commandersotos 23 Αυγούστου 2012 #1 Share 23 Αυγούστου 2012 το ενυδρειο ειναι 500 λιτρα...στο sump εχω 3 τρυπες φ40 οπως φαινονται στην φωτογραφια... η αντλια που εχω ειναι η eheim compact+ 3000 και την εχω να δουλευει στο τερμα και οπως φαινεται στην φωτογραφια πιο κατω το νερο στο sump ειναι πιο κατω απο το υπολοιπο ενυδρειο οταν η αντλια δουλευει και χωρις να εχω σφουγγρια και βιολογικα υλικα...οταν τα βαλω θα πεσει πιο κατω;;;;; τι να κανω;;;; να μεγαλωσω τις τρυπες ή να βγαλω τα σιτακια;;;; τα φωτα σας παρακαλω....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonedessa 23 Αυγούστου 2012 #2 Share 23 Αυγούστου 2012 Σότο γιατί δεν μειώνεις λίγο τη ροή από την αντλία. Τα σιτάκια αν τα βγάλεις μπορεί να τραβήξει μέσα στο σαμπ ψαράκια, δεν θα τα το έκανα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
commandersotos 24 Αυγούστου 2012 Author #3 Share 24 Αυγούστου 2012 τη μειωσα αλλα και παλι ειχε καποια διαφορα....αλλα αν μειωσω τη ροη δεν θα εχω την κυκλοφορια που χρειαζεται....οσο για τα σιτακια αν τα βγαλω νομιζω δεν θα υπαρχει προβλημα γιατι τα σφουγγαρια εφαπτονται πανω στις τρυπες...δεν ξερω τι να κανω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 24 Αυγούστου 2012 #4 Share 24 Αυγούστου 2012 ειναι σύνηθες φαινομενο σε εσωτερικα σαμπ που δεν εχουν αρκετα μεγαλες τρυπες!οχι οτι θα υπαρξει προβλημα, μολις βαλεις ολα τα υλικα φιλτραρισματος θα σταθεροποιηθεί καπου η σταθμη χωρις περαιτέρω συνεπειες!απλα η σταθμη του σαμπ θα ειναι παντα λιγο πιο κατω απο τη σταθμη του ενυδρειου!για αυτο ειμαι της αποψης σε εσωτερικα σαμπ η εισαγωγη να γινεται απο πανω σαν καταραχτακι ωστε να μην υπαρχει θεμα διαχείρισης του νερου! το μονο που πρεπει να υπολογισεις ειναι οταν θα σταματαει η αντλια(απο μια διακοπη ρευματος π.χ.) το νερο θα προσπαθησει να ισοροπησει αναμεσα σε ενυδρειο και σαμπ(σαν συγκεινωνουντα δοχεια!)οποτε το σαμπ πρεπει να εχει αρκετο χωρο για να δεχτει ολο αυτο το νερο!κανε μερικα πειραματα διακοπης ρευματος χωρις τα υλικα για να δεις στο περιπου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
commandersotos 24 Αυγούστου 2012 Author #5 Share 24 Αυγούστου 2012 Ευχαριστω πολυ Σταθη για την βοηθεια σου....ολα τα υλικα θα τα βαλω με κλειστη αντλια και θα συμληρωσω οσο νερο χρειαζεται και επειτα θα τη βαλω σε λειτουργια ουτοσωστε να μην εχουμε παρατραγουδα.... "για αυτο ειμαι της αποψης σε εσωτερικα σαμπ η εισαγωγη να γινεται απο πανω σαν καταραχτακι ωστε να μην υπαρχει θεμα διαχείρισης του νερου!" δλδ πως θα πρεπει να ειναι η διαταξη του sump;;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 24 Αυγούστου 2012 #6 Share 24 Αυγούστου 2012 (edited) Ευχαριστω πολυ Σταθη για την βοηθεια σου....ολα τα υλικα θα τα βαλω με κλειστη αντλια και θα συμληρωσω οσο νερο χρειαζεται και επειτα θα τη βαλω σε λειτουργια ουτοσωστε να μην εχουμε παρατραγουδα.... "για αυτο ειμαι της αποψης σε εσωτερικα σαμπ η εισαγωγη να γινεται απο πανω σαν καταραχτακι ωστε να μην υπαρχει θεμα διαχείρισης του νερου!" δλδ πως θα πρεπει να ειναι η διαταξη του sump;;;;;; το θεμα ειναι η εισαγωγη του sump να επαρκει για τα λιτρα της ανλτιας!οποτε ή πας για ακρετα μεγαλες τρυπες ή κανεις κατι σαν αυτο που βλεπεις στην εικονα!η εισαγωγη γινεται απο πανω!! με αυτο τον τροπο μπορει να διαχειριστει πολλα περισσοτερα λιτρα απο μια, δυο ή τρεις τρυπες Φ40! Έγινε επεξεργασία 24 Αυγούστου 2012 - adlib Link to comment Share on other sites More sharing options...
commandersotos 24 Αυγούστου 2012 Author #7 Share 24 Αυγούστου 2012 πολυ σωστη σκεψη....δεν μου ειχε περασει καν απο το μυαλοο.....ειναι κατι σαν τον πυργο υπερχυλησης.....αλλα τωρα δυστυχως δεν γινεται οποτε το αφηνουμε ετσι και αν χρειαστει θα μεγαλωσω τις τρυπες πριν το στησω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 24 Αυγούστου 2012 #8 Share 24 Αυγούστου 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 24 Αυγούστου 2012 #9 Share 24 Αυγούστου 2012 Γιατί δε βάζεις μερικά "U" στο πάνω μέρος με σιτάκια για να συγκοινωνήσεις περισσότερο όγκο; Εμφανισιακά ίσως σε χαλάσει αλλά θα αποφύγεις τον πολύ κόπο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamprosk 24 Αυγούστου 2012 #10 Share 24 Αυγούστου 2012 Ειναι αρκετα δυσκολο να μεγαλωσεις τωρα τις τρυπες...και υπαρχει ο κινδυνος να σπασει κιολας! Κανε αυτο που σου προτεινει ο FotisGt ειναι πολυ καλυτερο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
commandersotos 25 Αυγούστου 2012 Author #11 Share 25 Αυγούστου 2012 "U" στο πανω μερος με σιτακια;;;;; δεν το εχω ξανακουσει αυτο πως γίνεται;;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 25 Αυγούστου 2012 #12 Share 25 Αυγούστου 2012 μπορεις απλα να κανεις επιπλεον τρυπρες... μια απο αυτες να ειναι στην επιφανεια του κυριος ενυδρειου για να τραβαει οτι επιφανειακο υπαρχει.. μπορεις να ανοιξεις και της υπαρχουσες τρυπες σε πιο μεγαλες.δεν ειναι καθολου επικυνδυνο αρκει να εχεις τον καταληλο κοφτη για τζαμια..βασικα ειναι πανευκολο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
commandersotos 25 Αυγούστου 2012 Author #13 Share 25 Αυγούστου 2012 Ευχαριστω πολυ παιδια για τη βοηθεια σας, αλλα δεν τα εχω αυτα τα εργαλεια και φοβαμαι να το κανω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 25 Αυγούστου 2012 #14 Share 25 Αυγούστου 2012 ποιος σου ανοιξε στην αρχη της τρυπες? εγω βρηκα ποτηροτρυπανο στο πρακτικερ με 15 ευρο... σε εναν βιδολογο το εβαλα και εγινε πανευκολα η τρυπα/ εχει και ενα σφουγκαρι μεσα που πρεπει να μουσκευτει για να κραταει υγρη την επιφανεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
commandersotos 25 Αυγούστου 2012 Author #15 Share 25 Αυγούστου 2012 αυτος που μου τις ανοιξε φαληρησε....οποτε κατι θα σκεφτω.... μαλλον θα τα επισκεφτω και γω οπως φαινεται.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος