Jump to content

Παντρεμα Αμερικης Με Αφρικη

Recommended Posts

Θα ηθελα να μου πειτε τους λογους που convicts and labido δεν μπορουν να συνυπαρξουν στο ιδιο ενυδρειο

Ο μονος λογος που μπορω να σκεφτω (εκτος της συνηθειας) ειναι το pH του νερου αν και τα κονβικτς λενε οτι ζουν μια χαρα και σε ψηλοτερο απο 7.2.

Ετσι κι αλλιως απο τη βρυση μου εγω σε ολα μου τα ενυδρεια 8αρι πεχα παιρνω και δεν κανω προεργασια.

για πειτε

Για να μην μακρηγορώ, απλα καποια στιγμη θα αρχισουν να πεφτουν πολλες σφαλιαρες, περαν πολλων και αλλων παραμετρων!

Καλησπερα,οι σφαλιαριες αρκει που θα πεσουν,τωρα πιο πιθανο ειναι οι καταδικοι να δειρουν τα λαμπιντο.Οι κρυψωνες θα κανουν δουλεια αν σου αρκει να βλεπεις τα ψαρια σου συνεχως κρυμενα και στρεσαρισμενα.Υπαρχουν πολλες επιλογες ωστε να αποφυγεις το παντρεμα των 2 ηπειρων.Να φανταστω,δεν εχεις αποφασισει ποιο απο τα 2 σου αρεσει περισσοτερο?

Ο λογος ειναι οτι εχω 2 ενυδρεια με το καθενα στο σπιτι του αλλα ισως αναγκαστω να πουλησω το ενα (κονβικτς) και αν υπηρχε τροπος δε θα ηθελα να τα αποχωριστω. βεβαια απο οτι ακουω μαλλον δεν θα μπορεσω να κανω το παντρεμα μιας και το να ζουν καλα τα ψαρια ειναι το σημαντικοτερο.

Βεβαια.... υπαρχει και η λυση να μου βρειτε πανεμορφους συγκατοικους για τις κονβικτ και να το κανω ολο Αμερικανικο αλλα μολις μου ηρθε, δεν το ειχα σκεφτει

Βαγγελη ριξε μια ματια και εσυ και θα σου προτεινουμε κ εμεις,παντως οι επιλογες σου να ξερεις πως ειναι παρα πολλες.Εγω προσωπικα θα το εκανα ενυδρειο ειδων καθως τα convicts ειναι ψαρι που θα σε αποζημιωσει με τη συμπεριφορα του.Επισης θα τρελαθεις στις αναπαραγωγες!

Εννοεις ΜΟΝΟ convicts? δεν εχω προβλημα μιας και το ζευγαρι που εχω ειναι ΠΟΛΥ ομορφο αλλα με φοβαμαι οτι σε λιγο καιρο θα θελω να προσθεσω ειδος παλι.

Ασε που σε ολα αυτα θα πρεπει να διωξω και τις λαμπιντο και δεν μπορω να πω οτι χαιρομαι...

Στην αρχη μπορει να σου φενεται οτι θα υπαρχει μια ισοροποια, οταν ομως ενηλικιωθουν, εχουμε θεματα ζευγαρωματος και τα διαφορα αρσενικα αρχιζουν να διεκδυκουν τα σκήπτρα, κλπ, και τοτε θα αρχισουν τα βασανα.

Το εχω δει αυτο το εργο μια που οταν ημουν αρχαριος ειχα παρει και ενα ζευγαρι λαμπιντο μαζι με τα Οσκαρ και αλλα (κλασσικη ψαροσουπα εν ολιγης) το οποιο μου χαρισε και γεννες. Εγω τα κρατησα μαζι γιατι οπως καταλαβαινεις τα πρωτα ψαρια που αγοραζουμε δεν θελουμε να τα αποχορηστουμε λογο οτι δενομαστε και τα κρατησα και αυτα, το θεμα ειναι πως ο κυριος λαμπιντο ομως οταν εγινε ταυρακι μετα απο 2 χρονια περιπου εγινε πολυ κερατο και ψαρια που ηταν στο μεγεθος τους τα σφαλιαρωνε οποτε την καρφωνε και ετσι τον εδωσα αναγκαστικα γιατι δεν πηγαινε αλλο και τωρα εχω μονο εναν γιο του που για την ωρα καθεται φρονιμα.

Γενικα η συμβατοτητα ψαριων (πολλες φορες και απο την ιδια ηπειρο) ειναι ενα αλλο μεγαλο θεμα περα και απο τη χημεια του νερου που δεν ειναι συμβατη και και και.........

Και να παραθεσω μια προσωπικη εμπειρια,ενυδρειο 120 λιτρων,συγκατοικουν 1 midas και 3 synodontis eupterus,παλιοτερα υπηρχαν και 2 λαμπιντο.Το ενυδρειο υπαρχει με αυτη τη συνθεση για 4 χρονια.Τα ψαρια για διαστημα ενος ετους συγκατοικουσαν αριστα,μετα απο τον 1 χρονο τα λαμπιντο μας αφησαν μετα απο κυνηγι του midas.Μετα απο 3 χρονια και ενω τα ψαρια ειναι οι καλυτεροι φιλοι και ο midas εχει αρχισει να αναπτυσσει το γνωστο καρουμπαλο μια ωραια ημερα αποφασισε τους synodontis απο 3 ατομα να τα μετατρεψει σε 6 κομματια.Που θελω να καταληξω.Οι συνδιασμοι αυτοι αργα ή γρηγορα δειχνουν οτι δεν θα επρεπε να πραγματοποιηθουν.

Εννοεις ΜΟΝΟ convicts? δεν εχω προβλημα μιας και το ζευγαρι που εχω ειναι ΠΟΛΥ ομορφο αλλα με φοβαμαι οτι σε λιγο καιρο θα θελω να προσθεσω ειδος παλι.

Ασε που σε ολα αυτα θα πρεπει να διωξω και τις λαμπιντο και δεν μπορω να πω οτι χαιρομαι...

Κοιτα να δεις σε 125 λιτρα που εχεις τα κονβικτ, καλο ειναι να μην προσθεσεις καποιο αλλο ειδος. Αν αποφασισεις να τα μετακομισεις σε μεγαλυτερο ενα ομορφο παντρεμα πιστευω ειναι με τα Salvini με το ομρφο κιτρινο κοστουμακι τους και τα meeki με τα ομορφα κοκκινα μαγουλα τους.

Έγινε επεξεργασία - Rik

Και να παραθεσω μια προσωπικη εμπειρια,ενυδρειο 120 λιτρων,συγκατοικουν 1 midas και 3 synodontis eupterus,παλιοτερα υπηρχαν και 2 λαμπιντο.Το ενυδρειο υπαρχει με αυτη τη συνθεση για 4 χρονια.Τα ψαρια για διαστημα ενος ετους συγκατοικουσαν αριστα,μετα απο τον 1 χρονο τα λαμπιντο μας αφησαν μετα απο κυνηγι του midas.Μετα απο 3 χρονια και ενω τα ψαρια ειναι οι καλυτεροι φιλοι και ο midas εχει αρχισει να αναπτυσσει το γνωστο καρουμπαλο μια ωραια ημερα αποφασισε τους synodontis απο 3 ατομα να τα μετατρεψει σε 6 κομματια.Που θελω να καταληξω.Οι συνδιασμοι αυτοι αργα ή γρηγορα δειχνουν οτι δεν θα επρεπε να πραγματοποιηθουν.

Midas ε;;; Aυτος ειναι αλλο ανεκδοτο!!! Species only................

Eιχα και εγω ενα Trimac και δεν παλευονταν με τιποτα, τον εδωσα σε φιλο πετσοπα και μου ειπε πως τον πειρε μια γιαγια σε διακοσαρη μονο του!!! :P

Κοιτα να δεις σε 125 λιτρα που εχεις τα κονβικτ, καλο ειναι να μην προσθεσεις καποιο αλλο ειδος. Αν αποφασισεις να τα μετακομισεις σε μεγαλυτερο ενα ομορφο παντρεμα πιστευω ειναι με τα Salvini με το ομρφο κιτρινο κοστουμακι τους και τα meeki με τα ομορφα κοκκινα μαγουλα τους.

Αν κρατησω τα ενυδρεια που εχω τωρα δε θα γινουν αλλαγες. Αλλαγες θα γινουν εαν δωσω αυτα που εχω και παρω 300+ λιτρα. Εκει ειναι το θεμα.

το σαλβινι μου αρεσει γιατι φερνει και σε λαμπιντο (τα βρισκουμε ευκολα ομως?). Τα αλλα μου φαινονται πολυ εξωγηινα

Κατα καιρους τα εχω βρει, οπως και τα meeki, απο εκει και περα υπαρχουν και οι παραγγελειες, και βεβαια σε 300 λιτρα εχεις και αλλες επιλογες!

Βαγγο, αυτα τα ειπαμε. Το καλυτερο θα ηταν να φτιαξεις 2 ενυδρεια με τους καταλληλους συγκατικους για να τα χαρης οπως πρεπει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...