Jump to content

Ρισκαρα Και Έχασα Ένα Clam!

manos23

Recommended Posts

Πριν κανένα μήνα έβαλα στο reef μου δύο clam αυτά τα τοποθέτησα στον αραγονίτη της πρώτες 2 εβδομάδες όλα καλά μετά το ένα από τα δύο κλάμ το είδα πεσμένο στο πλάι το έπιασα να το ξανά βάλω στην θέση του και το είδα από κάτω να έχει τρύπησει και να μην βγάζει τον μανδία του ενώ ζούσε ακόμα. Την επόμενη μέρα το είδα πάλι τούμπα και ήταν κουφιο χωρίς να ξέρω από τι προήλθε. Μετά από δύο ημέρες βλέπω και το δεύτερο clam στην ίδια κατάληξη τούμπα και με τρύπα από κάτω ενώ ζούσε χωρίς να βγάζει τον μανδία του και αυτό. Το βράδι έστησα καρτέρι για να δω τι γίνεται και τελικά είδα ένα σκουλήκι σαν φαραό να το έχει ρίξει στο πλάι και να προσπαθεί να μπει μέσα στο clam προσπάθησα να πιάσω το σκουλήκι άλλα δεν μπόρεσα και έτσι μετέφερα το clam σε ένα βραχακι και έτσι το γλίτωσα από τα χειρότερα!

Κρίμα Μάνος23... τι κλαμάκι ήταν? Κοίτα να πιάσεις το σκουλήκι ... τι σου λέω δλδ σήμερα το βράδυ με το φακό στο χέρι σε βλέπω...

Καλά έκανες.Προσπάθησε να βγάλεις το σκουλήκι.

Πολλά ειδη τρώνε κλαμακια για βραδινό.

Φίλε Αλέξ δεν θυμάμαι το είδος θα το κοίταξω και θα σου πω. Το ένα το έπιασα άλλα δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο! Φίλε μου Θανάση το είχα διαβάσει ότι υπάρχουν τέτοια σκουλήκια άλλα δεν ήξερα ότι είχα κάτι τέτοιο στο ενυδρείο μου!

Φίλε Αλέξ δεν θυμάμαι το είδος θα το κοίταξω και θα σου πω. Το ένα το έπιασα άλλα δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο! Φίλε μου Θανάση το είχα διαβάσει ότι υπάρχουν τέτοια σκουλήκια άλλα δεν ήξερα ότι είχα κάτι τέτοιο στο ενυδρείο μου!

για τι μέγεθος μιλάμε?

Ο Στράτος (Δίας) θα έχει σίγουρα κάποιο λινκ με αυτό. Εγώ δεν έχω ακόμα αφού δεν το έχω πιάσει πάντως μιαζει με φαραό.

Και εγω εχω πολλα σκουληκια και συγκεκριμενα πρεπει να ειναι αυτα στην πρωτη φωτο (εκει που λεει Worms) Μηπως ειναι και σενα τετοια? Εχω και γω 2 διθυρα ή clams(οπως τα λετε) και μεχρι στιγμης δεν μου τα εχουν πειραξει.

http://www.chucksaddiction.com/cleanupcrew.html

Έγινε επεξεργασία - submarine1981

Αυτό που υπάρχει μέσα είναι σαν 40ποδαρουσα. Από ότι διάβασα αν το κλάμ είναι πάνω σε κάποιο βραχακι δεν υπάρχει πρόβλημα το πρόβλημα υπάρχει αν είναι επάνω στον αραγονίτη!

Ετσι ειναι και μενα. Τα δικα μου διθυρα ειναι πανω σε βραχια. Ομως και τα σκουληκια ειναι επισης πανω σε βραχια. Εχουν την δυνατοτητα τα σκουληκια να σκαρφαλωνουν. Αν η αιτια ειναι τα σκουληκια τοτε μαλλων ειναι πεινασμενα για να την πεσουν στο διθυρο. Τα δικα μου φαινονται ησυχα προς το παρων παρολου που εχουν μεγαλο θρασσος! (το λεω αυτο γιατι βγαινουν μπροστα μου και τα βλεπω που σκαρφαλονουν απο βραχο σε βραχο. Στα χαλικια δεν τα εχω δει ποτε τα δικα μου.

Αν ειναι τοποθετημενο το κλαμ στο βραχο δεν κινδυνευει,γιατι κολλαει τη μαλακη αυτη πλευρα του που ειναι και η ευαισθησια του πανω στο βραχο,κλεινοντας την πορτα στο θηρευτη.

Περισσότερο μου θυμίζει το σκουλήκι στο πρώτο λινκ.

Οποιο και να ειναι Μανο,πρεπει να το βγαλεις απο τη στιγμη που ειναι στο μεγεθος και το ειδες και να κανει ζημια.Διαβασε το πρωτο λινκ που σου εδωσα.Ειναι αρκετα ενδιαφερον.

:)

Βασικά όλα μοιάζουν μετάξι τους μόλις το πιάσω θα το βγάλω φώτο. Ναι Στράτο το διάβασα το λινκ, πάντως δεν είναι και εύκολο να το πιάσεις. Από την πρώτη φορά που προσπάθησα να το πιάσω και δεν μπόρεσα έχω να το δω!

Βασικά όλα μοιάζουν μετάξι τους μόλις το πιάσω θα το βγάλω φώτο. Ναι Στράτο το διάβασα το λινκ, πάντως δεν είναι και εύκολο να το πιάσεις. Από την πρώτη φορά που προσπάθησα να το πιάσω και δεν μπόρεσα έχω να το δω!

Δεν ειναι ευκολο και θελει υπομονη.Στο αρθρο αναφερει τι και πως :)

Δεν ειναι ευκολο και θελει υπομονη.Στο αρθρο αναφερει τι και πως :)

η θεωρία είναι πάντα εύκολη , στην πράξη να δείς...!!!!

2 φορές διέλυσα το ενυδρείο για να βγάλω τα ( ανακόντα ) που είχα ..... :bigemo_harabe_net-87:

η θεωρία είναι πάντα εύκολη , στην πράξη να δείς...!!!!

2 φορές διέλυσα το ενυδρείο για να βγάλω τα ( ανακόντα ) που είχα ..... :bigemo_harabe_net-87:

Λες να μην ξερω;Αλλα κι εσενα αδερφακι μου.Ηταν πραγματικα ανακοντα!!!!!!!

Παιδιά καλησπέρα μόλις έπιασα το σκουλήκι! Είναι 8 εκατοστά περίπου! Πήρα και προίκα ένα τσίμπημα του. Σε λίγο θα το βγάλω φωτογραφίες και θα το πόσταρω.

Παιδιά καλησπέρα μόλις έπιασα το σκουλήκι! Είναι 8 εκατοστά περίπου! Πήρα και προίκα ένα τσίμπημα του. Σε λίγο θα το βγάλω φωτογραφίες και θα το πόσταρω.

Πόσα είναι? Αυτό είναι βόας δεν είναι σκουλήκι!

Πως το'πιασες?

Αυτό το μεγάλο ήταν και 2 μικρά περίπου 1 εκατοστό. Εχθές είχα στήσει καράουλι το είδα να βγαίνει και είδα ποια είναι η φωλιά του και έτσι σήκωσα το κομμάτι βράχου και ήταν εκεί!

Το έχω βάλει στο σαμπ εκεί που τρέχει το νερό της υπέρχήλισης. Λες να γίνει δόλομα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...