Jump to content

Ξεκίνημα Μικρής Λίμνης 170 Ltr

Recommended Posts

kalispera sas thelo na steiso mia mikri limnoula 170 ltr etoimi plastiki apo to praktiker kai na tin topothetiso sto mpalkoni tha ithela na rotiso mia antlia eheim compact 1000 tha me kalupsei gia epistrofi nerou mesa apo diy fitro pou leo na ftiaxo?kai me poia seira lete na xekiniso ta ulika filtrarismos mesa sto filtro apo kato pros ta pano perimeno tis sumboules sas

• Απαντήσεις 98
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φίλε μου καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Κατ' αρχάς θα σε παρακαλέσω να γράφεις με Πεζούς Ελληνικούς χαρακτήρες μόνο,καθώς είναι στου λειτουργικούς κανονισμούς του φόρουμ.

Η αντλία πιστεύω πως θα σε καλύψει.Όσο για τα υλικά,καλύτερα να σε κατατοπίσουν οι ποιο γνώστες των λιμνών

Ρίξε και εδώ μια ματιά αν θέλεις για αυτό που σκέπτεσαι να κάνεις με την λιμνη και εδω για το φίλτρο και τα υλικά του!

Έγινε επεξεργασία - ebenos

Καλώς ήρθες κατ' αρχήν φίλε.

Πάρε μια μικρή ιδέα κι από αυτή 260 λίτρων.

Κουτί πλαστικό SAMLA από ΙΚΕΑ 22 λίτρων γεμάτο από ελαφρόπετρα και πλαστικά καπάκια αναψυκτικών.

Αντλία 600/λίτρα την ώρα.

post-28-0-04943100-1346482030_thumb.jpg post-28-0-74076500-1346482054_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - Zeroboy

ξερεις τι σκεφτομαι η εξοδος απο το φιλτρο αρα και η επιστροφη του νερου μεσα στην λιμνη να γινει με ενα τροπο σαν καταραχτη γιαυτο ρωτησα αν ειναι αρκετη η αντλια 1000 τι πιστευεται εσεις?

Θα πρέπει να κοιτάξεις το μανομετρικο που σου δίνει η συγκεκριμένη αντλία αν σε καλύπτει! Δηλαδή να δεις το ύψος που μπορεί να σου ανεβάσει το νερό!

τελικα αυτη που κανει την βρηκα οσο για φιλτρακι πηρα καποιες ιδεες απο το youtube οποτε θα φτιαξω και ενα φιλτρακι.τωρα θα ηθελα να ρωτησω τι φυτακια θα λεγατε να βαλω και απο χρυσοψαρακια λεο να παξω απο 3 εως 5 maximum πως σας ακουτε?

Για φυτά μπορείς να χρησιμοποιήσεις νούφαρα σε διαφορές αποχρώσεις, και συνθήκες ανάλογα την περιοχή που μένεις, υδροχαρή φυτά καθώς και επιπλέοντα!

Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν τα υδρόβια φυτά που μπαίνουν μέσα στο νερό μιας και βοηθούν στην οξυγόνωση του!

Από ψάρια θα σου πρότεινα μόνο κοινά χρυσόψαρα και σε καμία περίπτωση χρυσόψαρα από της fancy ποικιλίες αλλά ούτε και κοι μιας και θα γίνουν πολύ γρήγορα θηρία και η λίμνη σου είναι μικρή!

ο λογος που μου λες να βαλω μονο κοινα χρυσοψαρα γιατι?

για τα κοι το ξερω ουτε συζητηση ειναι παρα πολυ λιγα τα λιτρα

Όλα τα υπόλοιπα είδη χρυσόψαρων προέρχονται από διασταυρώσεις η μεταλλάξεις και δεν υπάρχουν καν στην φύση οπότε δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοιες συνθήκες! Τα μόνα χρυσόψαρα που κρατούν τα χαρακτηριστικά του προγονου τους του κυπρίνου είναι τα κοινά!

Δες και εδώ!

Όλα τα υπόλοιπα είδη χρυσόψαρων προέρχονται από διασταυρώσεις η μεταλλάξεις και δεν υπάρχουν καν στην φύση οπότε δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοιες συνθήκες! Τα μόνα χρυσόψαρα που κρατούν τα χαρακτηριστικά του προγονου τους του κυπρίνου είναι τα κοινά!

Δες και εδώ!

Αν και επιμείνω γτ το έχω δοκιμάσει ότι αντέχουν αν δεν πάει η θεοκρασία κάτω από τους 5..

Αν θέλεις φυτά, πέρνα μια βόλτα από το φάληρο :)

Αν και επιμείνω γτ το έχω δοκιμάσει ότι αντέχουν αν δεν πάει η θεοκρασία κάτω από τους 5..

Αν θέλεις φυτά, πέρνα μια βόλτα από το φάληρο :)

Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος αν θέλεις!

Με πιο ακριβώς είδος το έχεις δοκιμάσει και ποιες ήταν η ανώτερες και η κατώτερες θερμοκρασίες που παρατήρησες χειμώνα καλοκαίρι?

Πάνο όπως καταλαβαίνεις το θέμα δεν είναι να υποβάλουμε τα ψάρια σε συνθήκες επιβίωσης αλλά σε συνθήκες διαβίωσης!

Οι θερμοκρασίες που αναφέρεις επηρεάζουν πολύ της fancy ποικιλίες από πολλές απόψεις! Επίσης γνωρίζεις καλά ότι μέσα σε μια λίμνη δεν μπορούμε να κρατήσουμε της τιμές της θερμοκρασίας στα επίπεδα που εμείς θέλουμε και είναι πολύ εύκολο αυτά τα επίπεδα να αυξηθούν η να μειωθούν κατά πολύ!

Ηταν σε γλαστρολιμνη, στην λιμνη μου δεν ξεπερναω τους 28 και κατω απο τους 10.

Μια χαρα ζουσε το ψαρι και ηταν ευτηχισμενο και στην γλαστρολιμνη και στην λιμνη.

Ψαξε να δεις και βιντεο.. Αν το ηξερα ετσι θα την ειχα την λιμνη μ και οχι με ΚΟΙ...

Ηταν σε γλαστρολιμνη, στην λιμνη μου δεν ξεπερναω τους 28 και κατω απο τους 10.

Μια χαρα ζουσε το ψαρι και ηταν ευτηχισμενο και στην γλαστρολιμνη και στην λιμνη.

Ψαξε να δεις και βιντεο.. Αν το ηξερα ετσι θα την ειχα την λιμνη μ και οχι με ΚΟΙ...

Πως ακριβός συμβαίνει αυτό?

Τι εννοεις;

Αφού είναι ενα μετρο στο χώμα και σε σκιά το καλοκαίρι.

Τον χειμώνα την βλέπει πιο πολύ ο ήλιος γτ ξεραίνονται τα φυτά γύρω άλλα επίσης εδώ στο Φάληρο σπάνια πάει κάτω από τους 10 που δεν είναι αρκετό για να την παγώσει...

Για τα fancy τι έχεις να πεις;

Το έχεις δοκιμάσει;

Οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι ατμοσφαιρικές η θερμοκρασίες του νερού?

Επίσης σε πιο βάθος είναι παρμένες αυτές οι τιμές, στην επιφάνεια η στο πυθμένα της λίμνης?

Δεν ξέρω αν γνωρίζεις αλλά υπάρχουν δυο θερμικές στρωματωσεις ανάλογα με το τύπο κάθε τεχνητής λίμνης! Μια τεχνητή λίμνη δεν είναι απαραίτητο να είναι φτιαγμένη από τσιμέντο η πλαστικό μπορεί να είναι και άπλα σκαμμένη στο χώμα! Έτσι λοιπόν η γεωθερμία επιδρά διαφορετικά σε κάθε περίπτωση και κάθε εποχιακή μεταβολή!

Συνήθως το ζεστό νερό έχει την τάση να ανεβαίνει ψηλότερα από το κρύο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και αντιθέτως το ζεστό νερό να κατεβαίνει χαμηλότερα κατά την διάρκεια του χειμώνα! Επίσης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι και αν υπάρχει κυκλοφορία και σε ποιο σημείο υπάρχει αυτή η κυκλοφορία γιατί άλλο να υπάρχει στην επιφάνεια και άλλο στον πυθμένα!

Στην περίπτωση του φίλου και σε μια μικρή πλαστική λίμνη των 170 λίτρων δεν θα μπορέσουν να υπάρχουν στοιχειά διαφυγής της θερμότητας με αποτέλεσμα την συσσώρευση της πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η λίμνη θα γίνει θερμοσίφωνας το καλοκαίρι και πιθανών ψυγείο τον χειμώνα!

Επίσης σε ότι αφορά την γνώμη μου για τα fancy και της λίμνες επειδή είναι πολλοί οι παράγοντες που τα επηρεάζουν και κάποιους από αυτούς σου τους ανέφερα ήδη θα σου πω απλά ότι ενώ υπάρχει μια τεράστια λίμνη 25.000 λίτρων ενός φίλου που των τελευταίο χρόνο προσπαθούμε να την εξελίξουμε σε βιότοπο μιας και είχε κατασκευαστεί για το πότισμα καλλιεργειών δεν διατηρούμε fancy χρυσόψαρα παρά μόνο κοινά χρυσόψαρα και κοι! Έτσι λοιπόν στο ερώτημα σου αν τα έχω δοκιμάσει θα σου απαντήσω πως ενώ υπάρχει η δυνατότητα να το κάνω δεν θα επιχειρήσω ποτέ τέτοιου είδους πείραμα μιας και αύται οι λόγοι της ασταθής θερμοκρασίας είναι ένα ακόμα από τα στοιχεία της υπερβολής μου που έχεις να μου καταλογίσεις ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να είχαν ελπίδες να επιβιώσουν στην δικια μας περίπτωση!

Ξαναλέω λοιπόν ότι το θέμα δεν είναι να υποβάλουμε τα ψάρια μας σε συνθήκες επιβιώσεις αλλά σε συνθήκες διαβιώσεις!

Και ομως εισαι λαθος και παλι!

Η διαφορα στην λιμνη μου απο θερμοκρασια στον πατο απο την επιφανεια δεν διαφερει πανω απο 1C γιατι υπαρχει κυκλοφορια χειμωνα καλοκαιρι.

Επισης αλλο 25,000λιτρα και αλλο 2 τονοι.

Στα 25,000 λιτρα βαζεις ΚΟΙ γιατι απλα τα fancy θα τα χασεις.

Οχι επειδη νομιζω οτι μου το παιζεις εξυπνος θελω να κατσεις να μου αναλησεις με στοιχεια την διαφορα σε θεμοκρασια σε μια λιμνη με λινερ, σε μια με τσιμεντο και σε μια σκαμενη στο χωμα( ; ).

Eιχες ποτε λιμνη σε αυτα τα λιτρα (170); Σε πιο μερος; Σε σκια ή στον ηλιο;

Στης θεωρίες καλοι ειμαστε...

Τελος η φυση θα βρει τον τροπο της δεν υπαρχει διαβιωση, ολα ειναι επιβιωση.

Υ.Σ. Το ζεστο δεν κατέβαινει κατω τον χειμωνα ειναι αλλοι παραγοντες που το νερο ειναι "ζεστο" πιο βαθια.

Έγινε επεξεργασία - Panos1990

Πάρε και ένα ωραίο αρθράκι για το τι γίνεται όταν το νερό παγώσει.

http://whyfiles.org/...-a-lake-freeze/

Και αλλο ενα, εχει και ωραιες gif εικονες..

http://www.usatoday.com/weather/tg/wicetop/wicetop.htm

Θεωρώ ότι το ύφος που μου μιλάς δεν είναι πρέπον και δεν έχω ανάγκη να το παίξω έξυπνος σε κανένα! Με έχεις ήδη χαρακτηρίσει υπερβολικό και πως φέρνω την καταστροφή οπότε θεωρώ ότι δεν έχω κάτι άλλο να σου απαντήσω!

Μπορείς κάλλιστα να κρατήσεις την γνώμη σου και εγώ την δικια μου, δεν υπάρχει λόγος διαξιφισμών ούτε να μπω στην διαδικασία ανάλυσης των θερμοκλινων στρωμάτων μιας λίμνης από την στιγμή που δεν δέχεσαι κουβέντα!

Μια παρατήρηση μόνο αν σε βοηθαει σε κάτι, είναι πως οι προσωπικές μου μετρήσεις και όχι η θεωρία όπως λες έδειξαν με όργανο sonar στον πυθμένα της συγκεκριμένης λίμνης σε βάθος 3,65 μέτρα διαφορά 3,8 βαθμών από την επιφάνεια του νερού πέρσι το καλοκαίρι και περίπου 10 βαθμούς διαφορά στην θερμοκρασία από την ατμόσφαιρα!!

Αυτά από μένα.

Όπα όπα οι μετρήσεις από τον δορυφόρο που είναι; :ninja:

Δώσε μου ένα λινκ από όλα αυτά που λες να συμφωνήσω μαζί σου... Για το νερό που κατεβαίνει τον χειμώνα, για το είδος υλικού..

Είναι λάθος να γράφεις ανακρίβειες και πράγματα που νομίζεις θεωρητικά ότι ισχύουν ή όχι! Για τα άρθρα που σου έδειξα τι έχεις να πεις; Για τα βίντεο;

Στο τελευταίο σου ποστ λες ότι η λίμνη του φίλου θα ήταν ακατάλληλη για ψάρια για τον χειμώνα θα ήταν ψυγείο και το καλοκαίρι φούρνος, πως το συμπέρανες αυτό;

Όσοι δηλαδή το έχουν κάνει να τις διαλύσουν; Ε να μην γίνω και εγώ λίγο υπερβολικός;

Επίσης είπες ότι θες να φτιάξεις βιότοπο στους 25τονους, πως ακριβώς;

Βιότοπος (biotope) γενικά ονομάζεται οποιαδήποτε περιοχή, κατά σύνολο ή μέρος αυτής, επί της οποίας όμως ο προσδιορισμός της καθορίζεται από τους επικρατέστερους οργανισμούς που ζουν σε αυτή.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%82

Έσυ έχεις βάλεις ΚΟΙ και χρυσόψαρα που υβριδίζουν μεταξύ τους..

Καταλήγοντας δεν είναι η γνώμη μου που μετράει ή ότι έχω εγώ δίκιο γιατί έχω συμφωνήσει πολλές φορές μαζί σου, αλλά γράφεις ανακρίβειες και θεωρίες χωρίς να δέχεσαι το πρακτικό και εμπειρικό κομμάτι και πόσο μάλλον λίγο πιο "έγκυρες" πηγές. Για να μην παρεξηγηθώ δεν μιλάω για την δικιά μου εμπειρία μιλάω για όσες λίμνες έχουν φτιαχτεί εδώ σαν και αυτή του Zeroboy, του FotisGt και άλλες πολλές γλαστρολίμνες ή μικρές λίμνες από πλαστικό που λειτουργούν μια χαρά χειμώνα καλοκαίρι ακόμα και με γκάπι.

:calm:

Αν σου πω για μια δεύτερη φορά ότι γίνεσαι είρων θα το καταλάβεις η πρέπει να πράξω αναλόγως?

Και εγώ έχω συμφωνήσει πολλές φόρες μαζί σου αλλά αυτό δεν έχει να κάνει!

Είπα απλά την γνώμη μου για της fancy ποικιλίες και την διατήρηση τους σε λίμνη. Είπα απλά το τι πιστεύω εγώ και προσπάθησα να εξηγήσω χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ακυρώνω κάποιους! Ξέρεις ότι οι απόψεις στον χώρο μας είναι πολλες, αν θέλεις να το δεκτής έχει κάλος!

Επίσης ξέρω και reef που τρέχει και φραγκαρει με 100 νιτρικά, θέλεις να το αναλύσουμε και αυτό?

Το πώς ο καθένας από μας βλέπει τα πράγματα στο ενυδρείο του δεν σημαίνει ότι θα το κρίνεις λάθος η ανακρίβεια!

Επίσης εδώ ο δορυφόρος που πάρθηκαν οι μετρήσεις!

Καλο απογευμα αγαπητε Πανο!

Στο τελευταίο σου ποστ λες ότι η λίμνη του φίλου θα ήταν ακατάλληλη για ψάρια για τον χειμώνα θα ήταν ψυγείο και το καλοκαίρι φούρνος, πως το συμπέρανες αυτό;

Όσοι δηλαδή το έχουν κάνει να τις διαλύσουν; Ε να μην γίνω και εγώ λίγο υπερβολικός;

Επίσης γιατί παρερμηνεύεις αυτά που λέω δεν είπα ποτέ ότι η λίμνη του φίλου είναι ακατάλληλη για ψάρια αλλά ακατάλληλη για fancy χρυσόψαρα και του είπα να βάλει μόνο κοινά!

Λίγα ποστ πιο πάνω βρίσκονται οι απαντήσεις μου!

Δες και εδώ!

Απόλυτος και ανακρίβεια δεν λες πουθενά ότι είναι η γνώμη σου ότι δεν θα αντεπεξέλθουν...

.

Πάνο όπως καταλαβαίνεις το θέμα δεν είναι να υποβάλουμε τα ψάρια σε συνθήκες επιβίωσης αλλά σε συνθήκες διαβίωσης!

Οι θερμοκρασίες που αναφέρεις επηρεάζουν πολύ της fancy ποικιλίες από πολλές απόψεις! Επίσης γνωρίζεις καλά ότι μέσα σε μια λίμνη δεν μπορούμε να κρατήσουμε της τιμές της θερμοκρασίας στα επίπεδα που εμείς θέλουμε και είναι πολύ εύκολο αυτά τα επίπεδα να αυξηθούν η να μειωθούν κατά πολύ!

Παλι απολυτος...

Και εγώ έχω συμφωνήσει πολλές φόρες μαζί σου αλλά αυτό δεν έχει να κάνει!

Είπα απλά την γνώμη μου για της fancy ποικιλίες και την διατήρηση τους σε λίμνη. Είπα απλά το τι πιστεύω εγώ και προσπάθησα να εξηγήσω χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ακυρώνω κάποιους! Ξέρεις ότι οι απόψεις στον χώρο μας είναι πολλες, αν θέλεις να το δεκτής έχει κάλος!

Τώρα το λες αυτό και πριν δεν φαινότανε κάτι τέτοιο..

Τις απόψεις τις δέχομαι αλλά ότι λες να το υποστηρίζεις κάπου..

Όσο για την λίμνη το πέρασες στον αέρα και αυτό..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...