Jump to content

Επιλογή Ενυδρείου

ataktoulis

Recommended Posts

Μπράβο Κωνσταντίνε!

Εξαιρετικά καλές οι τιμές σου για αυτό το στάδιο που βρισκόμαστε!

Η αλλαγή σου ανταποκρίθηκε και τα νιτρικά σου πλέον βρίσκονται σε ελεγχόμενο επίπεδο! Η αύξηση της ποσότητας του νερού της αλλαγής θα κριθεί απαραίτητη στην συνέχεια με την προσθήκη περισσότερων ψαριών και σαφώς με την αύξηση του ταΐσματος!

Σκοπός μας είναι να βρεθεί αυτός ο βηματισμός που στο τέλος της εβδομάδας τα νιτρικά σου να μην υπερβαίνουν τα 30 και με μια αλλαγή της τάξεως του 30-35% να φτάνουν κοντά στο 10! Σε αυτό πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει η ισχυρή βιολογία και η σωστή ιχθυοφωρτηση!

Βαλε αύριο ένα ψάρι, όχι δυο! Το τρίτο θα το βάλεις 10 μέρες μετά και εφοσον το επιτρέψουν οι μετρήσεις σου!

Τάϊσμα κανονικά αλλά με φειδώ!

• Απαντήσεις 277
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ok!! Συνεχίζω δηλαδή 1 φορά τη μέρα από δύο φυλλαράκια; Αύριο θα δώσω αρακά στον Ατακτούλη γιατί σήμερα του έκανα νηστεία και μετά θα βάλω 2ο ψαράκι που θα μείνει νηστικό αύριο και από μεθαύριο 4 φυλλαράκια και για τα 2, ε; Να ρίχνω 2 φυλλαράκια Χ 2 φορές τη μέρα ή 4 Χ 1 φορά ημερησίως; Τι είναι καλύτερο; Προς το παρόν το τάισμα γίνεται συγκεκριμένη ώρα, σταθερά..

Μην τρελαίνεσαι με τα δυο φυλλαράκια, και τρία να πέσουν δεν τρέχει και τίποτα! Γενικά επειδή αυτά όλη μέρα τρώνε (φυτά/αλγες κτλ) τους είναι αρκετό! Η συχνότητα του ταΐσματος είναι στην δικια σου κρίση! Εγώ τα δικά μου τα έχω μάθει να τρώνε μια φορά την ημέρα!

Θα στο πω και αλλιώς, ένα κοινός τρόπος για να υπολογίζεις την ποσότητα της τροφής που πρέπει να δίνεις είναι να ρίχνεις τόση όση μπορεί να καταναλωθεί από το σύνολο των ψαριών σου μέσα σε ένα λεπτό συμπεριλαμβανομένης και αυτής που μένει στο βυθό αλλά αυτά όταν το ενυδρείο σου ωριμάσει! Τώρα για αρχή το τάϊσμα σου θα είναι φειδωλό όπως το πας!

Οπότε συνεχίζω έτσι. Μια φορά τη μέρα και χαλαρά. Μιας και ανέφερες άλγες. Οι Ανούμπιες έχουν αρχίσει να πιάνουν άλγη (άσπρο-γκρι χρώμα). Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό; Τα φύλλα της μιας έχουν γίνει σε μερικά σημεία καφέ (όχι από άλγη, σαν να ξεράθηκαν) και μερικά έκαναν τρυπούλες! :-( Χρειάζομαι κάποιο φάρμακο ή λίπασμα;

Ανέβασε μια φωτογραφία!

Αλγες θα δεις πολλές οι οποίες θα κάνουν τον κύκλο τους και θα περάσουν! Προσοχή να μην εξελιχτούν σε πρόβλημα!

Θα προσπαθήσω να ανεβάσω μερικές αύριο.. Να δείτε και τον καινούριο μου φίλο που θα επιλέξω!

Εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Comet_(goldfish)

λέει πως τα Comet χρυσόψαρα ανήκουν στις fancy ποικιλίες, είναι έγκυρο;

Ουσιαστικά το link αναφέρει οποιαδήποτε άλλη ράτσα εκτός των κοινών χρυσοψαρων (common) ότι ανήκει στις fancy ποικιλίες και είναι σωστό!

Πρακτικά οι ενυδρειοφιλοι μπορούμε να τις ξεχωρίσουμε σε αργούς η γρήγορους κολυμβητές! Έτσι λοιπόν εκτός από τα κοινά (common) στην ίδια κατηγορία μπορούμε να εντάξουμε τα comet, sarassa comet, hibuna και shubunkin.

Ιδού ο νέος μας φίλος:

http://img832.imageshack.us/i/imagekue.jpg/

http://img833.imageshack.us/i/imagetky.jpg/

Δε θα έλεγα πως είναι λιγότερο ζωηρό ψαράκι αλλά σίγουρα πιο αργό.. Φαίνεται και αυτό να ξετρελάθηκε με το βαρελάκι. Μπαίνουν μαζί με τον Ατακτούλη και παίζουν με τα χαλίκια. Γενικά φαίνεται να κάνουν καλή παρέα αν και είναι στιγμές που μοιάζει το ένα να αδιαφορεί εντελώς για την ύπαρξη του άλλου.

Παρατήρησα ότι κρύβεται περισσότερο από το Comet κάτω από τα φύλλα των Ανούμπιων.. Λέτε να φοβάται; :P

Έγινε επεξεργασία - ataktoulis

Μια χαρά ο καινούργιος σου φίλος! Να τους χαίρεσαι και τους δυο!

Είναι μέχρι να συνηθίσει τον καινούργιο του χώρο, μην ανησυχείς!

Να φανταστώ ότι του έκανες προσαρμογή πριν τον βάλεις μέσα ε?

Ναι, κανονικότατα. Περίπου 40 λεπτά προσαρμογή για να είμαστε σίγουροι πως θα νιώσει άνετα.. Άρχισα να είμαι λιγότερο ανυπόμονος από ό,τι στις αρχές! :-)

Θα σας πω νέα σήμερα που θα ταΐσω να δω τι θα γίνει.

Πάντως με τον αρακά χθες τέλεια τα πήγε ο μικρός μου. Φάνηκε να του αρέσει

Έγινε επεξεργασία - ataktoulis

Το θέμα είναι ότι τον βοηθαει να καθαρίζει το ιδιόμορφο πεπτικό του σύστημα και του κάνει καλό στην υγεία του!

Ελπίζω να μην του έβαλες τον αρακά από το μεσημεριανό τραπέζι με τις σάλτσες, τα σκόρδα και τα αλάτια! :rasp: :rasp:

Όχι! Χαχα.. Έβρασα μια μπαλίτσα αρακά στο μπρίκι, έβγαλα το φλοιο και το έκοψα σε μικρά κομματάκια. Δεν είχε φάει και την Κυριακή ο καημενούλης.. Είχε λυσάξει

Θα αρχίσω την αναζήτηση πληροφοριών για να είμαι έτοιμος μετά από 10-15 μέρες να προσθέσω το 3o μου ψαράκι. Θα είναι σίγουρο Fancy και θα προτιμούσα διαφορετικό από το RedCap ώστε να πετύχω και μία ποικιλία. Τι θα μου προτείνατε; Εκτός από όμορφα θα ήθελα να μπορούν να συμβιώσουν και αρμονικά. Τι να προτιμήσω;

edit: Πάντως το Oranda μου δε φαίνεται να ζορίζεται να φάει μιας που ο Ατακτούλης μου είναι ευγενικός και το αφήνει να τραφεί. Η σημερινή προσπάθεια ταΐσματος ήταν επιτυχής!

Νίκο η τροφή που είπαμε στο τηλ.πώς λέγεται για να τη ζητήσω ακριβώς; Την ξέχασα.. :-(

Καλημέρα Κωνσταντίνε!

Η τροφή που σου λέω είναι αυτή!

http://www.tropical.pl/supergoldfishministicks,d218,0,en.html

Εκτός από αυτή καλό θα ήταν όπως σου έχω ξαναπεί να αγοράσεις και άλλες τροφές ειδικές για χρυσόψαρα αν είναι δυνατών και διαφορετική για κάθε μέρα!

Ευχαριστώ Νίκο!! Την πήρα και πήρα και Sera Goldy Spiroulina. Θα ρίχνω εναλλάξ, ανά μέρα κάθε μία από τις 3! Ευχαριστώ για όλα!!!

Σαλιγκάρια δε βρήκα, την άλλη βδομάδα

Προσοχή με την spiroulina της sera γιατί επιπλέει! Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρεις να την κάνεις να βυθίζετε! Μην την δίνεις από την επιφάνεια!

Το διάβασα στο ίντερνετ ότι επιπλέει. Αν τη μουσκεύω καλά; Υπάρχει άλλος τρόπος;

Τελικά μετά από μισή ώρα που είχα την τροφή σε νερό ενυδρείου, μαλάκωσε, την έλιωσα ελαφρά και την έριξα στο ενυδρείο με το κουταλάκι. Ο Φούσκας (Oranda) δε συγκινήθηκε, δεν έφαγε ούτε ένα, ο Ατακτούλης έφαγε 2-3 μπαλάκια και τα υπόλοιπα ανέβηκαν στην επιφάνεια και τα έβγαλα από το ενυδρείο. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ταΐζω τη συγκεκριμένη τροφή;

Παρακάτω παραθέτω φωτογραφίες από τη μία Ανούμπια της οποίας τα φύλλα έχουν γίνει λίγο καφέ για να μου πείτε τι να κάνω:

img5629q.jpg

img5603ka.jpg

img5604o.jpg

Έκανα και αλλαγή στη διαρύθμιση του ενυδρείου. Μετέφερα το ένα φίλτρο στην άλλη πλευρά και το βαρελάκι άλλαξε θέση με τον κορμό στον οποίο έχω δέσει την Ανούμπια γιατί τη μετακίνησα λόγω τοποθέτησης του φίλτρου στη γωνία που ήταν. Μετά από τόσο ανακάτεμα στο ενυδρείο μέτρησα NO2 = 0,9mg/lt και έριξα 4.5 καπάκια Nitrivec και αύριο θα ξαναμετρήσω για σιγουριά μήπως και δεν οφείλεται στο ανακάτεμα του βυθού. Τι λέτε εσείς; Οι άλλες μετρήσεις ήταν καλές. NO3 > 10 kai NH4 = 0.

img5615y.jpg

Ο Φούσκας βγάζει λευκά περιττώματα, μακρυά και δεν είναι ίσια. Επίσης παρατήρησα πως πάει συνέχεια στο φίλτρο, γλύφει το λαστιχάκι και η ουρά του είναι στην έξοδο του νερού. Φοβάμαι μήπως έχει φαγούρα και κάθεται εκεί για να ανακουφιστεί. Δεν έχει το παραμικρό σημάδι ick ούτε η διάθεσή του φαίνεται αλλαγμένη και μπορεί να είναι τυχαίο, απλά ανησύχησα και είπα να ρωτήσω.

Στην παρακάτω φωτογραφία δείγμα περιττώματος! :P

img5624a.jpg

Ερώτηση: Στην άκρη από το λαστιχάκι του φίλτρου πρέπει να υπάρχει το πλαστικό που φαίνεται στην ακόλουθη φωτογραφία ή να είναι ελεύθερο εντελώς;

img5613m.jpg

img5614wt.jpg

Δεν μου αρέσει καθόλου που ανακάτεψες όλο το σύμπαν και η αύξηση των νιτρωδών δεν είναι καλό σημάδι! Θέλω να φαντάζομαι ότι η θολούρα που φαίνετε στις φωτογραφίες είναι το το bionitrivec και θα υποχωρήσει! Παρακολούθησε τις μετρήσεις σου και μην σκαλίζεις τον βυθό γιατί άμα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας θα έχεις προβλήματα.

Εγώ νομίζω ότι η ανουμπια έχει αρχίσει να πιάνει άλγη οπότε μείωσε την φωτοπεριοδο σου μερικές ώρες μιας που η ανουμπια δεν θέλει πολύ φως και για να αποφύγουμε δυσάρεστες αλγες.

Αυτό το πλαστικό καπάκι που κρατάς είναι για να ρυθμίζει το πόσο αέρας θα περναει μέσα στο φίλτρο, το περιστρέφεις στην εγκοπή που έχει και ρυθμίζει την ποσότητα. Το σωληνάκι σήκωσε το ψηλά γιατί μπορεί να σου ρουφήξει ανάποδα νερά και να δεις το ενυδρείο να αδειάζει.

Την τροφή μόνο με μούλιασμα να βυθίζετε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο!

Τα περιττώματα του ψαριού προς ώρας δεν είναι αξιολογήσιμα αλλά παρατήρησε τα και τις επόμενες μέρες!

Η θολούρα είναι όντως από το Nitrivec και ο χρονοδιακόπτης ρυθμίστηκε να ανάψει τη λάμπα 18:00-00:00 αντί 17:00-00:00 όπως είπαμε και τηλεφωνικά.

Το λαστιχάκι είναι εκτός ενυδρείου οπότε δε μπορεί να ρουφήξει νερά, αυτό δε με ανησυχεί. Θα ξανακάνω μετρήσεις το απογευματάκι και θα ενημερώσω

Η μια άκρη από το λαστιχάκι είναι επάνω στην εξαγωγή του φίλτρου και έτσι μπορεί να κάνει εισροφηση νερού και να στο πετάξει έξω (το έχω πάθει) έτσι λοιπόν πρέπει η άλλη άκρη που είναι έξω από το ενυδρείο να είναι πιο ψιλά για να μην μπορεί να ανέβει το νερό! Κόλλησε το λαστιχάκι στο τοίχο με λίγο ζελοταιπ πιο ψιλά από ενυδρείο! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...