john132 28 Αυγούστου 2012 #1 Share 28 Αυγούστου 2012 Καλησπερα σας ειμαι καινουργιοσ στο φορουμ και θα ηθελα λιγο την βοηθεια σας.Λοιπον αγορασα ενα ενυδρειο 60λ στο εστρωσα με flourite 7κ και εβαλα και ενα σχετικα λεπτο χαλικακι απο πανω αφησα το νερο 3 μερεσ οπωσ μου ειπανε στο πετ σοπ και χθεσ πηγα και αγορασα τα φυτα μου.Τα φυτα τα οποια εβαλα ειναι ¨ βαλισανεριεσ, θαμνοι απο καμπομπεσ μια ανουμπια,και ενα ακομα κοκκινο φυτο που δεν θυμαμε την ονομασια του σημερα παρατηρησα οτι οι καμπομπεσ γερνουν προς διαφορα μεγεθοι και τα φυλλα τουσ αποκτουσ ενα ασπρο χρωμα.Φοβαμε διοτι ολα τα φυτα δεν ειχαν αρκετα μεγαλεσ ριζεσ καπια ισωσ και καθολου.Επισησ εχω και λιγο κερατοφυλο και σκεφτομαι να παρω λιγο ακομα διοτι μου αρεσει. το εχω στιριξει πανα σε μια βεντουζα γιατι το φιλτρο το εκανε βολτες και εσπαγαν τα κλαδια του. Ευχαριστω εκ των προτερων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 28 Αυγούστου 2012 #2 Share 28 Αυγούστου 2012 καλως ηρθες φιλε μου.δεν μας ειπες τι φωτα εχει το ενυδρειο σου για να υποστηριξει τα φυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Αυγούστου 2012 #3 Share 28 Αυγούστου 2012 Καλως ηρθες! Οπως ειπε και ο κλαζ,θελουμε περισσοτερες πληροφοριες για το ενυδρειο σου ωστε να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε. Να ξερεις οτι τα φυτα χρειαζονται χρονο για να προσαρμοστουν στο νεο περιβαλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
john132 28 Αυγούστου 2012 Author #4 Share 28 Αυγούστου 2012 Υπαρχει μια λαμπα των 24w οσο δν εχω τα ψαρακια μεσα δεν υπαρχει προβλημα για μενα να ανεβει και ολη μερα αν τουσ κανει καλο. Επισησ προσθετω και ενα λιπασματακι για τα φυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Αυγούστου 2012 #5 Share 28 Αυγούστου 2012 Ξερεις να μας πεις ποσα κελβιν ειναι η λαμπα σου?Πανω απο 8-9 ωρες την ημερα μην την αναβεις,βαλε εναν χρονοδιακοπτη για να αναβοσβηνει μονη της.Απ οτι εχω καταλαβει εισαι στο στρωσιμο του ενυδρειου ακομα,στη διαδηκασια του στρωσιματος δεν ριχνουμε ποτε λιπασματα,τα λιπασματα τα ξεκιναμε μετα την πρωτη αλλαγη νερου που σημαινει και το τελος του κυκλου του αζωτου.Τι λιπασμα ειναι αυτο που εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
john132 28 Αυγούστου 2012 Author #6 Share 28 Αυγούστου 2012 το λιπασμα μου λεγετε jbl ferropol λιπασμα για υδροβια φυτα..Το στρωσιμο τελιωνει πεμπτη βραδυ που εχουν ολοκληροθει 7 μερες . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Αυγούστου 2012 #7 Share 28 Αυγούστου 2012 το λιπασμα μου λεγετε jbl ferropol λιπασμα για υδροβια φυτα..Το στρωσιμο τελιωνει πεμπτη βραδυ που εχουν ολοκληροθει 7 μερες . Αυτο που το ξερεις οτι τελειωνει τοτε?Πως κανεις το στρωσιμο?τι μετρησεις εχεις μεχρι στιγμης?Μη ριχνεις λιπασμα γιατι θα εχεις προβλημα με αλγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
john132 28 Αυγούστου 2012 Author #8 Share 28 Αυγούστου 2012 Συμφωνα με τον εκκινητη που αγορασα απο το πετ σοπ λεει οτι χρειαζετε 9 μερεσ για να ειναι το ενυδρειο στρωμενο και να μπορουν να προσθεθουν τα ψαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Αυγούστου 2012 #9 Share 28 Αυγούστου 2012 Οι μετρησεις μας μας διχνουν ποτε ειναι στρωμενο το ενυδρειο..Ο κυκλος του αζωτου διαρκει περιπου ενα μηνα με τα σκευασματα του εμπορειου,ριχνοντας παραλληλα και τροφη για να δημιουργηθει αμμωνια και να εχουν τροφη τα βακτηρια ωστε να πολλαπλασιαστουν.Καποια βακτηρια λενε εισαγωγη καποιου ψαριου μετα απο 24 ωρες αλλα αν ακολουθησεις σωστα τις οδηγιες.Εχεις διαβασει για τον κυκλο του αζωτου και το στρωσιμο?Μετρησεις κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
john132 28 Αυγούστου 2012 Author #10 Share 28 Αυγούστου 2012 Τισ οδηγιεσ τισ οδηγω οπωσ τισ λεει η συσκεβασια και λεει η προσθηκη ψαριων μπορει να γινει μετα απο 48 ωρεσ..Θα ηθελα επισησ να ρωτισω σχετικα μετα ψαρια για να ειμαι προετιμασμενοσ μπροστα στον πετ σοπα πχ εγς σκεφτομουν για mollies και πιθανον καπια πλατυ ταιριαζουν μεταξυ τουσ?επισησ ενασ φιλοσ που ειχε πλατυσ ειχε ριξει μεσα εναν μονομαχο και δεν ειχε κανενα απολυτοσ προβλημα μπορω να κανω και εγω κατι τετιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 28 Αυγούστου 2012 #11 Share 28 Αυγούστου 2012 Φιλε μου διαβασε εδω στο forum τα αρθρα περι στρωσιματος κ μετα προχωρα στη εισαγωγη ζωντανων.Ειναι κριμα να στεναχωρηθεις μετα.Το χομπι θελει υπομονη. Καλη συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
john132 28 Αυγούστου 2012 Author #12 Share 28 Αυγούστου 2012 Δηλαδη για να ειμαι σιγουροσ οτι το ενυδρειο μου εχει στρωσει πρεπει να αγορασω σετ μετρησεων δν εχω και δεν μου αρεσει η ιδεα γιατι δεν ξερω πωσ να δω αν ειναι καλο αυτο που θα βγαλουν οι μετρησεισ και πωσ μπορω να το διορθωσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Αυγούστου 2012 #13 Share 28 Αυγούστου 2012 και προτημας να εισαι στην αβεβαιοτητα?Τα τεστ ειναι απο τα πιο σημαντικα πραγματα στο χομπυ μασ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
john132 28 Αυγούστου 2012 Author #14 Share 28 Αυγούστου 2012 θα μπορουσατε να μου προτινατε ενα καλο σετ μετρησεων για αρχαριουσ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
john132 28 Αυγούστου 2012 Author #15 Share 28 Αυγούστου 2012 αυτο ειναι καλο ασ πουμε με καλυπτει?http://www.petcity.gr/product/JBL-EASYTEST-6IN1-24300181.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Αυγούστου 2012 #16 Share 28 Αυγούστου 2012 Καλητερα να αγορασεις υγρα τεστ και οχι στικς οπως αυτα που εβαλες στο λινκ πιο πανω.Τα υγρα ειναι πιο αξιοπιστα! Για αρχη θα πρεπει να παρεις τεστ για νο2,νο3 και αμμωνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 28 Αυγούστου 2012 #17 Share 28 Αυγούστου 2012 θα μπορουσατε να μου προτινατε ενα καλο σετ μετρησεων για αρχαριουσ? http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2086 Υγρά, οικονομικά, αξιόπιστα, ευανάγνωστα, απαραίτητα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 29 Αυγούστου 2012 #18 Share 29 Αυγούστου 2012 (edited) Aν και μην κοροϊδευόμαστε τα στικ Τεστ σου δίνουν μια γρήγορη ιδέα για το ενυδρείο αν κάτι πάει στραβά, δεν τα αποκλείουμε τελείως! Επίσης το κόστος είναι μικρο γιατί ζούμε και σε δύσκολους καιρούς... Έγινε επεξεργασία 29 Αυγούστου 2012 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
john132 2 Σεπτεμβρίου 2012 Author #19 Share 2 Σεπτεμβρίου 2012 χθεσ το βραδυ αν και δεν εχω αγορασει ακομα τα ψαρια μου καθωσ θα περιμενψ λιγο ακομα ειδα δυο μικρα σαλιγκαρακια κολημενα στο τσαμι να πηγενουν πανω κατω ...Απο που και ως που βρεθηκαν δεν αγορασα τιποτα τετοιο καθωσ και τα σαλιγκαρια δεν ειναι και η καλυτερη μου.Ευχαριστω για τισ απαντησεισ για τα τεστ θα αγορασω καπιο συντομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 2 Σεπτεμβρίου 2012 #20 Share 2 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Είναι σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες! Μεταφέρθηκαν με τα φυτά που αγόρασες! Έγινε επεξεργασία 2 Σεπτεμβρίου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
john132 2 Σεπτεμβρίου 2012 Author #21 Share 2 Σεπτεμβρίου 2012 θα χρειαστει να τα αφαιρεσω η δεν κανουν κακο? Υπαρχει περιπτωσει να φαγωθουν απο τα μελλοντικα ψαρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 2 Σεπτεμβρίου 2012 #22 Share 2 Σεπτεμβρίου 2012 Όπως θέλεις πράττεις! Αν ο πληθυσμός τους δεν ξεφύγει τότε δεν θα προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
john132 2 Σεπτεμβρίου 2012 Author #23 Share 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δηλαδη γεννανε αυτα τα σαλιγκαρια? Ισως οταν πηρα τα φυτα να ηταν αυγο ακομα γιατι δεν παρατηρησα τιποτα τετοια.... τι πρεπει να κανω για να περιορισω τον πληθυσμο τουσ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 2 Σεπτεμβρίου 2012 #24 Share 2 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ δεν θα τα έβγαζα πάντως, τρώνε τα ξερά φυλά, τα υπολείμματα τροφής, άλγη.. Αν βρουν πολύ τροφή θα πολλαπλασιαστούν, δύσκολα όμως θα γεμίσεις. Μπορείς να βγάλεις μια φώτο να τα δούμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
john132 2 Σεπτεμβρίου 2012 Author #25 Share 2 Σεπτεμβρίου 2012 Θα προσπαθησω να βγαλω μια φωτο με το που τα ξανα εντοπισω γιατι ειναι πολυ μικρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος