Jump to content

Ξυλο Και Πετρες Απο Την Φυση

Recommended Posts

Πριν απο περιπου 3 χρονια ειχα μοζεψει κατι κλαδια απο μια λιμνη εδω στην Αττικη,τωρα σκεφτομαι να τα βαλω μεσα στο ενυδρειο και εχω μερικες ερωτησεις :

1)Εχω ακουσει πωσ πρεπει να τα βαλω μεσα σε ενα κουβα με νερο και να το αλλαζω καθε μερα μεχρι το νερο

να ειναι διαφανω που συμενει οτι εχουν φιγει οι τανινες,ειναι σωστο αυτο;

2)Δεν θα επειρεασει την ποιοτητα του νερου το οτι εχουν κατσει στο μπαλκονι γυρο στα 3 χρονια;

3)Επισης τι πρεπει να προσεξω οταν μαζευω πετρες για το ενυδρειο απο την φυση;

Οτι αλλες συμβουλες εχεται να μου δωσετε ευπροσδεκτες.

Ευχαριστω για την βοηθεια.

Είσαι ένας από τους λίγους που θέλει να διώξει της τανίνες στους περισσότερους είναι επιθυμητές και μόνο καλό κάνουν.

Τώρα το ξύλο αυτό θα έχει στεγνώσει τελείως και ανάλογα με το είδος του ξύλου θα κάνει για να βουλιάξει από μια μέρα εως εβδομάδες.

Δεύτερων δεν κάνουν όλα τα ξύλα για το ενυδρείο κάποια μπορεί να είναι και βλαβερά ενώ άλλα όχι και κάποια αν μην κρατούν πολύ μέσα στο νερό και να σαπίζουν εύκολα.

Αρχικα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι το ξυλο ειναι νεκρο και εντελος ξερο!

Μπορεις να το βαλεις στον φουρνο!

Μετα εγω τα βαζω για βρασιμο για κανα 2-3 ωρες!

Μετα τα βαζω σε κουβα με νερο και χλωρινη τα αφηνω μετα απο 2-3 μερες τα ξεπλενω τα ξαναβραζω και τα βαζω σε βραστο νερο με μπολικο αντιχλωριο!

Και μετα καθε μεσα αλλαγη του νερου για καμια βδομαδα και τα βαζω στο ενυδρειο!

Να ξερεις ομως οτι τα φυτα απο την φυση εχουν καποια ημερομηνια ληξης!

Μετα απο 2 χρονια περιπου θα θελουν πεταμα!

Πως μπορο να καταλαβω αν το ξυλο κανει για το ενυδρειο?

Πως μπορο να καταλαβω αν το ξυλο κανει για το ενυδρειο?

Απλα πες μας τη ξυλο ειναι!

Δεν ξερω τι ειναι αλλα για δειτε την φωτο

post-47299-0-02540400-1347014517_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - gregory97

Εχεις ανεβασει την φωτο νταξει!

Δεν μπορω να καταλαβω τη ξυλο ειναι αλλα φενετε οτι κανει για το ενυδρειο σου!

Απλα βαλτω στον φουρνο για να εισαι σιγουρος και κανε την διαδικασια που σου ειπα!

Για πετρες μπορεις παλι να πας σε ενα βουνο και να βρεις!

Το θεμα ειναι οτι πρεπει να κανεις και την δοκιμη για να δεις αν ειναι ασβεστολιθικες!

Ριχνεις πανω στην πετρα ξυδι!

Αν αφρισει ειναι ασβεστολιθικη που σημαινει οτι ανεβαζει την σκληροτητα του νερου!

Καλησπέρα και από εμένα!

Το ξύλο το οποίο βλέπω δεν είμαι σίγουρος από τι δέντρο είναι, αλλά από τους κόμπους του καταλαβαίνω πως έβγαζε λαίμαργους βλαστούς οι οποίοι και επιμελώς καθαριζόταν από ανθρώπινα χέρια. Άρα είναι κάτι καρποφόρο τα οποία συνήθως και ραντίζουμε με φάρμακα. Από ότι έχω διαβάσει αυτό ελλοχεύει κινδύνους για το ενυδρείο σου και δεν θα σου συνιστούσα να το βάλεις μέσα.

Φιλε μου γιαυτο το ξυλο θελει πρωτα σε φουρνο ωστε να ξεραθει και το παραμικρο που εχει ακομα ζωη και μετα βρασιμο ωστε να σκοτωθουν οι μυκητες!

Οι πετρες εαν ειναι ασβεστολιθικες δεν σε πειραζει αμα ειναι να εχεις στο ενυδρειο σου ψαρια που θελουν σκληρο νερο.

Οι πετρες εαν ειναι ασβεστολιθικες δεν σε πειραζει αμα ειναι να εχεις στο ενυδρειο σου ψαρια που θελουν σκληρο νερο.

Εννοειτε!

γενικα στην ελλαδα τα περισσοτερα πετρωματα ειναι ασβεστολιθικα,,,,δυσκολα θα βρεις μη ασβεστολιθικα,,,οσο για το ξυλο,,,προσεχε γιατι ειναι ρισκο,,,,σιγουρα εχω δει να βαζουν κλαδια απο αμπελι αλλα μετα απο πολυ καλη επεξεργασια και καλα ξεραμενα,,,,τωρα το ξυλο σου μοιαζει σαν αυτα που υπαρχουν σε παραλιες,,,καλο θα ηταν να το βρασεις πριν το χρησιμοποιησεις

Σε λιμνη το βρηκα και το ειχα αραγμενο στο μπαλκονι για 3 χρονια

Aλλη μια ερωτηση,αμα θελω να βαλω ξερα φυλλα στο ενυδρειο απο ποια δεντρα να βαλω και τι επεξεργασια να τους κανω;

Κανενας δεν ξερει;

Εαν κανεις μια αναζητηση για ξερα φυλλα θα βρεις την απαντηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...