Jump to content

Υπερχειληση-Σαμπ (Προτασης)

lykourgos

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους και καλο μήνα να έχουμε έχω ένα 125λιτρο που σε λίγες μέρες θα το γυρίσω σε θαλασσινο (τώρα είναι άδειο) θελω την βοήθεια σας για υπερχειληση και για σαμπ!

ευχαριστω εκ των προτέρων!

Μιας και ειναι αδειο αυτη τι στιγμη θα σου προτεινα να το τρυπησεις (για υπερχειληση) και να ησυχασεις μια για παντα με αυτο το θεμα.

Oσο για το sump ...πες μας τι σκεφτεσαι να βαλεις μεσα για να σου δωσουμε ιδεες....

Εγώ θα σου πρώτηνα να πάρεις ένα Κινέζικο ενυδρείο 60 λίτρα και να βάλεις εσύ τα χωρίσματα όπως τα θες. Για υπέρχήλιση υπάρχουν οι εξωτερικές που είναι πολύ εύκολες στην χρήση και ξεκινάνε από ότι θυμάμαι από 900λίτρα να κατεβάζουν μέχρι 1500 η μεγάλη.

βασικά έχω ένα ενυδρειο DIY 50χ40χ40 και έλεγα να κάνω αυτο σαμπ τώρα για να το τρυπησω φοβάμαι μην γίνει καμία ζημιά

μέσα θελω να βάλω τα δυο κλοουνακια που έχω και μάλλον άλλο ένα ζευγαρι διαφορετικού χρώματος και δυο ανεμωνες δεν ξερω ακόμα είδος έχω ήδη μια μικρη green bubbles anemone

Έγινε επεξεργασία - lykourgos

Μία χαρά είναι αυτό για σαμπ. Μην το τρύπησεις και εγώ με εξωτερική υπέρχήλιση παίζω μπάλα.

έχεις να προτείνεις καμία για τα λίτρα μου; και εγω για εξωτερική σκέφτομαι! δεν θελω να ανοίξω τρύπα στο ενυδρειο το φοβάμαι αυτο το σενάριο.

Πολύ καλές είναι οι Αμερικανικές άλλα και της tunze είναι καλή.

το ποιο φτηνο

το ποιο γρηγορο αλλα δεν θα το ελεγα 100% αξιοπιστο ειναι να παρεις μια του εμποριου ( μακρια απο tunze )

το ποιο αξιοπιστο -----> να τρυπησεις τζαμι και οτι και να γινει το νερο θα κατεβει .......

αν είναι να το τρυπησω ξέρει κανένας απο σας ποιος μπορει να το κάνει και με τι κόστος

μανο για ποιες αμερικανικές λες δώσε κανένα λινκ!

Έγινε επεξεργασία - lykourgos

geosid γιατι λες οτι δεν είναι αξιόπιστη που λες να υστερεί;

θα σου πω για αυτη που ειχα δοκιμασει πριν απο καιρο ( tunze )

με 2 u

παρολο που ειχε ανεπιστροφες βαλβιδες για τον αερα στα u ηθελε καθε τρεις και λιγο ρουφηγμα για να φευγει ο αερας μεσα απο τα u , εαν ξεχναγες να ρουφιξεις ενα απο τα 2 u σταματαγε να κατεβαζει νερο , εκτος απο αυτο για τα αυτια τα δικα μου η συγκεκριμενη υπερχειλιση εκανε θορυβο .

εκανα μια τρυπα στο ενυδρειο φ40 , εβαλα σωληνωσεις απο pvc και καθαρισα + οτι ο ηχος ειναι ελαχιστος .

αν είναι να το τρυπησω ξέρει κανένας απο σας ποιος μπορει να το κάνει και με τι κόστος

μανο για ποιες αμερικανικές λες δώσε κανένα λινκ!

μιλα με τον Νινταλ ( animal station ) να σου πει κοστος ( παντως απο οτι φανταζομαι ) δεν θα ειναι τιποτα εξωπραγματικο το κοστος

ριξε μια ματια στο θεμα μου http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=72056&st=0

να δεις πως εβαλα τα υδραυλικα ;)

geosid αν το τρυπησω τι είδους υπερχειληση χρειάζομαι;

έχεις κάνει πολυ ωραια δουλεια μπράβο σου!

αναλογα με το τι διαμετρο θα ειναι η τρυπα που θα κανεις , τοτε θα χρειαστεις τα αντοιστιχα υλικα ( βανα , σωληνα , γωνιες )

Λυκούργε, πάρε ένα διαμαντοτρυπανο και κανένα κομμάτι τζάμι και άρχισε τα πειράματα! Δεν είναι δύσκολο και αν δεν σπάσεις και μερικά πως θα γίνεις diyας!

ευκολο μου φαίνεται το τρυπημα μάλλον θα το δοκιμάσω!

τι τρύπα τώρα χρειάζεται; και σε ένα σαμπ. 50χ40χ40 πως πανε τα χωρισματα;

ευκολο μου φαίνεται το τρυπημα μάλλον θα το δοκιμάσω!

τι τρύπα τώρα χρειάζεται; και σε ένα σαμπ. 50χ40χ40 πως πανε τα χωρισματα;

Δοκίμασε πρώτα σε ένα άλλο κομμάτι τζάμι να δεις αν τα καταφέρνεις! Μέχρι να κάνεις την πρώτη τρύπα είναι μετά θα σου φαίνετε παιχνιδάκι!

Λυκούργε, πάρε ένα διαμαντοτρυπανο και κανένα κομμάτι τζάμι και άρχισε τα πειράματα! Δεν είναι δύσκολο και αν δεν σπάσεις και μερικά πως θα γίνεις diyας!

βασικα πρεπει να ξερει εαν το τζαμι του ειναι ψημενο Η οχι

εαν ειναι ψημενο τοτε οταν θα παει να το τρυπησει το τζαμι θα γινει κομματια ......

Εγω θα εβαζα ( οπως και εβαλα ) καποιον επαγγελματια να μου κανει τη τρυπα στο ενυδρειο .

Αλλα να το κανει καποιος που το κανει πρωτη φορα και αλλο καποιος που ειναι η δουλεια του .

έχεις δίκιο δεν ήξερα αν πρέπει να ψημενο η όχι! μάλλον και εγω σε επαγγελματία θα πάω! ευχαριστω πολυ όλους για τις συμβουλές σας!

βασικα πρεπει να ξερει εαν το τζαμι του ειναι ψημενο Η οχι

εαν ειναι ψημενο τοτε οταν θα παει να το τρυπησει το τζαμι θα γινει κομματια ......

Εγω θα εβαζα ( οπως και εβαλα ) καποιον επαγγελματια να μου κανει τη τρυπα στο ενυδρειο .

Αλλα να το κανει καποιος που το κανει πρωτη φορα και αλλο καποιος που ειναι η δουλεια του .

Ναι είναι αλήθεια αυτό με το ψημένο γυαλί! Νομίζω όμως χωρίς να είμαι σίγουρος πως μόνο η juwel χρησιμοποιεί ψημένα! Εναλλακτικά όπως είπες μπορεί να το κάνει ένας επαγγελματίας!

αυτο θα γινει εαν ειναι ψημενο ....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...