ataktoulis 1 Οκτωβρίου 2012 Author #201 Share 1 Οκτωβρίου 2012 (edited) Από το παραπάνω άρθρο που διάβασα και χθες το βράδυ εκτός των άλλων συμπέρανα πως η υψηλή θερμοκρασία που διαπίστωσα σίγουρα επέδρεσε αρνητικά για το οξυγόνο οπότε αν μειωθεί με την πάροδο των ημερών λογικά θα βελτιωθεί. Ωστόσο, επειδή και το εφέ της αντλίας μου αρέσει, αλλά και επειδή νομίζω πως τελικά αν δεν κάνει καλό σίγουρα δεν κάνει κακό, λέω να πάρω μία. Για το 2ο φίλτρο που κάνει και αυτό φυσαλλίδες τι να κάνω;; stav γιατί πιστεύεις πως αυτό είναι κακό; Έγινε επεξεργασία 1 Οκτωβρίου 2012 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 1 Οκτωβρίου 2012 #202 Share 1 Οκτωβρίου 2012 Για το 2ο φίλτρο που κάνει και αυτό φυσαλλίδες τι να κάνω;; stav γιατί πιστεύεις πως αυτό είναι κακό; Δεν ειναι κακο ειναι περιττο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 1 Οκτωβρίου 2012 #203 Share 1 Οκτωβρίου 2012 (edited) Απλά πιστεύω ότι ο Σταύρος θέλει να πει πως η υπερβολική χρήση της αεραντλίας δεν κάνει και απόλυτα καλό και μιας που έχεις τα φίλτρα σου να ρουφάνε εξωτερικο αέρα και να βγάζουν φυσαλίδες είσαι καλυμμένος! Σωστα? Έγινε επεξεργασία 1 Οκτωβρίου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 2 Οκτωβρίου 2012 #204 Share 2 Οκτωβρίου 2012 Απλά πιστεύω ότι ο Σταύρος θέλει να πει πως η υπερβολική χρήση της αεραντλίας δεν κάνει και απόλυτα καλό και μιας που έχεις τα φίλτρα σου να ρουφάνε εξωτερικο αέρα και να βγάζουν φυσαλίδες είσαι καλυμμένος! Σωστα? Ετσι ακριβως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 4 Οκτωβρίου 2012 Author #205 Share 4 Οκτωβρίου 2012 (edited) Επέστρεψα!! Έχουμε και λέμε: 1. Το ψαράκι ταϊζόταν καθημερινά μία φορά τη μέρα με 2 φυλλαράκια τροφή (την ίδια ώρα). 2. Η λάμπα λειτουργούσε καθημερινά 17:00-00:00 (μόλις έβαλα και χρονοδιακόπτη). 3. Οι μετρήσεις έχουν ως εξής: ΝΗ4 = 0 NO3 = 10 NO2 < 0.3 (Τεστ Tropical) ΝΟ2 = 0 (Τεστ Sera) Είπα να δοκιμάσω έτσι για αλλαγή και άλλες εταιρείες και δανείστηκα από φίλο να δω αν θα βγουν ίδια με της API, οπότε όλα καλά. Το ενυδρείο ήταν "αδρανές" 5-6 μέρες. Εννοώ πως δεν έγιναν αλλαγές νερού, φυτεύματα κλπ.. Η θερμοκρασία στους 24 τώρα που γύρισα, 28 την Κυριακή που έφυγα.. Σήμερα αφού ταΐσω, σκέφτομαι να κάνω μια αλλαγή 20% για να καθαρίσω λίγο και τα χαλίκια και να προσθέσω ακόμη ένα ή δύο ψαράκια και για μια εβδομάδα λέω να βάζω και βακτήρια για ενίσχυση της βιολογίας. Τι λέτε;; Να βάλω 2 ή καλύτερα μόνο ένα και το επόμενο με την επόμενη αλλαγή νερού; Τελικά τι να προτιμήσω;; Αν βάλω μόνο ένα Common θα με μαλώσετε;;;; :-( Έγινε επεξεργασία 4 Οκτωβρίου 2012 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 4 Οκτωβρίου 2012 #206 Share 4 Οκτωβρίου 2012 Από την μια μου τα πας καλά, από την άλλη μου τα χαλάς! Μην κάνεις αλλαγή νερού θα σου κόψω τα πόδια Αν δεν φτάσουν τα νιτρικά πάνω από 25 δεν θα το πειράξεις! Πάρε νερό από την βρύση και μέτρα μου τα νιτρικά και θα σου πω τι θα κάνεις μετά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 4 Οκτωβρίου 2012 Author #207 Share 4 Οκτωβρίου 2012 Μέτρησα Νίκο. ΝΟ3 βρύσης = 0! Γιατί θέλουμε να γίνουν 25; Να βάλω απόψε ένα Red Cap που μου γυάλισε;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 4 Οκτωβρίου 2012 #208 Share 4 Οκτωβρίου 2012 Ενα λεπτό Κωνσταντίνε! Δηλαδή το πρόβλημα με τα νιτρικά της βρύσης λύθηκε? Αν ναι είναι πολύ σημαντικό και θα μπορέσουμε έτσι να έχουμε σωστή εικόνα του ενιδρύου σου! Είσαι σίγουρος ότι είναι μηδέν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 4 Οκτωβρίου 2012 Author #209 Share 4 Οκτωβρίου 2012 (edited) Ναι Νίκο. Ο αγωγός αντικαταστάθηκε πριν από κανένα δεκαπενθήμερο και μάλλον έστρωσε. Μέτρησα με τεστ της API και της SERA. Τέλειααααα!!! Έγινε επεξεργασία 4 Οκτωβρίου 2012 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 4 Οκτωβρίου 2012 #210 Share 4 Οκτωβρίου 2012 Ωραία τότε! Συνεχίζουμε με γνώμονα τις τελευταίες εξελίξεις και προοράμε! Σου λέω να αφήσεις τα νιτρικά να ανέβουν και άλλο γιατί όπως σου είπα και παραπάνω θέλω να παλιώσει το ενυδρείο σου, να ωριμάσει και οι συχνές αλλαγές του νερού δεν θα το βοηθήσουν ακόμα ακόμα μπορούν και να το τουμπάρουν! Μην βιάζεσαι γιατί έχουμε ρίξει αρκετό κόπο για το ενυδρείο και δεν θέλω να πάει στράφι! Άσε μέχρι την Κυριακή να δούμε που θα φτάσουν τα νιτρικά και πριν κάνεις αλλαγή πες μας τις τιμές και θα κρίνουμε τότε πως θα συνεχίσεις! Ψαράκι μην βάλεις ακόμα, από βδομαδα το βάζεις όχι τώρα όμως! Συνέχισε με τα ταΐσματα όπως τα πας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 4 Οκτωβρίου 2012 #211 Share 4 Οκτωβρίου 2012 να πω στο φιλο μας οτι ......................η βιασυνη δεν βοηθησε ποτε κ σε τιποτα........................εκει θα ναι τα ψαρακια κ την επομενη βδομαδα. νικο συνεχισε το coaching!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 4 Οκτωβρίου 2012 #212 Share 4 Οκτωβρίου 2012 Εντάξει μωρέ…καλώς είναι αλλά λίγο…ατακτουλης!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 4 Οκτωβρίου 2012 Author #213 Share 4 Οκτωβρίου 2012 Με πειράζετε, ε;; Χαχα.. Τι θα "χαλάσει" μόλις μπει 2ο ψαράκι; Η αμμωνία είναι το πιο επικίνδυνο ή έρχονται τα πάνω κάτω γενικά; Άντε να δω ως τη Δευτέρα.. Για την επιλογή στο είδος Του 2ου ψαριού είστε σύμφωνοι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 5 Οκτωβρίου 2012 #214 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Αν η βιολογία σου είναι αδύναμη η προσθήκη δεύτερου ψαριού μπορεί να εκτινάξει τις τιμές στα ύψη! Όσο παιρναει ο καιρός και ασχολείσαι με χρυσόψαρα θα δεις και από μόνο σου πως οι fancy ποικιλίες προσφέρουν περισσότερο θέαμα γιαυτο έλεγα από την αρχή να μην βάλεις κοινά! Τώρα αφού ερωτευτήκατε με το οραντα παρτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 5 Οκτωβρίου 2012 Author #215 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Άντε υπομονή ακόμη 2 μέρες και ελπίζω να μου πείτε πως είμαι έτοιμος μετά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 6 Οκτωβρίου 2012 Author #216 Share 6 Οκτωβρίου 2012 Helppp!! Φοβάμαι πως το ψαράκι μου είναι δυσκοίλιο. :-( Από την ώρα που αρχίζουν να φαίνονται μέχρι που αποκολλόνται από το σώμα του τα περιττώματα περνάνε 3-4 λεπτά, πάντα! Είναι φυσιολογικό αυτό ή έχει κάποιο πρόβλημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 6 Οκτωβρίου 2012 #217 Share 6 Οκτωβρίου 2012 3-4 λεπτά δεν είναι χρόνος για να τον αξιολογήσεις! Τα χρυσόψαρα θέλουν ειδική φροντίδα στην διατροφή τους λόγο του ιδιόμορφου πεπτικού τους συστήματος! Όταν μιλάμε για πεπτικά προβλήματα ο χρόνος που αναφέρεις μπορεί να ξεπεράσει την μισή ώρα! Αυτό που έχεις να κάνεις είναι το εξής, Προσπάθησε να ταΐζεις ποικιλία τροφών, αν είναι δυνατόν να ταΐζεις και διαφορετική τροφή κάθε μέρα. Μια φορά την εβδομάδα θα τους κάνεις νηστεία από το φαγητό και την επόμενη θα ταΐζεις λίγο βρασμένο και αποφλοιωμένο αρακά! Προσοχή στα flakes, δεν πρέπει να τρώνε την τροφή από την επιφάνεια γιατί κινδυνεύουν να εμφανίσουν συμπτώματα νηκτικής κύστης. Όταν ταΐζεις τέτοιες τροφές θα της μουλιάζεις πρώτα σε ένα πλαστικό κουταλάκι με νερό του ενυδρείου για 2-3 λεπτά να βαραίνουν και στην συνέχεια θα τους τις δίνεις! Επίσης μια φορά την εβδομάδα θα εμπλουτίζεις την τροφή τους με υγρές βιταμίνες όπως τις sera fishtamin! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 6 Οκτωβρίου 2012 Author #218 Share 6 Οκτωβρίου 2012 Αυτό με το μούσκεμα το θυμάμαι και το εφαρμόζω, ναι. Έχω προγραμματίσει τις αλλαγές να τις κάνω Σάββατο και τη νηστεία Κυριακή για να μη χάνω και το ρυθμό μου, αλλά αυτό που με προβληματίζει τώρα είναι άλλο. Οι τελευταίες μετρήσεις μου έδωσαν: ΝΗ4, ΝΟ2, ΝΟ3 = 0! Μήπως τα φυτά δεν ήταν απαραίτητα σε τέτοιες ποσότητες;; Η πίσω πλευρά πλέον είναι γεμάτη από άκρη σε άκρη με Ανούμπιες (3 συνολικά) και μπροστά όση Καμπόμπα έχει απομείνει (ελάχιστη). Τι να κάνω; Υπάρχει πρόβλημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 6 Οκτωβρίου 2012 Author #219 Share 6 Οκτωβρίου 2012 Να θυμίσω πως το νερό δεν έχει αλλαχτεί εδώ και 8 μέρες συμπεριλαμβανομένης της σημερινής. Μήκως δεν έπρεπε να έχω 2 φίλτρα για 1 ψαράκι; Ή το Siporax έπρεπε να μπει μόνο στο 1 φίλτρο; Δεν ξέρω πια τι να σκεφτώ, έχω μπερδευτεί γιατί πίστευα πως είναι καλό να είναι και τα νιτρικά χαμηλά, αλλά επιμένετε να ανεβούν. Φοβάμαι μήπως και η αμμωνία εμφανιστεί με την πρώτη ανατάραξη των χαλικιών όταν πάω να αλλάξω νερό.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 6 Οκτωβρίου 2012 #220 Share 6 Οκτωβρίου 2012 Κάτι γίνετε με τις μετρήσεις σου, δεν μας βοηθάς έτσι! Έκανες κάτι διαφορετικό και μηδένισαν τα νιτρικά σου? Επανέλαβε το τεστ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 6 Οκτωβρίου 2012 Author #221 Share 6 Οκτωβρίου 2012 Τίποτα απολύτως. Μόνο τάισμα και τίποτα άλλο! Τεστ έκανα 2 φορές με της Sera και 1 με της API Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 6 Οκτωβρίου 2012 #222 Share 6 Οκτωβρίου 2012 Ρίξε μια ματιά εδώ γιατί τα τεστ σου μάλλον δεν μας τα λένε καλά! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=77330 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 6 Οκτωβρίου 2012 Author #223 Share 6 Οκτωβρίου 2012 Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Νίκο (ebenos) αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά πως ο προαναφερόμενος είχε δίκαιο! Τα νιτρικά στο ενυδρείο ήταν 25+!!! η λύση επήλθε ακολουθώντας τη διαδικασία που αναφέρεται στον πιο πάνω σύνδεσμο και χρησιμοποιήθηκε και νέος δοκιμαστικός σωλήνας γιατί ο παλιός είχε στον πάτο κάτι σαν κρυσταλομένη ζάχαρη (σκούρο γκρι). Έγινε αλλαγή 20% και αύριο θα μετρήσω ξανά και θα επανέλθω. Για ακόμη μία φορά Νίκο, ευχαριστώ για τα φώτα σου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 6 Οκτωβρίου 2012 #224 Share 6 Οκτωβρίου 2012 Συνέχισε με τις ρουτίνες σου και ενημέρωσέ μας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 7 Οκτωβρίου 2012 Author #225 Share 7 Οκτωβρίου 2012 (edited) Η τελευταία μέτρηση που έγινε πριν 2 ώρες περίπου έδειξε: ΝΗ4 = 0 Ν02 = 0 ΝΟ3 >10 (λίγο πιο σκούρο από 10, αλλά με τίποτα 25 - τεστ Sera). Αύριο λέω να κάνω δώρο ένα φιλαράκι στον Ατακτούλη και στον εαυτό μου. Κατέληξα σε Red Cap! Μ'αφήνετε να βάλω 2 μαζί και να τελειώσω με την προσθήκη ψαριών ή να βάλω ένα και αργότερα άλλο να δούμε και πως θα πάει; Πείτε μου πως δε θα'χω πρόβλημα αν βάλω δύο!! :pirate: Έγινε επεξεργασία 7 Οκτωβρίου 2012 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος