Jump to content

Μακαρονι

Giannakis27

Recommended Posts

Πριν λιγο πηρα μακαρονια για την βιολογια του φιλτρου και καταλαβα πως ειναι πολυ μεγαλα και δεν χωρανε...να τα σπασω σε μικρα κομματια ή δεν κανει?

καλή ερώτηση.

πρακτικά σκεπτόμενος μήπως το να τα σπάσεις σε ανομοιόμορφα σχήματα και μεγέθη επηρεάσει τη ροή του φίλτρου; δηλαδή μήπως όταν τα βάλεις στο φίλτρο κουμπώσουν έτσι μεταξύ τους που εμποδίζουν το νερό να περάσει;

υπάρχει και το siporax mini για μικρότερα φίλτρα

Έγινε επεξεργασία - genecr

Πριν λιγο πηρα μακαρονια για την βιολογια του φιλτρου και καταλαβα πως ειναι πολυ μεγαλα και δεν χωρανε...να τα σπασω σε μικρα κομματια ή δεν κανει?

Πιθανό να προκαλέσεις μπούκωμα

Ναι σπαστο.

Δεν θα εχεις τη ροη που θα ειχες με το αρχικο σχημα, αλλα πες οτι εβαλες substrat το ιδιο θα ηταν.

Θα μπορουσες να βαλεις ελαφροπετρα απο πρακτικερ 6-12mm παχος.

Ναι σπαστο.

Δεν θα εχεις τη ροη που θα ειχες με το αρχικο σχημα, αλλα πες οτι εβαλες substrat το ιδιο θα ηταν.

Θα μπορουσες να βαλεις ελαφροπετρα απο πρακτικερ 6-12mm παχος.

Η ελαφροπετρα ειναι ισαξια με αυτα?Εχω κατι μαυρες ελαφροπετρες,αν τις εβαζα μεσα στο ενυδρειο θα κρταγαν βιολογια σαν να ειναι syporax?

Η ελαφροπετρα ειναι ισαξια με αυτα?Εχω κατι μαυρες ελαφροπετρες,αν τις εβαζα μεσα στο ενυδρειο θα κρταγαν βιολογια σαν να ειναι syporax?

Oι ποροι ειναι το ζητουμενο.Δεν νομιζω οτι οι ελαφροπετρες εχουν την ιδια επιφανεια για αποικιες οπως το σαπστρατ ή το ζιποραξ,ωστοσο ελαφροπετρες χρησιμοποιουνται πχ σε λιμνες.

:)

Δεν ξερω για την ελαφροπετρα που εχεις, αυτη απο το πρακτικερ ειναι απο τις καλυτερες του κοσμου (Ελληνικη απο το νησι Γυαλι), πολυ πορωδες υλικο με μεγαλη απορροφητικοτητα και δοκιμασμενη σε ενυδρεια.

Δεν ειναι δικη μου πατεντα μου αυτη ετσι κι αλλιως.

Φτιαχνεται και πωλειται και για βιολογικο υλικο κανονικα.

δοκιμασα να τα βαλω ολοκληρα αλλα δεν χωρουσε το σφουγγαρι και ο υαλοβαμβακας οποτε τα εσπασα και χωρεσαν...παντως η ροη δεν μειωθηκε καθοολου......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...