Jump to content

Recommended Posts

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ :

Γειά σας!

Ο Μονομάχος μου έχει σκισίματα στην ουρά του. Δεν ξέρω αν την σκάλωσε κάπου - γιατί είδα ένα μικρό κομμάτι στον βυθό του ενυδρείου - ή είναι fin rot.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα: 20

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): BT200 Internal Filter (με ακροφύσιο)

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 6 μήνες

- Ψάρια (είδη και αριθμός): ενας μονομάχος

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): Αλλαγές νερού: Κάθε 10 μέρες το 40% του νερού (μισό βρύσης, μισό απιοντισμένο), ταισμα 2 φορές την ημέρα εναλλάξ bloodworns και κόκκους Actigran.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH: 8

- KH: 3d-6d

- GH: >14d

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0

- ΝΟ2 (νιτρώδη): 0

- ΝΟ3 (νιτρικά): 25 (λιγότερο)

- Θερμοκρασία: 27-28

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ: Sera NH3, NH4

-Strips: esha aqua test

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού: Moνομάχος

- Ιστορικό Ψαριού: Φουσκωμένη κοιλιά

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): Σκισμένη ουρά. Είναι δραστήριος. Εχει όρεξη για τροφή.

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: -

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

P8230010.jpgP8230004.jpgP8230015.jpg

Παλαιότερη φωτογραφία για σύγκριση :

ddddP6050173.jpg

Αρχικά για το πρόβλημα χρησιμοποίησε melafix και primafix για μια εβδομάδα να δούμε πως θα πάει!

Δεύτερον γιατί χρησιμοποιείς απιονισμένο νερό στης αλλαγές σου και τρίτων θα σου πρότεινα να εμπλουτίσεις περισσότερο την διατροφή του μονομάχου σου με τροφές όπως flakes, grindal, artemia, daphnia αλλά και μια φορά την εβδομάδα να τον ταΐζεις αρακά και να του εμπλουτίζεις και της τροφές του με βιταμίνες!

Γενικά να προτιμάς ποικιλία τροφών γιατί οι μονομαχοι έχουν ευαίσθητο πεπτικό σύστημα.

1. Είναι πολύ δύσκολο να βρω στην περιοχή μου μελαφιξ. Μπορεις να μου δώσεις καποιο link για online παραγγελία; Το primafix ειναι απαραίτητο; Είναι για το fin rot κ αυτό; Η δοσολογία ποια είναι;

2. Το χρησιμοποιώ γιατί είναι σκληρό το νερό μου. Διάβασα στο φόρουμ ότι βοηθάει το απιονισμένο

Ευχαριστώ για την απάντηση!!

Πάντως μετά το απιονισμένο εμφανίστηκε το πρόβλημα.. Λες να οφείλεται σε αυτό;;;

Ναι, πολύ πιθανών να οφείλετε στο αφιονισμένο!

Αν θέλεις να μαλακώσεις το νερό σου μπορείς εύκολα και με ασφάλεια να το κάνεις με τύρφη!

Το melafix και το primafix είναι προϊόντα που πρέπει να έχει κάθε χομπιστας στο ντουλάπι του! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μόνο το melafix αλλά για καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα καλό θα ήταν να τα χρησιμοποιήσεις σε συνδυασμό. Οι δοσολογίες αναφέρονται στην συσκευασία και κυμαίνονται ανάλογα με τα λίτρα σου!

Εδώ θα βρεις όλα τα καταστήματα που με ένα τηλέφωνο μπορούν να σε εξυπηρετήσουν άμεσα, κάποια διαθέτουν και e-shop!

Χίλια ευχαριστώ!!!!! Οταν όμως συνδιάζονται τα δυο φάρμακα ισχύουν οι ίδιες δοσολογίες?

Ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα, είναι ακίνδυνα φάρμακα φυτικής προέλευσης και τα δυο!

Και melafix να παρεις μονο κανει δουλεια,δεν χρειαζονται και τα 2. Σταθερες συνθικες νερου,βιταμινες,και φαι με διαφορες τροφες και θα γινει καλα.

Απιονισμενο καλητερα να μην χρησιμοποιεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...