diavitis 27 Αυγούστου 2012 #1 Share 27 Αυγούστου 2012 Για σας παιδια και παλι . Χαζευοντας στο youtube επεσε το ματι μου σε καποια κατασκευη φιλτρου DIY η οποια ειναι πολυ απλη (χρειαζεσαι ενα μπουκαλι αναλογα με το μεγεθος του ενυδρειου , μια αεραντλια , βεντουζες και ενα media , το μεσο που θα γινεται η φιλτρανση ) . Υποστηριζουν πως και πολλη απλη ειναι η κατασκευη αλλα και πως εχει μεγαλυτερη αποδοση στην καταπολεμηση της αμμωνιας . Ξερει κανεις σας αν οντως κατι τετοιο αληθευει και κυριως να διευκρινιση ποιο ειναι το μεσο (media ) φιλτρανσης ; μηπως καποιος απο εσας ηδη το εχει ; .Στο βιντεο που ειδα ο τυπος χρησιμοποιουσε κατι σαν κεραμικα απο ενα κουβα που εγραφε Κ-1 Media . Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων και περιμενω τις απαντησεις σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 27 Αυγούστου 2012 #2 Share 27 Αυγούστου 2012 γεια σου φιλε μου!συνηθως αυτα τα φιλτρα προοριζονται για καραντινες ή γεννηστρες ή ισως για καποιο ενυδρειο χωρις μεγαλες απαιτησεις φιλτρανσης οπως καποιος μονομαχος ή γαριδουλες λογο του οτι δεν ειναι πολυ ρυπογόνα! το ποσο αποτελεσματικο ειναι δεν το γνωριζω αλλα σαν έσχατη λυση φανταζομαι θα κανει δουλεια.. το Κ-1 αν δεν κανω λαθος ειναι υλικο βιολογικου φιλτραρισματος και χρησιμοποιείται κυριως σε λιμνες!αν θες να επιχειρήσεις κατι τετοιο το καλυτερο θα ηταν να βαλεις καποιο πιο κλασικο υλικο οπως μακαρονι για να εισαι σιγουρος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Αυγούστου 2012 #3 Share 27 Αυγούστου 2012 αυτα τα αυτοσχεδια φιλτρα ονομαζονται τυπου αμβουργου.πολλες φορες μας λυνουν τα χερια.κανε εδω μεσα μια αναζητηση και θα βρεις υλικο σχετικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 27 Αυγούστου 2012 #4 Share 27 Αυγούστου 2012 τα φιλτρα αμβουργου φιλε klaz εχω την εντυπωση οτι ειναι εκεινα με το σφουγγαρι σαν μονο υλικο φιλτραρισματος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Αυγούστου 2012 #5 Share 27 Αυγούστου 2012 τα φιλτρα αμβουργου φιλε klaz εχω την εντυπωση οτι ειναι εκεινα με το σφουγγαρι σαν μονο υλικο φιλτραρισματος! υπαρχουν δεκαδες παραλλαγες για τα υλικα.η φιλοσοφια ειναι ομως η ιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 28 Αυγούστου 2012 #6 Share 28 Αυγούστου 2012 (edited) διαφερουν απο ολα τα αλλα λογο του οτι χρησιμοποιουν μονο το σφουγγαρι και οχι καποιο αλλο υλικο..ολα τα αλλα που φτιαχνουμε μονοι μας φανταζομαι λεγονται απλα diy.. τι εννοω: Έγινε επεξεργασία 28 Αυγούστου 2012 - adlib Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος