kalmichalis 30 Αυγούστου 2012 #1 Share 30 Αυγούστου 2012 καλησπερα. εχω στην κατοχη μου λαμπες 24 watt t5 groloux και jbl... ποσο χρονο ζωης εχουν αυτες οι λαμπες??????? εχω ακουσει κατα καιρους για 6-8 μηνες... αλλα οι λαμπες απο τις προδιαγραφες τους λενε πχ 20000 Hrs για τις grolux... ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 30 Αυγούστου 2012 #2 Share 30 Αυγούστου 2012 Συνήθως ξέρω ότι τις αλλάζουν στον χρόνο για ένα απλό φυτεμένο.. Από εκεί και πέρα εξαρτάτε τι τις θες.. Αν έχεις κρεοπωλείο (μην γελάτε τις βάζουν πάνω από τα κρέατα) ξέρεις ότι θα σου καούν μετά από 20000 λειτουργίας ώρες Αν έχεις ενυδρείο φυτεμένο υψηλών απαιτήσεων τις αλλάζεις στο 8μηνο.. Εγώ προσωπικά δεν τις έχω αλλάξει ποτέ αλλά έχω μόνο εχινόδορους μέσα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Αυγούστου 2012 #3 Share 30 Αυγούστου 2012 Καλημερα! Και εγω αυτο ξερω,στο 8μηνο,το πολυ στον χρονο θα πρεπει να τισ αλλαζεις.Αν παλιοσουν πολυ οι λαμπες θα εχεις θεμα και με τισ αλγες μετα Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOSTASGAVALAS 30 Αυγούστου 2012 #4 Share 30 Αυγούστου 2012 Εγω μαλλον θα τις αλλαξω ξανα στη διετια γιατι οταν αλλαξα τις 12 λαμπες μου εφυγε σε λεφτα οσο ενα 150αρι καινουριο ενυδρειο και τα λεφτα πλεον δεν ειναι για να τα πετας....αλλωστε προβλημα με αλγες- εκτος την αρχη που ξεκινησα το φυτεμενο - δεν ειχα ποτε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 30 Αυγούστου 2012 #5 Share 30 Αυγούστου 2012 Οαλ ειναι εξαρτηση των ωρων που αναβουν,εαν εχουν η οχι ηλεκτρονικα μπαλλαστ και τι επιπεδο φυτεμενου εχουμε.ολα οσα ειπωθηκαν για τους μηνες κλπ θεωρω πως ειναι σωστα εαν ειμαστε πολυ τυπικοι.θεωρητικα νομιζω πως η σταδιακη αλλαγη μετα το 10μηνο επιβαλλεται μεχρι να χρονισουν. Εκ κινητου συντονιστη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 30 Αυγούστου 2012 #6 Share 30 Αυγούστου 2012 Εγω μαλλον θα τις αλλαξω ξανα στη διετια γιατι οταν αλλαξα τις 12 λαμπες μου εφυγε σε λεφτα οσο ενα 150αρι καινουριο ενυδρειο και τα λεφτα πλεον δεν ειναι για να τα πετας....αλλωστε προβλημα με αλγες- εκτος την αρχη που ξεκινησα το φυτεμενο - δεν ειχα ποτε!!! :jawdrop: Καλά είμαι λοιπόν στα λίτρα μου.. το ξανασκέφτηκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 30 Αυγούστου 2012 Author #7 Share 30 Αυγούστου 2012 ευχαριστω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOSTASGAVALAS 30 Αυγούστου 2012 #8 Share 30 Αυγούστου 2012 Ολα ειναι θεμα timing.... Tις πρωτες 5 που ειχα για αρχη στο ενυδρειο τις αλλαξα σε 6 μηνες.... Μετα που αγορασα αλλες 7 και τις εβαλα λειτουργησαν παραλληλα με τις παλιες και τις αλλαξα σε 8 μηνες και τισ 12!!! Δεν θελετε να μαθετε ποσα πλησρωσα???? Ας μην πω και απογοητευθουν οι νεοι χομπιστες.... Οσο ενα ενυδρειο κομπλε με φιλτρο κυκλοφορητη και λαμπα uv !!!! Toσο πληρωσα !!!! Επειδη λοιπον σκεφτομαι οτι πλεον ειναι προκληση το πεταμα χρηματων και αφου πλεον δεν τα σκιζω στα μπουζουκια καλλυτερα θα ηταν να πηγαινα και λιγο με τα standard των αντιπροσωπειων!!!! Νομιζω οτι κατι περισσοτερο θα ξερουν απο εμας.... Παρομοια εκανα σε οτι αφορα το αυτοκινητο μου...κανω ακριβωε οτι λεει το manual και οχι οτι μου επιβαλλουν οι εδω αντιπροσωπειες,,,,, Το ιδιο κανω για ολα ωστε να μπορω να συνεχισω το χομπυ.... Ηρθαν οι δυσκολες εποχες και αν θυμηθω το 1978 που ζουσα οποιος ειχε ενυδρειο ηταν προυχοντας... Θυμαμαι δε τα ενυδρειακα μαγαζια που σε ολο τον πΕΙΡΑΙΑ και αθηνα δεν ηταν πανω απο 3-αντε 4 μαγαζια!!!! Τι να σας λεω.... Σε 5-6 χρονια βλεπω κατι φορουμ σαν και το δικο μας να ειμαστε μετρημενοι ..... Γιαυτο συντηρητικα και οσο αντεξουμε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 31 Αυγούστου 2012 #9 Share 31 Αυγούστου 2012 Δεν με ενδιαφέρει τη κάνουν οι άλλοι και την λένε η εταιρίες. Εγώ λάμπες αλλάζω όταν δεν αναπτύσσονται τα φυτά μου όπως θέλω. Η άλγης θα εμφανιστούν λογικά αφού τα φυτά δεν θα αναπτύσσονται σωστά. Σε απαιτητικά ενυδρεία έτυχε να τα αλλάξω σε ένα χρόνο και άλλοτε σε τρία χρόνια. Εξαρτάτε και από το ύψος του ενυδρείου, από τα φυτά που έχουμε, από το χρώμα του νερού, από τα κελβιν, από την ποιότητα της λάμπας και από τον συνδυασμό των λαμπτήρων. Είναι τόσοι πολύ η παράγοντες που άκρη δεν βγάζεις για αυτό πάντοτε ο ποιο ορθός τρόπος αλαγής είναι όταν βλέπεις ότι τα φυτά σου δεν έχουν το ρυθμό ανάπτυξης που είχαν ενώ δεν άλλαξες κάτι στην λίπανση στο διοξείδιο ή στο PH, KH, κτλ. Αν θέλεις να ξοδεύεσαι τότε άλλαξε της κάθε 6-9μηνες και στείλτες σε εμένα να της ανακυκλώσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 31 Αυγούστου 2012 Author #10 Share 31 Αυγούστου 2012 Χχαχαχαααα κατάλαβα... Ομως παρατήρησα κατι με τις grolux... Εχθές έβγαλα μια παλιά και έβαλα μια καινουρια.. Ηθελα να δω αν έχουν διαφορα στο χρωμα....δηλαδη αν υπάρχει εξασθένηση στην παλαιά... Πρόσεξα οτι η καινουρια ηταν πιο πολυ προς το φουξια-ροζ ενω η παλιά σαν να ασπριζε ελαφρώς... Απλα το λέω σαν διαπίστωση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος