Jump to content

Ξύλινη Λίμνη Στο Μπαλκόνι

Recommended Posts

Τι τυπου ελαστομερες πρεπει να χρησιμοποιησω και κατι ακομα αν κ εγινα λιγακι κουραστικος,μια αντλια συντριβανιου η οποια θα στελνει το νερο στο diy φιλτρο κ απο εκει καπως "μαγικα"(εχω σκεφτει κατι πολυ καλο) πισω στην λιμνη θα εχει προβλημα?

νομίζω λεγόταν isomat elastic. Τώρα για την αντλία...δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα. Δεν ξέρω όμως τί θέλεις να κάνεις συνολικά

Ευχαριστώ mediolanos.

Το νούφαρο έχει φτάσει αισίως στα 7 φύλλα, βγάζει 2 ακόμα (τι να τα κάνω ρε παιδιά, να κόψω καένα; σε λίγο δεν θα φαίνεται τίποτα κάτω) και ένα ακόμα πιστεύω (γιατί δεν το έχω ξαναδεί) με άνθος. Είναι σαν μπαλίτσα επάνω αντί για μυτερό και έχει ακόμα περίπου 10εκ μέχρι να φτάσει στην επιφάνεια. Ανυπομονώ να το δω

Έγινε επεξεργασία - yiazoo

Σκεφτομαι για κατι σαν αυτα:

http://www.efishop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=34294

http://www.efishop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=34300

και να βγει ενα αποτελεσμα σαν το δικο σου με τη διαφορα οτι στη μια πλευρα θα φτιαξω παραθυρακι για να βλεπω κ απο το πλαι.

Πολύ όμορφη η λιμνούλα σου. Και με τα νούφαρα έδεσε τέλεια!

Σκέφτηκες να κάνεις ένα σύστημα aquaponics? Αντι για φυτά διακοσμητικά πάνω από την λιμνούλα σου, μπορείς να έχεις παραγωγή λαχανικών.

Αυτό που θα χρειαστεί είναι μια αντλία να ανεβάζει το νερό σε μια λεκάνη όπου θα έχεις βάλει κάποιο υπόστρωμα (π.χ. σβώλους αργίλου) και μια υπερχείλιση για να επιστρέφει το νερό στα ψάρια. Στην λεκάνη μπορείς να φυτεύσεις διάφορα λαχανικά, τα οποία θα παίρνουν τα θρεπτικά από το νερό της λίμνης, το οποίο θα επιστρέφουν καθαρό. Έτσι και την λιμνούλα θα καθαρίζεις και μπορείς να έχεις λαχανικά να τρως.

Το σκέφτομαι να το κάνω και εγώ στο επόμενο ενυδρείο μου (αργεί αυτό λίγο ;) Θέλει φυσικά όπως όλα και λίγο ψάξιμο και πειραματισμό για να σχεδιάσεις ένα ισορροπημένο σύστημα και να έχεις καλή απόδοση. Υπάρχουν πολλά σχέδια που μπορείς να δεις για ιδέες, όπως εδώ:

http://greekaquaponics.blogspot.gr

Ενα update με το λουλουδι που σκαει μυτη!!!

post-23292-0-61545400-1368876739_thumb.jpgpost-23292-0-27420700-1368876752_thumb.jpg

καλώς τα!!!

post-23292-0-29399400-1369328363_thumb.jpg post-23292-0-95195600-1369328370_thumb.jpg

• Like 1

πανεμορφο....χαρμα οφθαλμων....εγω που το εβαλα πριν 15μερες θα ανθισει αραγε η οχι??????

Πανέμορφα !!! :)

Πολύ ωραίο έτσι? αφού έβγαλε ένα τώρα δεν θα σταματήσει.... εμένα με το που έβγαλε ένα, μόλις χαλάσει ετοιμάζει άλλο...

:bigemo_harabe_net-94::bigemo_harabe_net-94::bigemo_harabe_net-94::bigemo_harabe_net-94::bigemo_harabe_net-94:

είναι ακόμα ένα κάτω-κάτω...σε περίπου 10 ημέρες θα σκάσει και αυτό. Πόσο κρατάνε;

Γύρο στην εβδομάδα κρατάνε, οπότε κοίτα να το χαρείς όσο ποιο πολύ μπορείς :)

Μπράβο, πολύ ωραίο.

μπράβο στο κουράγιο σου..

Όμορφα πράγματα! Μπράβο φίλε μου!

• 4 months later...

Πολύ όμορφη η λιμνούλα σου! :)

• 3 months later...

Μου άρεσε πολύ η ιδέα σου για το φίλτρο και δεν μου φαίνεται δύσκολη η κατασκευή του. Μέσα στο φίλτρο τί υλικά έχεις βάλει και με ποια σειρά; Σκέφτομαι να φτιάξω κι εγώ κάτι παρόμοιο. :)

έχω βάλει κεραμικά, σφουγγάρι και πάνω-πάνω βαμβάκι που το αλλάζω κάθε 1-12μιση μήνα. Από πάνω έχω και μία πέτρα για να μένουν μέσα όλα!. Πρόσεξε όμως να πάρεις δυνατή αντλία, εγώ θα ήθελα λίγο πιο δυνατή. Πάντως μια χαρά δουλειά κάνει 1 χρόνο και βάλε...Καλή επιτυχία (όντως είναι εύκολο)

Έγινε επεξεργασία - yiazoo
  • Like 1

Σ'ευχαριστώ πολύ! Κοιτάζω να δω πως θα μπορούσα να κάνω ένα φίλτρο σαν το δικό σου αλλά θα κοιτάξω και για έτοιμο. Επειδή δεν έχω καθόλου ιδέα, εσύ τι φίλτρο θα πρότεινες, πόσα λίτρα την ώρα; (αυτό δεν είναι το κριτήριο για την δύναμή του; ) ^_^

μου αρεσει η ιδεα της ξυλινης λιμνης και ισως την υλοποιησω μιας και θελω καλυτερο σπιτι για τα χρυσοψαρα. Παρεπιπτωντος τα χρυσοψαρα πωλουνται 80a1475894d31bbcd3bbcdf142d7afadb6538e9e

μου αρεσει η ιδεα της ξυλινης λιμνης και ισως την υλοποιησω μιας και θελω καλυτερο σπιτι για τα χρυσοψαρα. Παρεπιπτωντος τα χρυσοψαρα πωλουνται 80a1475894d31bbcd3bbcdf142d7afadb6538e9e

Φιλε μου,αυτο δεν επιτρεπεται που κανεις..να βάζεις λινκ της αγγελίας σου

• 3 months later...

η λιμνούλα δεν υπάρχει πια...έχουν μετακομίσει σε έπαυλη στον κήπο! (έχω άλλο topic)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...