Jump to content

Αλλαγή Λάμπας Σε Ενυδρείο Αμαζονίου

Χρήστος 96

Recommended Posts

σήμερα το πρωί με κάηκε η λάμπα στο ενυδρείο σκέφτομαι να βάλω αυτήν http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2288

το ενυδρείο είναι βιοτοπικο Αμαζονίου ελαφρώς φυτεμένο με blackwater και το φωτιστικό παίρνει μια λάμπα Τ8 25w

καμια γνωμη ;

Προσωπικα χρησιμοποιω ροζ λαμπα στον αμαζονιο μου.

Αρκετα κελβιν αν θυμαμαι καλα ειναι η λαμπα που δειχνεις

:)

Έγινε επεξεργασία - DIMITRIOS

υπαρχει σε κανενα e-shop για να την παραγγειλω

οκ ασ πουνε κιαλοι

γιατι τωρα δεν εχω λαμπα και πρεπει να παραγκειλω αυριο για να την εχω την τριτη

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι εχεις blackwater..........................

Τη λαμπα ειχες πριν; Τη ψαρια και φυτα εχεις μεσα; Εχεις και καποια αλλη λαμπα μαζι; και τη υψος εχει το ενυδρειο σου;;

Η λαμπα που προτεινεις ειναι 3 band οπως και η Arcadia απλα παιζουν σε αλλα Kelvin που οπως καταλαβαινεις δεν αντιπροσωπευουν πιστα την αναγραφωμενη χρωματικη τους θερμοκρασια και δεν αναδεικνύουν σωστα τα χρωματα των ψαριων. Λεγοντας αυτα δεν θελει να πει απο την αλλη οτι δεν κανουν την δουλεια τους αλλα προσωπικα δεν θα επελεγα μια 3 band εαν ειχα μονο μια λαμπα στο ενυδρειο μου μια που περαντου χρωματος εχουν και αρκετα λιγοτρα λουμεν σε σχεση με μια CRI 8.

Έγινε επεξεργασία - Rik

σήμερα το πρωί με κάηκε η λάμπα στο ενυδρείο σκέφτομαι να βάλω αυτήν http://www.petcumulu...roduct&pid=2288

το ενυδρείο είναι βιοτοπικο Αμαζονίου ελαφρώς φυτεμένο με blackwater και το φωτιστικό παίρνει μια λάμπα Τ8 25w

αν δεν κανω λάθος, που κατα 99% δεν κάνω, έχω την ιδια λάμπα με αυτη αλλά στα 30w.

αν σου εκανε πολύ ευχαριστως θα στην εδινα γιατι από ότι μου ειπαν μάλλον δεν κανει για τα ψαρια γλυκου...

Μου ειπαν πώς κουραζει τα ψαρια λόγω του μπλέ-μωβ φωτισμου που βγαζει.

τα φυτα μεσα ειναι 2 μετρια φυτα και 2 ευκολα αλλα δεν θημαμαι τα ονοματα

το ενυδρειο εχει υψοσ 45 εκ

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι εχεις blackwater..........................

Τη λαμπα ειχες πριν; Τη ψαρια και φυτα εχεις μεσα; Εχεις και καποια αλλη λαμπα μαζι; και τη υψος εχει το ενυδρειο σου;;

Η λαμπα που προτεινεις ειναι 3 band οπως και η Arcadia απλα παιζουν σε αλλα Kelvin που οπως καταλαβαινεις δεν αντιπροσωπευουν πιστα την αναγραφωμενη χρωματικη τους θερμοκρασια και δεν αναδεικνύουν σωστα τα χρωματα των ψαριων. Λεγοντας αυτα δεν θελει να πει απο την αλλη οτι δεν κανουν την δουλεια τους αλλα προσωπικα δεν θα επελεγα μια 3 band εαν ειχα μονο μια λαμπα στο ενυδρειο μου μια που περαντου χρωματος εχουν και αρκετα λιγοτρα λουμεν σε σχεση με μια CRI 8.

τα φυτα μεσα ειναι 2 μετρια φυτα και 2 ευκολα αλλα δεν θημαμαι τα ονοματα

το ενυδρειο εχει υψοσ 45 εκ

Φωτισε με λιγο παραπανω!!!

Τελος παντων για να μην σε παιδευω παραπανω εγω θα σου προτεινα μια Acadia freshwater απο ενυδρειακες λαμπες αλλιως μια απλη 865 απο καποιο ηλεκτρολογικο καταστημα με 3, 4 ευρω το πολυ και καθαρισες.

τα φυτά που έχω είναι Valisneria Nana Eichhornia Diversifolia Higrophilla lacustris

αυτή η λάμπα που λέω στην αρχή κάνει

και το ενυδρείο μου είναι σαν αυτό  στο ποστ 4 απλά το δικό μου έχει μια λάμπα
θα πάω και το καπάκι σε ηλεκτρολόγο να δω αν μπορεί να μου βάλει ακόμα μια λάμπα γιατί με την μια δεν γίνετε δουλειά

Αν και τη συγκεκριμενη λαμπα δεν την εχω κανει χρηση, ειναι για φυτεμενο. Σιγουρα με μια επιπλεων λαμπα θα ηταν πολυ καλυτερα.

αν βάλω τελικά και δεύτερη θέση για λάμπα λέω να βάλω αυτήν και την ροζ τής arcadia ή να βάλω την ροζ τής arcadia και την fresh water της arcadia τι λες ;;

Δεν εχω κατι με τις Hagen μια που για αυτο που προσφερουν ειναι σε καλή τιμη αλλα η Arcadia ειναι ποιο ποιοτικες. Προσωπικα προτιμω την δευτερη λυση............

και τώρα μόλις είδα πόσο κάνουν οι λάμπες 60 ευρω :blink::death: :death:

και τώρα μόλις είδα πόσο κάνουν οι λάμπες 60 ευρω :blink::death: :death:

60 ειναι υπερβολη!

http://www.petscy.com/manufacturer.php?man=9

τόσο τις βρήκα σε πολύ γνωστό e-shop

υ.γ δεν δουλεύει το λινκ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...