Jump to content

Κάνουν Οι Λάμπες;

GKAZI

Recommended Posts

Καθώς από φωτισμό έχω μαύρα μεσάνυχτα ρωτώ όσους έχουν ασχοληθεί περισσότερο.

Για ένα ενυδρείο με διαστάσεις 70 Χ 30 Χ 40 (84 λίτρα μικτά) που θέλω να βάλω φυτά με χαμηλές απαιτήσεις. τι φωτισμό μου προτείνετε;

Σε γνωστό σούπερ μάρκετ βρήκα φωτιστικό περίπου 60 cm με 1 ή 2 λάμπες Τ5 (λέω 1 ή 2 γιατί είναι κλειστό και δεν έψαξα πόσες έχει μέσα) που γράφουν 13 W, 4000 K & 960 lumen.

Μπορεί να τοποθετηθεί ή κάνει μόνο για ντουλάπια κουζίνας?

Αν ειναι για φυτα ευκολα νομιζω πως θα εισαι σχετικα καλα με 1 λαμπα.το ιδανικοτερο θα ηταν 2βεβαια...

Αν ειναι παρε αυτο με τις δυο λαμπες γιατι μονο με 13 βατ μπορει να εχεις προβλημα με διατομικη αλγη και τα φυτα.

Γίνεται σε τέτοιο φωτιστικό να μπουν λάμπες για φυτά;Σαν αυτές που βρίσκεις στα πετ σοπ δηλαδή.

Αυτό θα ήταν το καλύτερο, το βάζεις στο ενυδρείο, βλέπεις πως τα πάει και αν δεν είσαι ευχαριστημένος αλλάζεις απλά τη λάμπα.

Ας μας πουν και οι πιο έμπειροι.

Αν ειναι για φυτα ευκολα νομιζω πως θα εισαι σχετικα καλα με 1 λαμπα.το ιδανικοτερο θα ηταν 2βεβαια...

για εύκολα φυτά οπωσδήποτε, δηλαδή βαλισνέριες, ανούμπιες, τέτοια είδη, όχι γκαζόν κ.λ.π.

Αν ειναι παρε αυτο με τις δυο λαμπες γιατι μονο με 13 βατ μπορει να εχεις προβλημα με διατομικη αλγη και τα φυτα.

δεν ξέρω αν έχει 1 ή 2 λάμπες, αλλά αφού μπορεί να με καλύψει θα το ψάξω

Γίνεται σε τέτοιο φωτιστικό να μπουν λάμπες για φυτά;Σαν αυτές που βρίσκεις στα πετ σοπ δηλαδή.

Αυτό θα ήταν το καλύτερο, το βάζεις στο ενυδρείο, βλέπεις πως τα πάει και αν δεν είσαι ευχαριστημένος αλλάζεις απλά τη λάμπα.

Ας μας πουν και οι πιο έμπειροι.

όπως είπα έχω μαύρα μεσάνυχτα. Οι λάμπες για ενυδρεία είναι διαφορετικές? Νόμιζα πως ρόλο παίζουν τα κέλβιν και τα λούμεν...

Κοιτα να δεις για να ειναι 13 βατ Τ5 ειναι μια λαμπα μεσα εκτος και αν υπαρχει και φωτιστικο 2χ13 στο συγκεκριμενο μαρκετ. Επισης αυτες οι λαμπες ειναι κοντα στα 58 εκατοστα, ειναι του εμποριου και δεν υπαρχει ενυδρειακη αναλογη λαμπα σε αυτα τα βατ. Την δουλεια σου μπορεις να την κανεις αλλα μια ειναι πολυ λιγη για τα λιτρα σου, ακομα και τα ευκολα φυτα θα τα βρουν σκουρα μια που θα αδυνατουν να φωτοσυνθεσουν και να αναπτυχθουν. Τα κελβιν ειναι καλα και μπορεις να κανεις συνδιασμο μια στις 4000 και μια στα 6500 για να εχεις και ενα ποιο ομορφο οπτικο αποτελεσμα.

Ριξε μια ματια και εδω για να παρεις μια ιδεα.

Κοιτα να δεις για να ειναι 13 βατ Τ5 ειναι μια λαμπα μεσα εκτος και αν υπαρχει και φωτιστικο 2χ13 στο συγκεκριμενο μαρκετ. Επισης αυτες οι λαμπες ειναι κοντα στα 58 εκατοστα, ειναι του εμποριου και δεν υπαρχει ενυδρειακη αναλογη λαμπα σε αυτα τα βατ. Την δουλεια σου μπορεις να την κανεις αλλα μια ειναι πολυ λιγη για τα λιτρα σου, ακομα και τα ευκολα φυτα θα τα βρουν σκουρα μια που θα αδυνατουν να φωτοσυνθεσουν και να αναπτυχθουν. Τα κελβιν ειναι καλα και μπορεις να κανεις συνδιασμο μια στις 4000 και μια στα 6500 για να εχεις και ενα ποιο ομορφο οπτικο αποτελεσμα.

Ριξε μια ματια και εδω για να παρεις μια ιδεα.

πολύ κατατοπιστικό, δεν το είχα βρει, σ' ευχαριστώ πολύ

πολύ κατατοπιστικό, δεν το είχα βρει, σ' ευχαριστώ πολύ

Νασε καλα! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...