Jump to content

Mollies Με Πλατυ Και Ξιφοφορο?

john132

Recommended Posts

Καλησπερα θα ηθελα να ρωτισω αν ο συνδιασμοσ mollies με πλατυσ και ξυφοφορο (αρσενικο) ειναι δυνατοσ σε ενα ενυδρειο 60λ.Αν γινετε τι αριθμο πλατυσ και μολισ πρεπει να εχω ? ευχαριστω

Και τα 3 είδη είναι ζωοτόκα και μπαίνουν σε χαρεμάκια (1 αρσενικό - 3 θυλικά) κατ' ελάχιστο. Επειδή γεννάνε εύκολα και συνέχεια, δεν βάζεις μεγάλο αριθμό. Επιπλέον ξιφοφόροι και πλάτυ δεν μπαίνουν μαζί γιατί υβριδίζουν. Έτσι κι αλλιώς τα μόλλυ και οι ξιφοφόροι μεγαλώνουν σε σχέση με τα υπόλοιπα ζωοτόκα οπότε τα 60 λίτρα δεν είναι η καλύτερή τους. Αν θέλεις να μείνεις σε ζωοτόκα, σε 60 λίτρα βάλε 1 χαρεμάκι γκάπυ ή έντλερ.Θα σου γεννήσουν γρήγορα, οπότε θα έχεις τη χαρά, το ενυδρείο σου θα γεμίσει σύντομα, έχουν ωραία χρώματα και θα είναι άνετα σε αυτά τα λίτρα όσο προσέχεις τον πλυθισμό τους να μην ξεφύγει.

ειπα να βαλω εναν αρσενικο ξιφοφορο για μην ζευγαρωσει το ξερω οτι μεγαλωνει αλλα σιγουρα μετα απο καμποσο καιρο αν ολα πανε καλα αργοτερα θα παρω και ενα μεγαλυτερο να τον βαλω.Εγω σκεφτομουν για 4 πλατυσ 2 μολυσ (1 αρσενικο ενα θυληκο μαυρο ασπρο) αν τυχον επιβιωνε καπιο στισ γεννεσ πιστεβω πωσ θα χωραγε στο ενυδρειο, δεν θελω να χρεισημοπειησω γεννηστρα για κανενα τουσ το μονο που θα κανω ειναι λιγο κερατοφυλλο

Δεν μεγαλωνουν και πολυ οι ξιφοφοροι ... αντε να φτασουν τα 10 cm και αυτα αν!!!

Έτσι κι αλλιώς τα μόλλυ και οι ξιφοφόροι μεγαλώνουν σε σχέση με τα υπόλοιπα ζωοτόκα οπότε τα 60 λίτρα δεν είναι η καλύτερή τους.

Δεν είπα ότι μεγαλώνουν περισσότερο από 10 εκ, αλλά σε σχέση με τα γκάπυ πχ (3,5 cm αρσενικά - 6 cm θυλικά) είναι 2πλάσια - 3 πλάσια. Και αν υπάρχουν και γκάπυ και μόλυ φαντάζεσαι τι θα γίνει σε λίγο καιρό στα 60 λίτρα από ψάρια.

ειπα να βαλω εναν αρσενικο ξιφοφορο για μην ζευγαρωσει

Αν βάλεις μέσα στο ενυδρείο θυλικά πλάτυ θα ζευγαρώσει, ή τουλάχιστον έχει σοβαρές πιθανότητες να το κάνει.

Έγινε επεξεργασία - ShadowVValker

Λογο του οτι γεννάνε συνέχεiα καλύτερα να επιλέξεις μόνο ένα είδος από ζωοτόκα :)

• 3 weeks later...

Εκτος αμα διαλεξεις να ειναι ολα το ιδιο "φυλο"....δλδ η ολα αρσενικα η ολα θυληκα...δεν ειμαι συγουρος τωρα πως και ποσα μπορεις να βαλεις...εγω ας πουμε βαζω 2-3 ψαρακια και κανω μετρησεις μεσα σε μια εβδομαδα και βλεπω πως παει το νερο...αμα ειναι χαμηλα τα νιτρικα σου συνεχειζης..αμα ανεβουνε σταματας...ακολουθω αυτην την μεθοδο γιατι πιστευω οτι παιζει ρολο ο εξοπλισμος καθε ενυδρειου(φιλτρο-υλικα φιλτραρισματος)αλλα και τα λιτρα...αλλα μιλαμε για μικρα ψαρακια....αλλιως καποιος παλαιουρας να διορθωση....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...