Jump to content

Απταισιες

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια. Πως μπορω να απαλλαγω απ τις απταισιες; Εχω παρει το aiptasia elmi της tropic marine αλλα δε παθαινουν τιποτα εχουν γινει μαλλον ανοξειδωτες! :) και βλεπω και πολλαπλασιαζονται παρα πολυ.

Για ρίξε μια ματιά εδώ και για τους άλλους τρόπους αντιμετώπισης,,,,

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=32238&view=findpost&p=277626

όπως και εδώ, σ ένα "πειραματικό" project

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=76766

Για εμένα η καλύτερη λύση είναι να βάλεις κανέναν ζωντανό που να της σκοτώνει. Εγώ έχω βάλει και pepermint και filefish και ενώ είχα μεγάλο πρόβλημα δεν έχει μείνει τίποτα!

Καλησπερα παιδια. Πως μπορω να απαλλαγω απ τις απταισιες; Εχω παρει το aiptasia elmi της tropic marine αλλα δε παθαινουν τιποτα εχουν γινει μαλλον ανοξειδωτες! :) και βλεπω και πολλαπλασιαζονται παρα πολυ.

Εμενα γιατι τις ειχε κανει ταλιατελες;

Εγώ πάντως με το συγκεκριμένο ζουμί τις είδα να υπερπολαπλασιαζοντε. Αυτή τη στιγμή έχω μέσα και filefish και chelmon και peppermint και δεν είμαι σίγουρος ότι κάτι τις τσιμπαει. Θέλει και τύχη το όλο θέμα.

Εμενα γιατι τις ειχε κανει ταλιατελες; Ετσι περιμενα να γινει και εγω απο οσα ακουγα για το συγκεκριμενο προιον αλλα.... μαλλον το αντιθετο εγινε.

Εγώ πάντως με το συγκεκριμένο ζουμί τις είδα να υπερπολαπλασιαζοντε. Αυτή τη στιγμή έχω μέσα και filefish και chelmon και peppermint και δεν είμαι σίγουρος ότι κάτι τις τσιμπαει. Θέλει και τύχη το όλο θέμα. Geomeri και εγω νομιζω οτι μετα τη χρηση του υγρου αρχισαν να πολλαπλασιαζονται....

Για ρίξε μια ματιά εδώ και για τους άλλους τρόπους αντιμετώπισης,,,,

http://www.aquazone....ndpost&p=277626

όπως και εδώ, σ ένα "πειραματικό" project

http://www.aquazone....showtopic=76766

Βαγγελη το διαβασα το αρθρο και το ειχα ξαναδιαβασει και πριν καιρο αλλα το ξυδι το λεμονι και το elimi aiptas δεν κανανε τιποτα! Σκεφτομαι σοβαρα για peppermint και filefish. Απο αυτα ποσα μπορω να βαλω?

Βαγγελη το διαβασα το αρθρο και το ειχα ξαναδιαβασει και πριν καιρο αλλα το ξυδι το λεμονι και το elimi aiptas δεν κανανε τιποτα! Σκεφτομαι σοβαρα για peppermint και filefish. Απο αυτα ποσα μπορω να βαλω?

Βάλε ενα Filefish η Chelmon αλλά προσπάθησε να είναι όσο μεγαλύτερο γίνετε. To filefish παιζει όμως να σου χτυπήσει πολύποδες και το chelmon αν έχεις clam. Οι γαρίδες που έρχονται ελλάδα και πωλούνται για peppermint που τρώνε aptaisia είναι τις περισότερες περιπτώσεις αλλη "ράτσα" και δεν κάνουν τίποτα. Όπως και να έχει όπως σου είπα θέλει και τύχη. Εγώ εχω και απο τα τρία μέσα και δεν είμαι σίγουρος οτι κάτι τις τρώει. Αυτό που μένει να δοκιμάσω είναι τα berghia που τρώνε 100% aptaisia αλλά άντε βρές τα.

To Chelmon δεν θα το συνιστούσα λόγω της "ευπάθειας" του ψαριού. Είναι επιρρεπής στα νιτρικά, έστω και χαμηλά και το όριο ζωής του στο ενυδρείο είναι πολύ περιορισμένο. Αν έχεις και σπειρογράφους θα στους χτυπήσει.

Σαν πρώτη επιλογή ζωντανών προτίμησε τις γαρίδες και σαν δεύτερη το Filefish.... άσχημο πλασματάκι, http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=69712 αλλά αν σου κάτσει σωστά κάνει δουλειά και είναι πολύ ανθεκτικό σε σχέση με το Chelmon.

Κι εγώ παιδιά έχω θέμα με το καινούριο reefάκι(120 λίτρων) που έχω στήσει...

Ο βράχος ήταν ζωντανός και ηξερα ότι έχει aptaisias... Θα βάλω γαρίδες, να βάλω 2;

Το ενυδρείο είναι στημένο από τα τέλη Ιουνιου για αυτό περίμενα λίγο πριν τις βάλω... Γενικά είναι πολύ ευαίσθητες;

Μπερδεμα γενικοτερα!!! :D Μπορω να βαλω και γαριδες και filefish? Αν ναι απο ποσα?

Δεν χρειάζεται να βάλεις πάνω από ένα filefish και 3-4 γαριδούλες κατά την άποψη μου.

Ξέρεις κανείς αν το Tropic Marin Elimi-Aiptas είναι πρόβλημα για το μανιτάρι ή κοράλλι που έχει πάνω του aiptasia; Υπάρχει περίπτωση να το καταστρέψει;

Αν πεσει πανω του σιγουρα θα του κανει ζημια! Γι αυτο το λογο οταν ριχνουμε το elimi-aiptas κλεινουμε κυκλοφορια σκιμμερ και φιλτρο.

Έγινε επεξεργασία - Greg_Reef

Αν πεσει πανω του σιγουρα θα του κανει ζημια! Γι αυτο το λογο οταν ριχνουμε το elimi-aiptas κλεινουμε κυκλοφορια σκιμμερ και φιλτρο.

Και όταν η απταίσια είναι πάνω του τι κάνεις;

κατάλαβα...

Όλα είναι στην τεχνική.Αγοράζεις απο το φαρμακείο σύριγγες ινσουλίνης...φυσικά θα σε ρωτήσουν τι τις θέλεις...οπότε ετοιμάσου...να έχεις μια έτοιμη απάντηση.

Αν πειράξεις λίγο το κοράλλι και κλείσει μπορείς άνετα να εμβολιάσεις την ανεμώνη και μία και 2 και 3 φορές μέχρι να τη λιώσεις.Μην περιμένεις να γίνει μόνο του το θαύμα.Πρέπει να επιμένεις μέχρι να την χτυπήσεις εκεί που πρέπει γιατί έχουν την τάση να ξαναβγαίνουν αν δεν τις πετύχεις σωστά.Θα κάνεις επιδρομές 1-2 φορές την εβδομάδα μέχρι να καθαρίσεις.

Τα ζωντανά είναι λίγο ρουλέτα.ή θα τρώνε κατευθείαν τις ανεμώνες ή δεν θα τις ακουμπάνε.Σε μικρό ενυδρείο κυρίως pepermint κάνουν την δουλειά αλλά θέλουν χρόνο μέχρι να τις ανακαλύψουν και εκπαίδευση οτι φαγώνονται(θα δοκιμάσουν και άλλα κοράλλια).Αν το βρούνε το κόλπο δεν μένει τίποτα.Αλλά πάλι προσοχή αν καθαρίσεις μια φορά δεν σημαίνει οτι δεν θα ξαναδείς απτασία.Ενα μόνο ενυδρείο έχω δεί χωρίς τα ενοχλητικά αυτά υδρόζωα του Κλάζ που το έστησε με νεκρό βράχο.

και εγώ αυτό ήθελα να κάνω στην αρχή αλλά με ψήσανε για ζωντανό :)

Λοιπον παιδια εγω ειχα τελικα πανω 300 σε διαφορα σημεια. Το ενα μπουκαλι elimi-aiptas τελειωσε και επειδη δε βρηκα το ιδιο πηρα salifert.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι αν εχεις λιγο υπομονη και σταθερο χερι, γιατι πρεπει να τις πετυχεις ακριβως στο κεντρο (στο στομα) γιατι αν χτυπησεις αλλου τα πλοκαμια της θα κανουν αλλου αλλες απταισιες, το συγκεκριμενο προιον κανει θαυματα. Εχουν μεινει καμια δεκαρια τωρα και θα δοκιμασω της salifert.

Σημειωση:Πανω στο salifert λεει μη χρησιμοποιητε το προιον σε πανω απο 10 απταισεις την ημερα! (!)

Εγω παντως καθαρισα με τις απταισιες. Τωρα εσωτερικα μεσα στα βραχια θα υπαρχουν σιγουρα κι αλλες και καποια στιγμη αργα η γρηγορα θα ξαναεμφανιστουν.

Και εγω τη πατησα με το ζωντανο! :D

και σε μένα το Elimi-aipta έκανε απίστευτη δουλειά και μπορείς να ρήξεις όσο θες δεν επηρεάζει το νερό σου

Οντως ειναι πολυ καλο... σε λιγες μερες θα ανεβασω εντυπωσεις και για το salifert.

• 1 month later...

Λοιπον παιδια σχετικα με τα σκευασματα δλδ το tropic marine και το salifert πιστευω οτι και τα 2 κανουν την ιδια δουλεια μετα απο χρηση και των δυο. Αλλα αυτο που καταλαβα ειναι οτι δε μπορεις να σκοτωνεις αιπτασιες χωρις να εχεις θυρευτη μεσα. Οποτε εβαλα ενα filefish και παραλληλα με τη χρηση των σκευασματων δεν εμεινε ουτε δειγμα!! :D και ειχα σιγουρα πανω 100. ειχε γεμισει ολο το ενυδρειο!

φφφφ... αυτόν τον θηρευτή θέλω και γω αλλά στα λίτρα μου μόνο με pepermint πρέπει να παίξω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...