ebenos 11 Σεπτεμβρίου 2012 #126 Share 11 Σεπτεμβρίου 2012 Οι μετρήσεις, αλλά δεν ξέρω πως είναι δυνατόν να έγινε αυτό γι'αυτό και ρωτάω. Υπενθυμίζω πως δεν έχω καμία σχέση με το χώρο και γι'αυτό ζητάω βοήθεια! Κάθε γνώμη δεκτή Οι μετρήσεις! Τι σου δείχνουν αυτές οι μετρήσεις δηλαδή? Αφού και πριν μερικές μέρες που δεν είχες κάνει τίποτα στο ενυδρείο σου πάλι νιτρικά σου έδειχνε που είχε η βρύση? Που βλέπεις εσύ κάποια διαφορά με της προηγούμενες μετρήσεις σου ώστε να σε κάνει να πιστεύεις ότι έστρωσε το ενυδρείο σου? Για σκέψου το λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 11 Σεπτεμβρίου 2012 Author #127 Share 11 Σεπτεμβρίου 2012 Τα νιτρικά από 25 κατέβηκαν στο 10. Σε όλες τις αναζητήσεις στο ίντερνετ είδα πως επιθυμητή τιμή είναι <15-20, άρα πιστεύω καλά είναι. Τελοσπάντων, δε θα δημιουργήσουμε αντιπαράθεση από το πουθενά, θα το αφήσω εξάλλου και άλλες μέρες χωρίς ψαράκια και θα μετράω ανά 2 μέρες να δω πως εξελίσσονται οι τιμές και τα λέμε πάλι για να μου πείτε τι να κάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 11 Σεπτεμβρίου 2012 #128 Share 11 Σεπτεμβρίου 2012 Μα δεν τίθεται θέμα να δημιουργήσουμε αντιπαράθεση ρε Κωνσταντίνε δεν το καταλαβαίνεις ότι απλά προσπαθώ να σε βοηθήσω? Σου έχω ποστάρει τόσα λινκ να διαβάσεις αλλά μάλλον δεν διάβασες κανένα! Ποιος σου είπε ότι επειδή μειώθηκαν τα νιτρικά (που στην πραγματικότητα δεν έχουν μειωθεί απλά πιθανών να διαβάζεις λάθος το τεστ μιας και τα στικ δεν είναι ευανάγνωστα) έχει ολοκληρωθεί και ο κύκλος? Τέλος πάντων πράξε όπως πιστεύεις καλύτερα και αν θέλεις κάτι άλλο πες μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 13 Σεπτεμβρίου 2012 Author #129 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Σου έχω ποστάρει τόσα λινκ να διαβάσεις αλλά μάλλον δεν διάβασες κανένα! Έχω διαβάσει πολλές φορές όσα γράφονται σε όλους τους συνδέσμους που έχεις ποστάρει, όπως και πολλαπλάσιες πληροφορίες σε άλλες πηγές, αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο αναλυτικά, εξού και η έκπληξή μου για τις τιμές. Ποιος σου είπε ότι επειδή μειώθηκαν τα νιτρικά (που στην πραγματικότητα δεν έχουν μειωθεί απλά πιθανών να διαβάζεις λάθος το τεστ μιας και τα στικ δεν είναι ευανάγνωστα) έχει ολοκληρωθεί και ο κύκλος? Τα τεστ που χρησιμοποιώ πλέον είναι υγρά όπως μου έχεις υποδείξει και σίγουρα γίνονται με ορθό τρόπο, αφού και στις ποσότητες είμαι ακριβής (μετράω με σύριγγα). Τέλος πάντων πράξε όπως πιστεύεις καλύτερα και αν θέλεις κάτι άλλο πες μου! Ευχαριστώ! Στο ενυδρείο θα μπουν ψάρια μετά τις 04/10 για προσωπικούς λόγους, οπότε ως τότε ίσως είναι και έτοιμο. Το φίλτρο αντικαταστάθηκε από άλλο (880L/H, 12W) και έχει μεταφερθεί σε αυτό το Siporax από το παλιό μου. Πιστεύω θα είναι καλύτερα έτσι.. Την καλημέρα μου! Έγινε επεξεργασία 13 Σεπτεμβρίου 2012 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 14 Σεπτεμβρίου 2012 Author #130 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Αμμωνία 0.5mg/l σήμερα το πρωί!! Έγινε επεξεργασία 14 Σεπτεμβρίου 2012 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 14 Σεπτεμβρίου 2012 #131 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Βλέπεις ότι τώρα πήραμε μπροστά Κωνσταντίνε και ο κύκλος προχωραει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 14 Σεπτεμβρίου 2012 #132 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Αμμωνία 0.5mg/l σήμερα το πρωί!! Ποσο καιρο βαζεις βακτηρια;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 14 Σεπτεμβρίου 2012 Author #133 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 10 μέρες. Κ τροφή κάθε μέρα 3-4 flakes, αλλά θα περίμμενα μεγαλύτερη συγκέντρωση αμμωνίας. Σήμερα έβαλα σε λειτουργία και τον θερμοστάτη στους 30 βαθμούς (αν και ακόμα 25 έχω, ύστερα από 6 ώρες λειτουργίας! Είναι λογικό; γιατί μου είπαν στο pet πως είναι καλύτερα έτσι. Βέβαια δεν ξέρω αν αντέξουν τα φυτά στους 30, οπότε ίσως σταματήσω τη λειτουργία του θερμοστάτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 16 Σεπτεμβρίου 2012 Author #134 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 Η θερμοκρασία είναι μόνιμα στους 28 (θερμοστάτης ρυθμισμένος στους 30). Δε φαίνεται να'χει πρόβλημα κανένα φυτό, ενώ η επόμενη μέτρηση θα γίνει μεθαύριο και θα σας πω τις νέες τιμές Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 18 Σεπτεμβρίου 2012 Author #135 Share 18 Σεπτεμβρίου 2012 Παραθέτω τις μετρήσεις που έχω κάνει μέχρι τώρα. Στις 2 τελευταίες μέτρησα και αμμωνία και είναι στο 0.5! Θερμοκρασία πλέον στους 30 βαθμούς σταθερή.. Ακούω γνώμες.. http://db.tt/Fm2ZoCX4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 18 Σεπτεμβρίου 2012 Author #136 Share 18 Σεπτεμβρίου 2012 Τα επίπεδα της αμμωνίας παίζει να είναι και πιο υψηλά γιατί το τεστ που έκανα σήμερα είχε λίγο πιο σκούρο χρώμα, από αυτό στην τιμή 0.5. Πώς σας φαίνονται οι εξελίξεις; Πότε πιστεύετε θα είμαι έτοιμος να προσθέσω 1 ψαράκι με ασφάλεια; Κοιτάζοντας λίγο τους πίνακες ΝΗ3 σε συνδυασμό με το Ph, θεωρητικά είμαι έτοιμος. Σήμερα έβαλα 20ml sera bio nitrivec και αύριο θα ρίξω και 2 flakes τροφή. Αφού κάνω την πρώτη αλλαγή, περίπου 50% να ξαναρίξω βακτήρια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 19 Σεπτεμβρίου 2012 Author #137 Share 19 Σεπτεμβρίου 2012 Helloooooo.. is anybody there??? Μπορεί κανείς να βοηθήσει;;;;; Άλλη μια απορία.. Βακτήρια μπαίνουν για πάντα ανά διαστήματα ή αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος και έχουν εγκατασταθεί στο Siporax παύει η ανάγκη για προσθήκη βακτηρίων; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 19 Σεπτεμβρίου 2012 #138 Share 19 Σεπτεμβρίου 2012 Helloooooo.. is anybody there??? Μπορεί κανείς να βοηθήσει;;;;; Άλλη μια απορία.. Βακτήρια μπαίνουν για πάντα ανά διαστήματα ή αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος και έχουν εγκατασταθεί στο Siporax παύει η ανάγκη για προσθήκη βακτηρίων; Από τη στιγμή που έχεις τόση αμμωνία μην βάλεις ζωντανό μέσα. Η εταιρία προτείνει να βάζεις μετά από κάθε αλλαγή αλλά δεν είναι ο κανόνας. Μπορείς να βάζεις που και που για να ενισχύσεις την βιολογία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 19 Σεπτεμβρίου 2012 Author #139 Share 19 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη.. Διαπίστωσα πως οι μετρήσεις δεν ανοίγουν στο παραπάνω link οπότε κάνω επικόλληση εδώ.. Μετρήσεις.xls Έγινε επεξεργασία 19 Σεπτεμβρίου 2012 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 19 Σεπτεμβρίου 2012 Author #140 Share 19 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Τα φυτά δε φαίνεται να'χουν πρόβλημα, αλλά μήπως στους 30 βαθμούς πάθουν κάτι; Έγινε επεξεργασία 19 Σεπτεμβρίου 2012 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 20 Σεπτεμβρίου 2012 Author #141 Share 20 Σεπτεμβρίου 2012 Σταμάτησε να λειτουργεί το φόρουμ ή οι δικές μου δημοσιεύσεις δε φαίνονται; Γράφω από κιν., υπάρχει μήνυμα που λέει πως θα ειδοποιούμαι με email για απαντήσεις και δε δουλεύει τίποτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 20 Σεπτεμβρίου 2012 #142 Share 20 Σεπτεμβρίου 2012 Το φόρουμ λειτουργεί κανονικά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 21 Σεπτεμβρίου 2012 Author #143 Share 21 Σεπτεμβρίου 2012 Το φόρουμ λειτουργεί κανονικά! Παράξενο πράγμα. Από τον υπολογιστή μου βλέπω όλες τις δημοσιεύσεις, από το κιν.που συνδέομαι και πιο συχνά δε βλέπω τις μισές περίπου! :-( Δε λαμβάνω και απαντήσεις και νόμιζα κάτι δεν πάει καλά. Thanks για την ενημέρωση Νίκο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 23 Σεπτεμβρίου 2012 Author #144 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 Τελευταία μέτρηση: ΝΗ4 = 0 ΝΟ3 = 10 ΝΟ2 = 0 Υποθέτω ο κύκλος ολοκληρώθηκε!! Έγινε αλλαγή νερού περίπου 50-60% και αύριο θα μπει το πρώτο ψαράκι!! Ο θερμοστάτης ρυθμίστηκε πλέον στους 22 βαθμούς. Είναι καλά να μείνει εκεί από τώρα και για όλο το χειμώνα; Πρέπει να προσθέσω ξανά Sera bio nitrivec πριν βάλω τον Ατακτούλη στο ενυδρείο;;; Μετά θα προσθέτω καθόλου βακτήρια με τις αλλαγές; Με το τάϊσμε τι να κάνω; Το στρώσιμο έγινε στους 30 βαθμούς και πέρασαν 19 μέρες μέχρι σήμερα, περίπου 3 βδομάδες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 23 Σεπτεμβρίου 2012 #145 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 Έχεις επιλέξει τι χρυσόψαρα θα βάλεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 23 Σεπτεμβρίου 2012 #146 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 Τελευταία μέτρηση: ΝΗ4 = 0 ΝΟ3 = 10 ΝΟ2 = 0 Υποθέτω ο κύκλος ολοκληρώθηκε!! Έγινε αλλαγή νερού περίπου 50-60% και αύριο θα μπει το πρώτο ψαράκι!! Ο θερμοστάτης ρυθμίστηκε πλέον στους 22 βαθμούς. Είναι καλά να μείνει εκεί από τώρα και για όλο το χειμώνα; Πρέπει να προσθέσω ξανά Sera bio nitrivec πριν βάλω τον Ατακτούλη στο ενυδρείο;;; Μετά θα προσθέτω καθόλου βακτήρια με τις αλλαγές; Με το τάϊσμε τι να κάνω; Το στρώσιμο έγινε στους 30 βαθμούς και πέρασαν 19 μέρες μέχρι σήμερα, περίπου 3 βδομάδες.. Για τη θερμοκρασία : Επειδή δεν θυμάμαι τι ψάρια θα βάλεις , ρύθμισε τον θερμοστάτη ώστε να έχεις την κατάλληλη θερμοκρασία για τα ζωντανά σου. Καλύτερα να σταθεροποιηθεί ή θερμοκρασία και μετά να μπουν ζωντανά. Βακτήρια μπορείς να προσθέτεις για να ενισχύσεις τη βιολογία σου. Θα σου δείξουν και οι μετρήσεις που βρίσκεσαι. Με το τάισμα στην αρχή να είσαι πολύ προσεκτικός. Να μην μένει ποσότητα "αφάγωτη". Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 23 Σεπτεμβρίου 2012 Author #147 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 Ένα Common χρυσόψαρο θα βάλω. Η θερμοκρασία είναι στους 22 βαθμούς αυτή τη στιγμή. Εννοείται θα γίνει η προσαρμογή με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Λέω από αύριο να ταΐζω για μια εβδομάδα μέρα παρά μέρα, τη δεύτερη βδομάδα κάθε μέρα και από την τρίτη κάθε μέρα, εκτός Κυριακής που θα γίνεται νηστεία.. Έχουμε εμποροβιοτεχνική έκθεση στην Κοζάνη. Έχει 2 περίπτερα με pet shops, να βάλω απόψε ψαράκι; Θα ρίξω βακτήρια και μετά από καμιά ώρα το ψάρι. Τι λέτε;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 23 Σεπτεμβρίου 2012 Author #148 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Τελικά ψαράκι αύριο θα βάλω.. Ξαναμέτρησα πριν λίγο. 6 ώρες μετά την αλλαγή νερού. ΝΗ4 = 0 ΝΟ2 = 0 ΝΟ3 = Πρόβλημα!! = 25! Όπως και την πρώτη μέρα που γέμισα το ενυδρείο τα νιτρικά μου είναι υψηλά. Προφανώς το νερό της βρύσης μου έχει πολλά νιτρικά (ευτυχώς δεν το πίνουμε). Τι να κάνω τώρα; Υπάρχει κάποιο σκεύασμα που να βοηθάει την κατάσταση; Καλού κακού θα ρίξω 4 καπάκια nitrivec πριν την προσθήκη του ψαριού αύριο.. Νίκο θυμάσαι που σου έκανε εντύπωση η τιμή των νιτρικών μόλις γέμισα; Να τα πάλι.. Ακούω προτάσεις!! Έγινε επεξεργασία 23 Σεπτεμβρίου 2012 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 23 Σεπτεμβρίου 2012 #149 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 Τελικά ψαράκι αύριο θα βάλω.. Ξαναμέτρησα πριν λίγο. 6 ώρες μετά την αλλαγή νερού. ΝΗ4 = 0 ΝΟ2 = 0 ΝΟ3 = Πρόβλημα!! = 25! Όπως και την πρώτη μέρα που γέμισα το ενυδρείο τα νιτρικά μου είναι υψηλά. Προφανώς το νερό της βρύσης μου έχει πολλά νιτρικά (ευτυχώς δεν το πίνουμε). Τι να κάνω τώρα; Υπάρχει κάποιο σκεύασμα που να βοηθάει την κατάσταση; Καλού κακού θα ρίξω 4 καπάκια nitrivec πριν την προσθήκη του ψαριού αύριο.. Νίκο θυμάσαι που σου έκανε εντύπωση η τιμή των νιτρικών μόλις γέμισα; Να τα πάλι.. Ακούω προτάσεις!! Τότε για πες μου πως εδώ και τόσες μέρες βγάζεις διάφορα συμπεράσματα ότι το ενυδρείο σου έχει στρώσει κτλ? Σε ρωταω για να μπορέσεις να ξεμπερδευτείς γιατί σίγουρα είσαι μπερδεμένος! Μου έχεις πει για νιτρικά που ανεβοκατεβαίνουν, για αμμωνίες για καταστήματα της Κοζάνης και της Θεσσαλονίκης, πως ότι σε 6 μέρες έστρωσε και τέτοια διάφορα! Τι εικόνα μπορούμε να σχηματίσουμε λοιπόν πες μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 23 Σεπτεμβρίου 2012 Author #150 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Προφανώς στις 6 μέρες δεν είχε στρώσει Νίκο, αφού σε επόμενες μετρήσεις και αμμωνία εμφάνιζε και νιτρώδη! Επιπλέον, στην αρχή μετρούσα με sticks, ενώ στη συνέχεια μόνο με υγρά τεστ όπως προτείνατε! Τα pet shops δεν κατάλαβα που κολλάνε και για τα νιτρικά τι απάντηση περιμένεις; Να σου πω γιατί ανεβοκατεβαίνουν εννοείς;; Μακάρι να ήξερα για να μη χρειάζεται να σας ζαλίζω κιόλας! Τώρα, όπως και να' χει φαίνεται να έχει στρώσει. Όποιος γνωρίζει πως μπορώ να αντιμετωπίσω τα υψηλα νιτρικά του νερού της βρύσης...παρακαλώ τα φώτα του μπας και ξεμπερδευτώ! Κωνσταντίνος! Έγινε επεξεργασία 23 Σεπτεμβρίου 2012 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος