annasakis 21 Αυγούστου 2012 #1 Share 21 Αυγούστου 2012 Καλησπερα.... επιτελους εδω και 2 εβδομαδες τρεχει το ενυδρειο μου 60 λιτρα με 2 black moore!! Ολα βαινουν καλως ευτυχως, τα ψαρακια μου ειναι πολυ καλα κ τωρα βρισκομαι στη διαδικασια να διακοσμησω το ενυδρειο μου οσο πιο καλα μπορω και φυσικα να παρω σιγα-σιγα ο,τι μου λειπει (τεστ νερου, σκουπα βυθου κ.τ.λ)!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 21 Αυγούστου 2012 #2 Share 21 Αυγούστου 2012 Καλώς όρισες Άννα στην ενότητα του κρύου νερού και στο υπέροχο χόμπι μας! Χαίρομαι που με άκουσες πριν λίγο καιρό και κινήθηκες άμεσα βγάζοντας το ψαράκι από τον κουβά που το είχες! Τα 60 λίτρα ενυδρείο που πήρες είναι μια χαρά για τα δυο black moors αρκεί να μην βάλεις κάτι άλλο μέσα, πιστεύω όμως ότι με αυτό τον διάκοσμο που έχεις επιλέξει ότι τα ψαράκια σου δεν θα είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένα! …και κάποιες ερωτήσεις… Το ενυδρείου σου το έστρωσες πριν βάλεις ψάρια μέσα και αν ναι με ποιον τρόπο? Αντιχλοριο χρησιμοποιείς? Το φίλτρο σου γνωρίζεις πιο είναι και τι υλικα περιέχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
annasakis 21 Αυγούστου 2012 Author #3 Share 21 Αυγούστου 2012 Αντιχλωριο χρησιμοποιω, κ για το στρωσιμο πηρα μπολι απο εναν γνωστο που γνωριζα οτι το ενυδρειο του ειναι σε αριστη κατασταση! Το φιλτρο μου εχει 2 σφουγγαρακια μαυρα κ ανθρακα τον οποιο σε λιγες μερες θα βγαλω οπως μου ειπαν...!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 21 Αυγούστου 2012 #4 Share 21 Αυγούστου 2012 Μπόλι εννοείς έτοιμο στρωμένο βιολογικό υλικό που το έβαλες μέσα στο φίλτρο σου? Μετρήσεις έκανες για να δεις που βρίσκονται οι τιμές σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
annasakis 21 Αυγούστου 2012 Author #5 Share 21 Αυγούστου 2012 Ναι ετοιμο ετοιμο στρωμενο. Μετρησεις δν εχω κανει (οπως εγραψα πανω-πανω, ειναι κατι το οποιο πρεπει να παρω)...! Οσο για τη διακοσμηση, τι προτεινεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 21 Αυγούστου 2012 #6 Share 21 Αυγούστου 2012 Αν δεν έχεις κάνει μετρήσεις πως είσαι σίγουρη ότι η βιολογία σου ανταποκρίνεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
annasakis 21 Αυγούστου 2012 Author #7 Share 21 Αυγούστου 2012 Δεν νομιζω να ειπα καπου οτι ειμαι σιγουρη οτι η βιολογια μου ειναι οκ. Γι'αυτο και θα ξαναπω οτι στις προτεραιοτητες μου ειναι τα τεστ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 21 Αυγούστου 2012 #8 Share 21 Αυγούστου 2012 Λες ότι όλα βαίνουν καλώς και τα ψαράκια σου είναι πολύ καλά αλλά μάλλον δεν μπορείς να είσαι σίγουρη! Αρχικά έκανες πολύ σωστά που επέλεξες να βάλεις μπόλι (αν και εγώ προσωπικά δεν προτιμώ αυτή την μέθοδο) αλλά από την στιγμή που είχες το ψάρι και έπρεπε να το μεταφέρεις άμεσα δεν υπήρχε άλλος τρόπος, αλλά από την άλλη αν δεν κάνουμε μετρήσεις δεν μπορούμε να πούμε ότι το ενυδρείο μας είναι ικανό να δεχτεί ψάρια! Επίσης ένα ακόμα λάθος σου είναι ότι ενώ δεν είχες εικόνα της βιολογίας σου έβαλες και δεύτερο ψάρι! Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να είσαι πολύ συνετή με το φαγητό και να προμηθευτείς άμεσα υγρά τεστ για αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά ώστε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα! Επίσης θα σου πρότεινα να αγοράσεις κάποιο σκεύασμα ετοίμων βακτηρίων όπως πχ το sera bionitrivec για να ενισχύσεις και άλλο την βιολογία σου μέχρι να μπορέσει να σταθεροποιηθεί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
annasakis 21 Αυγούστου 2012 Author #9 Share 21 Αυγούστου 2012 Θα τα εχω ολα αυτα υπ'οψην και σε ευχαριστω πολυ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 21 Αυγούστου 2012 #10 Share 21 Αυγούστου 2012 Αν θέλεις ρίξε και μια ματιά εδώ, υπάρχουν πολλές πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν! Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos1125 21 Αυγούστου 2012 #11 Share 21 Αυγούστου 2012 Λες ότι όλα βαίνουν καλώς και τα ψαράκια σου είναι πολύ καλά αλλά μάλλον δεν μπορείς να είσαι σίγουρη! Αρχικά έκανες πολύ σωστά που επέλεξες να βάλεις μπόλι (αν και εγώ προσωπικά δεν προτιμώ αυτή την μέθοδο) αλλά από την στιγμή που είχες το ψάρι και έπρεπε να το μεταφέρεις άμεσα δεν υπήρχε άλλος τρόπος, αλλά από την άλλη αν δεν κάνουμε μετρήσεις δεν μπορούμε να πούμε ότι το ενυδρείο μας είναι ικανό να δεχτεί ψάρια! Επίσης ένα ακόμα λάθος σου είναι ότι ενώ δεν είχες εικόνα της βιολογίας σου έβαλες και δεύτερο ψάρι! Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να είσαι πολύ συνετή με το φαγητό και να προμηθευτείς άμεσα υγρά τεστ για αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά ώστε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα! Επίσης θα σου πρότεινα να αγοράσεις κάποιο σκεύασμα ετοίμων βακτηρίων όπως πχ το sera bionitrivec για να ενισχύσεις και άλλο την βιολογία σου μέχρι να μπορέσει να σταθεροποιηθεί! Ερώτηση.....για ποιό λόγο δεν προτιμάς το μπόλι???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 21 Αυγούστου 2012 #12 Share 21 Αυγούστου 2012 Ερώτηση.....για ποιό λόγο δεν προτιμάς το μπόλι???? Για το πόσο υγιές μπορεί να είναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
annasakis 21 Αυγούστου 2012 Author #13 Share 21 Αυγούστου 2012 Πηρα το προϊον της sera που μου προτεινες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos1125 21 Αυγούστου 2012 #14 Share 21 Αυγούστου 2012 Για το πόσο υγιές μπορεί να είναι! οκ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 21 Αυγούστου 2012 #15 Share 21 Αυγούστου 2012 Πηρα το προϊον της sera που μου προτεινες!!! Μπράβε, καλά έκανες και το πήρες! Ξέρεις είναι πολύ ευχάριστο που κινείσαι έτσι και δεν αφήνεις τα πράγματα στην μοίρα του όπως πολύ νέοι στο χώρο! Λίγο αν προσέξεις κάποια βασικά πράγματα είμαι σίγουρος πως η ενασχόληση σου με το ενυδρείο θα σε ανταμειφσει! Θα πρότεινα επίσης να ασχοληθείς λίγο και με τον διάκοσμο του ενυδρείου σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
annasakis 21 Αυγούστου 2012 Author #16 Share 21 Αυγούστου 2012 Ναι και εμενα με προβληματιζει η διακοσμηση! Οι πετρε ειναι ολες φυσικες και μου αρεσουν....κ θα ηθελα να βαζω κανενα ξυλο στη μεση, να φυγει αυτο το πλαστικο που εχω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 21 Αυγούστου 2012 #17 Share 21 Αυγούστου 2012 Πρέπει να φύγουν όλα τα ψεύτικα αντικείμενα από μέσα! Αν δεν κάνω λάθος έχεις και συνθετικό χρωματιστό χαλίκι, αυτό πρέπει να φύγει πρώτο! Με μερικά σκληρά φυτά και κανένα ξύλο το ενυδρείο σου θα γίνει κούκλα! Επίσης αν βγαίνει αυτή η αφίσα αντικατέστησε την με ένα απλό μονόχρωμο χαρτόνι σε ότι απόχρωση σου αρέσει! Να ξέρεις ότι black moor είναι από τα πιο αξιαγάπητα χρυσόψαρα με απίστευτο χαρακτήρα που εξελίσσονται σε κατοικίδια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
annasakis 21 Αυγούστου 2012 Author #18 Share 21 Αυγούστου 2012 Ο γουρλωματης μου, κανει λες κ με αναγνωριζει ωρες-ωρες!!! Ο μονοφθαλμος οχι και τοσο...!! Φυτα αληθινα δν θελω να βαλω ειναι η αληθεια, αλλα θα το σκεφτω...σιγα-σιγα ολα θα γινουν!! Θα σας κραταω ενημερους με φωτογραφιες σε καθε αλλαγη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 22 Αυγούστου 2012 #19 Share 22 Αυγούστου 2012 Ο γουρλωματης μου, κανει λες κ με αναγνωριζει ωρες-ωρες!!! Ο μονοφθαλμος οχι και τοσο...!! Φυτα αληθινα δν θελω να βαλω ειναι η αληθεια, αλλα θα το σκεφτω...σιγα-σιγα ολα θα γινουν!! Θα σας κραταω ενημερους με φωτογραφιες σε καθε αλλαγη! Ποιος είναι ο μονόφθαλμος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
annasakis 22 Αυγούστου 2012 Author #20 Share 22 Αυγούστου 2012 ειναι το δευτερο oranda μου, που εχει μονο 1 φουσκωτο ματακι....(ετσι μου το εδωσαν)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 22 Αυγούστου 2012 #21 Share 22 Αυγούστου 2012 Δεν υπάρχει χρυσόψαρο με ένα φουσκωτό ματάκι μόνο! Το ένα φουσκωτό μάτι υποδηλώνει κάποια ασθένεια όπως το popeye! Μπορείς σε παρακαλώ να βάλεις μια κοντινή και καθαρή φωτογραφία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
annasakis 22 Αυγούστου 2012 Author #22 Share 22 Αυγούστου 2012 Μου ειπε οτι δεν ειναι απο καποια ασθενεια, αλλα οτι ειχε τραυματιστει απλα!! Ναι θα βαλω μια μολις καταφερω να βγαλω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
annasakis 22 Αυγούστου 2012 Author #23 Share 22 Αυγούστου 2012 Αυτος ειναι ο μονοφθαλμος!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 22 Αυγούστου 2012 #24 Share 22 Αυγούστου 2012 Αυτό που βλέπω στο καημένο το ψάρι είναι η κάποιο απομεινάρι κάποιας βακτηριακης μόλυνσης που δεν καταπολεμήθηκε η αποτέλεσμα κτυπήματος! Θα ήθελα μερικές ακόμα πιο καθαρές φωτογραφίες για να δούμε καλύτερα το μάτι και αν μπορούμε να προχωρήσουμε σε κάποια θεραπεία! Μην το αφήσεις έτσι είναι κρίμα, αν είναι φρέσκο μπορούμε να το βοηθήσουμε αν έχει παραμείνει καιρό δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
annasakis 22 Αυγούστου 2012 Author #25 Share 22 Αυγούστου 2012 Δεν νομιζω να μπορει να επανελθει αλλα θα προσπαθησω για αλλες φωτος. Το ματι του ειναι μονο ξεφουσκωτο, αλλα δν δειχνει να εχει κατι αλλο. Πιθανοτατα να μν βλεπει απο εκει, αλλα θελω να πω οτι δεν φαινεται να εκει κατι παθολογικο. Το ψαρακι συμπεριφερεται μια χαρα παντως και δν δειχνει να το απασχολει κατι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος