Jump to content

Η Διατροφή Των Mbuna Κιχλίδων

PRINCE

Recommended Posts

Το παρών θέμα ανοίγεται για να κατατεθούν απόψεις και συμπεράσματα για την διατροφή των κιχλίδων mbuna ύστερα απο επιθυμία μελών που εκφράστηκε σε αυτό το θέμα:

http://www.aquazone....showtopic=77439

Θα παρακαλέσω οι απόψεις που κατατίθενται να τεκμηριώνονται ώστε να μην οδηγηθούμε σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Έγινε επεξεργασία - PRINCE

Καλό θέμα, αλλά μήπως πρέπει να αναφερθούμε κάπου συγγεκριμένα? Γιατί υπάρχουν πολλά είδη μπούνα με διαφορετικές διατροφικές συνήθειες.

Καλύτερα να καθοδηγήσεις εσύ την συζήτηση!

Όταν εγείρονται αμφιβολίες ή υπάρχουν απορίες ακόμα και για θέματα που έχουν συζητηθεί πολλές φορές, το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να ανοίξει ένα θέμα για να συζητηθεί ξανά. Αναφέρθηκαν από φίλους προβλήματα με το σκόρδο καθώς και άλλες "επικίνδυνες" για τα mbuna τροφές. Για μένα είναι σημαντικός λόγος για την ύπαρξη ενώς θέματος σαν κι αυτό.

:)

Όταν εγείρονται αμφιβολίες ή υπάρχουν απορίες ακόμα και για θέματα που έχουν συζητηθεί πολλές φορές, το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να ανοίξει ένα θέμα για να συζητηθεί ξανά. Αναφέρθηκαν από φίλους προβλήματα με το σκόρδο καθώς και άλλες "επικίνδυνες" για τα mbuna τροφές. Για μένα είναι σημαντικός λόγος για την ύπαρξη ενώς θέματος σαν κι αυτό.

Yπονοιες για προβληματα για να ακριβολογουμε!

Επισης σημαντικα ειναι ολα τα θεματα,δεν ειπα κατι τετοιο,αρα αστοχη η <<παρατηρηση σου>> στην παρεμβαση μου.

Προσεξτε ομως μηπως στο τελος ξεχασουμε κι αυτα που ξερουμε.

Στράτο δεν σου έγινε καμια παρατήρηση, λάθος κατάλαβες. Αυτά τα θέματα βοηθάνε στον να μην μένουν υπόνοιες στον αέρα, αυτό λέω. Πάμε παρακάτω.

Δεν εννοω οτι μου εκανες παρατηρηση,γι'αυτο το εχω βαλει σε εισαγωγικα :)Απλα οτι το εθιξες.

Λοιπον τα mbuna απο την αρχη της υπαρξης τους ειναι φυτοφαγα(πλην καποιων εξεραισεων που εχουμε αναφερθρι στο παρελθον).

Δεν γινεται λοιπον ψαρι που ειναι φυτοφαγο να φαει κατι φυτικο και να ψοφησει.Κατι αλλο συμβαινει.

Γι'αυτο εγραψα πιο πανω,προσοχη μην ξεχασουμε κι αυτα που ξερουμε.

Επειδη τυγχανει να εχω μια μπουνα στο ενυδρειο μου,η οποια μου εμεινε μετα την αλλαγη που εκανα σε χαπς,και αυτο ηταν νεογεννητο και δεν το ειχα δει,το μονο φαγητο που εφαγε στα 2,5 χρονια που την εχω ,ηταν για χαπς,δηλ,πρωτεινες.

Θελω να πω δηλ.η τροφες ειναι παρα πολυ σημαντικος παραγων για την υγεια των ψαριων μας,αλλα ο σημαντικοτερος για μενα ειναι το στρες και η κακη ποιοτητα νερου.

Με αυτα που καταθετω,δεν λεω να τα ταιζουμε πρωτεινες,προς Θεου,αλλα στην κουβεντα λαβετε και την δικημου ιδιαιτερη περιπτωση.Γιατι διαβαζοντας του φιλου το θεμα,δεν ειμαι και βεβαιως οτι τα ψαρια του την παθανε μονο απο την τροφη,γιατι αν ηταν μονο ασπρο η μαυρο,,τοτε το δικο μου ψαρακι ,προπολου επρεπε να ειχε αρωστησει η να ειχε πεθανει.Εναντιθεση ειναι υγειεστατο και χορευει με οποια θηλυκια βρησκει μπροστα του :)

Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι. Πιο πολύ θα σκεφτόμουν ότι υπήρξε υπερβολική χρήση του σκόρδου στην διατροφή των ψαριών, παρά ότι η ζημιά έγινε από το ίδιο το σκόρδο. Εκτός κι αν μας ξεφεύγει κατι άλλο άσχετο με την διατροφή.

Αν και τα έχουμε ξαναπεί, τα mbuna είναι φυτοφάγα ψάρια (herbivore) εκτός από λίγες εξαιρέσεις όπως το γέννος labidochromis (omnivore) που χρειάζεται και τροφές υψηλές σε ζωική πρωτεινη.

That's all

Θεωρώ πολύ σημαντική την δημιουργία αυτού του θέματος με την διατροφή των mbuna αλλά προτείνω να αλλάξει ύφος και να δημιουργηθεί μια λίστα κατάλληλων η μη τροφών που έχουν προκύψει από την εμπειρία των μελλών μιας και οι διατράφηκες συνήθειες αυτών τον ψαριών είναι συγκεκριμένες!

Μια πρόταση έκανα, θεωρώ την δημιουργία μιας λίστας ασφαλών τροφών από τα πιο έμπειρα μέλη της Αφρικής πολύ χρήσιμη να υπάρχει!

Θεωρώ πολύ σημαντική την δημιουργία αυτού του θέματος με την διατροφή των mbuna αλλά προτείνω να αλλάξει ύφος και να δημιουργηθεί μια λίστα κατάλληλων η μη τροφών που έχουν προκύψει από την εμπειρία των μελλών μιας και οι διατράφηκες συνήθειες αυτών τον ψαριών είναι συγκεκριμένες!

+1 Θα προτιμουσα και γω να δω απο ατομα με επιτυχημενη διατηρηση να γραψουν τις τροφες που χρησιμοποιησαν , τη συχνοτητα και το ειδος των ψαριων, καθως και το διαστημα που τα κρατησαν.. Αυτο πιστευω θα ναι ο καλυτερος οδηγος.

Αλλωστε οσο για τις "φυτικες" τροφες οποιος κοιταξει τα συστατικα θα δει οτι απεχουν ισως απο αυτο που νομιζουμε. Και νομιζω οτι ισχυει οτι με τη σειρα που αναγραφονται, παμε και απο τη μεγαλυτερη ποσοτητα στη μικροτερη. Αυτο μου ειχε δημιουργησει και τις πιο πολλες αποριες και γι αυτο θα ηθελα να μαθω και γω τις διατροφες που εχετε ακολουθησει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...