Jump to content

Επιτελους!!

annasakis

Recommended Posts

Αν είναι φρέσκο τότε μπορεί εύκολα να εξελίχθη σε κάτι πιο άσχημο! Σε αυτή την περίπτωση ευχόμαστε να έχει παραμείνει έτσι για καιρό!

edit@

Επίσης κάτι πολύ σημαντικό που δεν σου έχω αναφέρει είναι ότι δεν θα πρέπει να ρίχνεις την τροφή τους στην επιφάνια και να την τρώνε από εκεί γιατί έτσι καταπίνουν και μεγάλες ποσότητες αέρα πράγμα που μπορεί να τα οδηγήσει σε σοβαρές και θανατηφόρες ασθένειες όπως αυτή της νηκτικής κύστης και γενικά οι fansy ποικιλίες είναι επιρρεπείς σε αυτό το θέμα!

Είναι ασφαλέστερο να μουλιάζεις για 1-2 λεπτά την τροφή τους με νερό του ενυδρείου σε ένα κουταλάκι και μετά να τους την δίνεις!

Έγινε επεξεργασία - ebenos

Για το πόσο υγιές μπορεί να είναι!

ισως ο πιο σωστος τροπος εαν βεβαια ξερεις οτι δεν εχει αρρωστιες το αλλο ενυδρειο και απο οτι ειπε η κοπελα δεν ειχε. Τωρα γιατι να παρει σκευασμα αφου ακομα δεν εχει μετρησεις δεν το καταλαβαινω. Μπορει οντως να ειναι ετοιμο στρωμενο και να ριχνει τσαμπα βακτηρια...

edit@

Επίσης κάτι πολύ σημαντικό που δεν σου έχω αναφέρει είναι ότι δεν θα πρέπει να ρίχνεις την τροφή τους στην επιφάνια και να την τρώνε από εκεί γιατί έτσι καταπίνουν και μεγάλες ποσότητες αέρα πράγμα που μπορεί να τα οδηγήσει σε σοβαρές και θανατηφόρες ασθένειες όπως αυτή της νηκτικής κύστης και γενικά οι fansy ποικιλίες είναι επιρρεπείς σε αυτό το θέμα!

Είναι ασφαλέστερο να μουλιάζεις για 1-2 λεπτά την τροφή τους με νερό του ενυδρείου σε ένα κουταλάκι και μετά να τους την δίνεις!

αυτο δεν ειναι κανονας. ειναι αποψη που την εχουν οι μισοι και οι αλλοι μισοι λενε οτι δεν παθαινουν κατι απο το να τρωνε απο την επιφανεια

ισως ο πιο σωστος τροπος εαν βεβαια ξερεις οτι δεν εχει αρρωστιες το αλλο ενυδρειο και απο οτι ειπε η κοπελα δεν ειχε. Τωρα γιατι να παρει σκευασμα αφου ακομα δεν εχει μετρησεις δεν το καταλαβαινω. Μπορει οντως να ειναι ετοιμο στρωμενο και να ριχνει τσαμπα βακτηρια...

αυτο δεν ειναι κανονας. ειναι αποψη που την εχουν οι μισοι και οι αλλοι μισοι λενε οτι δεν παθαινουν κατι απο το να τρωνε απο την επιφανεια

Κατά την μεταφορά και προσαρμογή του βιολογικού υλικού στο καινούργιου ενυδρείο υπάρχει πάντα κάποια αποικιακή απώλεια γι’αυτο και λεμέ να προσθέτουμε για μερικές μέρες μετά υγρά βακτήρια.

Παλιότερα στο είχα ξανά προσθέσει σε κάποια συζήτηση αλλά μάλλον δεν του έδωσες σημασία.

Ρίξε μια ματιά και διάβασε τι ακριβώς το προκαλεί, το άρθρο είναι ξεκάθαρο!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=63522

η απωλεια στη βιολογια εχει να κανει με τον τροπο μεταφορας. οποτε εκει δε φταιει απο μονο του το μπολι. Κι εκτος αυτου φυσικα και μπορεις και καλο θα ηταν να βαλεις κι εξτρα βακτηρια στην περιπτωση του μπολιου.

Οσο για τον τροπο ταισματος, δεν ειναι αναγκη να μπουμε στην ιδια κουβεντα. Απανταω μονο με την προσωπικη μου εμπειρια και με τις γνωμες ατομων που εχω συζητησει. Ε λοιπον η δικη μου εμπειρια λεει οτι δεν ειχα το συγκεκριμενο προβλημα ταιζοντας ετσι ΚΑΙ με οσους ειχα αυτην τη συζητηση το 80% περιπου πιστευουν οτι ο τροπος ταισματος δεν εχει να κανει.

Και αν το δουμε και απο μια πιο ουδετερη πλευρα. Υπαρχουν εγκεκριμενες εταιριες που βγαζουν τροφες για χρυσοψαρα (πελετς) οι οποιες επιπλεουν. Αν υπηρχε προβλημα, ΑΠΛΑ δεν θα τις εβγαζαν

Βαγγελη και να μην ειναι 100% σωστος ο τροπος ταισματος που προτεινει ο ebenos(εγω παντως τον ακολουθουσα

οταν ειχα χρυσοψαρα) δεν χανεις τιποτα με να τον ακολουθεις γιατι ισως προλαβεις την ασθενεια της νηκτικης κυστης.

ναι σε αυτο δε διαφωνω. και 1 στο εκατομμυριο να ειναι ετσι αξιζει να προσπαθησεις για το αντιθετο. Απλα απο τη στιγμη που εμπιστευομαστε τις εταιριες σε τοσα αλλα, δεν καταλαβαινω γιατι να διαφωνουμε εμεις οι ελαχιστοι μπροστα τους, σε καποια αλλα θεματα

Vangelis21 καλό θα ήταν να περιορίσεις της προσθήκες ατεκμηρίωτων ποσοστών μιας και αυτό προκαλεί σοβαρούς προβληματισμούς σε όποιων το διαβάζει!

Επειδή λοιπόν εγώ έχω χάσει ψάρια από το τρόπο ταΐσματος που αναφέρεις δεν θα προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη απλά θα ευχηθώ τα ψαράκια σου και όχι εσύ να μην φτάσουν σε αυτό το σημείο.

Όσον αφορά την αναφορά σου στης επιπλέουσες τροφές που κατασκευάζουν οι διάφορες εταιρίες νομίζω ότι το άρθρο είναι ξεκάθαρο και αναφέρεται σε ποικιλίες fancy χρυσόψαρων λόγο της ιδιόμορφης ανατομίας τους!

Καλη συνεχεια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...