Jump to content

Επιλογή Ενυδρείου

ataktoulis

Recommended Posts

Κάτσε να δούμε τι θα δείξουν τα αποτελέσματα αύριο και θα δούμε πως θα πράξεις!

Το θέμα όμως κάποια στιγμή δεν θα είναι λειτουργικό να κουβαλάς συνέχεια νερά!

Απιονισμενο μην βάλεις!

• Απαντήσεις 277
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Νερό βρύσης:

Αμμωνία 0.1

Νιτρικά 25

Δεν ξέρω τι έκανα λάθος χθες.. Με τα δικά μου τεστ το μέτρησε και στο Pet

Νερό ενυδρείου:

Αμμωνία 0.27

Νιτρικά 25

Συνεχίζω με βακτήρια και τροφή; Μου είπε βακτήρια να βάζω ένα καπάκι κάθε μέρα, τροφή ανά δύο και μέτρηση ανά τρεις. Τι λέτε εσείς;

Έγινε επεξεργασία - ataktoulis

Με μπέρδεψες, τελικά τα τεστ έχουν πρόβλημα?

Ποια είναι η σωστή μέτρηση από της δυο?

Τι έννοείς πια από τις 2; Και οι 2! Η μία είναι νερό βρύσης και η άλλη ενυδρείου. Έβαζα λάθος ποσότητα στο τεστ εγώ και μου έβγαινε έτσι χθες..

Τι έννοείς ποια από τις 2; Και οι 2! Η μία είναι νερό βρύσης και η άλλη ενυδρείου. Έβαζα λάθος ποσότητα στο τεστ εγώ και μου έβγαινε έτσι χθες..

Άρα καλά κατάλαβα. Δε μέτρησα αμμωνία γιατί δεν πέρασαν 3-4 μέρες! Το ενυδρείο το γέμισα την Τετάρτη, βακτήρια έριξα χθες και σήμερα τροφή. Θα μετρήσω αμμωνία μεθαύριο και θα γράψω πάλι.

Πώς διορθώνεται το πρόβλημα με το νερό του δικτύου μου;

Για να καταλαβω!

Η αμμωνία στο νερό της βρύσης τελικά είναι 0,1? Δηλαδή κίτρινο το τεστ?

Τα νιτρικά στο νερό της βρύσης τελικά είναι 25?

Η αμμωνία στο νερό του ενυδρείου είναι 0,27? Δηλαδή πράσινο το τεστ?

Τώρα, λες ότι βακτήρια έριξες την πέμπτη στις 6 του μήνα και την παρασκευή στις 7 του μήνα τροφή, πως έχεις στο ενυδρείο 0,27 αμμώνια (δηλαδή πράσινο χρώμα στο τεστ όπως λες) μέσα σε μια μέρα? Μήπως κάνεις λάθος το τεστ? Για να μηλαμε βαση του τεστ θα έπρεπε να έχεις στη καλύτερη (0,25 κίτρινο)

Υ.Γ. το πράσινο χρώμα σημαίνει 2.0 και όχι 0,27! Τι έχεις τελικα?

http://www.google.gr/imgres?hl=el&client=firefox-a&sa=X&rls=org.mozilla:el:official&channel=fflb&biw=1280&bih=668&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=Az4FRCeUVb91UM:&imgrefurl=http://www.americanaquariumproducts.com/Downloads.html&docid=a2v3JC4qVy7kSM&imgurl=http://www.americanaquariumproducts.com/images/graphics/ammoniacolor2.jpg&w=407&h=357&ei=6pxLUO7dMojQ4QS22IG4Cg&zoom=1&iact=hc&vpx=181&vpy=145&dur=2105&hovh=210&hovw=240&tx=131&ty=85&sig=105069811160806398227&page=1&tbnh=142&tbnw=162&start=0&ndsp=19&ved=1t:429,r:0,s:0,i:70

Το πάω από την αρχή για να προσπαθήσω να σε ξεμπερδέψω.

Η σειρά των γεγονότων είναι όπως τα λες. Οι μετρήσεις έγιναν και στο νερό του ενυδρείου και στο νερό της βρύσης από τον άνθρωπο του pet και αυτές οι τιμές είναι αυτές που μου είπε αυτός.

0.1 και 25 βρύση

0.25-0.27 και 25 ενυδρείο.

Τον ρώτησα 3 φορές αν είναι σίγουρος και μου είπε, ναι και πως τα τεστ είναι αξιόπιστα και να συνεχίσω με τον τρόπο που μου είπε και πως σε 10 μέρες το πολύ θα έχω αμμωνία 0 αν βάζω τις ποσότητες και με τη συχνότητα που μου ανέφερε τα βακτήρια και την τροφή.

Την Τρίτη θα του πάω λίγο νερό ξανά για να μου το μετρήσει αυτός καλού κακού και θα ενημερώσω ξανά.

Οι προτάσεις που μου έκανε πώς σου φαίνονται Νίκο;

Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω αλλά ας το αφήσουμε γιατί μπορεί να είμαι εγώ κουρασμένος!

Για να μην μπερδευόμαστε θα μου μιλάς με χρώματα στα τεστ αμμωνίας!

Το δικό μου συμπέρασμα τώρα από αυτά που λες και με αυτό θα σε καθοδηγήσω είναι ότι:

Το νερό της βρύσης σου δεν έχει αμμωνία και στο ενυδρείο ξεκίνησε να εμφανίζετε!

Το νερό της βρύσης σου έχει 25 νιτρικά και συνεπώς και στο ενυδρείο μιας και βάζεις από αυτό μέσα!

Τώρα, με βάση αυτά τα συμπεράσματα η αμμωνία δεν μας απασχολεί μιας και θα υποθέσουμε ότι ξεκίνησε ο κύκλος. Οδηγίες για την χρήση των βακτηρίων και της τροφής σου έχω δώσει και καλό είναι να τις ακολουθήσεις έτσι γιατί κάθε μέρα βακτήρια θα γίνει πανικός!

Τα νιτρικά τώρα της βρύσης σου είναι ένα θέμα! Κανονικά σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να αγοράσεις μια αντίστροφη όσμωση αλλά δεν νομίζω ότι είσαι πρόθυμος να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία οπότε θα πορευτούμε με αυτά.

Δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά για το αν θα επηρεάσουν την διαδικασία του κύκλου μιας και είναι αρκετά ανεβασμένα, θα προχωρήσουμε και θα δούμε στην πορεία! Μπορώ όμως να σου απαντήσω με σιγουριά ότι στο μέλλον θα σου δημιουργήσουν πολλά προβλήματα με αλγες μιας και δεν έχεις μέσα φυτά! Πίστεψε με αυτό δεν θα σου αρέσει καθόλου.

Η συμβουλή μου μιας και το νερό της βρύσης σου δεν πρόκειται να καλυτερέψει είναι σε αυτή την φάση (που δεν έχεις ακόμα ψάρια μέσα) να βάλεις μέσα αρκετά φυτά ώστε να τραβανε συνεχώς τα νιτρικά μιας και είναι η τροφή τους μέχρι να καταφέρει το ενυδρείου σου να στρώσει και τα νιτρικά να κρατιούνται σε ένα φυσιολογικό επίπεδο. Αυτό θα σε καθυστερήσει λίγο παραπάνω στο να βάλεις ψάρια αλλά στην περίπτωση σου νομίζω πως δεν έχεις και πολλές επιλογές!

Έγινε επεξεργασία - ebenos

Έκανα άλλη μια μέτρηση και στο νερό του ενυδρείου και στο νερό της βρύσης για να συγκρίνω και να δω πως πάει. Αμμωνία θα μετρήσω στο pet πάλι από βδομάδα για να είμαι σίγουρος πως θα μετρηθεί σωστά. Παραθέτω μετρήσεις από 5/9 7/9 και 9/9 (1:30 το βράδυ). Η 4η στήλη είναι η μέτρηση στο νερό της βρύσης 9/9.

PH 7.6 8 7.2 7.2

GH >21 (Σε όλα το ίδιο)

ΝΟ3 25 25 10 25

NO2 0 0 0 0

KH 10 10 10 15

DT >14 (Σε όλα το ίδιο)

TH >7 >14 >7 >21

Μπορεί κάποιος να μου πει, αφού γράψετε τα συμπεράσματά σας, τι σημαίνουν οι άλλοι δείκτες και γιατί π.χ.στο ΤΗ υπάρχει τέτοια διακύμανση;

Μην τρελαίνεσαι με της μετρήσεις, δεν χρειάζεται να κάνεις τόσο συχνά!

Εγώ απλός στο πρότεινα για να δεις εσύ ο ίδιος την διαδικασία να εξελίσσετε σαν νέος στο χώρο, θα μπορούσα να σου πω ρίξε βακτήρια και τροφή και μέτρα μετά από ένα μήνα μόνο νιτρικά να δούμε που βρίσκονται! Χαλάρωσε, και εγώ στην αρχή έτσι έκανα κάθε μέρα όλα τα τεστ, και υγρά κιόλας!

Όσον αφορά της μεταβολές που βλέπεις σου είπα ξανά ότι τα στικ δεν είναι ούτε αξιόπιστα ούτε ευανάγνωστα, είναι μια πρόχειρη μέτρηση της στιγμής! Κάποια στιγμή στο μέλλον παίρνεις τα βασικά σε υγρά και ξεμπερδεύεις! Την δεδομένη στιγμή μας απασχολούν μόνο η αμμωνία NH3 τα νιτρώδη NO2 και τα νιτρικα NO3!

Συνέχισε έτσι με το τρόπο που σου έχω αναφέρει και όλα θα γίνουν!

Υ.Γ. πρέπει να αποφασίσεις για τα φυτά!

Ναι Δευτέρα λέω να βάλω 2-3 φυτά (ανούμπια) για να γίνουν όλα κατά το δυνατόν καλύτερα. Και με την πρώτη ευκαιρία θα αγοράσω και υγρά τεστ για ΝΟ3 ΝΟ2 και τα sticks θα τα'χω μόνο για το PH. :P

Για τα φυτά θα χρειαστεί κάτι άλλο; Π.χ.υπόστρωμα κλπ.; Δεν υπάρχει πρόβλημα τώρα που είναι γεμάτο το ενυδρείο;

Να βάλεις όσον το δυνατόν περισσότερα φυτα! 2-3 ανουμπιες δεν θα κάνουν τίποτα στην περίπτωση σου Κωνσταντίνε! Αν δεν υπάρχει διαθέσιμη ποικιλία εκεί στην Κοζάνη να προαγγειλεις να σου στείλουν από Αθήνα η Θεσσαλονίκη!

Να βάλεις και μπόλικο κερατοφυλλο η ακόμα καλύτερα αν βρεις κερατοπτερη που είναι κάπως πιο σκληρή και ας γίνει αργότερα μεζές από τα χρυσόψαρα! Με το χαλίκι είσαι εντάξει δεν θέλεις κάτι άλλο μόνο ένα λυπασματακι και τέλος!

Kαλημερα,

Ψαξε για διαφορα ειδη από microsorum pteropus, anubias, echinodorus, vallisineria, cryptocoryne, egeria densa.

Από τιμές ξέρεις τι παίζει πάνω κάτω; Εμφανισιακά μου άρεσαν 4, οπότε και θα τα προτιμήσω. Αν υπάρχει και κανένα λινκ να παραγγείλω θα ήμουν ευγνόμων

Υπάρχουν διάφορα είδη από το κάθε φυτό!

Να βάλεις όσα πιο πολλά μπορείς σε ποσότητα και να παραγγηλεις και κερατοπτερη!!

Σου στέλνω πμ!

Μόλις επέστρεψα περιχαρής από το pet, όπου και μου μέτρησαν το νερό.

Αμμωνία 0!!

ΝΟ3 <15

ΝΟ2 0 !!

Το ενυδρείο βρίσκεται σε λειτουργία 6 μέρες! Την πρώτη μέρα το γέμισα, πρόσθεσα αντιχλώριο και από τη δεύτερη έβαζα κάθε μέρα βακτήρια και τροφή.

Τη δεύτερη μέρα 4 καπάκια και τις επόμενες 2 καπάκια και 2 ή 3 flakes τριμμένη τροφή.

Είναι δυνατόν να έστρωσε σε 6 μέρες;;;;

Πήγα μιστα σε 2 pet shops για σιγουριά. Οι ίδιες μετρήσεις βγήκαν. Και μου είπαν και οι 2 πως μπορούν να προστεθούν σιγά σιγά ψαράκια. Τι λέτε;;

Κωνσταντίνε το ενυδρείο σου δεν έχει στρώσει σε 6 μέρες!

Σε αυτό το σημείο θα έπρεπε να σου δείχνει φουλ αμμωνία, κάτι κάνετε λάθος!

Γιατί δεν κάνεις τα πράγματα όπως σου τα είπα? Γιατί βιάζεσαι και αισθάνομαι ότι τόσες μέρες μιλάμε τσάμπα?

Μα δε βιάζομαι, απλά κάνω μετρήσεις! Την προσθήκη των βακτηρίων με αυτόν το ρυθμό μου την πρότειναν τουλάχιστον 4 pet shops της Κοζάνης και άλλα τόσα της Θεσσαλονίκης. Δε νομίζω πως είναι λάθος γιατί και το σκεύασμα με τα βακτήρια αυτό γράφει (το Actibactol που λέγαμε).

Νίκο, σε καμία περίπτωση δεν αμφισβηττώ όσα λες, ούτε φυσικά γνωρίζω πράγματα για να είμαι σε θέση να το κάνω και οι συμβουλές σου με βοηθάνε ιδιαίτερα, όμως ό,τι λένε οι μετρήσεις ποστάρω. Μετρήσεις τις οποίες για σιγουριά δεν κάνω μόνος μου. Αναλυτικά έχουμε:

PH = 7.2

GH > 7

ΝΗ3 = 0

ΝΟ3 = 10

ΝΟ2 = 0

ΚΗ = 10

DT > 14

TH > 14

Υ.Γ.: Διόρθωση.... Το ενυδρείο το γέμισα την περασμένη Τετάρτη περίπου τέτοια ώρα, άρα 7 μέρες λειτουργίας

Θα ξεκινήσεις προσθέτοντας 1 καπάκι κάθε 25 λίτρα νερού, δηλαδή εσύ θα ρίξεις 4,5 καπάκια αφού πρώτα το ανακινήσεις πολύ καλά!

24 ώρες μετά θα τρίψεις μέσα στο ενυδρείο λιγια τροφή σε flakes (2-3 flakes) για να μπορέσει να διασπαστεί και να μην μείνει στο βυθό και σαπίσει!

Μετά, και κάθε 3 μέρες περίπου θα επαναλαμβάνεις την διαδικασία της τροφής έτσι ώστε να παράγεται με αυτό τον τρόπο αμμώνια και να μπορούν να τρέφονται τα βακτήρια που προσθέτεις! Υγρά βακτήρια θα συνεχίζεις να προσθέτεις μια φορά την εβδομάδα και ταυτόχρονα θα κάνεις και μετρήσεις να βλέπεις την εξέλιξη του κύκλου σου.

Όταν λοιπόν μετά από κάποιες μέρες (2-3 εβδομάδες μπορεί και παραπάνω) φτάσεις να έχουν μηδενίσει τελείως η αμμωνία και τα νιτρώδη και θα βρίσκεις μόνο μετρήσιμα νιτρικά τότε θα κάνεις μια αλλαγή νερού 50% και θα αρχίσεις να προσθέτεις τα ψάρια σου!

Υ.Γ.1 σε όλη αυτή την χρονική περίοδο που θα στρώνεις δεν θα κάνεις αλλαγή νερού!

Υ.Γ.2 προσοχή σε αυτή την φάση γιατί είναι η πιο σημαντική…….μην γίνεσαι ατακτουλης!

Βακτήρια είναι, από την στιγμή που έχεις το bionitrivec είσαι κλαημένος πήγαινε το πίσω να πάρεις κάτι άλλο, δεν σου χρειάζεται!

Οδηγίες έχεις λάβει από την αρχή και για τα υγρά βακτήρια και για τον τρόπο που θα τα προσθέτεις και για το τι περιμένουμε να εξελιχτεί μέχρι το ενυδρείο μας να είναι ασφαλές σε βαθμό να μπορέσει να δεχτεί ψάρια! Θεωρώ ότι με 8 γνώμες και μια την δικια μου 9 σίγουρα θα έχεις μπερδευτεί! Επέλεξε ποιον τρόπο από όλους θέλεις να ακολουθήσεις και κάνε τα βήματα αργά και σταθερά!

Νίκο το ότι δε θα βιαστώ είναι δεδομένο.. Έχω πάντα στο μυαλό μου αυτά που μου λες και συνδυάζω τις πληροφορίες για να κάνω το καλύτερο. Δε θα αφήσω τις μετρήσεις για να σιγουρευτώ πριν κάνω οποιοδήποτε βήμα.. Θα ενημερώνω για την πορεία των εξελίξεων..

Για τις τιμές τι μπορεί να επέδρασε ώστε να στρώσουν τόσο γρήγορα; Μπορεί κανείς να μου πει τι συνέβει; Βάσει όσων έχω διαβάσει είναι πέρα για πέρα παράλογο..

Το ενυδρείο σου Κωνσταντίνε ΔΕΝ έχει στρώσει!

Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις? Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι κάτι επίδρασε και έστρωσε?

τι σε κάνει να πιστεύεις ότι κάτι επίδρασε και έστρωσε?

Οι μετρήσεις, αλλά δεν ξέρω πως είναι δυνατόν να έγινε αυτό γι'αυτό και ρωτάω. Υπενθυμίζω πως δεν έχω καμία σχέση με το χώρο και γι'αυτό ζητάω βοήθεια! Κάθε γνώμη δεκτή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...