Jump to content

Αναβαθμιση Φωτιστικου

Dimitris1997

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια σκευτομαι να αναβα8μισω το φωτιστικο του ενυδρειου μ κα8ωσ εχει αρχισει να χαωει την φωτινοτητα του και δν ειναι επαρκησ για το ενυδρειο ιδικα τρ που 8ελω να βαλω και μερικα ευκολα φυτα.Το φωτιστικο αποτελειτε απο 38λεντ και ειναι το μαμισιο του.Σκευτομαι να βαλω απο αυτα τα φωτιστικα που τα κολασ κατω απο ενα ραφι η κατω απο την βιβλιο8ικη αν ειναι κρεμαστη πανω απο το γραφειο και εχουν μια λαμπα 8 βαττ.Κανουν αυτα ωσ φωτιστικα ενυδρειου?Οι λαμπεσ ειναι καταλιλεσ για ενυδρειο?Αν οχι,τι τυποθ ειναι κ μπορω να βρω λαμπεσ π να κανουν σε αυτο το φωτιστικο και να ειναι καταληλεσ για φυτα?Να προσ8εσω οτι στο σειμειο που εφαπτει το καπακι με το φοτιστικο 8α βαλω μονοτινη για να μν μπαινουν ιδρατμουσ.

Περιμαινω τισ γνωμεσ σασ

Δημητρησ

post-48323-0-20288900-1346764806_thumb.jpg

Κανεισ???Αγορασα ενα φωτηστικι και το εβαλα δοκιμαστικα η λαμπα πιο πανω κανει???Τρ εχω μια του γραφει μονο οτι ειναι 6400κελβιν να την αφεισω??

Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου;Tα led που έχει δεν αρκούν για εύκολα φυτά;

Με αυτό το φωτιστικό των 8W μην νομίζεις οτι θα δεις και καμία μεγάλη διαφορά..καλύτερα να βάλεις μία Τ8(οι χοντρές φθορίου) στο μήκος που χωράει στο ενυδρείο σου με στεγανά ακροφύσια..

Το ενυδρειο μ εχει μηκοσ 50εκ(50λ μεικτα) και το καπακι ακομα λιγοτερα αρα δν νομιζω οτι χωραει τ8 λαμπα και εκτοσ αυτου δν εχω ιδεα απο ηλεκρολογικα!!Το φωτιστικο λεντ ειχε χασει την φωτινοτητα του και φωτιζε μονο την μεση.Εχω σκοπο να βαλω αλο ενα ιδιο φωτιστικο με μια λαμπα στα 3000κ.Η λαμπα τισ φοτο κανει?Τρ εχω μια που γραφει μονο F8T56400K

Αν δεν βάλεις απαιτητικά φυτά μπορείς και με 3 τέτοιες λάμπες να τα συντηρήσεις λογικά...

Με 3?Λιγο δισκολο γτ δν χωρανε.Το φωτιστικο αυτο ειναι καλο 8α αντε3ει?εχω βαλι και μονοτικη τενια ςκει που εφαπτει το καπακι(του φωτιστικου).εγω σκευτομουνα να βαλω 2 λαμπεσ των 8 βαττ(και ετσι 8α ειμαι κοντα στο 0,5/λιτρο) και οι λαμπεσ να ειναι η μια 6500κελβιν και η αλη 3000κ δν ειναι αρκετο αυτο?Δν 8α μπορω να σιντησισω και ευκολα και μετρια φυτα?

Δεν γνωρίζω και πολλά απο φυτά φίλε μου..αλλά με 16W σε 50λ δεν είναι λίγα;;

Δοκίμασε το και βλέπεις στην πορεία...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...