Jump to content

Αρρώστιες Ψαριών

Recommended Posts

Γειά σας. Θέλω τη βοήθεια σας. Τα χρυσόψαρα μου το ένα μετά το άλλο στην αρχή κολυμπάνε στα πλάγια και μετά από δύο μέρες ψοφάνε. Εχώ μαζί και ένα μαύρο ψάρι που δεν είναι μονομάχος και δεν ξέρω τι είναι. Εντωμεταξύ αυτο το ψάρι,λειτουργεί πολύ περίεργα,τρέχει πολύ γρήγορα πέρα δώθε και μερικές φορές πηδάει και έξω απο το ενυδρείο.Το ενυδρείο ειναι από τα Jumbo (15λίτρων) και από το pet shop μου είπαν ότι μπορώ να βαλώ 4 μικρά ψαράκια.

Να πεις σε αυτόν στο petshop ότι είναι επιεικώς απαράδεκτος που σου είπε να βάλεις 4 ψάρια σε 15 λίτρα!

Σε 15 λίτρα δεν ζει ψάρι, πόσο μάλλον χρυσόψαρα!

Για αρχη συμπλήρωσε σε παρακαλώ την φόρμα και βαλε φωτογραφίες να δούμε πως θα βοηθήσουμε τα δίστιχα τα ψάρια μιας και αύριο αν ζουνε κάποια θα πρέπει να πάρεις μεγαλύτερο ενυδρείο η να τα επιστρέψεις πίσω ! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739

Την φόρμα διάγνωσης σε έβαλα να την συμπληρώσεις για να μην σου κάνω 500 ερωτήσεις.

Γνωρίζω ότι αυτά που ζηταει η φόρμα να συμπληρώσεις μάλλον θα σου είναι άγνωστα αλλά χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε!

Αν δυσκολεύεσαι να την συμπληρώσεις κάνε μας μια περίληψη του ενυδρείου, του εξοπλισμού του και των ψαριών!

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα: 15

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): http://www.aa-aquarium.com/catalog/product_info.php?products_id=144

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 3 μήνες

- Ψάρια (είδη και αριθμός): 3 Χρυσόψαρα και 1 άγνωστο

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):1 φορά κάθε μέρα, αλλαγή νερού 1 φορά τον μήνα από τη βρύση.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:-

- KH:-

- GH:-

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):-

- ΝΟ2 (νιτρώδη):-

- ΝΟ3 (νιτρικά):-

- Θερμοκρασία:-

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:-

-Strips:-

-Ηλεκτρονικά:-

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού: χρυσόψαρα

- Ιστορικό Ψαριού:

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): κολύμπι στα πλάγια

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Δε έχω φώτο από τα άρρωστα ψάρια

1.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

post-50260-0-02947300-1346273194_thumb.jpg

Δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω!

Το ενυδρείο σου είναι μικρό για τον αριθμό τον ψαριών που έχεις μέσα, με το ζόρι χωραει έναν μονομάχο!

Φαντάζομαι ότι δεν θα το έστρωσες και αν θα προσπάθησες να το στρώσεις με το φίλτρο που έχεις μέσα και τα τόσα ψάρια είναι αδύνατων να στρώθηκε!

Μετρήσεις όπως βλέπω δεν κάνεις αν και περιττές στην περίπτωση σου μιας και η τοξικότητα του νερού σου χτυπαει κόκκινα με αυτά που περιγράφεις!

Πόσα ψάρια έχεις μέσα αυτή την στιγμή?

Επίσης οι φωτογραφίες δεν φαίνονται! Θέλω να δω ποιο είναι το άλλο ψάρι!

Έγινε επεξεργασία - ebenos

Χρυσόψαρο...

Δυο επιλογές έχεις δυστυχώς.

1) Το δίνεις πίσω

2) Παίρνεις ενυδρείο 40λιτρων

Αν δεν ακολουθήσεις μια αργά ή γρήγορα το ψαράκι θα πεθάνει..

Και στην περίπτωση που το δώσεις στα 15λιτρα θα μπορούσες να βάλεις έναν μονομάχο, ΑΛΛΑ δεν θα το πρότεινα για έναν αρχάριο γτ τα λίτρα είναι λίγα και πολλά μπορούν να να αλλάξουν στην χημεία νερού και γρήγορα.

Ελπίζω να σε βοήθησα :)

• 9 years later...

Καλησπέρα 

Κάποιος που γνωρίζει μπορεί να μου πει τι είναι τα άσπρα σημάδια στο στόμα του ψαριού Εχω χάσει τρεις ξιφοφόρους μέχρι στιγμής και είχαν στο στόμα τους αυτό το άσπρο σημάδι 

B6B50209-95E0-466D-A57A-18B2FFFA4690.jpeg

FBA44962-A548-401E-9784-8353D6E8E48C.jpeg

Μόλις τώρα, το μέλος Tony Verbs έγραψε:

Καλησπέρα 

Κάποιος που γνωρίζει μπορεί να μου πει τι είναι τα άσπρα σημάδια στο στόμα του ψαριού Εχω χάσει τρεις ξιφοφόρους μέχρι στιγμής και είχαν στο στόμα τους αυτό το άσπρο σημάδι 

513CD11D-3FE8-4AE0-94B1-E1AA996C7198.jpeg

Καλησπέρα φίλε μου,ίσως να είναι επειδή τσιμπάνε τις πέτρες και τα χαλίκια και να κάνουνε πληγές. Έχεις μήπως κοφτερές πέτρες. Περίμενε βέβαια να απαντήσει και κάποιος πιο έμπειρος

πριν 1 ώρα, το μέλος Tony Verbs έγραψε:

Καλησπέρα 

Καλησπέρα, δυστυχώς φίλε μου είναι mouth fungus. Ενημέρωσε μας σε τι παραμέτρους έχεις το ενυδρείο σου

πριν 10 ώρες, το μέλος Tony Verbs έγραψε:

Καλησπέρα 

Ειναι columnaris. Δες εδω - https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_GR.pdf

σελ.7

P.S. αν θελεις να ρωτήσεις κατι, πρεπει να ανοίξεις ενα δικο σου θεμα. Δεν γράφουμε τις ερωτήσεις μας στα θέματα άλλων χομπιστων :thumbup:

• love 1

πριν 11 ώρες, το μέλος mik7 έγραψε:

Καλησπέρα, δυστυχώς φίλε μου είναι mouth fungus. Ενημέρωσε μας σε τι παραμέτρους έχεις το ενυδρείο σου

Τις μετρήσεις τις έκανε το πετσοπ (είμαι Γερμανία ) Την μόνη μέτρηση που κάνω εγώ είναι το Ph και είναι 8

Σε ευχαριστώ για την αμμεση απάντηση , θα κατευνθηθω σε λινκ για να δω τη θεραπεία 

πριν 3 ώρες, το μέλος natateo έγραψε:

Ειναι columnaris. Δες εδω - https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_GR.pdf

σελ.7

P.S. αν θελεις να ρωτήσεις κατι, πρεπει να ανοίξεις ενα δικο σου θεμα. Δεν γράφουμε τις ερωτήσεις μας στα θέματα άλλων χομπιστων :thumbup:

Καλημέρα Με συγχωρείς  με είμαι νέος στην ομάδα και αρχάριος από την επόμενη φορά θα ανοίγω θέμα 

• Like 1

πριν 12 ώρες, το μέλος Alekos Megas έγραψε:

Καλησπέρα φίλε μου,ίσως να είναι επειδή τσιμπάνε τις πέτρες και τα χαλίκια και να κάνουνε πληγές. Έχεις μήπως κοφτερές πέτρες. Περίμενε βέβαια να απαντήσει και κάποιος πιο έμπειρος

καλημέρα 💪🏻
Το 1/3 του Ενυδρειου είναι με χαλικάκι πιο χοντρό το υπόλοιπο είναι  ψιλό. Από τα λίγα που εχω διαβάσει και μου είπε εδώ ο @mik7μαλλον μοιάζει για mouth fungus και βλέπω οτι είναι μεταδοτικό 😢

πριν 59 λεπτά, το μέλος Tony Verbs έγραψε:

καλημέρα 💪🏻
Το 1/3 του Ενυδρειου είναι με χαλικάκι πιο χοντρό το υπόλοιπο είναι  ψιλό. Από τα λίγα που εχω διαβάσει και μου είπε εδώ ο @mik7μαλλον μοιάζει για mouth fungus και βλέπω οτι είναι μεταδοτικό 😢

Πρέπει να κάνεις τεστ με υγρά αμμωνίας, νιτρώδη και νιτρικών. Αφού βγουν όλα καλά πρέπει να ξεκινήσεις θεραπεία με melafix. Μετά από 36 ώρες μας ενημερώνεις πως εξελίσσεται η κατάσταση

πριν 1 ώρα, το μέλος mik7 έγραψε:

Πρέπει να κάνεις τεστ με υγρά αμμωνίας, νιτρώδη και νιτρικών. Αφού βγουν όλα καλά πρέπει να ξεκινήσεις θεραπεία με melafix. Μετά από 36 ώρες μας ενημερώνεις πως εξελίσσεται η κατάσταση

🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Καπου διάβασα για θαλασσινό αλάτι μέχρις να γίνει η θεραπεία και έριξα 1 κουταλάκι διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό χθες Μου φάνηκε οτι υποχώρησαν κάπως σήμερα τα άσπρα σημάδια στο στόμα τους . Το έκανα με μεγάλη επιφύλαξη παρόλα αυτά 

πριν 2 λεπτά, το μέλος Tony Verbs έγραψε:

🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Καπου διάβασα για θαλασσινό αλάτι μέχρις να γίνει η θεραπεία και έριξα 1 κουταλάκι διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό χθες Μου φάνηκε οτι υποχώρησαν κάπως σήμερα τα άσπρα σημάδια στο στόμα τους . Το έκανα με μεγάλη επιφύλαξη παρόλα αυτά 

Αυτό  εναι το melafix?

0F7A3FEC-401F-45DF-B97E-D7BF836D790E.jpeg

πριν 19 ώρες, το μέλος Tony Verbs έγραψε:

μαλλον μοιάζει για mouth fungus και βλέπω οτι είναι μεταδοτικό

Κανονικα δεν υπαρχει αρρωστια με τετοια ονομασια. Ετσι την λενε οι χομπιστες.  Δεν εχει καμια σχεση με fungus (μυκητα), ειναι βακτηριακη. Στο λινκ , που σου εδωσα, γραφει και για θεραπεια - bactopur direct. Ακομα κανει και αυτο- https://www.seachem.com/kanaplex.php

Την θεραπεια ξεκινας άμεσα.

πριν 16 ώρες, το μέλος mik7 έγραψε:

Το μελαφιξ , δυστυχώς, δεν βοηθαει εδω...μονο αντιβιωση.

Εγώ είχα δοκιμάσει μια φορά με το αλατόνερο και έπιασε μόνο στα ψαράκια που δεν είχε προχωρήσει η μόλυνση πολύ,αλλά θέλει πολύ σταδιακα να μπαίνει το αλάτι. Το άλλο που με έχει βοηθήσει πολύ στα εξωτερικά παράσιτα,μόλυνσης και λοιπά είναι το κυάνιο του μεθυλενίου. Αρκετά εύκολη και επιτύχεις εφαρμογή

πριν 11 ώρες, το μέλος Alekos Megas έγραψε:

Εγώ είχα δοκιμάσει μια φορά με το αλατόνερο και έπιασε μόνο στα ψαράκια που δεν είχε προχωρήσει η μόλυνση πολύ,αλλά θέλει πολύ σταδιακα να μπαίνει το αλάτι. Το άλλο που με έχει βοηθήσει πολύ στα εξωτερικά παράσιτα,μόλυνσης και λοιπά είναι το κυάνιο του μεθυλενίου. Αρκετά εύκολη και επιτύχεις εφαρμογή

Αγαπτε, συγχομπιστα.... το "εγω μια φορα" ..... δεν παίζει να βοηθήσει.  Απο την στιγμή, που δεν καταλαβαίνεις την διαφορά ανάμεσα τα βακτηρία και πρωτόζωα , σε παρακαλώ, μην δινεις συμβουλές.....μόνο κακο μπορείς να κάνεις. Όταν αρρωσταίνεις σε πανε στον ιατρό, οχι στον υδραυλικό....

πριν 1 ώρα, το μέλος natateo έγραψε:

Απο την στιγμή, που δεν καταλαβαίνεις την διαφορά ανάμεσα τα βακτηρία και πρωτόζωα , σε παρακαλώ, μην δινεις συμβουλές.....μόνο κακο μπορείς να κάνεις

Καλημέρα φίλε @Alekos Megas απο την μαγευτική πόλη της Νάουσας .

Στο forum του Aquazone έχουμε την ευλογία να έχουμε μαζί μας μια καταπληκτική γνώστρια του χόμπι την Ναταλία @natateo που όμως δυστυχώς της λείπει όπως διαπίστωσες το τακτ στο να διατυπώσει με ομαλό λόγο την σκέψη της . 

Γνωρίζοντας την λοιπόν λίγο καλύτερα με το παραπάνω απόσπασμα θέλει να σου πει ότι για να δώσουμε μια συμβουλή δεν αρκεί μόνο μια δικιά μας εμπειρία - πείραμα άλλα θα πρέπει να το μελετήσουμε και με την επιστημονική άποψη για να δούμε αν το πείραμα μας συγκλίνει με την θεωρία. 

Στην περίπτωση σου δεν το έχουμε αυτό και για αυτό θα ήταν καλύτερα μια ποιο προσεκτική μελέτη στον αν το αποτέλεσμα του πειράματος ήτο τυχαίο ή πράγματι αποδεδειγμένη τακτική . 

Και εμένα μου αρέσει να πειραματίζομαι (άλλωστε είναι μια απο τις χαρές του χόμπι) άλλα ταυτόχρονα πρώτα ψάχνω αυτό που με ενδιαφέρει σε αρκετές πηγές (ίντερνετ βιβλιογραφία) ώστε να μην βασανίσω από κάποιο χοντρό μου λάθος τα ψαράκια μου.

Την συμμετοχή σου και την γνώμη-άποψη σου και βέβαια την θέλουμε στο forum και επειδή ανάμεσα μας βρίσκονται και μεγάλοι γνώστες του αντικειμένου στο τέλος μόνο κερδισμένος θα βγεις .

ΥΓ @natateo τα άπαντα είναι αρκετά κοντά και θα πέσει πολύ γέλιο ......😀

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...