leonnatos 4 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα! Διάβασα το φυτεμένο και βυθός αλλά θέλω να είμαι σίγουρος πως δεν θα κάνω καμία γκάφα. Προ δύο ετών πήρα (ο άσχετος) το 20λιτρο που αναφέρω στα στοιχεία μου. ΄Εχω λάμπα απλή οικονομίας 15w / 2700K με ανακλαστήρα πίσω και ένα διάφανο πλαστικό εμπρός για την προστασία από την εξάτμιση του νερού. Έχω μόνο χαλίκι στο βυθό με ένα πέτρινο διακοσμητικό βαρελάκι όπου συνηθίζει να κρύβεται ο μονομάχος μου. Εκτός από το κερατόφυλλο που έχω, αποφάσισα να βάλω ένα ξύλο στο οποίο θέλω να τοποθετήσω πάνω java moss και μία anubia nana πάνω σε μία πέτρα, τα οποία θα πάρω από κατάστημα. Με 25% αλλαγή νερού κάθε εβδομάδα και λίγο υγρό λίπασμα (δεν ξέρω κάθε πότε) θα είμαι καλυμμένος; δεδομένου πως επιλέγω εύκολα φυτά και χωρίς ρίζα. Το υπόστρωμα κάτω από το χαλίκι είναι μόνο για τα φυτεμένα έτσι δεν είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 4 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Το υπόστρωμα κάτω από το χαλίκι είναι απαραίτητο για δύσκολα (απαιτητικά) φυτά! Στην περίπτωση σου δεν το χρειάζεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris1997 4 Σεπτεμβρίου 2012 #3 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Επιδι και εμενα με απασχολει αυτο το 8εμα για ευκολα φυτα ειναι οκ ετσι????απετιτικα φυτα πια ειναι και το απετιση εχοθν?Σε φωσ σε λιπασμα σε CO2 η ολα?Η μηπωσ ειπααρχουν διαφορεσ κατιγοριεσ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 4 Σεπτεμβρίου 2012 #4 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Επιδι και εμενα με απασχολει αυτο το 8εμα για ευκολα φυτα ειναι οκ ετσι????απετιτικα φυτα πια ειναι και το απετιση εχοθν?Σε φωσ σε λιπασμα σε CO2 η ολα?Η μηπωσ ειπααρχουν διαφορεσ κατιγοριεσ?? Δύσκολα φυτά θεωρούνται τα φυτά που έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις σε λιπάσματα, φωτισμό, CO2 κτλ! Στον οδηγό φυτών που υπάρχει ήδη σε δικο σου θεμα μπορείς να δεις της απαιτήσεις του κάθε φυτού καθώς επίσης και τον βαθμό δυσκολίας του απλός πατώντας επάνω του! Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 4 Σεπτεμβρίου 2012 #5 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 .... Εκτός από το κερατόφυλλο που έχω, αποφάσισα να βάλω ένα ξύλο στο οποίο θέλω να τοποθετήσω πάνω java moss και μία anubia nana.... Η java moss εχει απαιτησεις σε καλο φωτισμο και σε co2. Εβαλα και εγω πριν κανα δυο μηνες με 2x30watt και χωρις co2 και εξαφανιστηκε...Αρχισε σιγα σιγα μα διαλυεται σε κομματια μεσα στο νερο παρολο που το ειχα πιασει με πετονια πολυ καλά. Κερατοφυλο και ανουμπια ειναι ευκολα φυτα και δεν θα εχεις κανενα προβλημα.Java moss ομως επειδη ειναι και ακριβουτσικη μην το δοκιμασεις καν. Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Σεπτεμβρίου 2012 #6 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Η java moss εχει απαιτησεις σε καλο φωτισμο και σε co2. Εβαλα και εγω πριν κανα δυο μηνες με 2x30watt και χωρις co2 και εξαφανιστηκε...Αρχισε σιγα σιγα μα διαλυεται σε κομματια μεσα στο νερο παρολο που το ειχα πιασει με πετονια πολυ καλά. Κερατοφυλο και ανουμπια ειναι ευκολα φυτα και δεν θα εχεις κανενα προβλημα.Java moss ομως επειδη ειναι και ακριβουτσικη μην το δοκιμασεις καν. Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2 Το μοςς ειναι ευκολο φυτο,στην περιπτωση κατι αλλο εφταιγε!Τι θερμοκρασιες ειχες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 4 Σεπτεμβρίου 2012 #7 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα! Διάβασα το φυτεμένο και βυθός αλλά θέλω να είμαι σίγουρος πως δεν θα κάνω καμία γκάφα. Προ δύο ετών πήρα (ο άσχετος) το 20λιτρο που αναφέρω στα στοιχεία μου. ΄Εχω λάμπα απλή οικονομίας 15w / 2700K με ανακλαστήρα πίσω και ένα διάφανο πλαστικό εμπρός για την προστασία από την εξάτμιση του νερού. Έχω μόνο χαλίκι στο βυθό με ένα πέτρινο διακοσμητικό βαρελάκι όπου συνηθίζει να κρύβεται ο μονομάχος μου. Εκτός από το κερατόφυλλο που έχω, αποφάσισα να βάλω ένα ξύλο στο οποίο θέλω να τοποθετήσω πάνω java moss και μία anubia nana πάνω σε μία πέτρα, τα οποία θα πάρω από κατάστημα. Με 25% αλλαγή νερού κάθε εβδομάδα και λίγο υγρό λίπασμα (δεν ξέρω κάθε πότε) θα είμαι καλυμμένος; δεδομένου πως επιλέγω εύκολα φυτά και χωρίς ρίζα. Το υπόστρωμα κάτω από το χαλίκι είναι μόνο για τα φυτεμένα έτσι δεν είναι; Τα συγκεκριμενα φυτα δεν χρειαζονται , και θα εβαζα την ανουμπια στην ποιο σκοτεινή γωνια του ενυδρειου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 4 Σεπτεμβρίου 2012 #8 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Το μοςς ειναι ευκολο φυτο,στην περιπτωση κατι αλλο εφταιγε!Τι θερμοκρασιες ειχες? Η αληθεια ειναι οτι εχω σταθερα 28 -29βαθμους. Τη java την πηρα απο γνωστη αλυσιδα πετ που μολις την ειχε φερει.Το παληκαρι που το ρωτησα μου ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα αρκει να εχεις καλο φως. Αφου ειδα και αποειδα και αντι να μεγαλωνει χανοταν πηγα σε αλλο καταστημα της ιδιας αλυσιδας οπου ο εκει υπαλληλος μου ειπε πως αυτο το φυτο θελει διοξειδιο για αυτο και το εχασα. Τελικα τι ισχυει δεν ξερω, απλα κατεθεσα την εμπειρια μου για το εν λογο φυτο και ζητω συγνωμη απο τον φιλο αν του χαλασα το θεμα. Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Σεπτεμβρίου 2012 #9 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Η αληθεια ειναι οτι εχω σταθερα 28 -29βαθμους. Τη java την πηρα απο γνωστη αλυσιδα πετ που μολις την ειχε φερει.Το παληκαρι που το ρωτησα μου ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα αρκει να εχεις καλο φως. Αφου ειδα και αποειδα και αντι να μεγαλωνει χανοταν πηγα σε αλλο καταστημα της ιδιας αλυσιδας οπου ο εκει υπαλληλος μου ειπε πως αυτο το φυτο θελει διοξειδιο για αυτο και το εχασα. Τελικα τι ισχυει δεν ξερω, απλα κατεθεσα την εμπειρια μου για το εν λογο φυτο και ζητω συγνωμη απο τον φιλο αν του χαλασα το θεμα. Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2 Με τετοιες θερμακρασιες φυσιολογικο ειναι να χανεις τη μοςς.Η μοςς ειναι ευκολο φυτο χωρις ιδιετερες απαιτησεις αλλα αν εχεις υψηλη θερμοκρασια αρχιζει να γινετε καφε και να λιωνει.Εχω μοςς σε ενυδρειο χωρις co2 και με λιγο φως και παει μια χαρα.Θα σου πω επεισης οτι εχω κρατησει μοςς σε κουβα με νερο βρυσης χωρις φως για πανω απο 1 μηνα,δεν μεγαλωνε αλλα δεν επαθε τιποτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 4 Σεπτεμβρίου 2012 #10 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Ακριβως ετσι εχει γινει....καφέ.Βεβαια καποιες στιγμες εβγαλε λιγο πρασινο αλλα μετα απο λιγο καφετιαζε και μαδούσε...Εχει μεινει λιγη πανω σε μια ριζα που εχω,ελπιζω να κρατησει μπας και τη δω να μεγαλωνει τωρα που θα χειμωνιαζει. Παντως σημερα εφτιαξα ενα diy co2 ελπίζω να τη βοηθησει λιγο... Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 4 Σεπτεμβρίου 2012 #11 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Το υπόστρωμα κάτω από το χαλίκι είναι απαραίτητο για δύσκολα (απαιτητικά) φυτά! Στην περίπτωση σου δεν το χρειάζεσαι! Σήμερα διαφωνώ αρκετά Υπάρχουν και δύσκολα φυτά και δυστυχώς επικρατή ο μύθος ότι θέλουν καλο υπόστρωμα για να επιβιόσουν και ότι δεν επιβιώνουν μόνο με απλό χαλίκι. Αν μάθετε της ανάγκες των φυτών σας τότε σχεδόν όλα τα φυτά μπορείτε να τα αναπτύξετε σε απλό λεπτόκοκκο χαλίκι ή σκέτη άμμο. Εγώ τείνω να πιστεύω ότι το υπόστρωμα είναι σχεδόν άχρηστο και βοηθά μόνο τα νέα ενυδρεία ενώ σε ένα παλιό ενυδρείο (πάνω από εξάμηνο) δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 4 Σεπτεμβρίου 2012 #12 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Σήμερα διαφωνώ αρκετά Υπάρχουν και δύσκολα φυτά και δυστυχώς επικρατή ο μύθος ότι θέλουν καλο υπόστρωμα για να επιβιόσουν και ότι δεν επιβιώνουν μόνο με απλό χαλίκι. Αν μάθετε της ανάγκες των φυτών σας τότε σχεδόν όλα τα φυτά μπορείτε να τα αναπτύξετε σε απλό λεπτόκοκκο χαλίκι ή σκέτη άμμο. Εγώ τείνω να πιστεύω ότι το υπόστρωμα είναι σχεδόν άχρηστο και βοηθά μόνο τα νέα ενυδρεία ενώ σε ένα παλιό ενυδρείο (πάνω από εξάμηνο) δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Δεν πειράζει Χρήστο, αν συμφωνούσαμε όλοι σε όλα δεν θα υπήρχε κανένα ενδιαφέρων! Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 4 Σεπτεμβρίου 2012 #13 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Σήμερα διαφωνώ αρκετά Υπάρχουν και δύσκολα φυτά και δυστυχώς επικρατή ο μύθος ότι θέλουν καλο υπόστρωμα για να επιβιόσουν και ότι δεν επιβιώνουν μόνο με απλό χαλίκι. Αν μάθετε της ανάγκες των φυτών σας τότε σχεδόν όλα τα φυτά μπορείτε να τα αναπτύξετε σε απλό λεπτόκοκκο χαλίκι ή σκέτη άμμο. Εγώ τείνω να πιστεύω ότι το υπόστρωμα είναι σχεδόν άχρηστο και βοηθά μόνο τα νέα ενυδρεία ενώ σε ένα παλιό ενυδρείο (πάνω από εξάμηνο) δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Εγω θα πω, πως ενυδρεια με πανω απο 6 μηνες με Diy υποστρωμα τελικα η ισορροπία βασιλεύει! Ουτε υπερβολικη λιπανση καθολου αλγες και φυσικο μαλακωμα του νερου! Γεια σου Χρησταρα welcome back!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 5 Σεπτεμβρίου 2012 #14 Share 5 Σεπτεμβρίου 2012 Παλιότερα το hemianthus micranthemoides cuba θεωρούνταν ένα δύσκολο φυτό. Πλέον στο εξωτερικό θεωρείτε ένα φυτό μέτριας δυσκολίας μόνο στην Ελλάδα λανθασμένα μερικές φορές το θεωρούμε δύσκολο. Έχω ξεπεράσει το όριο των ΜΒ αλλιώς θα ανέβαζα φωτογραφία να δείτε πως οργιάζει η Κουβα στο ενυδρείο μου μόνο με απλό χαλικάκι ούτε ταμπλέτες ούτε υπόστρωμα μόνο ένα απλό λίπασμα γενικής χρήσης. Το μυστικό της κουβας απλά είναι το CO2 δώσεις μπόλικο CO2 και θα δεις τρομερά αποτελέσματα. Και γενικά εκτός εξαιρέσεων όλα τα φυτά έχουν ένα μυστικό αν το εφαρμόσεις τότε το φυτό αναπτύσσεται. Δεν χρειάζεται να έχουμε τρελή εμπειρία ούτε να είμαστε μετρ στα φυτεμένα, νομίζω πως πρέπει να μάθουμε να μην φοβόμαστε τα φυτεμένα και να φυτεύουμε και φυτά που θεωρούνται δύσκολα και επιτέλους να ξεφύγουμε από την κλασικούρα του κερατόφυλου κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος