giorgosmarios 28 Αυγούστου 2012 #1 Share 28 Αυγούστου 2012 Γενική κατηγορία ενυδρείου Φυτεμένο με ζωοτοκαΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):80Χ35Χ50Συνολικά Λίτρα:125Sump (λίτρα):ΟργανισμοίΦυτά: Riccia fluitans CRYPTOCORYNE BECKETTII Echinodorus parviflorus Limnophilia heterophylla Anubias barteri var.nana Bacopa lanigera Hygrophila polysperma java moss Sagittaria_subulataΨάρια: 4) Black fandom tetra 4)Xiphophorus helleri (2 male-2 female) 1) Sae 8) Neon tetra 5) Guppy (3 male-2 female) 5) Molly ( female ) 4) Amano 3) Blue Cherry Shrimp 3)ancistrus 3) Red cherry shrimp 2) mikra xiphophorus helleriΆλλα είδη:Διακοσμητικά υλικάΦόντο:Μαυρο αυτοκολητοΠέτρες: 2 ΒραχακιαΞύλα: 1 Καρυδα τυλιγμενη με moss,1 Σαν γεφυρα με moss και αλλα δυο δεν ξερω πως τα λενε.Άλλα διακοσμητικά :Υπόστρωμα: JBL Aqua Basis PlusΒυθός: JBL ManadoΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2) T5 X35w nature, Led 70cm 9.4wΔιάρκεια φωτισμού: 8.30ωρες 1/2 προ φωτων 2 μεταΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Εξωτερικο Fluval 305, εσωτερικο aquaboll.Θέρμανση/ Ψύξη: Jager 125w / 3 ανεμιστηρες με κοντολερ EVCO ( evk 211)Λίπανση:Ολα της FLOURISH ( Flourish,Iron, PotassiumΠαροχή CO2: 1/2 μπουκαλα με σκαλα διαχεισηςΆλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:Διατροφή: Flake διαφορα για αλλαγηΠαράμετροιpH:7.5Γενική σκληρότητα (GH):12Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):10Αμμωνία (ΝΗ3): 0Νιτρώδη (ΝΟ2): 0.025-0.05Νιτρικά (ΝΟ3): 1Φωσφορικά (PΟ4):Μέση Θερμοκρασία (°C): 27ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: καθε 15 μερεςΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα: Σε βαρελι με προσθηκη αντιχλωριουΆλλες ρουτίνες συντήρησης: καθε εβδομαδα αλλαγη του υαλοβαμβακα στο εσωτερικο που ειναι μονο για αυτο.Το εξωτερικο μολις το δω και πεση η ροη του.Φωτογραφίες:Το προηγουμενο πριν μου ανοιξειΗ αρχη του το στησιμοΜετα μια εβδομαδαΜετα ενα μηνα σημεραΒίντεο: Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 28 Αυγούστου 2012 Author #2 Share 28 Αυγούστου 2012 (edited) Κιαλες φωτο Έγινε επεξεργασία 28 Αυγούστου 2012 - giorgosmarios Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 29 Αυγούστου 2012 Author #3 Share 29 Αυγούστου 2012 κιαλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 29 Αυγούστου 2012 Author #4 Share 29 Αυγούστου 2012 μετα μια βδομαδα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 29 Αυγούστου 2012 Author #5 Share 29 Αυγούστου 2012 μετα ενα μηνα σημερα Συγνωμη παιδεια για την ταλεπορεια αλλα δεν μου ανεβαζε ολες μαζι τις φωτο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOSTASGAVALAS 29 Αυγούστου 2012 #6 Share 29 Αυγούστου 2012 θελω το helena που βλεπω στη φωτο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 29 Αυγούστου 2012 #7 Share 29 Αυγούστου 2012 Καταρχην καλη η προσπαθεια που εκανες και η τελευταια φωτο ειναι καταπληκτικη οσον αφορα το στησιμο του ενυδρειου...Απο ψαρια τα εχεις κανει λιγο σαλατα διοτι δεν ζουν ολα στο ιδιο νερο.... Κι τα δυο ειδη τετρα που εχεις,σαε,ανκιστρους(ποιο ειδος δεν μας λες) θελουν μαλακο νερο που μπορεις να το καταφερεις ειτε με αντιστροφη οσμωση ειτε με τυρφη..πληροφοριες για τα ψαρια εδω http://www.seriouslyfish.com/species/hyphessobrycon-megalopterus/ http://www.seriouslyfish.com/species/crossocheilus-langei/ http://www.seriouslyfish.com/species/paracheirodon-innesi/ Τα ζωοτοκα ξιφοφοροι,γκαπυ,μολλυ θελουν σκληρο νερο και επισης τα γκαπυ με τα μολλυ υβριδιζουν.. http://www.seriouslyfish.com/species/xiphophorus-hellerii/ http://www.seriouslyfish.com/species/poecilia-reticulata/ http://www.seriouslyfish.com/species/poecilia-velifera/ Οποτε διαλεξε ποια θελεις να κρατησεις ωστε να εχεις ησυχο το κεφαλι σου μετα.. Blue cherry shrimp δεν υπαρχουν απο οτι εχω δει αλλα πρεπει να ειναι blue pearl αυτα που εχεις και υβριδιζουν με τις red cherry... Επισης οι μετρησεις σου σχετικα με τα νιτρικα και νιτρωδη ειναι σωστες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
john132 29 Αυγούστου 2012 #8 Share 29 Αυγούστου 2012 Μπορω να κανω μια ερωτηση το φυτο στην γωνια δεξια που λεσ πριν σου ανοιξει πιο ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Αυγούστου 2012 #9 Share 29 Αυγούστου 2012 Ωριαο ενυδρειο με καποια λαθακια ομως. Στις μετρησεις σου κατι δεν παει καλα..Εχεις πολλα ψαρια για τα λιτρα σου τα οποια ειναι και ασυμβατα μεταξυ τους.Θα πρεπει να το κοιταξεις αυτο και να το διορθωσεις.blue cherry shrimp δεν υπαρχουν..αν εννοεις blue pearl shrimp αυτες υβριδιζουν με τις red cherry.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 30 Αυγούστου 2012 Author #10 Share 30 Αυγούστου 2012 Σας ευχαριστω πολυ. Τωρα για τα ψαρια. Εκτος απο τα γκαμπυ που ειναι μιας εβδομαδας μεσα στο ενυδρειο, τα υπολειπα τα εχω ενα χρονο μαζι και δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα ουτε θανατους ουτε κατι μεταξυτους. Το μονο προβλημα που αντιμετοπιζω, ειναι οτι δεν μπορω να σταυροσω γεννα με την ξιφοφορινα. Οταν γεννα εαν δεν προλαβουν να κρυφτουν ειτε τα τρωει η ιδια η τα υπολοιπα και δεν μενει τιποτα. Για τις γαριδες οντως ειναι αυτες που ειπατε blue pearl και με τις red ειναι και αυτες καιρο μαζι. Giannakis27 στα link που μου εδωσες και σε ευχαριστω, τα μεν πρωτα μου δινουν ενα ph μεχρι 7.5 και τα δευτερα απο 7 και πανω. Στην περιπτωση αυτη να ριξω το ph μεχρι το 7 για να συμβαδιζουν ολα η αλλος ειναι ο λογος.Αυτο σε ρωταω γιατι δεν ξερω καλλα Αγγλικα. Τωρα φιλε rastafarian για τις μετρισεις εαν λες για τα no2 εχω ενα θεμα με το τεστ τις jbl και θελω να παρω ενα τις API.Εαν βλεπεις κατι αλλο πες μου. Φιλε john132 θα σε απογοητευσω ουτε εγω το ξερω γιατι και μενα μου το εδωσαν. Φιλε Κωστα στιλε μου πμ να τα πουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 30 Αυγούστου 2012 #11 Share 30 Αυγούστου 2012 Kαλυτερα να ξεχωρισεις τις γαριδες για αν αναπαραχθουν μεταξυ τους θα οι απογονοι θα χαουν το χρωμα τους.. Αν μπορεις πηγαινε το ph στο 7, θα ειναι καλυτερα για ολα τα ψαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Αυγούστου 2012 #12 Share 30 Αυγούστου 2012 Kαλυτερα να ξεχωρισεις τις γαριδες για αν αναπαραχθουν μεταξυ τους θα οι απογονοι θα χαουν το χρωμα τους.. Αν μπορεις πηγαινε το ph στο 7, θα ειναι καλυτερα για ολα τα ψαρια Πανο δεν ειναι μονο οτι θα χασουν το χρωμα τους αλλα βγαινουν τελειος διαφορετικες γαριδες και απο χρωμα αλλα και απο οπτικα.Το θεμα ειναι οτι αν αρχιζουν να γεννανε και θα πρεπει να δωσει καποια στιγμη σε καποιον αλλον χομπιστα θα δινει υβριδια και οχι καθαρες γαριδες και αυτο δεν το θελουμε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 30 Αυγούστου 2012 #13 Share 30 Αυγούστου 2012 Πανο δεν ειναι μονο οτι θα χασουν το χρωμα τους αλλα βγαινουν τελειος διαφορετικες γαριδες και απο χρωμα αλλα και απο οπτικα.Το θεμα ειναι οτι αν αρχιζουν να γεννανε και θα πρεπει να δωσει καποια στιγμη σε καποιον αλλον χομπιστα θα δινει υβριδια και οχι καθαρες γαριδες και αυτο δεν το θελουμε.. Nαι ισχύει απλά το έγραψα πολύ πολύ περιληπτικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 30 Αυγούστου 2012 #14 Share 30 Αυγούστου 2012 Πολύ ωραίο στήσιμο να το χαίρεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 30 Αυγούστου 2012 #15 Share 30 Αυγούστου 2012 Πολύ ωραίο το στήσιμο σου, μου αρέσει και εμένα! Να το χαίρεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 30 Αυγούστου 2012 Author #16 Share 30 Αυγούστου 2012 Σας ευχαριστω πολυ. Επισεις για τις χρησιμες συμβουλες σας.ΤΙς Red θα τις βγαλω και θα τις βαλω στο μικρο που εχω, το οποιο καποια στιγμη θα κανω και σε αυτο μια παρουσιαση. Σε μια προηγουμενη αναφορα του φιλου Giannakis27, αναφερει οτι τα μολλυ με τα γκαμπυ υβριδιζουν. Αυτο που γνωριζω εγω (και διορθωστεμε εαν κανω λαθος) ειναι οτι τα μολλυ με τα πλατυ και αντιστοιχα γκαπυ με εντλερ υβριδιζουν. Οσο τωρα για το ph εκτος απο οσμωση που δεν εχω, τυρφης και χημικων, με αυξησεις του διοξειδιου γινεται? Αυτη τη στιγμη εχω 160 φυσαλιδες το λεπτο στο μπαμπλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 30 Αυγούστου 2012 #17 Share 30 Αυγούστου 2012 (edited) Σας ευχαριστω πολυ. Επισεις για τις χρησιμες συμβουλες σας.ΤΙς Red θα τις βγαλω και θα τις βαλω στο μικρο που εχω, το οποιο καποια στιγμη θα κανω και σε αυτο μια παρουσιαση. Σε μια προηγουμενη αναφορα του φιλου Giannakis27, αναφερει οτι τα μολλυ με τα γκαμπυ υβριδιζουν. Αυτο που γνωριζω εγω (και διορθωστεμε εαν κανω λαθος) ειναι οτι τα μολλυ με τα πλατυ και αντιστοιχα γκαπυ με εντλερ υβριδιζουν. Οσο τωρα για το ph εκτος απο οσμωση που δεν εχω, τυρφης και χημικων, με αυξησεις του διοξειδιου γινεται? Αυτη τη στιγμη εχω 160 φυσαλιδες το λεπτο στο μπαμπλ. Δεν κανεις λαθος! Το ph αστο οπως ειναι, ειναι μια χαρα και εντος των οριων! Έγινε επεξεργασία 30 Αυγούστου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 30 Αυγούστου 2012 Author #18 Share 30 Αυγούστου 2012 Με τις γεννες ομως τι μπορω να κανω που μου τα τρωνε? Εχω γεννηστρα αλλα και εκει εχω απωλειες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 30 Αυγούστου 2012 #19 Share 30 Αυγούστου 2012 Να αφήσεις την φύση να κάνει την δουλεία της! Κάποια στιγμή θα τα καταφέρουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 30 Αυγούστου 2012 Author #20 Share 30 Αυγούστου 2012 Πιστευεις κερατοφυλο θα βοηθουσε η να γινει ποιο πολυ φυτεμενο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 30 Αυγούστου 2012 #21 Share 30 Αυγούστου 2012 Όποιο φυτό και αν προσθέσεις σίγουρα θα είναι καλύτερα για το σύνολο του ενυδρείου σου! Σαφώς και το κερατοφυλλο θα βοηθήσει τα μικρά να προστατευτούν κυρίως αν δεν το φυτέψεις και το αφήσεις στην επιφάνεια αλλά το ενυδρείο σου δεν έχει τέτοιο πρόβλημα, υπάρχουν πολλά μέρη που μπορούν να προστατευτούν τα μικρά! Μην αγχώνεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 31 Αυγούστου 2012 Author #22 Share 31 Αυγούστου 2012 Φυσικα και μιλαω για επιφανεια.Τα τελευταια μικρα που μου εκανε η γκαμπηνα ηταν ολο επιφανεια, Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 31 Αυγούστου 2012 #23 Share 31 Αυγούστου 2012 Να το κάνεις για το γενικό σύνολο του ενυδρείου σου και σαφώς και θα βοηθηθούν και τα μικρά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 31 Αυγούστου 2012 Author #24 Share 31 Αυγούστου 2012 Σας ευχαριστω ολους σας για τις πληροφοριες που μου δωσατε. Θα σας ενημερωνω για την πορεια του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 1 Σεπτεμβρίου 2012 Author #25 Share 1 Σεπτεμβρίου 2012 Γενική κατηγορία ενυδρείου Φυτεμένο με ζωοτοκα Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):80Χ35Χ50 Συνολικά Λίτρα:125 Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά: Riccia fluitans CRYPTOCORYNE BECKETTII Echinodorus parviflorus Limnophilia heterophylla Anubias barteri var.nana Bacopa lanigera Hygrophila polysperma java moss Sagittaria_subulata Ψάρια: 4) Black fandom tetra 4)Xiphophorus helleri (2 male-2 female) 1) Sae 8) Neon tetra 5) Guppy (3 male-2 female) 5) Molly ( female ) 4) Amano 3) Blue Cherry Shrimp 3)ancistrus 3) Red cherry shrimp 2) mikra xiphophorus helleri Άλλα είδη: Διακοσμητικά υλικά Φόντο:Μαυρο αυτοκολητο Πέτρες: 2 Βραχακια Ξύλα: 1 Καρυδα τυλιγμενη με moss,1 Σαν γεφυρα με moss και αλλα δυο δεν ξερω πως τα λενε. Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα: JBL Aqua Basis Plus Βυθός: JBL Manado Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2) T5 X35w nature, Led 70cm 9.4w Διάρκεια φωτισμού: 8.30ωρες 1/2 προ φωτων 2 μετα Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Εξωτερικο Fluval 305, εσωτερικο aquaboll. Θέρμανση/ Ψύξη: Jager 125w / 3 ανεμιστηρες με κοντολερ EVCO ( evk 211) Λίπανση:Ολα της FLOURISH ( Flourish,Iron, Potassium Παροχή CO2: 1/2 μπουκαλα με σκαλα διαχεισης Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Flake διαφορα για αλλαγη Παράμετροι pH:7.5 Γενική σκληρότητα (GH):12 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):10 Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0.025-0.05 Νιτρικά (ΝΟ3): 1 Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C): 27 Συντήρηση Αλλαγές νερού: καθε 15 μερες Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Σε βαρελι με προσθηκη αντιχλωριου Άλλες ρουτίνες συντήρησης: καθε εβδομαδα αλλαγη του υαλοβαμβακα στο εσωτερικο που ειναι μονο για αυτο. Το εξωτερικο μολις το δω και πεση η ροη του. Φωτογραφίες: Το προηγουμενο πριν μου ανοιξει Η αρχη του το στησιμο Μετα μια εβδομαδα Μετα ενα μηνα σημερα Βίντεο: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος