ebenos 28 Αυγούστου 2012 #26 Share 28 Αυγούστου 2012 Όλο από το παλιό στην περίπτωση σου που ο συνολικός χώρος του φίλτρου σου είναι μικρός! Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 29 Αυγούστου 2012 Author #27 Share 29 Αυγούστου 2012 Μπολιασμα = Done Αναμονη τωρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 29 Αυγούστου 2012 #28 Share 29 Αυγούστου 2012 Μετρήσεις νερού κάνε και πες μας που βρίσκεσαι σήμερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 30 Αυγούστου 2012 Author #29 Share 30 Αυγούστου 2012 - PH: 6,9 - KH: 4 d - GH: >20 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): - ΝΟ2 (νιτρώδη): 2 mg / l - ΝΟ3 (νιτρικά): 70 mg / l Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 30 Αυγούστου 2012 #30 Share 30 Αυγούστου 2012 Το μπόλι δεν ανταποκρίνεται! Κάθε μέρα αλλαγές νερού 20%, στάματα το τάϊσμα και ρίχνε υγρά βακτήρια μέχρι να φτιάξουν οι τιμές! Πάρε και τεστ αμμωνίας! Αλλαγές νερού που σου είχαμε πει σε προηγούμενα ποστ έκανες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 30 Αυγούστου 2012 Author #31 Share 30 Αυγούστου 2012 (edited) Μηπως δεν ανταποκρινεται γιατι ειναι λιγο? Περιπου 20-25 τμ χωρεσαν στο φιλτρο. Να ριξω μερικα μεσα χυμα? Αλλαγες εκανα το 40% και προχθες αλλο 20%. Απο οταν εβαλα το μπολι χθες το πρωι δεν εκανα. Το υλικο που πηρα απο το πετσοπ ειναι ομοιο με http://imageshack.us/photo/my-images/215/dsc1656e.jpg/ Έγινε επεξεργασία 30 Αυγούστου 2012 - math01141 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 30 Αυγούστου 2012 #32 Share 30 Αυγούστου 2012 Να μην βάλεις άλλο αν δεν σε χωραει, είναι αρκετό αν είσαι σίγουρος ότι ήταν στρωμένο και υγιές! Να κάνεις αλλαγές κάθε μέρα και να προσθέτεις βακτήρια μέχρι να μπορέσει να αποδώσει! Με αυτή την εικόνα τα ψάρια σου κινδυνεύουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 30 Αυγούστου 2012 #33 Share 30 Αυγούστου 2012 Το μπόλι δεν ανταποκρίνεται! Κάθε μέρα αλλαγές νερού 20%, στάματα το τάϊσμα και ρίχνε υγρά βακτήρια μέχρι να φτιάξουν οι τιμές! Πάρε και τεστ αμμωνίας! Γιατι το λες αυτο; Εγώ προτείνω να ταΐζεις λίγο, και κανε πιο μεγάλη αλλαγή γύρω στο 30-35% Έχεις πολλά νιτρικά.. Βάλε αντιχλώριο και μετά από καμιά ώρα ρίξε τα βακτηρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 30 Αυγούστου 2012 Author #34 Share 30 Αυγούστου 2012 (edited) Αντιχλωριο βαζω στον κουβα πριν το ριξω στο ενυδρειο. Να συμπληρωνω νερο και να το ριχνω το αντχλωριο στο ενυδρειο? Αν ειναι οκ ειναι καλυτερα για να μην γεμιζω 2-3 κουβαδες σε δοσεις. Έγινε επεξεργασία 30 Αυγούστου 2012 - math01141 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 30 Αυγούστου 2012 #35 Share 30 Αυγούστου 2012 Γιατι το λες αυτο; Εγώ προτείνω να ταΐζεις λίγο, και κανε πιο μεγάλη αλλαγή γύρω στο 30-35% Έχεις πολλά νιτρικά.. Βάλε αντιχλώριο και μετά από καμιά ώρα ρίξε τα βακτηρία. Γιατί οι μετρήσεις του αυτό δείχνουν, αν ανταποκρινόταν και σε συνδυασμό με αλλαγές θα έπεφταν τα νιτρώδη του που είναι τωρα στον θεό! Πριν το μπόλι είχε λιγότερα! Όσο για το τάϊσμα αν συνεχίσει θα επιβαρύνει και άλλο το σύστημα του με αμμωνία, τα βακτήρια έχουν τροφή να φάνε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 30 Αυγούστου 2012 #36 Share 30 Αυγούστου 2012 Είσαι λάθος πιστεύω, δεν ανταποκρίνεται αμέσως χθες το πρωί το έβαλε! Το λίγο τάισμα δεν πειράξει, λίγο όμως. Τα 2mg ΝΟ2 εγιναν απο την αμμωνια που υπαρχει κα ιγια αυτο αυξηθηκαν! Προφανως και λειτουργησε λοιπον ή προχωρησε το στρωσιμο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 30 Αυγούστου 2012 #37 Share 30 Αυγούστου 2012 Είσαι λάθος πιστεύω, δεν ανταποκρίνεται αμέσως χθες το πρωί το έβαλε! Το λίγο τάισμα δεν πειράξει, λίγο όμως. Τα 2mg ΝΟ2 εγιναν απο την αμμωνια που υπαρχει κα ιγια αυτο αυξηθηκαν! Προφανως και λειτουργησε λοιπον ή προχωρησε το στρωσιμο... Ένα ώριμο βιολογικό υλικό σε 10 ώρες το πολύ είναι έτοιμο να ανταποκριθεί, το θέμα μας είναι ότι αυτή την δεδομένη στιγμή που μιλάμε δεν ανταποκρίνεται και αν ακόμα όπως λες είναι αποτέλεσμα της αμμωνίας δεν θα βρίσκαμε ταυτόχρονα και 70 νιτρικά! Όπως και να έχει νομίζω ότι διακρίνεις καθαρά μια ανισορροπία που μόνο με αλλαγές νερού και προσθήκη υγρών βακτηρίων μπορεί να επανέλθει και ετσι μονο μπορούμε να το βοηθήσουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 30 Αυγούστου 2012 #38 Share 30 Αυγούστου 2012 Κάνε ένα τεστ αμμωνίας να δούμε που βρίσκεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 30 Αυγούστου 2012 #39 Share 30 Αυγούστου 2012 (edited) Ένα ώριμο βιολογικό υλικό σε 10 ώρες το πολύ είναι έτοιμο να ανταποκριθεί, το θέμα μας είναι ότι αυτή την δεδομένη στιγμή που μιλάμε δεν ανταποκρίνεται και αν ακόμα όπως λες είναι αποτέλεσμα της αμμωνίας δεν θα βρίσκαμε ταυτόχρονα και 70 νιτρικά! Όπως και να έχει νομίζω ότι διακρίνεις καθαρά μια ανισορροπία που μόνο με αλλαγές νερού και προσθήκη υγρών βακτηρίων μπορεί να επανέλθει και ετσι μονο μπορούμε να το βοηθήσουμε! Mηλαμε για ενα βιολογικο υλικο που μεταφφερθηκε απο το ενα ενυδρειο στο αλλο, εγω θα το ελεγα ταλαιπωρημενο..... Γιατι να μην βρισκαμε 70 νιτρικα; απο τα πολλα ΝΟ2 παράγονται πολλα ΝΟ3. Μην φερνεις την καταστροφη, ηρεμια θελει... Έγινε επεξεργασία 30 Αυγούστου 2012 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 30 Αυγούστου 2012 Author #40 Share 30 Αυγούστου 2012 Με το αντιχλωριο τι να κανω να το ριχνω στο ενυδρειο αφου συμπληρωσω νερο? Θα παω να κανω μια ακομα αλλαγη τωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 30 Αυγούστου 2012 #41 Share 30 Αυγούστου 2012 Το καλυτερο ειναι πριν σε κουβα που εχεις βαλει το νερο που θα αλλαξεις.. Εγω για να λεμε την αληθεια παντα μεσα το εριχνα καθως το γεμιζα με το λαστιχο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 30 Αυγούστου 2012 #42 Share 30 Αυγούστου 2012 Mηλαμε για ενα βιολογικο υλικο που μεταφφερθηκε απο το ενα ενυδρειο στο αλλο, εγω θα το ελεγα ταλαιπωρημενο..... Γιατι να μην βρισκαμε 70 νιτρικα; απο τα πολλα ΝΟ2 παράγονται πολλα ΝΟ3. Μην φερνεις την καταστροφη, ηρεμια θελει... Πάνο, δεν φέρνω καμιά καταστροφή! Δεν νομίζω να έχεις διάθεση να αναπτύξουμε συζήτηση για το τι βλάβες προκαλεί στα ψαριά η παραμονή των τόσον υψηλών νιτρωδών και πόσο χρόνο χρειάζονται να μετατραπούν σε νιτρικά! Σκοπός του φίλου είναι να απαλλαγεί το συντομότερο από αυτά και να βελτιώσει την ποιότητα του νερού του και όχι να περιμένει να καταλυθούν σε νιτρικά! Αν εσύ θεωρείς το αντίθετο δεν έχω κάποιο πρόβλημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 30 Αυγούστου 2012 #43 Share 30 Αυγούστου 2012 (edited) Οσο για τα νιτρικα και στο 70 να ειναι για μια βδομαδα μην φοβάσε δεν θα λιωσουν τα ψαρια... Για εμενα ο φιλος πρεπει να μην τρομαξει ετσι οπως του το παρασουσιαζεις, οι μετρησεις μου δειχνουν οτι το φιλτρο λειτουργει αλλα δεν εχει στρωσει το ενυδρειο. Αλλαγές νερου να πεσουν τα νιτρικα και μετρησεις στα Ν02 μεχρι να δει οτι ειναι 0, οταν μηδενησουν απλα θα κανει αλλαγες νερου να κραταει τα ΝΟ3 στα 10-15 Λίγο τάισμα και τέλος. ΜΗΝ γινόμαστε υπερβολικοί, δεν είναι πυρηνική φυσική το θέμα, αν και μπορει να γινει αλλα δεν το θελουμε!!! Έγινε επεξεργασία 30 Αυγούστου 2012 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 30 Αυγούστου 2012 #44 Share 30 Αυγούστου 2012 Να επαναλάβω για ακόμα μια φορά ότι ούτε υπερβολικός γίνομαι, ούτε φέρνω την καταστροφή! Τα 70 νιτρικά δεν με απασχόλησαν, αυτό που με απασχολεί είναι ο χρόνος παραμονής των NO2 όπου φαντάζομαι ότι γνωρίσεις ότι απαιτούν τον διπλάσιο χρόνο να καταλυθούν σε νιτρικά απ’οτι χρειάζεται η αμμωνία να καταλυθεί σε νιτρώδη! Αρα, αυτό το χρονικό διάστημα τα ψάρια μας υποβάλλονται σε άκρως τοξικές συνθήκες! Αυτά από μένα, νομίζω ότι έγινα σαφής όσο καλύτερα μπορούσα! Αν παρόλα αυτά θεωρείς την σκέψη μου υπερβολική ξαναλέω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 30 Αυγούστου 2012 #45 Share 30 Αυγούστου 2012 Το ακρως τοξικες συνθηκες φερνει την καταστροφη μονο του.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 30 Αυγούστου 2012 #46 Share 30 Αυγούστου 2012 Ωραία, αμφιβάλεις δηλαδή, δεν είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 30 Αυγούστου 2012 #47 Share 30 Αυγούστου 2012 Άκρως τοξικές; Αύριο θα έχουν πεθάνει αν μείνουν ετσι; Όχι μια χαρά θα είναι και αύριο, αν παραμείνουν αρκετό καιρό, ναι πιθανότατα να αρρωστήσουν και να αποβεί μοιραίο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 30 Αυγούστου 2012 #48 Share 30 Αυγούστου 2012 Το ίδιο πράγμα ακριβώς λέμε Πάνο, μάλλον με διαφορετικά λόγια! Αυτή την παραμονή πρέπει να την κάνουμε να διαρκέσει όσο τον δυνατόν λιγότερο! Κάθε λεπτό που περναει επιβαρύνεται η υγεία των ψαριών! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 30 Αυγούστου 2012 #49 Share 30 Αυγούστου 2012 Εαν δεν μετρησει την αμμωνια ασφαλη συμπερασματα δεν μπορουμε να βγαλουμε,θα συμφωνησω με τον ebenos αυτα που μπορουν να βοηθησουν την κατασταση ειναι αλλαγες νερου και χρηση βακτηριων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 30 Αυγούστου 2012 #50 Share 30 Αυγούστου 2012 Εαν δεν μετρησει την αμμωνια ασφαλη συμπερασματα δεν μπορουμε να βγαλουμε,θα συμφωνησω με τον ebenos αυτα που μπορουν να βοηθησουν την κατασταση ειναι αλλαγες νερου και χρηση βακτηριων. Και εγω συμφωνω σε αυτο το εγραψα πιο πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος