Jump to content

Επιλογη Ενυδρειου

kost4

Recommended Posts

καλημερα.

ειμαι μεταξυ του juwel rio 180 και του anubias a1000.

μπορει καποιος απο εμπειρια αν με βοηθησει?

ευχαριστω εκ των προτερων

Εγώ θα επέλεγα juwel γιατί έχω εμπειρία σε αυτά και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Τα ανουμπιας δεν τα έζησα δεν τα ξέρω.

σ ευχαριστω καταρχην για την αμεση απαντηση.

εχω το juwel panorama 170l και ανοιξε.αυτη τη στιγμη εχω τη σταθμη απο τη μεση και κατω και ψαχνομαι.

ειναι στα ιδια λεφτα με τη διαφορα οτι το anubias εχει μεγαλυτερο υψος που μεταφραζεται σε περισσοτερα λιτρα.

ειμαι πολυ μπερδεμενος

Έχω ένα anubias (δε θυμάμαι μοντέλο: 80*42*65 οι διαστάσεις με 2 λάμπες * 24watt) 2 χρόνια σε λειτουργία, δεν έχω κάποιο σοβαρό πρόβλημα μέχρι στιγμής. Ο φωτισμός μόνο δε με ικανοποιεί για μέτρια φυτά, κατά τα άλλα το μεγάλο ύψος δίνει χώρο για ψάρια βυθού, μέσης και επιφάνειας.

Καλησπέρα και από εμένα..αν βάλεις demasoni καλύτερα να βάλεις μεγαλύτερο αριθμό ψαριών!!

Τώρα για το ενυδρείο,αφού κλείνεις για αφρικάνικες κιχλίδες γιατί δεν κοιτάς για ένα λίγο μεγαλύτερο;;Σε ενδιαφέρει μόνο καινούριο;Στις αγγελίες του φόρουμ σίγουρα θα βρεις κάτι αξιόλογο και σε πολύ καλή τιμή...

πολυ θα θελα ενα μεγαλυτερο πιστεψε με.ομως εκανα την κουτουραδα και πληρωσα ενα καρο λεφτα κανοντας παρταγγελια επιπλο 1 μ απο επιπλοποιο (ιδιο με τα υπολοιπα επιπλα στο σαλονι) για το προηγουμενο ενυδρειο.οποτε..............

Μην το λες αυτό...μπορεί να πάρεις καινούριο και μετά από 1 χρόνο να σου ανοίξει και μπορεί να πάρεις κ μεταχειρισμένο κ να το κρατήσεις μια ζωή!Τυχαία είναι αυτά...

Δηλαδή στο μήκος έχεις τον 'περιορισμό' να είναι 1μ;;

Εγώ πάντως anubias έχω,ενυδρείο σχεδόν τριών ετών και ούτε το παραμικρό...

Έγινε επεξεργασία - \/ag

στις αφρικανες θα παιξει ρολο το περιισοτερο υψος του anubias? αν οχι θα προτιμησω το rio.

Στις αφρικανες πρωτα μας ενδιαφερει το μηκος

:)

το ξερω.αλλα μηπως με τα περισσοτερα συνολικα λιτρα του anubias ειναι καλυτερα?

Σίγουρα είναι ένα +

Για την μάρκα του ενυδρείου..δεν θέλω να σου πω 'πάρε anubias'..δεν βγάζω ποσοστά απτην εταιρία! :P Εγώ πάντως anubias έχω και είμαι ικανοποιημένος..

Βάλτα κάτω..δες διαφορές στην τιμή,μάζεψε γνώμες από εδώ και πράξε ανάλογα...

Εγώ προσωπικά θα σου πρότεινα πάντως να πάρεις ένα με μήκος 1,20μ..αν σε παίρνει φυσικά!Θα έχεις 10εκ από κάθε πλευρά να εξέχει,δεν είναι και πάρα πολύ..ενώ τα πλεονεκτήματα του είναι πολλά!!!

Είναι και θέμα τύχης λιγάκι αν σου κάτσει έκατσε. Εγώ έχω ένα juwel 20 ετών, τα τελευταία 4 χρόνια είναι χειμώνα καλοκαίρι έξω και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δεν ξέρω ίσος παλιότερα να τα κατασκεύαζαν καλύτερα. Πάντως και το μεγάλο trigon που έχω εδώ και 7 χρόνια δεν έχω πρόβλημα.

Τείνω να πιστεύω ότι στην τελική δεν φταίνε τα ενυδρεία αλλά η λανθασμένες κινήσεις κατά την μεταφορά είτε αυτή προέρχεται από εμάς είτε από της μεταφορικές.

Εχω juwel 6 χρονια τωρα και το μονο που εχω αλλαξει ειναι ενα μπαλαστ μετα απο 4 χρονια λειτουργιας.

Αφου θα βαλεις αφρικη και δεν εχει να λεει τοσο το υψος αλλα το μηκος εγω θα επαιρνα το juwel!

Μπράβο..πολυ καλη κίνηση!!!

Σε περιμένουμε στο θεματικο της Αφρικής να συζητήσουμε τα υπόλοιπα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...