Jump to content

Eρώτηση Για Sump Και Επιπλο.

farao

Recommended Posts

καλημέρα.

είμαι στην δικασία μεταπήδησης από το γλυκό στο αλμυρό και ποιο σαφέστερος στο μεσογειακό.

ένα ενυδρείο κοινός 200 λίτρων στο οποιο θα ανοίξω το ανάλογο θέμα σε 1 εβδομάδα που θα το ξεκινήσω.

αυτή την στιγμή κάνω περισυλλογή πραγμάτων και κατασκευές ακόμα.

η ερώτηση μου είναι η εξής.

ακούγεται ότι στα έπιπλα ενυδρείων που είναι από ξύλο, το sump με τον καιρό το καταστρέφει εσωτερικά λόγο υγρασίας και διαφορων συστατικών πχ αλάτι κτλ.. ισχύει κάτι τέτοιο η όχι ???

αν και την απόφαση μου την έχω πάρει στο να λειτουργήσω με πολύ βράχο και άμμο και για φίλτρο θα χρησιμοποιήσω ένα fluval G6 ως χημικό,(δεν θέλω καθόλου φασαρία στο σαλόνι και γιαυτο θα υποστώ μονο ένα κρεμαστό skimmer και τίποτα παραπάνω, υπερχειλίσεις klt.

απλά από περιέργεια ρωτάω όσους έχουν sump.

Nαι ισχυει αυτο που λες,το αλατι διαβρωνει εκτως του ξυλου και μεταλα.Και με κρεμαστο skimmer κανεις μια χαρα την δουλεια σου,αλλα συνηθως αυτα τα κανουν κου περισσοτερο θορυβο.Αρα πολυ προσοχη στο skimmer που θα παρεις

Nαι ισχυει αυτο που λες,το αλατι διαβρωνει εκτως του ξυλου και μεταλα.Και με κρεμαστο skimmer κανεις μια χαρα την δουλεια σου,αλλα συνηθως αυτα τα κανουν κου περισσοτερο θορυβο.Αρα πολυ προσοχη στο skimmer που θα παρεις

+1926

Για κρεμαστό skimmer για τα λίτρα σου, θα πρότεινα το κλασσικό και πολύ καλό mce600.

Αν κάνεις σάμπ έχεις τόσες πολλές επιλογές σε σκίμμερ τέρατα,σε καλύτερη τιμή απο κρεμαστό και κατα τη γνώμη μου με πιο σωστή απόδοση.Μία λύση για την υγρασία είναι το πολυκαρβονικό φύλλο που τοποθετείται σαν καπάκι στο σάμπ και σταματάει αλάτια και διάβρωση και η 2η επιλογή είναι ο σωστός αερισμός με ανεμιστήρες και έναν ελεγκτή υγρασίας.Δίνει πάρα πολλά πλεονεκτήματα η χρήση σάμπ στο θαλασσινό τόσο σε εξοπλισμό που έχεις άπειρες επιλογές αλλά και σε απόδοση.Οι φήμες περι θορύβου αν είναι σωστά ρυθμισμένη η υπερχείλιση ούτε θόρυβο κάνει ούτε πλημμυρίζεις με κάθε διακοπή.

ευχαριστω πολυ για της απαντησεις.

δεν το σκεφτομαι καθολου για sump. τουλαχιστον τωρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...