ebenos 11 Οκτωβρίου 2012 #251 Share 11 Οκτωβρίου 2012 Μάλιστα. Τώρα το αντιλήφθηκα καλύτερα.. Θα το κάνω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 11 Οκτωβρίου 2012 Author #252 Share 11 Οκτωβρίου 2012 Το έκανα αυτό, εντάξει. Ξαναμέτρησα νιτρώδη και είναι πάλι 0,9 με τεστ της Tropical και 1 με τα Sticks. What's next? Αμμωνία = 0 Νιτρικά = 10. Έκανα μια αλλαγή 20% και έριξα 2 καπάκια Nitrivec ακόμη. Μόλις έφυγα για εξωτερικό (οδικώς) οπότε θα δω από το κιν.όταν φτάσω τις απαντήσεις και το βράδυ τα λέμε. Αύριο θα είμαι πίσω για να δράσω αναλόγως. Σκεφτόμουν να πάρω Toxivec, εγκρίνετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 11 Οκτωβρίου 2012 #253 Share 11 Οκτωβρίου 2012 Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο τώρα, αφού έκανες αλλαγή θα περιμένουμε! Μην το παρακάνεις με το nitrivec γιατί μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ! Το toxivec αστο προς ώρας και θα δούμε! Καλό ταξίδι και να προσέχεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 11 Οκτωβρίου 2012 Author #254 Share 11 Οκτωβρίου 2012 Με τις αλλαγές πώς να το πάω; Κάθε μέρα 20% ώσπου να στρώσει είναι οκ; 2 καπάκια Nitrivec σε κάθε αλλαγή είναι οκ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 11 Οκτωβρίου 2012 #255 Share 11 Οκτωβρίου 2012 Θα κάνεις μετρήσεις και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα κινηθείς! Κάτσε να δούμε αύριο που θα επιστρέψεις που θα βρίσκονται οι τιμές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 11 Οκτωβρίου 2012 Author #256 Share 11 Οκτωβρίου 2012 (edited) Οκ Νίκο, θα ενημερώσω αύριο μόλις μετρήσω. Γιατί λες όχι στο Toxivec; Καλό βράδυ!!! Έγινε επεξεργασία 11 Οκτωβρίου 2012 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 12 Οκτωβρίου 2012 #257 Share 12 Οκτωβρίου 2012 Θεωρώ ότι καλύτερα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με πιο φυσικούς τρόπους πριν φτάσουμε σε σημεία να γίνει χρήση σκευασμάτων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 12 Οκτωβρίου 2012 Author #258 Share 12 Οκτωβρίου 2012 Μόλις επέστρεψα και μέτρησα. NH4 = 0 NO3 < 10 ΝΟ2 = 0.3 Πώς να συνεχίσω; Να κάνω αλλαγές ώσπου να μηδενιστούν τα νιτρώδη; Μάλλον η ανατάραξη του βυθού μου τα χάλασε όλα. Σκούπα δε θα χρησιμοποιήσω για αρκετό καιρό. Σκέφτομαι να κάνω μια αλλαγή 20% σήμερα και 30% αύριο που ήταν η προγραμματισμένη μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 12 Οκτωβρίου 2012 #259 Share 12 Οκτωβρίου 2012 Μην κάνεις άλλη αλλαγή και μέτρα ξανά αύριο! Μάλλον θα έχουν μηδενίσει μόνα τους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 13 Οκτωβρίου 2012 Author #260 Share 13 Οκτωβρίου 2012 Πάλι 0.3 σήμερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 13 Οκτωβρίου 2012 #261 Share 13 Οκτωβρίου 2012 Κάνε την προγραμματισμένη αλλαγή νερού σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 13 Οκτωβρίου 2012 Author #262 Share 13 Οκτωβρίου 2012 Η μια αναποδιά μετά την άλλη. Το ενυδρείο μου πρέπει να έχει διαρροή! :-( Στη δεξιά πλευρά του το έπιπλο έχει συνεχώς νερά, τα οποία σκουπίζω και μετά από λίγες ώρες εμφανίζονται και πάλι. Τώρα;;; Η εγγύηση καλύπτει και το ενυδρείο ή μόνο τον εξοπλισμό του; Αν χρειαστεί να αλλάξω ενυδρείο τι κάνω;; Πού θα μπουν τα ψάρια για να γίνει η μεταφορά; Θα γεμίσω το νέο με νερό από το υπάρχον και θα μεταφέρω χαλίκια και εξοπλισμό; Τα ψαράκια μπορούν αμέσως να μπουν στο νέο ενυδρείο ή υπάρχει κίνδυνος; Είναι και Κυριακή αύριο να πάρει.. :-( Πάντως η κατάσταση φαίνεται να έχει επιδεινωθεί. Υπάρχει περίπτωση να αδειάσει όλο το νερό ή είναι οκ; Τι να κάνω;;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 14 Οκτωβρίου 2012 #263 Share 14 Οκτωβρίου 2012 Προφανώς για κάποιο κατασκευαστικό ελάττωμα φαίνετε! Το ενυδρείο σου έχει εγγύηση και θα απαιτήσεις να στο αντικαταστήσουν! Μην ανησυχείς για τα υπόλοιπα από την στιγμή που έχεις στρωμένα φίλτρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 14 Οκτωβρίου 2012 Author #264 Share 14 Οκτωβρίου 2012 Ωραία!! Θα πεταχτώ από τη δουλειά στο πετ να το κανονίσω. Τα νιτρώδη μου σήμερα ήταν μηδέν. Ελπίζω να μην έρθουν τα πάνω κάτω με το νέο ενυδρείο στη βιολογία μου. Αυτό που με προβληματίζει είναι πώς θα γίνει η τοποθέτηση του νέου στο έπιπλό του και η απόσυρση του παλιού. Υπολογίζω πως αυτή τη στιγμή έχει περίπου 60lt το ενυδρείο. Σκέφτομαι να βάλω τα 50lt στους κουβάδες, να μείνουν 10lt συν τα χαλίκια στο παλιό, να το κατεβάσω προσεκτικά από το έπιπλο και αφού βάλω το νέο πάνω, να προσθέσω 2 κουβάδες νερό, χαλίκια, φυτά και διακοσμητικά και μετά τα υπόλοιπα 30lt. Αφού βάλω και τα ψαράκια να αποχλωριώσω άλλα 50lt νέου νερού για να το γεμίσω. Εν τω μεταξύ πρέπει να βρω μια λύση για τα φίλτρα και τη μεταφορά των ψαριών. Πού να βάλω τα ψάρια όση ώρα διαρκεί το στήσιμο του νέου; Και τα φίλτρα πόση ώρα αντέχουν εκτός λειτουργίας; Θα πλακώσω και βακτήρια 3-4 μέρες και ελπίζω να δουλέψουν όλα ρολόι στο νέο. Στην κανάτα δε μπαίνουν με τίποτα τα άτιμα τα ψαράκια, πειράζει να χρησιμοποιήσω την απόχη ή θα τα τραυματίσω; Είναι και Άτακτα!! :-) Το ένα φίλτρο μου έχει τη μισή ροή από όταν τοποθετήθηκε (το δεύτερο, το φθηνό από eBay). Να το καθαρίσω ή είναι νωρίς; Δε φαίνεται να έχουν κάτι τα σφουγγάρια πάντως, γιατί είναι και διάφανα τα πλαστικά του. Τι λέτε να φταίει; Το φελιζόλ που θα βάλω κάτω από τον πάτο του ενυδρείου τι πάχος να έχει και τι διαστάσεις; Ακριβώς όσο είναι και η βάση; Δηλαδή 80Χ35; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 15 Οκτωβρίου 2012 #265 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Όχι Κωνσταντίνε, δεν έχεις θέμα με την βιολογία σου, το θέμα φαίνετε να προκλήθηκε μετά από το ανακάτεμα του βυθού. Αν τελικά κρατήσεις το 120αρι με χρυσόψαρα δεν θα του το πας πίσω απλά θα το μεταφέρεις σε ένα διπλανό τραπέζι και θα βάλεις το καινούργιο στην κανονική βάση του. Θα το στήσεις εκεί όμορφα και ήρεμα και όταν είσαι έτοιμος θα μεταφέρεις τα φίλτρα και τα ψάρια στο καινούργιο. Δεν χάθηκε ο κόσμος να του το πας πίσω σε 2-3 μέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 15 Οκτωβρίου 2012 #266 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Το φελιζόλ που θα βάλω κάτω από τον πάτο του ενυδρείου τι πάχος να έχει και τι διαστάσεις; Ακριβώς όσο είναι και η βάση; Δηλαδή 80Χ35; Να μην βάλεις φελιζολ, δεν υπάρχει κανένας λόγος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 16 Οκτωβρίου 2012 Author #267 Share 16 Οκτωβρίου 2012 Πρώτη μέτρηση στο νέο ενυδρείο. Όλα μηδέν!!! Υγρά τεστ Sera για ΝΗ4 και ΝΟ3 και Tropical για ΝΟ2. ΝΟ3 με stick Esha 10, αλλά δεν το λαμβάνω υπόψιν αφού έχω το υγρό. PH = 7.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 16 Οκτωβρίου 2012 #268 Share 16 Οκτωβρίου 2012 Λες ότι τα νιτρικά σου είναι μηδέν η εγώ καταλαβαίνω λάθος Κωνσταντίνε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 16 Οκτωβρίου 2012 Author #269 Share 16 Οκτωβρίου 2012 Ναι Νίκο, όλα μηδέν είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 16 Οκτωβρίου 2012 #270 Share 16 Οκτωβρίου 2012 Έχεις ταΐσει? Επανέλαβε το τεστ των νιτρικών! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 16 Οκτωβρίου 2012 Author #271 Share 16 Οκτωβρίου 2012 Τάισα και μέτρησα μετά από λίγο. Πάλι μηδέν βγαίνουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 17 Οκτωβρίου 2012 #272 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Συνέχισε με τον ρυθμό σου και θα τα παρακολουθήσουμε και τις επόμενες μέρες. Τάϊσμα κανονικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 17 Οκτωβρίου 2012 Author #273 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Όπως μέχρι σήμερα δηλαδή, σωστά; Σειρά της Σπυρουλίνας σήμερα. Από 3 μπαλάκια στο καθένα πιστεύω είναι οκ, ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 17 Οκτωβρίου 2012 Author #274 Share 17 Οκτωβρίου 2012 (edited) Φυτά: Το μπροστά θέλω να μου πείτε τι είναι, το μικρό: 1. 2. 3. 4. 5. Περιμένω και 10 (ρίζες) κερατόφυλλο που θα ρθουν Παρασκευή για να γεμίσω και πίσω και στα πλάγια με κανένα πιο ψηλό φυτό και νομίζω θα είμαι οκ μετά. Έγινε επεξεργασία 17 Οκτωβρίου 2012 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 17 Οκτωβρίου 2012 Author #275 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος