\/ag 4 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους... Πρώτη φορά που θα κάνω χρήση του συγκεκριμένου αλατιού ( Red Sea - Coral Pro )..από χτες το βράδυ έβαλα νερό να ετοιμάζεται(20λ) με έναν κυκλοφορητή 900λ/ω να ανακατεύει!! Ακόμα και τώρα το νερό είναι θολό και στον πάτο του δοχείου μέχρι πριν λίγο,που το ανακάτεψα με το χέρι,υπήρχε αλάτι... Τόσο πολύ κάνει το συγκεκριμένο αλάτι να λιώσει; Κάποιος που το χρησιμοποιεί ας μου δώσει τα φώτα του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 4 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν κάνει τόσο πολύ ώρα...μήπως έχει μπουκώσει ο κυκλοφορητής?Σε τι κατάσταση ήταν όταν το άνοιξες?Αν και διαλύεται σε λίγη ώρα καλό είναι να το αφήνουμε πριν την αλλαγή ένα 24ωρο να ωριμάζει λίγο.Σαν αλάτι είναι καλό και ποιοτικό για μικρές αλλαγές αλλά αν κάνεις μεγάλη αλλαγή θα πάει τις μετρήσεις σου στον ουρανό.Κάπου είχα διαβάσει οτι όταν αλλάζουμε μάρκα αλάτι πρέπει να το αναμιγνύουμε με παλιό τις πρώτες φορές για να μην πέσει βαρύ στα ζωντανά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 4 Σεπτεμβρίου 2012 #3 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Ίσως να χρειάζεται μεγαλο κυκλοφοριτή για να το σπάσεις. Δοκίμασε έναν κινέζικο που βγάζει πολλά λίτρα και είναι και φτηνός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 4 Σεπτεμβρίου 2012 Author #4 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Αlex ο κυκλοφορητής δεν έχει μπουκώσει..πυροβολάει!!Το αλάτι μια χαρά μου φάνηκε..ούτε πετρωμένο δλδ ούτε τίποτα!! Το ξέρω οτι πρέπει να το αφήνουμε ένα 24ωρο τουλάχ..αλλά δεν θα έπρεπε να είχε ξεθολώσει έστω;; Παναγιώτη,δεν νομίζω να φταίει ο κυκλοφορητής.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Σεπτεμβρίου 2012 #5 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μου ετυχε κι εμενα οταν ειχα κανει τη εταφορα στο μεγαλο και ετοιμαζα νερο.Το αλατι εσπαγε τρεις μερες στο βαρελι.Το χτυπουσε ο τριχιλιαρος της eheim.To αποτελεσμα θολο νερο και ασπρο ιζημα παντου. Δεν το χρησιμοποιησα ξανα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 4 Σεπτεμβρίου 2012 Author #6 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μου ετυχε κι εμενα οταν ειχα κανει τη εταφορα στο μεγαλο και ετοιμαζα νερο.Το αλατι εσπαγε τρεις μερες στο βαρελι.Το χτυπουσε ο τριχιλιαρος της eheim.To αποτελεσμα θολο νερο και ασπρο ιζημα παντου. Δεν το χρησιμοποιησα ξανα. Στράτο με το συγκεκριμένο αλάτι σου έτυχε;;Δεν ξαναχρησιμοποίησες το συγκεκριμένο αλάτι ή εκείνο το νερό και έφτιαξες καινούριο;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 4 Σεπτεμβρίου 2012 #7 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Σε βαρέλι 200Lt με 2 τουρμπέλες και συνολική κυκλοφορία 8500Lt/h το δούλευα 3 ημέρες και πάλι θολό ήταν... Μπορεί σε συστατικά να είναι φουλ αλλά στο σπάσιμο είναι τραγικό.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 4 Σεπτεμβρίου 2012 Author #8 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 ... Μπορεί σε συστατικά να είναι φουλ αλλά στο σπάσιμο είναι τραγικό.... ...και τώρα;;τζάμπα η αγορά;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 4 Σεπτεμβρίου 2012 #9 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) 4-5 κουβάδες που χρησιμοποίησα στο παρελθόν, δεν μου παρουσίασαν τέτοια προβλήματα, αντιθέτως ήταν από τα αλάτια που διαλυόταν πολύ εύκολα και γρήγορα....., απλά το σταμάτησα λόγω πολύ υψηλού ΚΗ (το μόνο του αρνητικό) Έγινε επεξεργασία 4 Σεπτεμβρίου 2012 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 4 Σεπτεμβρίου 2012 #10 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Πολλές φορές πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν και σε τι συνθήκες διατηρείται το προϊόν και τι περνάει μέχρι να έρθει στα χέρια μας.Προσωπικά αγόρασα πέρσι το συγκεκριμένο αλάτι απο Γερμανία και μου ήρθε σε άψογη κατάσταση και χρησιμοποίησα περίπου το μισό για να στρώσω το ενυδρείο μου και δεν είχα κανένα θέμα διαύγειας.Μετά το παράτησα λόγω αυξημένης τιμής dKH που δίνει πάνω απο 12...και δεν μου κάνει και κάθεται στο μπαλκόνι. Πρόσφατα που διέλυσα για ένα φίλο που έστησε ένα μικρό σε 3-4 ώρες είχα ετοιμάσει 10 λίτρα με 1400λίτρα την ώρα κυκλοφορία. Για ίζημα το μόνο αλάτι που μπορώ να θυμηθώ είναι το aqualight που μου έκανε τον κουβά λευκό στην κυριολεξία.... Το αλάτι red sea coral pro άνετα το ρίχνεις και σαν πρόσθετο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 4 Σεπτεμβρίου 2012 Author #11 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Αν το βάλω ενώ είναι ακόμα θολό θα υπάρξει πρόβλημα;Επίσης αν ρίξω το αλάτι σε ζεστό νερό δεν θα λιώσει πιο γρήγορα;;; Αiolos ποιο το αρνητικό του υψηλού ΚΗ που παρέχει;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 4 Σεπτεμβρίου 2012 #12 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι το ΚΗ.. η εταιρία το δίνει 12dKH, αλλά με δύο διαφορετικά τεστ μου έδωσε 14 !!! (αν θυμάμαι καλά) Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 4 Σεπτεμβρίου 2012 Author #13 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι απλά αν μπορείς πες μου το αρνητικό του να έχεις υψηλό ΚΗ στο ενυδρείο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Σεπτεμβρίου 2012 #14 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 αν εχεις τιμη που δεν υπαρχει στο νερο της θαλασσας....πως σου φαινεται να δειχνει.φυσιολογικο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 4 Σεπτεμβρίου 2012 #15 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 εμμμ όταν το φυσικό θαλασσινό νερό έχει ΚΗ 7.0 περίπου και το αλάτι σου δίνει 14, δεν νομίζω ότι είναι και ότι καλύτερο !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 4 Σεπτεμβρίου 2012 #16 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 ναι...αλλα παλι δεν του απαντησατε... Το Kh σου δειχνει το ανθρακικο ασβεστιο (η κατι τετοιο). Σε απαιτητικα συστηματα με Sps, η ανθρακικη σκληροτητα βοηθαει στο σχηματισμο του σκελετου του κοραλιου. Αν οι τιμες σου δεν ειναι μεταξυ 7.5-8.2 τοτε δεν εναποτιθενται μορια ανθρακικου ασβεστιου στο σκελετο του κοραλιου. Αν εισαι προς τα κατω, τοτε δεν θα εχεις αναπτυξη, αν εισαι προς τα πανω, δημιουργεις "τοξικο" περιβαλλον... Αυτα ΧΟΝΤΡΙΚΑ...μην βαρατε αν εκανα καποιο λαθος στα παραπανω, αλλα το παιδι δεν πηρε καμια απαντηση στην ερωτηση του. Επισης Vago αν γνωριζεις καποια αγγλικα διαβασε εδω: "Corals and other organisms deposit calcium carbonate in their skeletons and other body parts. In order to do this they must generate calcium and carbonate at the surface of the growing calcium carbonate crystal. While it is far beyond the scope of this paper to describe this process, it is readily apparent that if corals deposit these chemicals, they are using them up from the water that they inhabit." Το αποσπασμα ειναι απο εδω http://www.advancedaquarist.com/2002/2/chemistry Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 4 Σεπτεμβρίου 2012 #17 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Βαλεντίνο έφαγα τα μάτια μου πολλές ώρες και μέρες μετά απο μερικούς μήνες ολοκλήρωσα αυτό... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=77219 Φίλε Vag τα κοράλλια συμβιώνουν με zooxantellae.Αυτές σε υψηλές τιμές dKH και με πολλά οργανικά(ΝΟ3-ΡΟ4) στο νερό δίνουν ένα καφέ χρώμα.Ως εκ τούτου προκειμένου να πάρουμε τον καλύτερο χρωματισμό απο τα κοράλλια προσπαθούμε να κρατήσουμε τιμές κοντά στις φυσικές τιμές του θαλασσινού νερού. Ακόμα ένας τεράστιος λόγος που θέλουμε dKH 7-8 είναι γιατί αν πέφτει με κάποια μορφή οργανικός άνθρακας στο ενυδρείο(όχι ενεργός άνθρακας)δλδ βότκα,ξύδι,ζάχαρη κτλ,σε συνδυασμό με εντατική βακτηριακή μέθοδο,κάθε άλλη τιμή απο 6,5-8 σε dKH(NSW) έχει ως αποτέλεσμα το άσπρισμα των κοραλλιών και πρωτίστως αυτών που έχουν σκληρό ανθρακικό σκελετό και μικρούς πολύποδες(sps).Αυτό συμβαίνει για αδιευκρίνιστους λόγους και ένας απο αυτούς ίσως είναι η διαύγεια του νερού η διαπερατότητα του φωτός σε βαθύτερα στρώματα και ενδεχομένως το κάψιμο του κοραλλιού. Ελπίζω να βοήθησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 4 Σεπτεμβρίου 2012 #18 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Βαλεντίνο έφαγα τα μάτια μου πολλές ώρες και μέρες μετά απο μερικούς μήνες ολοκλήρωσα αυτό... http://www.aquazone....showtopic=77219 δεν ειδα να απαντας κι ειπα να καταθεσω την αποψη μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 4 Σεπτεμβρίου 2012 Author #19 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Σας ευχαριστω πολυ για τις κατατοπιστικοτατες απαντησεις.. Κάποιος τρόπος για μείωση του ΚΗ υπάρχει; Δηλαδή το αλάτι αν συνεχίσει να μου κανει θολό το νερό ειναι άχρηστο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 4 Σεπτεμβρίου 2012 #20 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 Φίλε Vag αν δεν διαλυθεί πλήρως το αλάτι δεν μπορείς να βγάλεις άκρη με τις μετρήσεις.Ούτε αλατότητα μπορείς να μετρήσεις.Κάποια στιγμή σίγουρα θα λιώσει αν όχι σήμερα άυριο.Μέτρα πάντως όταν λιώσει για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως με 1.030...και τραβάς τα μαλλιά σου. Tην επόμενη φορά που θα φτιάξεις νερό να προσθέσεις σιγά-σιγά το αλάτι ίσως και με ένα μικρό ποτήρι σε πολλές δόσεις και πιστεύω οτι δεν θα έχεις ξανά το ίδιο πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος