runnerman1973 29 Αυγούστου 2012 #1 Share 29 Αυγούστου 2012 καλησπερα. σχετικα καινουργιος στο χωρο. θα ηθελα λιγη βοηθεια. απο 80λτ μολις εστησα ενα ενυδρειο 180 λτ. φυτεμενο και ειναι σχεδον ετοιμο. με ενδιαφεροθν οι δισκοι και θα ηθελα να ρωτησω ποσους μπορω να βαλω μελλοντικα. καποιοι μου ειπαν οτι με σωστη φιλτρανση μπορω να βαλω 5-6. αλλοι ενα ζευγαρι με 1-2 μικρα κοπαδακια ακομα. αλλα δεν ειναι ευκολο απο ενυδρειο να βρω ζευγαρι γιατι αλλιως αν ειναι 2-3 ατομα και οχι ζευγαρι θα τσακωθουν. αληθευουν αυτα?? ευχαριστω προκαταβολικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 29 Αυγούστου 2012 #2 Share 29 Αυγούστου 2012 Φίλε οι δίσκοι είναι ευβαίσθητο ζώο οπώτε σκέψου αρχικά αν μπορείς να τους έχεις όπως πρεπει για να μην χάσεις εσύ τα λεφτά σου και αυτοί την ησυχία τους Εγώ απο την προσωπική μου εμπειρία έχω να σου πώ οτι ναι, μπορείς να βάλεις 5 δίσκους στα λίτρα αυτά ΑΛΛΑ πρέπει να τρέχεις. Όχι για τίποτε άλλο αλλά μόνο τα νιτρικά σου να μετράς θα δείς οτι χρειάζεσαι πολυυυ συχνές αλλαγές για να τα κρατήσεις σε αξιοπρεπή επίπεδα και μιλάω για 2-4 μέρες το πολύ. Θές να το κάνεις αυτό;; Αν ναί, τότε οργανώσου! Γιατί αλλιώς θα σε "κουράσει το χόμπυ" που λένε μερικοί φίλοι. Όσο πιο εύκολα μπορείς να προετοιμάζεις/βγάζεις/βάζεις το νεράκι τόσο καλύτερα. Τώρα το 5 δεν το λέω τυχαία αλλά γιατί οι δίσκοι είναι ψάρι που ζεί σε κοπάδια, οπώτε νωμίζω οτι καλύτερα να έχεις ένα μικρό κοπάδι παρά 3 (λεω εγώ τώρα). Και θα το καταλάβεις αυτό όταν σχηματιστεί το κοπάδι πώς θα λειτουργούν όταν είναι η ώρα του φαγητού, όταν τρομάζουν κλπ. Όταν λοιπών με το καλό βάλεις τους δίσκους στο ενυδρείο σου (αν αυτό αποφασίσεις να κάνεις) θαααααα πέσει πολύ ξήλο Εγώ δηλαδή αυτό είδα. Και αυτό για να κυριαρχίσει το ένα και ολα τα άλλα να πάρουν την σειρά τους. ΌΟοοοοταν λοιπών κατασταλάξουν τα πράγματα και ο καθείς πάρει την σειρά του... πάλι θα πέφτει ξήλο Σαν ένα μικρό κυνηγητό που και πού δηλαδή, όχι καυγάδες γιατί πολύ απλά οι δίσκοι είναι κιχλίδες Όσο για το ζευγάρι δεν θα σου έλεγα να το "κυνηγήσεις" γιατι... εκτός του μαγευτικού θεάματος της αναπαραγωγής και της φροντίδας σταυ αυγά κλπ... γέννα δεν θα δείς να μεγαλώνει στο ενυδρείο σου ΙΜΟ και θα έχεις και επιθετικότητα τις μέρες εκείνες. Θα κλείσω λέγοντας σου πάλι οτι οι δίσκοι ως ευβαίσθητα ψάρια σαν οργανισμοί και σαν "χαρακτήρες" θέλουν μια κάποια εμπειρία. Αν νομίζεις λοιπών οτι μπορείς να τους φροντίσεις... προχώρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
runnerman1973 29 Αυγούστου 2012 Author #3 Share 29 Αυγούστου 2012 κατ αρχην ευχαριστω για τη συνεργασια. υπ οψιν εχω και εξωτερικο φιλτρο. οταν λες συχνες αλαγες νερου τι εννοεις? οχι περιπου καθε 10 -15 μερες? αν υποθεσουμε λοιπον 5 δισκους δεν βαζουμε τιποτα αλλο στο ενυδρειο? εκτος απο 3-4 μικρα γατοψαρακια και 3-4 αλγοφαγα που λογικα θα πρεπει να μπουν. αλλο μικρο κοπαδακι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 29 Αυγούστου 2012 #4 Share 29 Αυγούστου 2012 Καλώς όρισες στο aquazone και καλή διαμονή! Ξεκίνα διάβασμα και πριν βάλεις δίσκους σε 180 λίτρα ξανασκέψου το λίγο! Καλή συνέχεια και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 29 Αυγούστου 2012 #5 Share 29 Αυγούστου 2012 Αν διαβάσεις πιο πάνω σου λέω πως θές κάθε 2-4 μέρες αλλαγή. Μην με παρεξηγήσεις αλλά απο τις ερωτήσεις που κάνεις συμπεραίνω οτι η εμπειρία σου δεν επαρκεί για να διατηρρήσεις δίσκους. Παρόλα αυτά να σου πώ οτι ναι τα corry καλά είναι σε ένα ενυδρείο που πέφτει πολύ τροφή όπως ένα δισκοενυδρείο γιατί ανακατέβουν το βυθό κλπ αλλά όσο λιγότερη ιχθυοφόρτιση τόσο καλύτερα. Γιατί θέλεις να βάλεις δίσκους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
runnerman1973 29 Αυγούστου 2012 Author #6 Share 29 Αυγούστου 2012 μου αρεσουν πολυ.. σχημα χρωμα κλπ. και δεν νομιζω οτι βρησκεις τετοια χρωματα σε αλλα κοινωνικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 29 Αυγούστου 2012 #7 Share 29 Αυγούστου 2012 Οκ.. θέλουν κόπο ειδικά σε αυτά τα λίτρα. Εμείς εδώ είμαστε, καλό κουράγιο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 29 Αυγούστου 2012 #8 Share 29 Αυγούστου 2012 Καλός ήρθες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thalia 29 Αυγούστου 2012 #9 Share 29 Αυγούστου 2012 Καλως ορισες!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 29 Αυγούστου 2012 #10 Share 29 Αυγούστου 2012 Kαλως ηρθες στην παρεα μας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
τολισ 30 Αυγούστου 2012 #11 Share 30 Αυγούστου 2012 Καλως ηρθες και απο μενα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Αυγούστου 2012 #12 Share 30 Αυγούστου 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 30 Αυγούστου 2012 #13 Share 30 Αυγούστου 2012 καλώς ήρθες κι απο εμένα !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPYROSSS 30 Αυγούστου 2012 #14 Share 30 Αυγούστου 2012 φιλε καλως ηρθες και απο μενα.οπως προανεφεραν οι Δισκοι ειναι δυσκολο σπορ.Ομως η ομορφια τους θα σε ξεκουραζει.Γιαυτο το λογο ειχα κολησει και εγω δισκοπαθεια [με 500λ ομως]για καπεια χρονια. Το προβλημα των νιτρικων ειναι οντως μεγαλο αλλα λυνεται με απονιτροπιητη που ομως χρειαζεται 2 εως 3 μηνες για να δεις αποτελεσματα.ευχομαι καλο στυσιμο και εαν το αποφασισης οταν θα ερθει ο καιρος του ζευγαρωματος καπου στην αποθηκη μου εχω να σου χαρισω το σετ για εκολαψη των αυγων αρτεμιας [ βασικη τροφη των νεοσων δισκων] Καλη συνεχεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
runnerman1973 30 Αυγούστου 2012 Author #15 Share 30 Αυγούστου 2012 σ ευχαριστω. τωρα δεν ασχολεισε? η αλαξες ειδος? εγω με τοσα που ακουω ειμαι σε δειλημα. ολοι λενε οτι τα 180 που εχω ειναι λιγα.. τι να πω... συνεχεια παιρνω γνωμες. επειδη θα το εχω και αρκετα φυτεμενο δεν χερω αν ειναι καλο η οχι αυτο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 8 Σεπτεμβρίου 2012 #16 Share 8 Σεπτεμβρίου 2012 Καλώς όρισες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 9 Σεπτεμβρίου 2012 #17 Share 9 Σεπτεμβρίου 2012 καλως ορισες ,,,ως κατοχος δισκων,,,θα σου προτεινα,,,να ξεκινησεις με καποιο αλλο ειδος,,,,να αποκτησεις λιγο εμπερια και μετα ''πηδας'' στους δισκους,,,,δεν ειναι και τα πιο ευκολα ψαρια γενικα,,,επισης το ενυδρειο ειναι οντως μικρο,,,,να φανταστεις εγω ειμαι κατοχος ενος ενυδρειου 300 λιτρων,,,,εχω ΜΟΝΟ 6 δισκους,,,,,,με αλλαγες ανα εβδομαδα,,,περιπου 30-35 %,,και οσο μεγαλωνουν τα 120 εκατοστα δειχνουν πολυ μικρα,,,, φυσικα και μπορεις να διατηρησεις 5 δισκους σε 180 λιτρα,,,,ΑΛΛΑ,,,,,,θα τα παιξεις,,,,οτι σου ειπαν τα παιδια εχουν δικιο και δεν ειναι υπερβολες,,,θα σε κουρασει πολυ οταν θα δεις ανα 2-3 μερες να χρειαζεσαι μεγαλες αλλαγες,,,,αλλιως οι δισκοι θα χουν προβλημα,,,, και την λυση του ζευγαριου δεν θα στην προτεινα,,,συνηθως η κατοχη των ζευγαριων και η επιτευξη πετυχημενης γεννας,,,ειναι το επομενο βημα,,,της πετυχημενης και χωρις προβληματα κατοχης δισκων,,,,,οποτε μιας και καινουργιος στον χωρο καλο ειναι να πηγαινεις βημα βημα,,,,, θα σου προτεινα να ξεκινησεις με σκαλαρακια,,,,,πιστευω θα ειναι καλο σχολειο πριν κανεις το αλμα των δισκων,,,οι δισκοι θελουν 2 πραγματα,,,καλο νερο κ καλο φαι,,,,στο πρωτο συνεπαγονται και τα πολλα λιτρα μιας κ οσο λιγοτερα ειναι τοσο θα δινεις μαχη να κρατησεις το νερο τους στις σωστες παραμετρους,,,,καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts