Jump to content

Aptaisia Δεν Είναι..τι Είναι Όμως;;

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά..

Εδώ και μερικές μέρες σε ένα βραχάκι με zoanthus που έχω είδα οτι βγήκαν 3-4 καφέ ζωντανά σαν aptaisias.. περνώντας οι μέρες όμως παρατήρησα οτι δεν μεγάλωναν(με τον ρυθμό που μεγαλώνει μία aptaisia) αλλά πολλαπλασιάζονταν σαν τρελά....

Μέχρι τώρα πριν λίγο(πριν βγάλω τις φωτο δλδ) νόμιζα οτι πρόκειται για aptaisias...αλλά το zoom μου έδειξε κάτι διαφορετικό...πιο πολύ για star polyps μοιάζουν τελικά!!

Τι είναι;;Για δείτε...

dscf0834n.jpg

dscf0836p.jpg

Ευχαριστώ Στράτο...

Πρέπει να βρω τρόπο αντιμετώπισης τους;

Καποια ειναι ιδιαιτερα επιθετικα,ως προς την αποψη οτι επεκτεινονται ταχιστα.Αλλα ειδη παλι ειναι ηπιοτερα.Παρακολουθησε το ρυθμο αναπτυξης,και πραξε αναλογα.

:)

Καποια ειναι ιδιαιτερα επιθετικα,ως προς την αποψη οτι επεκτεινονται ταχιστα.

Είναι για κάποιον άλλο λόγο 'επικίνδυνα' στο ενυδρείο μας;;Γιατί στην mini έρευνα που έκανα όλοι γράφουν οτι θέλουν να τα ξεφορτωθούν και ψάχνουν τρόπους αλλά κανείς δεν λέει το γιατί ή το τι αρνητικό προκαλούν.........

Είναι για κάποιον άλλο λόγο 'επικίνδυνα' στο ενυδρείο μας;;Γιατί στην mini έρευνα που έκανα όλοι γράφουν οτι θέλουν να τα ξεφορτωθούν και ψάχνουν τρόπους αλλά κανείς δεν λέει το γιατί ή το τι αρνητικό προκαλούν.........

Πνιγουν τα κοραλια οταν αυξηθουν πληθυσμιακα

2 τρόποι υπάρχουν να τα ξεφορτωθείς,βγάζεις τα zoa και βγάζεις το βραχακι εκτός να το νεκρώσεις μαζί και αυτά

(αυτό είχα κάνει σε 1η φάση)

και ο 2ος να τα καλύψεις με εποξική και να παρατηρεις μην βγουν αλλού.(αυτό το έκανα σε σημείο με μια μικρή αποικία)

Τον 1ο τρόπο δεν μου πάει η καρδιά να το κάνω...ή θα βγάλω το βραχάκι και θα τα κάψω τοπικά ή θα του βάλω εποξική όπως λες!!ή....και τα δύο... :lookatme:

Εγω θα ελεγα να μην κανεις τιποτα,πριν δεις αν επεκτεινονται.

Θα συμφωνήσω με τον Στράτο.

Και εγώ είχα παλιά μια αποικία,αλλά δεν επεκτάθηκε πολύ!

Άστα όπως είναι και να έχεις το νου σου αν ξεφύγουν,τοτε να πάρεις μέτρα.

Εγω βλεπω aptaisias,δεν μεγαλωνουν παντα γρηγορα

Αν στη φωτο του φιλου μας βλεπεις απταισιες,τοτε συχωρα με αλλα κανεις λαθος!!!

Μπορει φιλε μου να κανω και λαθος μιας και η καρτα γραφικων στο pc μου τα επαιξε και δεν εχω την καλυτερη εικονα.Παρολα αυτα θα σου ελεγα να προσεχεις λιγο τον τροπο που εκφραζεσαι γιατι και αλλες φορες μου φανηκες καπως επιθετικος διχως λογο. :thumbup:

Μπορει φιλε μου να κανω και λαθος μιας και η καρτα γραφικων στο pc μου τα επαιξε και δεν εχω την καλυτερη εικονα.Παρολα αυτα θα σου ελεγα να προσεχεις λιγο τον τροπο που εκφραζεσαι γιατι και αλλες φορες μου φανηκες καπως επιθετικος διχως λογο. :thumbup:

Υποδειξεις θα σε παρακαλεσω πολυ οχι.

Αν σου φαινομαι επιθετικος,πατας το κουμπακι αναφορα και κανεις τα παραπονα σου στους section και admin του φορουμ.

Για την ιστορια παντως να σου πω πως δεν υπαρχει λογος να ειμαι επιθετικος απεναντι σου,οπως επισης θα μπορουσα να σου πω πως αν δεν ειμαστε σιγουροι για κατι,καλυτερα να μην απανταμε!!!.

:)

Εγω βλεπω aptaisias,δεν μεγαλωνουν παντα γρηγορα

η εικονα του φιλου μας

dscf0836p.jpg

η φωτογραφια μιας απτεσιας σε μακρο

IMG_0787.jpg

νομιζω οτι ειναι εμφανες η διαφορα τους ( στα ακρα ) :thumbup:

σορυ για την παρεμβαση .

• 1 month later...

Τα παρακολουθώ Στράτο..έχουν πολλαπλασιαστεί λίγο σε εκείνο το σημείο και έχουν μεγαλώσει!!Αν δω οτι προχωράνε κ άλλο τότε θα δράσω..

Να ρωτήσω κάτι και πάνω σε αυτό που μου είχες πει

Πνιγουν τα κοραλια οταν αυξηθουν πληθυσμιακα

Το ίδιο δεν συμβαίνει και με τα star polyps πχ;;;Τα βλέπω και έχουν έναν τρελό ρυθμό ανάπτυξης..απομονώνω το βραχάκι σε κάποιο σημείο(ωστε να μην έχει επαφή με άλλο βράχο) και αυτά συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται πάνω στον αραγωνίτη...

εισαι και αλμυρος βαγγελη! μπραβο ρε σι! ελπιζω να βρεις αυτο που σε προβληματιζει !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...