myrsine 5 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 5 Σεπτεμβρίου 2012 Γεια σας! Έχω έναν μονομάχο που έχει fin rot. Του έκανα αγωγή με melafix η οποία ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη. Θα κάνω αλλαγή νερού κ μετά τι; Πως θα καταλάβω αν έγινε καλα; Αν έγινε, σε πόσο χρόνο θα επανέλθουν τα πτερύγια του; Να σημειώσω ότι και τρώει κανονικά και είναι δραστήριος. Επίσης έβγαλε κ φυσαλίδες στην επιφάνεια του νερού για πρώτη φορά μετά από αρκετό νερό. Να το πάρω σαν καλό σημάδι; ΥΓ: Λεπτομέρειες κ φωτογραφίες εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=77810&pid=690963&st=0entry690963 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 5 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 5 Σεπτεμβρίου 2012 Πόσο καιρό προσθέτεις melafix? Υπάρχει κάποια οπτική βελτίωση στο ψάρι η είναι στην ίδια κατάσταση? Βιταμίνες του δίνεις καθόλου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 5 Σεπτεμβρίου 2012 Author #3 Share 5 Σεπτεμβρίου 2012 Τι καλός άνθρωπος : D . Πρώτος πρώτος μου απαντάς πάντα! Να σαι καλά! Μια βδομάδα κλείνει αύριο. Οπτικα δεν μπορώ να καταλάβω την αλλαγή. Ισως πρέπει να βγάλω φωτογραφίες και να συγκρίνω. Δεν ήξερα ότι χρειάζεται κ βιταμίνες. Τι βιταμίνες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 5 Σεπτεμβρίου 2012 #4 Share 5 Σεπτεμβρίου 2012 Τι καλός άνθρωπος : D . Πρώτος πρώτος μου απαντάς πάντα! Να σαι καλά! Μια βδομάδα κλείνει αύριο. Οπτικα δεν μπορώ να καταλάβω την αλλαγή. Ισως πρέπει να βγάλω φωτογραφίες και να συγκρίνω. Δεν ήξερα ότι χρειάζεται κ βιταμίνες. Τι βιταμίνες? Σε ευχαριστώ, αν και δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη! Κάνε την συνιστώμενη αλλαγή νερού 25% και περίμενε. Σιγά σιγά θα έρθει και η βελτίωση! Αν δεις ότι δεν πάει καλά σε μερικές μέρες επανέλαβε ξανα την χορήγηση! Καλό είναι μια φορά την εβδομάδα να του δίνεις και λίγες βιταμίνες όπως της sera fistamin! Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 5 Σεπτεμβρίου 2012 Author #5 Share 5 Σεπτεμβρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ! Θα τις κοιτάξω Τις βιταμίνες τις δίνουμε μόνο όταν είναι άρρωστο το ψάρι μας ή και γενικά για να το τονώσουμε; Επίσης , επειδή πλέον δεν έχω θερμοστάτη έχω αρκετή ώρα τη λάμπα ανοιχτή για να ανεβαίνει η θερμοκρασία. Καπου διάβασα ότι θα γιατρευτεί πιο γρήγορα με υψηλή θερμοκρασία. Ισχύει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 5 Σεπτεμβρίου 2012 Author #6 Share 5 Σεπτεμβρίου 2012 Η αρτέμια πρέπει να ναι σε flakes? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 5 Σεπτεμβρίου 2012 #7 Share 5 Σεπτεμβρίου 2012 Η χορήγηση βιταμινών κανονικά είναι για πρόληψη, για να έχει ισχυρό ανοσοποιητικό και να μη φτάνει αν αρρωστήσει! Αν πάλι αρρωστήσει του δίνουμε ξανά ώστε να καταφέρει να πάρει τα πάνω του γι’αυτο και συνιστάται η χρήση τους μια φορά την εβδομάδα προληπτικά! Ναι, καλό θα είναι να ανεβάσεις την θερμοκρασία στους 28-29 βαθμούς για μερικές μέρες, πόση θερμοκρασία έχεις τώρα? Μπορείς επίσης να ρίξεις και λίγο ενυδρειακο αλάτι μια κουταλια/10λιτρα που επίσης θα του κάνει καλό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 5 Σεπτεμβρίου 2012 Author #8 Share 5 Σεπτεμβρίου 2012 Εχω μινιμουμ 27 αλλά όταν είναι η λάμπα ανοιχτή ανεβαίνει στους 28-29. Θα δοκιμάσω κ τις βιταμίνες! Εφοσον μονο καλό θα του κανουν. Σωστά; Το αλάτι δεν επηρεάζει κάπου τις μετρήσεις νερού; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 5 Σεπτεμβρίου 2012 #9 Share 5 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Σωστα για της βιταμηνες και να τις ενταξεις και στο εβδομαδιαιο προγραμα! Το αλατι σε τόσο μικρή ποσότητα δεν θα της επηρεάσει αλλά μείνε έτσι προς το παρών με το melafix και βλέπεις. Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα, δεν φαινόταν κάτι σοβαρό! Την αρτεμια μπορείς να την δίνεις και ζωντανή και κατεψυγμένη! Έγινε επεξεργασία 5 Σεπτεμβρίου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 5 Σεπτεμβρίου 2012 Author #10 Share 5 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Τελευταία ερώτηση και σε αφήνω ήσυχο. Αν θελεις βεβαια μου απαντάς . Η τροφή που βρήκα μολις ειναι καλή http://www.petsite.g...roducts_id=1174 ?? επειδή είναι φθηνή με ανησυχεί λίγο :Ρ To σκουλίκι tubifex κάνει για μονομάχο? Έγινε επεξεργασία 5 Σεπτεμβρίου 2012 - myrsine Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 5 Σεπτεμβρίου 2012 #11 Share 5 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τις τροφές της συγκεκραμένης εταιρίας αλλά βλέπω ότι είναι για θαλασσινά ψάρια και δεν κάνει για τον μονομάχο! Από τις καλύτερες τροφές της αγοράς για τους μονομάχους είναι της ocean nutrition! Έγινε επεξεργασία 5 Σεπτεμβρίου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 5 Σεπτεμβρίου 2012 Author #12 Share 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν το πρόσεξα αυτό. Σε ευχαριστώ πολύ για τη συζήτηση! ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 5 Σεπτεμβρίου 2012 #13 Share 5 Σεπτεμβρίου 2012 Καλό βράδυ και σε εσένα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος