Jump to content

Cynotilapia Afra Με Σημαδια Στο Δερμα - Update

Recommended Posts

http://www.aquazone....l=&fromsearch=1

Σαν συνέχεια του παραπάνω topic, κρίνω σκόπιμο να σας ενημερώσω....

Απο τις συμβουλές σας έβγαλα το συμπέρασμα ότι σαν πρώτη κίνηση έπρεπε να βελτιώσω τη διατροφή των ψαριών του ενυδρείου αν και πίστευα ότι τα σημάδια στο δέρμα του afra δεν οφείλονταν σε αυτή την αιτία.

Μετα τις συμβουλές σας, λίγο ψάξιμο στο internet και τη διαθεσιμότητα στη περιοχή μου κατέληξα σε μια εναλλαγη μεταξύ hikari excel και JBL novo Malawi ως κύριες τροφές με μια περιοδική προσθήκη hikari gold όσο μπορώ στοχευμένα στις παμφάγες κιχλίδες μου (και κυρίως στα afra που παρουσίασαν τα προβλήματα στα κόπρανα και στο δέρμα). Επίσης 2-3 φορές το μήνα μουλίαζω τη τροφή σε μερικές σταγόνες sera fistamin.

Μετα απο 3 περίπου μήνες τα αποτελέσματα εχουν ως εξής:

• Τα σημαδια στο δέρμα το θηλυκου afra εχουν περιοριστει κατα 80-90% και ότι έχει μείνει έχει πάρει την απόχρωση του υπόλοιπου δέρματος .

• Το αρσενικό afra πλέον δεν παρουσιάζει λευκα ή ινώδη κόπρανα

• Απο τη στιγμή που άλλαξε η διατροφή όπως παραπάνω το αρσενικό acei αρχισε να μαμαει και να δέρνει με αποτέλεσμα να εχει μπουκώσει 3 φορες τις θηλυκές. Τη τριτη φορα κατάφερα να πιάσω τη μπουκωμένη θηλυκιά και έτσι έχω μια γεννήστρα με καμια 30ρια πιτσιρικια.

• Γενικώς τα ψάρια του ενυδρείου παρουσιάζουν ποιο έντονα χρώματα.

Συμπερασμα:

Δεν μπορώ να πώ με βεβαιότητα ότι τα μπουκώματα οφείλονται στη διατροφή ή είναι σύμπτωση, ωστόσο ειμαι σίγουρος ότι η αλλαγη στη διατροφή βοήθησε τα afra να ξεπεράσουν τα προβλήματα υγείας που παρουσίαζαν και ήταν μία καλή εμπειρία για εμενα που μου έδειξε ότι η διατροφή παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην υγεια των ψαριών.

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας, ηταν εξαιρετική βοήθεια.

Και εγώ είμαι της άποψης πως οι δυο βασικοί παράγοντες για την καλή υγεία των κιχλιδων είναι το stress και η διατροφή! Πιστεύω ότι χρειάζεται να εμπλουτίσεις ακόμα με μεγαλύτερη ποικιλία την διατροφή τους και θεωρώ πως θα είχε μεγάλο ενδιαφέρων να παρακολουθήσεις αυτή την συζήτηση!

Καλή συνέχεια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...