tsagod 27 Αυγούστου 2012 #1 Share 27 Αυγούστου 2012 (edited) Εχω μια δικιλη μπουκαλα co2 και την εχω ρυθμισει να βγαζει περιπου 60 φυσ/λεπτο. Η διαχυση γινεται με μια σκαλα. Καθε περιπου 10 λεπτα , απο εκει που μαζευεται το διοξυδιο στο πανω μερος της σκαλας, απελευθερονονται μαζικα πολλες φυσαλιδες. Ειναι φυσιολογικο? Έγινε επεξεργασία 27 Αυγούστου 2012 - tsagod Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Αυγούστου 2012 #2 Share 27 Αυγούστου 2012 οχι δεν ειναι φυσιολογικο.ελεγξε την διαδρομη απο το σωληνακι στην βαση της σκαλας και επισης δες αν ειναι βρωμικη και κολλαει το αεριο στη διαδρομη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagod 27 Αυγούστου 2012 Author #3 Share 27 Αυγούστου 2012 πουθενα δεν κολλαει, ολα ειναι πεντακαθαρα. Ενω οι φυσαλιδες βγαινουν σωστα, κανουν ολοι την διαδρομη της σκαλας , μικραινουν πολυ και στο τελος καταλιγουν (πολυ μικρες φυσαλιδες πλεον) σε ενα ''κουτι'' στο πανω μερος της σκαλας. Απο εκει καθε περιπου 10 λεπτα ελευθερονται πολλες. (επειδη μαζευονται οι πολλες μικρες). ελπιζω να το εξηγησα καλυτερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Αυγούστου 2012 #4 Share 27 Αυγούστου 2012 Και η δικη μου σκαλα ετσι δουλευε, νομιζω οτι ειναι φυσιολογικο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Αυγούστου 2012 #5 Share 27 Αυγούστου 2012 ναι ειναι φυσιολογικο γιατι σκαλα και μπουκαλα δεν ειναι και πολυ καλοι φιλοι.η σκαλα εχει βγει για να δουλευει με πιο λαιτ εφαρμογες*ζαχαρη μαγια κλπ).βρες αλλον διαχυτηρα πιο ΄΄επαγγελματικο΄΄. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagod 27 Αυγούστου 2012 Author #6 Share 27 Αυγούστου 2012 μπορειτε να μου προτεινετε καποιον? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mentoras 28 Αυγούστου 2012 #7 Share 28 Αυγούστου 2012 μπορειτε να μου προτεινετε καποιον? http://www.petcumulu...roduct&pid=1363 Προσωπικά τον χρησιμοποιώ στα 240lt και είμαι κατευχαριστημένος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagod 2 Σεπτεμβρίου 2012 Author #8 Share 2 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) εχω παραγγείλει αυτον http://www.ebay.co.uk/itm/260928974515?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 και τον περιμενω... λέτε θα ειναι οκ για 240 λιτρα? Έγινε επεξεργασία 2 Σεπτεμβρίου 2012 - tsagod Link to comment Share on other sites More sharing options...
mega20 25 Σεπτεμβρίου 2012 #9 Share 25 Σεπτεμβρίου 2012 εχω παραγγείλει αυτον http://www.ebay.co.u...984.m1497.l2649 και τον περιμενω... λέτε θα ειναι οκ για 240 λιτρα? έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ αντίστοιχους Diffusers από ebay αλλά πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι κάτι τέτοιο, το co2 διαλύεται τελείως και είναι πολύ οικονομικός τρόπος διάχυσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mega20 25 Σεπτεμβρίου 2012 #10 Share 25 Σεπτεμβρίου 2012 εχω παραγγείλει αυτον http://www.ebay.co.u...984.m1497.l2649 και τον περιμενω... λέτε θα ειναι οκ για 240 λιτρα? επίσης να ξέρεις ότι αυτοί οι diffusers θέλουν συχνά καθάρισμα γιατί ο κεραμικός δίσκος που έχουν λερώνεται και μπουκώνει με αποτέλεσμα να μην βγάζει πολύ μικρές φυσαλίδες, τουλάχιστον αυτό συνέβαινε σε μένα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagod 30 Σεπτεμβρίου 2012 Author #11 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ αντίστοιχους Diffusers από ebay αλλά πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι κάτι τέτοιο, το co2 διαλύεται τελείως και είναι πολύ οικονομικός τρόπος διάχυσης. το ξερω αυτό ... ημουν ετοιμος να το φτιαξω, αλλα μετα σκεφτηκα πως θα φαινοταν ενα μπιπμπερο στο ενυδρειο (εστω και καλα κρυμενο) επίσης να ξέρεις ότι αυτοί οι diffusers θέλουν συχνά καθάρισμα γιατί ο κεραμικός δίσκος που έχουν λερώνεται και μπουκώνει με αποτέλεσμα να μην βγάζει πολύ μικρές φυσαλίδες, τουλάχιστον αυτό συνέβαινε σε μένα.. πως μπορει να καθαριστει ο κεραμικος δισκος εσωτερικα? Έγινε επεξεργασία 30 Σεπτεμβρίου 2012 - tsagod Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Σεπτεμβρίου 2012 #12 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=64857 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mega20 3 Οκτωβρίου 2012 #13 Share 3 Οκτωβρίου 2012 το ξερω αυτό ... ημουν ετοιμος να το φτιαξω, αλλα μετα σκεφτηκα πως θα φαινοταν ενα μπιπμπερο στο ενυδρειο (εστω και καλα κρυμενο) χεχε, εντάξει δεν χρειάζεται να βάλεις μπιμπερό, εγώ έχω χρησιμοποιήσει ένα μικρό πλαστικό μπουκαλάκι που είναι διαφανές και το έχω βάλει πίσω από φυτά με αποτέλεσμα να μην το βλέπω καθόλου. πως μπορει να καθαριστει ο κεραμικος δισκος εσωτερικα? εσωτερικά δεν μου είχε τύχει να λερωθεί, εξωτερικά μου έπιανε βρομιά συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bpel86 23 Οκτωβρίου 2014 #14 Share 23 Οκτωβρίου 2014 Παιδιά για να μην ανοίγω νέο θέμα, ήθελα να ρωτήσω το εξής. Αγόρασα ένα σύστημα co2 μεταχειρισμένο το οποίο κάνει τη διάχυση με μια σκάλα της dennerle. Κάνει δουλειά ή προτιμότερο είναι να αγοράσω ένα γυάλινο διαχυτήρα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 23 Οκτωβρίου 2014 #15 Share 23 Οκτωβρίου 2014 (edited) Παιδιά για να μην ανοίγω νέο θέμα, ήθελα να ρωτήσω το εξής. Αγόρασα ένα σύστημα co2 μεταχειρισμένο το οποίο κάνει τη διάχυση με μια σκάλα της dennerle. Κάνει δουλειά ή προτιμότερο είναι να αγοράσω ένα γυάλινο διαχυτήρα?? Καλυτερα αυτο. Ποιο πανω εξηγουν το γιατι. Έγινε επεξεργασία 23 Οκτωβρίου 2014 - giorgosmarios Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 24 Οκτωβρίου 2014 #16 Share 24 Οκτωβρίου 2014 (edited) Έχω δουλέψει σχεδόν ότι διάχυτή που υπάρχει και κατέληξα σε αυτούς Στους προτείνω ανεπιφύλαχτα http://www.ebay.com/itm/Aquarium-CO2-ATOMIZER-SYSTEM-Diffuser-Hose-air-Regulator-Bubble-Counter-/351196859668?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item51c4f6cd14 αρκετά καλός μπαίνει στην έξοδο του φίλτρου. Πολύ καλή διάσπαση του διοξειδίου. Σε ενυδρείο 200 λίτρα με πάνω από 30 ppm co2 και 5κιλη μπουκάλα κάνω γέμισμα κάθε χρόνο http://www.ebay.com/itm/External-Turbo-CO2-Reactor-Diffuser-12-16mm-for-Aquarium-Plants-Atomizer-/390881062979?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item5b0253b043 ότι καλύτερο κυκλοφορεί μπαίνει και αυτός στο φίλτρο, ανοίγει για καθάρισμα και διαλύει το διοξείδιο κοντά στο 100% Σε ενυδρείο 400 λίτρα με 30 ppm co2 με 5κιλη μπουκάλα, κάνω γέμισμα κάθε 7 μήνες Έγινε επεξεργασία 24 Οκτωβρίου 2014 - bouboulas Link to comment Share on other sites More sharing options...
bpel86 24 Οκτωβρίου 2014 #17 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Ο πρώτος Σταμάτη μου κολλάει περισσότερο γιατί Ο δεύτερος μου φαίνεται λίγο κουμουτσα για το 120λίτρο. Πως μπαίνει όμως αυτός; Παρεμβάλλεται στη σωλήνα της εξόδου του φιλτρου; Επίσης βλέπω 3 μεγεθη. Ποιο θα ήταν καλύτερο για το 120λίτρο και με προοπτική να μπει αργότερα σε 220λίτρο;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 24 Οκτωβρίου 2014 #18 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Όποιον και να πάρεις το ίδιο είναι μιας και η δυο είναι εξωτερική και θα πάρεις αυτόν που ταιριάζει με το λάστιχο εξόδου του φίλτρου σου. H συνδεσμολογία είναι απλή, κόβεις το λάστιχο εξόδου στο επιθυμητό σημείο τοποθετείς ενδιάμεσα τον διαχυτήρα και μετά συνδέεις στην μικρή είσοδο την έξοδο από το co2 και τέλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 24 Οκτωβρίου 2014 #19 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Ο πρώτος Σταμάτη μου κολλάει περισσότερο γιατί Ο δεύτερος μου φαίνεται λίγο κουμουτσα για το 120λίτρο. Πως μπαίνει όμως αυτός; Παρεμβάλλεται στη σωλήνα της εξόδου του φιλτρου; Επίσης βλέπω 3 μεγεθη. Ποιο θα ήταν καλύτερο για το 120λίτρο και με προοπτική να μπει αργότερα σε 220λίτρο;; Δεν μπαίνουν μέσα στο ενυδρείο. Ο δεύτερος μακράν καλύτερος Τα υπόλοιπα στα είπε ο Χρήστος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bpel86 24 Οκτωβρίου 2014 #20 Share 24 Οκτωβρίου 2014 (edited) Οκ. Νόμιζα ότι έμπαιναν μεσα Και κάτι ακόμα.. Με πόσες φυσαλίδες να ξεκινήσω; 30/λεπτό είμαι καλά; το ανοίγω μόνο στη φωτοπεριοδο Έγινε επεξεργασία 24 Οκτωβρίου 2014 - bpel86 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 25 Οκτωβρίου 2014 #21 Share 25 Οκτωβρίου 2014 Οι φυσαλίδες εξαρτώνται από τα λίτρα του ενυδρείου. Περισσότερα λίτρα, περισσότερο co2, λιγότερα, λιγότερο co2. Από τον πίνακα ph-kh θα βρεις την ποσότητα του co2 που υπάρχει στο ενυδρείο σου. Υπάρχει περίπτωση να μην ισχύει ο πίνακας, πχ όταν το νερό το επεξεργάζεσαι με τύρφη, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο. Για αρχή με αυτόν τον τρόπο θα έχεις ένα μπούσουλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 25 Οκτωβρίου 2014 #22 Share 25 Οκτωβρίου 2014 (edited) ...εγώ θα πρόσθετα ότι περισσότερο εξαρτώνται από την μάζα και το είδος των φυτών. για αρχή λένε ότι 1 φυσαλίδα ανά 10 λίτρα από εκεί και πέρα προσαρμόζεις της φυσαλίδες ανάλογα με της ανάγκες σου. θεωρώ πως τεστ σαν αυτά είναι μονόδρομος. Έγινε επεξεργασία 25 Οκτωβρίου 2014 - Χρήστος Link to comment Share on other sites More sharing options...
bpel86 25 Οκτωβρίου 2014 #23 Share 25 Οκτωβρίου 2014 Ωραία στις τελευταίες μου μετρήσεις είχα ph 7,5 Και kh 7. Το αποτέλεσμα βγαίνει 7 (κιτρινο). Αυτό το αποτέλεσμα είναι οι φυσαλίδες που Πρέπει να έχω ανά λεπτό ή λέω βλακείες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 25 Οκτωβρίου 2014 #24 Share 25 Οκτωβρίου 2014 Αυτή είναι η ποσότητα του co2 που έχεις αυτή τη στιγμή στο νερό σου. Αν πουμε οτι έχεις μετρήσει σωστά και ο πίνακας ισχύει απόλυτα έχεις 7ppm co2. Για την ποσότητα του co2(τουλάχιστον για αρχή) συμφωνώ περισότερο με την άποψη του Χρήστου. Για να σου απλοιποιήσω λίγο αυτό που σου λέει ξεκίνα με μια φυσαλίδα/sec και σταδιακά αύξησε αν χρειάζεται παρακολουθόντας πάντα τις τιμές του ph/kh και φυσικά την συμπεριφορά των ζωντανών σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bpel86 25 Οκτωβρίου 2014 #25 Share 25 Οκτωβρίου 2014 Από ότι κατάλαβα από αυτό που λέει ο Χρήστος εννοεί 1 φυσαλίδα ανά 10 λίτρα το λεπτό. Άρα στα 120 λιτρα που είμαι εγώ μιλάμε για 12 φυσαλίδες το λεπτό?? Αν κάνω αυτό που λες εσύ rastafari μιλάμε για 60 φυσαλίδες το λεπτό. Μου ακούγεται πιο λογικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος