 2-3 μικρές στάμπες κυανοβακτήριο.. κανένα απο αυτά δεν αναπτύσσεται αλλα δεν μειώνεται κιόλας!!! γενικά έχω ελαφρύ χέρι στο τάισμα και κάνω τακτικές αλλαγές.. τι μπορεί να φταίει??? πόσο μπορεί να χρειαστεί να περιμένω???? 2) το άλλο μου προβληματάκι είναι η χαμηλή σκληρότητα.. αν και όλες μου οι τιμές είναι καλές, KH είμαι στο 6,3. τα ζωντανά είναι όλα μια χαρά. ξεκίνησα με σόδα και μετα με ένα πρόσθετο της seachem αλλα τα αποτελέματα ήταν παροδικά και επιρρέαζαν ασβέστιο και μαγνήσιο οπότε και τα έκοψα.. να κάνω κάτι για να αναιβάσω ή να μην αγχώνομαι???? έλεγα να ρίξω στο sump λίγο σπασμένο κοράλλι που είχα υπόστρωμα στο μικρό.. βέβαια θέλει πολύ καλό πλήσιμο για τότε απλά το είχα βάλει σε μια σακκούλα όπως ήταν... να το κάνω????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 24 Μαρτίου 2013 #185 Share 24 Μαρτίου 2013 Όχι!πάρε της kent το kh buffer σε σκόνη και θα βρεις την υγειά σου!φοβερό σκεύασμα και χωρίς να επηρεάζει άλλες τιμές!Απλά πρόσεχε την δοσολογία γιατί απότομες μεταβολές μπορούν να σου τουμπάρουν το ενυδρείο για πλάκα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 24 Μαρτίου 2013 #186 Share 24 Μαρτίου 2013 Αυτό είναι!Είναι ότι καλύτερο έχω πιάσει στα χέρια μου για το kh! Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 24 Μαρτίου 2013 #187 Share 24 Μαρτίου 2013 Αυτό είναι!Είναι ότι καλύτερο έχω πιάσει στα χέρια μου για το kh! +1 αλλα πρεπει να βρεις τον τροπο να το κρατας και σταθερο.Το αλατι σου τι kh σου δινει?Αν εχεις αλγες εχεις και φοσφωρικα.Και αν εχεις οντως 0 No3 υπαρχει ανισορροπια στο συστημα σου, μιας και αναλογικα τα Νο3 πρεπει να ειναι περισσοτερα στην στηλη του νερου απο τα Ρο4.Ταιζε λιγο περισσοτερο και κανε χρηση βακτηριων Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 24 Μαρτίου 2013 #188 Share 24 Μαρτίου 2013 +1 αλλα πρεπει να βρεις τον τροπο να το κρατας και σταθερο.Το αλατι σου τι kh σου δινει?Αν εχεις αλγες εχεις και φοσφωρικα.Και αν εχεις οντως 0 No3 υπαρχει ανισορροπια στο συστημα σου, μιας και αναλογικα τα Νο3 πρεπει να ειναι περισσοτερα στην στηλη του νερου απο τα Ρο4.Ταιζε λιγο περισσοτερο και κανε χρηση βακτηριων +1 κι από εμένα,ένας τρόπος είναι να ξεκινήσεις να μετράς αν δεν έχεις δοσομετρική,πριν και μετά την πρόσθεση του coral builder,δες πόσο από το σκεύασμα πρόσθεσες,και βρες μια καθημερινή (ή μέρα παρά μέρα) ρουτίνα.Απλά να ξέρεις ότι αν το kh σου είναι χαμηλό,είναι και το ph ασταθές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 24 Μαρτίου 2013 #189 Share 24 Μαρτίου 2013 +1 κι από εμένα,ένας τρόπος είναι να ξεκινήσεις να μετράς αν δεν έχεις δοσομετρική,πριν και μετά την πρόσθεση του coral builder,δες πόσο από το σκεύασμα πρόσθεσες,και βρες μια καθημερινή (ή μέρα παρά μέρα) ρουτίνα.Απλά να ξέρεις ότι αν το kh σου είναι χαμηλό,είναι και το ph ασταθές. Α και κατι ακομα το ΚΕΝΤ θελει κοφτες κουταλιες στην δωση.Στην αρχη βαλε τις μισες απο οτι λεει, μετρα σε μια ωρα και στην συνεχεια αν χρειαστει ξαναβαλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 24 Μαρτίου 2013 #190 Share 24 Μαρτίου 2013 Ναι και πρόσθεσε το στο ενυδρείο με την σταγονομετρική μέθοδο σιγά σιγά!Είναι πολύ δυνατό σκεύασμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 25 Μαρτίου 2013 Author #191 Share 25 Μαρτίου 2013 +1 κι από εμένα,ένας τρόπος είναι να ξεκινήσεις να μετράς αν δεν έχεις δοσομετρική,πριν και μετά την πρόσθεση του coral builder,δες πόσο από το σκεύασμα πρόσθεσες,και βρες μια καθημερινή (ή μέρα παρά μέρα) ρουτίνα.Απλά να ξέρεις ότι αν το kh σου είναι χαμηλό,είναι και το ph ασταθές. Kώστα, αυτό με το Ph φοβάμαι γι αυτό ήθελα να αναιβάσω.. testαρω συχνά όμως και δεν εχω κάποιο πρόβλημα.. γι αυτο δεν ξέρω αν αξίζει να μπλεχτώ με επιπλέον σκόνες.. σας βλέπω όμως όλους θερμούς με το σκεύασμα της kent και με βάζετε σε σκέψεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 25 Μαρτίου 2013 #192 Share 25 Μαρτίου 2013 To αλατι μηπως πρεπει να το ξαναδεις?Με το ΚΕΝΤ θα σου ανεβει αλλα για να το κρατας σταθερο θα πρεπει να το βαλεις στις ρουτινες σου το σκευασμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 25 Μαρτίου 2013 Author #193 Share 25 Μαρτίου 2013 +1 αλλα πρεπει να βρεις τον τροπο να το κρατας και σταθερο.Το αλατι σου τι kh σου δινει?Αν εχεις αλγες εχεις και φοσφωρικα.Και αν εχεις οντως 0 No3 υπαρχει ανισορροπια στο συστημα σου, μιας και αναλογικα τα Νο3 πρεπει να ειναι περισσοτερα στην στηλη του νερου απο τα Ρο4.Ταιζε λιγο περισσοτερο και κανε χρηση βακτηριων στο κουβά μέτρησα 6.. το αλάτι μου είναι tropic marine pro reef.. το πρόβλημα με τα test φωσφορικών το ξέρω..παρ ότι μου δείνει 0 κάτι πρέπει να υπάρχει που καταναλώνεται... αλλάζω αντιφώσφορο (DELTEC) κάθε εβδομάδα τις τελευταίες 2 βδομάδες.. ταίζω κάθε 2η μέρα μισό κύβο mysis με 1-2 μικρά κομματάκια μαρίδα καθαρισμένη διαλυμένα σε λίγο νερό απο το ενυδρίο με 1 σταγόνα σκορδόζουμο και 2ml zooplankton.. δικία μου η συνταγή.. με αυτά ταίζω 2 clownακια, 1 sunrise dottyback, 1 bubble anemone, 1 mini-maxi carpet, 1 hammer coral και την acanthastrea.. επειδή θέλω να αναιβάσω τα νιτρικά μου στο 1-2 έχω κόψει τα βακτήρια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmarbel 25 Μαρτίου 2013 #194 Share 25 Μαρτίου 2013 στο κουβά μέτρησα 6.. το αλάτι μου είναι tropic marine pro reef.. Eγω, γιατί μετράω 11 το αλάτι και 9 στο ενυδρείο????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 25 Μαρτίου 2013 Author #195 Share 25 Μαρτίου 2013 κάποια στιγμή είχα θάψει ένα βραχάκι στο αραγωνίτη για να πατήσει πάνω το clamακι μου.. το βραχάκι τότε ήταν κατακόκκινο απο κοραλίνη και κάποτε φιλοξενούσε την πρώτη μου eyphilia.. χθες συφονάροντας στην αλλαγή νερού ανακάλυψα οτι το βραχάκι είχε γίνει μαύρο και το ίδιο ο αραγωνίτης τριγύρω του... τον αραγωνίτη τον συφόναρα όσο μπορούσα και στο κουβά είχε λίγο δυσάρεστη μυρωδιά... ξέρει κανείς γιατί έγινε αυτό??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 25 Μαρτίου 2013 #196 Share 25 Μαρτίου 2013 στο κουβά μέτρησα 6.. το αλάτι μου είναι tropic marine pro reef.. το πρόβλημα με τα test φωσφορικών το ξέρω..παρ ότι μου δείνει 0 κάτι πρέπει να υπάρχει που καταναλώνεται... αλλάζω αντιφώσφορο (DELTEC) κάθε εβδομάδα τις τελευταίες 2 βδομάδες.. ταίζω κάθε 2η μέρα μισό κύβο mysis με 1-2 μικρά κομματάκια μαρίδα καθαρισμένη διαλυμένα σε λίγο νερό απο το ενυδρίο με 1 σταγόνα σκορδόζουμο και 2ml zooplankton.. δικία μου η συνταγή.. με αυτά ταίζω 2 clownακια, 1 sunrise dottyback, 1 bubble anemone, 1 mini-maxi carpet, 1 hammer coral και την acanthastrea.. επειδή θέλω να αναιβάσω τα νιτρικά μου στο 1-2 έχω κόψει τα βακτήρια.. Παραξενο...Και εγω το pro δουλευω τελευταια και μου δινει 8 kh.Tαιζεις αρκετα ειδη!Ποσο αντιφωσφορο βαζεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 25 Μαρτίου 2013 Author #197 Share 25 Μαρτίου 2013 To αλατι μηπως πρεπει να το ξαναδεις?Με το ΚΕΝΤ θα σου ανεβει αλλα για να το κρατας σταθερο θα πρεπει να το βαλεις στις ρουτινες σου το σκευασμα έχεις κάποια πρόταση για αλάτι? δεν το έχω αλλάξει ποτέ.. δεν είχα και ποτέ όμως θέμα.. έχω και ένα 10κιλο ακόμα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 25 Μαρτίου 2013 Author #198 Share 25 Μαρτίου 2013 Παραξενο...Και εγω το pro δουλευω τελευταια και μου δινει 8 kh.Tαιζεις αρκετα ειδη!Ποσο αντιφωσφορο βαζεις? βάζω 20cc σε ένα δοσομετρητή που έχω.. τελευταία ταίζω τόσο για να αναιβάσω νιτρικά αλλα τίποτα! πιο παλια τάιζα ελάχιστα prime reef flakes τα 2 clownακια καθε 2 μέρες και 1 φορά τη βδομάδα το mix που σου ανέφερα για όλα τα ζωντανά..βέβαια τότε δεν είχα τον μαφιόζο τον dottyback.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 25 Μαρτίου 2013 #199 Share 25 Μαρτίου 2013 Εγώ χωρίς να σου φανεί αστείο,εδώ και περίπου 1 μήνα βάζω της fluval το sea.Το αλάτι μου δίνει στον κουβά 11.Πολύ καλό!Αν θες έλα να σου δώσω να κάνεις την δοκιμή σου!Δεν το περίμενα,αλλά εντέλει είναι ΑΨΟΓΟ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 25 Μαρτίου 2013 Author #200 Share 25 Μαρτίου 2013 Eγω, γιατί μετράω 11 το αλάτι και 9 στο ενυδρείο????? έλα ντε! πάντως με το κολλητό που είναι στο χόμπυ πέρνουμε τη ίδια πάρτίδα και νερό απο την ίδια όσμοση έχουμε ίδιες τιμές,,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος