Jump to content

Απορία Για Θέμα Κλοπής.. Και Η Λύση Της !!

Recommended Posts

Πριν 2-3 μήνες λήστεψαν το σπίτι ενός φίλου και το μόνο αξίας που βρήκαν ήταν ένας φορητός υπολογιστής και φυσικά τον πήραν.

Εδώ και μερικές μέρες όμως όταν ανοίγω τον msn μερικές φορές είναι ορατός ο λογαριασμός του φίλου μου !!!

Το ρώτησα τηλεφωνικά αν μπαίνει από κάποιο άλλο pc ή κινητό και μου απάντησε πως όχι...

...άρα ο επίδοξος κλέφτης δεν είχε τις γνώσεις να διαγράψει λογαριασμούς ή να κάνει φορμάτ και κάθε φορά που ανοίγει τον υπολογιστή εισέρχεται αυτόματα στον msn (όπως το είχε ρυθμίσει ο φίλος μου)

Προσπάθησα να πιάσω κουβέντα μαζί του έτσι στο άσχετο, μήπως και ψαρέψω τίποτα, αλλά δεν μου απάντησε.

Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα να με κάποιο τρόπο να βρεθεί ο τωρινός κάτοχος του υπολογιστή?

Απο την αστυνομια και την διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος;

Παρα πολυ ευκολα για καποιον εμπειρο.

Την ημέρα που έγινε η κλοπή κάλεσε την αστυνομία και του είπαν να πάει στο τμήμα να δηλώσει την κλοπή, πράγμα που δεν έκανε... παρόλα αυτά πιστεύω ότι είναι καταγεγραμμένο ως γεγονός.

Αν δεν δηλωσε την κλοπη πως ειναι καταγεγραμενο σαν γεγονος?....

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Με το κάλεσμα της αστυνομίας στο χώρο του... δεν θα υπάρχει στα αρχεία?

αν ξερεις πως να χακαρεις υπολογιστη προσπαθησε το και θα εντοπισεις που βρισκεται αυτος.......εγω που σπουδαζω πληροφορικη τιποτα δεν καταλαβαινω :bigemo_harabe_net-88: ..

Μόλις μίλησα με την αστυνομία ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Μου πρότειναν να γίνει μια συμπληρωματική κατάθεση που να εξηγεί το γεγονός, συν τα στοιχεία του msn και υπάρχει η πιθανότητα σε βάθος χρόνου να εντοπιστεί.

Τώρα αν έχει πουληθεί σε τρίτο άτομο, ή εισέρχεται στο δίκτυο από hot spot, αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Απο hot spot ειναι θεμα. Απο σπιτι αμα μπαινει ομως ειναι πολυ πολυ πολυ ευκολο, απλα δεν θα ασχοληθουν...

ναι η αλήθεια είναι ότι έχουν άλλες προτεραιότητες όπως μου είπαν από το αστυνομικό τμήμα.

... αλλά τι είχαμε τι χάσαμε... ας υπάρχει σαν αίτηση και που ξέρεις !!!

Ρωτα τον φιλο σου αν ειχε ασφαλεια κλοπης, εγω που αγορασα προσφατα λαπτοπ εχω ασφαλεια για 3 χρονια..

Όχι δεν είχε γιατί τον είχε αγοράσει μεταχειρισμένο από άλλον φίλο.

Ότι είναι πολυ εύκολο γι αυτούς ισχύει. Ένας απλός τρόπος είναι ο εξής έτσι έστω να έχεις ένα μπούσουλα. Προφανώς κάποιος πιο ψαγμενος θα ξέρει περισσότερα.

Απο ένα firewall ψάχνεις τις συνδέσεις του msn. Βλέπεις ποιες έχει ήδη στη λίστα. Μετα ανοίγεις ένα παράθυρο με τον κλέφτη και στειλτου ένα μήνυμα. Αυτομάτως θα δεις να ανοίγει κ άλλες συνδέσεις το firewall για το msn. Απο αυτές τις συνδέσεις κρατάς το ip. Καποια μπορει να σου βγουν Αμερική κλπ. Είναι διαφημίσεις, servers κλπ. Κάποιο λογικα θα σου βγει Ελλάδα σε καποια περιοχή. Το ψάχνεις online το ip κ θα σου δώσει τον πάροχο. Απο εκει κ μετα. Εισαγγελέας. Οπότε προφανώς είναι δουλεια της αστυνομίας.

Αυτός είναι ένας μπακάλικος τρόπος. σίγουρα θα υπάρχουν προγράμματα κ εργαλεία για να κανεις παπάδες.

Όλα αυτά που λες στην πράξη για κάποιον που γνωρίζει θα είναι παιχνιδάκι....αλλά αυτά δεν τα κατέχω.

Γενικά δεν θα κερδίσεις κ τπτ. Οπότε μην ασχοληθείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...