boner 29 Αυγούστου 2012 #1 Share 29 Αυγούστου 2012 Καλησπερα σε ολους!Πριν κανα 1 και κατι εβδομαδα ειδα το ενα το θυλικο μου το saulosi να ειναι μπουκομενο.Προχθες το παρατηρισα που ανοιγε το στομα του οτι ειχε ψαρακια τα οποια τα κρατουσε μεσα μαζι με μερικα ακομα αυγα.Αν τα βγαλει απο το στομα,υπαρχει κινδυνος να τα φαει το αρσενικο η το αλλο το θυλικο που ειναι μεσα στο ενυδρειο?Τα φωτα σας παρακαλω!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 29 Αυγούστου 2012 #2 Share 29 Αυγούστου 2012 Εννοείται πως υπάρχει αυτός ο κίνδυνος..αλλά για μένα δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι!Άσε την φύση να κάνει την δουλειά της και όσα επιζήσουν(αν έχεις αρκετές κρυψώνες και μικρές τρυπούλες σίγουρα θα ζήσουν αρκετά)... Υπομονή και παρατήρηση...απόλαυσε το... Link to comment Share on other sites More sharing options...
boner 29 Αυγούστου 2012 Author #3 Share 29 Αυγούστου 2012 Ναι φιλε μου εχω πολλες πετρες!!Απλα ρωταω γιατι ξερω οτι οι κιχλιδες ειναι πολυ προστατευτικες με τα μικρα τους!!Σε παρομοια κατασταση που ειχα με κονβικτ το αρσενικο οταν πλησιαζε κατι στους δεκα ποντους το θυλικο με τα αυγα το "τσαλακωνε" αλλα τωρα βλεπω τον μπουφο τον αρσενικο τον σαουλοσο κυνηγαει την μπουκωμενη!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 29 Αυγούστου 2012 #4 Share 29 Αυγούστου 2012 Μπορούν να συμβούν τα πάντα. Οπότε μην αγχώνεσαι και άσε την φύση να κάνει την δουλειά της. Αν έχεις σωστές κρυψώνες, σίγουρα θα επιζήσουν κάποια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 29 Αυγούστου 2012 #5 Share 29 Αυγούστου 2012 ..Απλα ρωταω γιατι ξερω οτι οι κιχλιδες ειναι πολυ προστατευτικες με τα μικρα τους!!.. Στα mbuna δεν ισχύει αυτό...μόνο ξύλο και ... !!...δεν νιώθουν αγάπες και έρωτες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boner 29 Αυγούστου 2012 Author #6 Share 29 Αυγούστου 2012 Εγω για αυτο ηθελα να ρωτησω μυπως θα επρεπε να βγαλω η την αλλη θυλικια η τον αρσενικο!!!!Αλλα βασικα η αλλη η θυλικια καμια σχεση δεν αεχει κανενε ζορι ισα ισα μαζι πανε περα δωθε αλλα με το που τις παιρνει χαμπαρι ο "αρχοντας"........................... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 29 Αυγούστου 2012 #7 Share 29 Αυγούστου 2012 Koίτα, επειδή έχω και γω αυτό το είδος, όχι πως διαφέρει απο τα άλλα mbuna, αλλά προσωπικά στα δικά μου ακόμα και η θηλυκιά μόλις ξεμπούκωνε μετά απο καμια μέρα δεν τα αναγνώριζε και η ίδια, πόσο μάλλον τα άλλα πως έβλεπαν τα μικρά! Αν το ενυδρείο σου έχει αρκετες πέτρες μην ανησυχεις. Κάποια θα επιβώσουν. Αλλά να ξερεις ότι οι πρώτες γέννες είναι οι δύσκολες. Στο λέω αυτό, γιατί σε 4 δοαφορετικά θηλυκά οι οποίες ήταν οι 4 πρώτες γέννες που είχα σε πληροφορώ απο τα 40 ψαράκια που έκαναν όλες μαζί, μόνο 1 επέζησε και μεγάλωσε. Ο μεγαλύτερος κύνδυνος σε νεογνά είναι το να τα φάνε τα μεγαλύτερα. Μετά βέβαια συνήθισαν τα μεγάλα και επηζουσαν πιο πολλά μικρά! Αν δεν έχεις πολλές κρυψώνες, εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις σε μια μεριά του ενυδρείου μικρες πετρύλες σαν μια μικρή στιβίτσα εαν θες να κάνεις το κάτι παραπάνω σε περίπτωση που δεν σωθούν. Αλλά αν έχεις αρκετές μικρές κρυψώνες μην κάνεις τίποτα. Απλά υπομονή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
boner 29 Αυγούστου 2012 Author #8 Share 29 Αυγούστου 2012 Φιλε μου Παναγιωτη αφου εχεις και εσυ saulosi πες μου σε παρακαλω,οταν με το καλο ξεμπουκωση η θυλικια τα ψαρακια ειναι ικανα να ζησουν αυτονομα?Σε περιπτωση που τα παρατισει η μανα τους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 29 Αυγούστου 2012 #9 Share 29 Αυγούστου 2012 (edited) Φίλε μου δεν τα "παρατάει" η μάνα τους!Τα εχει στο στόμα της μέχρι απο αυγά να γίνουν μικρά ψαράκια,κ μόλις πάρουν κάποιο μέγεθος για να μπορούν να τραφουν μόνα τους τα βγάζει απτο στόμα της..απο εκεί κ μετα δεν τους παρέχει κανένας,καμία προστασία..ετσι ειναι όλα τα mbuna.. Τα μικρά κρύβονται για να μην τα φάνε τα μεγαλυτερα(δεν εχει σχέση αν αυτα ειναι οι γονείς τους) και βγαίνουν που κ που για να τραφουν με οτι περνάει δίπλα απτην κρυψώνα τους.. Μόλις μεγαλώσουν κανά 2 πόντους τότε βγαίνουν μαζί με τα υπόλοιπα για τροφή αλλα κ πάλι υπάρχει κίνδυνος για αυτα.. Έγινε επεξεργασία 29 Αυγούστου 2012 - \/ag Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 29 Αυγούστου 2012 #10 Share 29 Αυγούστου 2012 Φιλε μου Παναγιωτη αφου εχεις και εσυ saulosi πες μου σε παρακαλω,οταν με το καλο ξεμπουκωση η θυλικια τα ψαρακια ειναι ικανα να ζησουν αυτονομα?Σε περιπτωση που τα παρατισει η μανα τους? Aν εννοείς αν γίνεται να ζήσουν σε ξεχωριστό ενυδρείο γεννήστρα, γίνεται. Αλλά απο την στιγμή που ξεμπουκώσει η θηλυκιά στο κυρίως ενυδρείο, είναι πολύ επίπονο και επίφοβο να πιάσεις τα μικρά να τα μεταφέρεις! Συνήθως αυτοί που θέλουν να κάνουν τα πάντα για τον γόννο μεταφέρουν την μπουκωμένη θηλυκιά πάνω στις 15 μέρες πάνω κάτω απο όταν μπουκώθηκε και την αφήνουν στη γεννήστρα να ξεμπουκώσει. Αν και αν το κάνεις αυτό πιστεύω πως θα στρεσάρεις τα ψαρια παραπάνω καθώς γέννες θα βλέπεις συχνά! Εγώ αυτό που προτείνω είναι να τα αφήσεις να εξελιχθούν μόνα τους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 29 Αυγούστου 2012 #11 Share 29 Αυγούστου 2012 Συμφωνώ με ότι έγραψε ο Παναγιώτης...γέννες θα έχεις από εδώ και πέρα αρκετές!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thalia 29 Αυγούστου 2012 #12 Share 29 Αυγούστου 2012 Εγω για αυτο ηθελα να ρωτησω μυπως θα επρεπε να βγαλω η την αλλη θυλικια η τον αρσενικο!!!!Αλλα βασικα η αλλη η θυλικια καμια σχεση δεν αεχει κανενε ζορι ισα ισα μαζι πανε περα δωθε αλλα με το που τις παιρνει χαμπαρι ο "αρχοντας"........................... χαχαχαχαχαχα ελιωσα!!!!!Ρε τον αρχοντα..του δινει και καταλαβαινει ε????να σαι καλα πολυ γελασα!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
boner 31 Αυγούστου 2012 Author #13 Share 31 Αυγούστου 2012 Εχαριστω τους φιλους για τις λεπτομερειες!!Σημερα γυρνωντας απο τη δουλεια ειδα και το δευτερο το θυλικο μπουκομενο!!!Οποτε οτι θελει ας γινει!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος