Χρήστος 11 Οκτωβρίου 2013 #26 Share 11 Οκτωβρίου 2013 γενικά στην φύση σκαμπανεβάσματα συν πλην 0,3 είναι νορμάλ και υπάρχουν περιπτώσεις που τα σκαμπανεβάσματα είναι πολύ μεγαλύτερα, αρκη τα σκαμπανεβάσματα αυτά να μην είναι εκτός από τα όρια ανοχής του ψαριού. για το ψαρι πχ αν Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 14 Οκτωβρίου 2013 #27 Share 14 Οκτωβρίου 2013 Τελικα αφισα το CO2 να δουλευει συνεχως και την νυχτα,το ΡΗ παιζει λιγο 0,2 βαθμους αλλα δεν ειναι προβλημα,πιο σταθερο ειναι τωρα παρα οταν το εκλινα το βραδυ και ανευαινε και μετα αντε να ξανακατευει ..ετσι θα το εχω απο εδω και περα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 14 Οκτωβρίου 2013 #28 Share 14 Οκτωβρίου 2013 (edited) Λοιπόν 4 ημέρες ανοιχτό το C02 μόνιμα, με φυσαλίδες 2-3 το δευτερόλεπτο, αλλαγή στο ph δεν είδα 7.5 σταθερό προς το παρόν, τα ψάρια δεν τα ενοχλεί καθόλου δεν είδα να αλλάξει κάτι στην συμπεριφορά τους, τώρα τα φυτά είναι νωρίς ακόμα για να πω θα δούμε, βέβαια ξέρω ότι παίζουν ρόλο τα λίτρα αλλά το σύστημα C02 που έχω λέει ότι καλύπτει 800 lt ίδωμεν. Έγινε επεξεργασία 14 Οκτωβρίου 2013 - Force Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 14 Οκτωβρίου 2013 #29 Share 14 Οκτωβρίου 2013 Παιδιά μην το σκέφτεστε καθόλου: 24ωρη παροχή χωρίς διακοπή (1-2 φυσαλίδες ανά λεπτό) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 14 Οκτωβρίου 2013 #30 Share 14 Οκτωβρίου 2013 Παιδιά μην το σκέφτεστε καθόλου: 24ωρη παροχή χωρίς διακοπή (1-2 φυσαλίδες ανά λεπτό) Ανα δευτερολεπτο :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 14 Οκτωβρίου 2013 #31 Share 14 Οκτωβρίου 2013 (edited) Παιδιά μην το σκέφτεστε καθόλου: 24ωρη παροχή χωρίς διακοπή (1-2 φυσαλίδες ανά λεπτό) :poster_oops: Ανα δευτερολεπτο :-) Έγινε επεξεργασία 14 Οκτωβρίου 2013 - nospanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 15 Οκτωβρίου 2013 #32 Share 15 Οκτωβρίου 2013 (edited) Λοιπόν μια μικρή ενημέρωση πως πάει όλο το σύστημα, σήμερα μερικά φυτά έχουν πάθει παράκρουση, πετάνε φύλλα από παντού το διοξείδιο συνεχίζει ανοιχτό συνεχώς δεν έχω ρίξει καθόλου λίπασμα για να δω πως θα ανταποκριθούν μόνο με το διοξείδιο, λίπασμα σκέφτομαι στο τέλος της εβδομάδας να ρίξω λίγο. Έγινε επεξεργασία 15 Οκτωβρίου 2013 - Force Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 16 Οκτωβρίου 2013 #33 Share 16 Οκτωβρίου 2013 λογικά αν δεν βάλεις εγκαίρως λίπασμα θα καταναλωθεί από την στήλη του νερού και τα φυτά σιγά σιγά θα μειώσουν την ανάπτυξή τους. Αυτό το εγκαίρως όμως δεν μπορούμε να το ξέρουμε εγκαίρως γιατί δεν ξέρουμε πόσο λίπασμα έχουμε στην στήλη του νερού και πόσο είναι παγιδευμένο στο υπόστρωμα που λόγο της διαχυσεις θα αρχίσει να βγαίνει από τον βυθό προς την στήλη του νερού και τέλος δεν γνωρίζουμε επακριβώς της ανάγκες των φυτών. Με απλά λόγια μπορεί σε μια εβδομάδα να καταρρεύσουν τα φυτά μπορεί όμως και να περάσει μήνας χωρίς να ρίξεις λίπασμα και τα φυτά να πάνε μια χαρά, Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 16 Οκτωβρίου 2013 #34 Share 16 Οκτωβρίου 2013 [quote name="Χρήστος" post="854284" timestamp="1381917821 Με απλά λόγια μπορεί σε μια εβδομάδα να καταρρεύσουν τα φυτά μπορεί όμως και να περάσει μήνας χωρίς να ρίξεις λίπασμα και τα φυτά να πάνε μια χαρά, Χρήστο, αυτό σχετίζεται και με τις "αποθήκες" των φυτών ; Υπάρχει κατηγοριοποίηση ή εμπειρική γνώση για φυτά με μεγάλες ή μικρές "αποθήκες" ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 16 Οκτωβρίου 2013 #35 Share 16 Οκτωβρίου 2013 σίγουρα το κάθε φυτό διαφέρει κάποια αποθηκεύουν λιγότερο και κάποια περισσότερο, επίσης παίζει ρόλο και το μέγεθος του φυτού και κατά πόσο έχει εξαπλωθεί το ρίζωμα του. κάποια φυτά πχ ο εχινοδορος δημιουργεί κόνδυλος στις ρίζες του από όπου μπορεί να τραφεί (κάπου είχα και φωτογραφία αν την βρω θα την ποστάρω) επισης και η κρυπτοκορίνες έχουν καλές αποθήκες και η σαγκιταρια σουπτουλατα, η ανουμπιες, και γενικά τα σκληροτράχηλα φυτά που λίγο πολύ μας είναι γνωστά. τώρα σίγουρα η βοτανολόγοι θα τα έχουν κατηγοροποιήσει αλλά εγώ δεν γνωρίζω παρά μόνο εμπειρικά και από διάβασμα διαφόρων προφίλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 16 Οκτωβρίου 2013 #36 Share 16 Οκτωβρίου 2013 Ευχαριστώ! Έχω μερικά βιβλία στα γερμανικά για τα φυτά. Θα ρίξω μια ματιά και αν βρω τίποτα θα επανέλθω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 16 Οκτωβρίου 2013 #37 Share 16 Οκτωβρίου 2013 η φωτογραφία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 16 Οκτωβρίου 2013 #38 Share 16 Οκτωβρίου 2013 θα τα παρακολουθήσω και θα δω τι θα κάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantasyhus 2 Νοεμβρίου 2013 #39 Share 2 Νοεμβρίου 2013 Νέα από το πείραμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 2 Νοεμβρίου 2013 #40 Share 2 Νοεμβρίου 2013 Λίγο λίπασμα και συνεχόμενα Co2, το ενυδρείο έχει γίνει ζούγκλα , προσωπικά στο δικό μου ενυδρείο κλαδεύω συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantasyhus 2 Νοεμβρίου 2013 #41 Share 2 Νοεμβρίου 2013 ποσα bps? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 2 Νοεμβρίου 2013 #42 Share 2 Νοεμβρίου 2013 Παιδια το θέμα ειναι οτι δεν εχουμε ολοι καλά μανόμετρα!!! Αν ειχαμε dual stage μανόμετρα, τα οποία οταν τα κλεινει και τα ανοιγεις με ηλεκτρομαγνητικη εχουν την ιδια ροης φυσαλίδας τότε θα αναθεωρουσατε για το συνεχομενο.... Και εγω μανόμετρα ebay εχω , και τα βλέπω πόσο ασταθές είναι, την μια μέρα σου βγάζει 1 φυσαλλιδα και την αλλη 3 φυσσαλίδες, οποτε δεν μπορουμε να πουμε την σωστη αποψη αν δεν εχουμε και τον σωστό εξοπλισμο! Παρολα αυτά το ετρεχα ενα χρονο σχεδόν με το συστημα αυτο , με ηλεκτ, βαλβιδα να το κλεινει χωρίς προβλημα.... Τα μανομετρα που αγοραζουμε συνηθως εχουν 80 ευρω, τα άλλα που λέω dual stage ,εχουνε 400-700 ευρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 2 Νοεμβρίου 2013 #43 Share 2 Νοεμβρίου 2013 ποσα bps? 3-4 φυσαλλίδες το δευτερόλεπτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 2 Νοεμβρίου 2013 #44 Share 2 Νοεμβρίου 2013 3-4 φυσαλλίδες το δευτερόλεπτο Σε ποσα λίτρα ενυδρειου, τι ανατάραξη, ποσα φυτά , με τι μετρά τις φυσαλίδες που λες, και τι φωτισμο...πως κ΄'ανεις διαχυση και πόσο ριχνει το ph ? Εγω εχω ενα γυαλινο μετρητη απο το ebay, και απο κάτω εχω φτιάξει ενα εγω, απο το ebay επειδη εχει στενο ανοιγμα μετράει 4-5 φυσ. το δευτερολεπτο και ο άλλος που εφτιαξα με το σωληνακι αεραντλιας μετραει 1-2 φυσ το δευτε , ποιο ειναι το σωστο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 2 Νοεμβρίου 2013 #45 Share 2 Νοεμβρίου 2013 (edited) Το ενυδρείο είναι 487 lt, η ανατάραξη γίνεται από 2 εξωτερικά φίλτρα από τα spray bar όχι πάρα πολύ όμως χαλαρά γιατί είναι 2, από φυτά full φυτεμένο, φωτισμός 4 λάμπες 54w, το ph πέφτει ο,5. Το σύστημα που έχω είναι 2 κιλή μπουκάλα με διαχυτή JBL proflora taifun μαζί με 2 προεκτάσεις (extend) , το οποίο δεν χρειάζεται επιπλέον μετρητή φυσαλίδας, γιατί τις βλέπεις από κάτω όταν βγαίνουν και τις μετράς από εκεί, είναι κατευθείαν συνδεδεμένο στην φιάλη με βαλβίδα ανεπίστροφη. Έγινε επεξεργασία 2 Νοεμβρίου 2013 - Force Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 2 Νοεμβρίου 2013 #46 Share 2 Νοεμβρίου 2013 Το ενυδρείο είναι 487 lt, η ανατάραξη γίνεται από 2 εξωτερικά φίλτρα από τα spray bar όχι πάρα πολύ όμως χαλαρά γιατί είναι 2, από φυτά full φυτεμένο, φωτισμός 4 λάμπες 54w, το ph πέφτει ο,5. Το σύστημα που έχω είναι 2 κιλή μπουκάλα με διαχυτή JBL proflora taifun μαζί με 2 προεκτάσεις (extend) , το οποίο δεν χρειάζεται επιπλέον μετρητή φυσαλίδας, γιατί τις βλέπεις από κάτω όταν βγαίνουν και τις μετράς από εκεί, είναι κατευθείαν συνδεδεμένο στην φιάλη με βαλβίδα ανεπίστροφη. 487 λιτρα ε? εχεις χαμηλό φωτισμό , τι φυτάκια διατηρήσεις? Εγω στο 180 λιτρο ρίχνω το ph 1,2 , είμαι στο 5,6 , κανε και μια παρουσιαση να το δουμε, το τερατάκι... Το καλυτερο για να μπορεσουμε να συγκρίνουμε πόσο co2 ρίχνουμε είναι να μετρήσουμε σε όγκο , σε μια συριγκα ας πούμε τα 30 sec... γιατί οι μετρητές φυσαλίδων ειναι καθαρά μετρό σύγκρισης μόνο για εμάς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 2 Νοεμβρίου 2013 #47 Share 2 Νοεμβρίου 2013 Το έχω κάνει εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=89631 αλλά τώρα έχει πολύ περισσότερα φυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 2 Νοεμβρίου 2013 #48 Share 2 Νοεμβρίου 2013 (edited) Το έχω κάνει εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=89631 αλλά τώρα έχει πολύ περισσότερα φυτά. Τοτε μια χαρά ειναι ο φωτισμός σου και το co2 που τα παρέχεις,,, Για να έχεις και μια ιδέα , αν λές οτι ριχνει το co2 . το ph 0,5 τοτε εχεις πέριπου 15 ppm co2 στο νερό.. όλη η ιστορία αν με κατάλαβες οτι δεν μπορούμε να λέμε , χ φυσαλίδες και τα φυτά πάνε μια χαρά.... Δεν μπορούμε να το λάβουμε τις φυσαλιδες ως μέτρο σύγκρισης... Έγινε επεξεργασία 2 Νοεμβρίου 2013 - nicpapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 2 Νοεμβρίου 2013 #49 Share 2 Νοεμβρίου 2013 Με τον ρυθμό που πέφτει το Co2 στο ενυδρείο και με το λίπασμα που ρίχνω μέχρι στιγμής πάνε σφαίρα τα φυτά, και πριν που σταματούσε καλά πηγαίνανε αλλά τώρα πάνε καλύτερα τώρα τι να σου πω κανένα ενυδρείο δεν είναι ίδιο με το άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος