malamadre 20 Αυγούστου 2012 #1 Share 20 Αυγούστου 2012 Γενική κατηγορία ενυδρείου ΚοινωνικόΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):1m x 40cm x 40cmΣυνολικά Λίτρα:160ΟργανισμοίΦυτά:Κρυπτοκορίνες, Κερατόφυλλα, Υδρόφυλλα, Ανούμπιες.Ψάρια:6 γκάπυ, 2 ξιφοφόροι, 8 αρλεκίνοι, 3 κλόουν, 1 πλέκοΆλλα είδη:Διακοσμητικά υλικάΦόντο:Πέτρες:Ξύλα:1 ρίζα και άλλα 3 μικροτερα κομμάτια.Άλλα διακοσμητικά :Υπόστρωμα:οχιΒυθός:χαλίκιΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):2 χ 30w Τ8Διάρκεια φωτισμού:10 ΩρεςΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:Εσωτερικο φίλτροΘέρμανση/ Ψύξη: Θερμαντήρας 150WΛίπανση:JBL Ferropol, JBL KugelnΠαροχή CO2: oχιΆλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:αντλία οξυγόνουΔιατροφή:φυλλαράκια, κατεψυγμένη τροφή,ΠαράμετροιpH:7Γενική σκληρότητα (GH):>14dΑνθρακική σκληρότητα (ΚΗ):10dΑμμωνία (ΝΗ3):0Νιτρώδη (ΝΟ2):0Νιτρικά (ΝΟ3):25Φωσφορικά (PΟ4):Μέση Θερμοκρασία (°C):28ΣυντήρησηΑλλαγές νερού:EβδομαδιαίαΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα:Άλλες ρουτίνες συντήρησης:Φωτογραφίες: Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 20 Αυγούστου 2012 #2 Share 20 Αυγούστου 2012 Μου αρέσει το στήσιμο του ενυδρείο σου αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ταιριάζουν τα κλοουν με τα άλλα ψάρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
τολισ 20 Αυγούστου 2012 #3 Share 20 Αυγούστου 2012 Ωραιο το ενυδρειο σου με τα κλοουν δεν εχεις κανενα προβλημα εχω 700 λιτρα με αρκετους δισκους με κλοουν 20 cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 22 Αυγούστου 2012 #4 Share 22 Αυγούστου 2012 δυστυχως αν δεν υπαρχει μεχρι τωρα προβλημα με τα κλοουν, θα υπαρξει στο μελλον!γινονται τερατα(30+εκ.) και θελουν ενυδρειο 400 λιτρα και 150εκ. μηκος για να ζησει ενα κοπαδακι 5 ατομων!εδω ειναι το προφιλ τους! οποτε καταλαβαινεις οτι το ενυδρειο ειναι πολυ μικρο..επισης ο πλεκο που λες αν ειναι ο common γινεται επισης πολυ μεγαλος 40 εκ. αν δεν κανω λαθος! εχεις ενα πολυ ομορφο ενυδρειο και εγω στη θεση σου θα εβγαζα τα 2 ειδη που ανέφερα και τους αρλεκινους και θα εκανα ενα ενυδρειο με ζωοτοκα ή θα κρατουσα τους αρλεκινους ισως με καποια cory!δεν συνηθιζεται να βαζουμε ζωοτοκα με ωοτόκα ψαρια για διαφορους λογους.. βασικα εχεις ακρετες επιλογες στην ψαροσυνθεση, απλα το σημαντικό κατα την γνωμη μου ειναι να φυγουν οι κλοουν και το πλεκο αν ειναι καποιο ειδος που γινεται μεγαλο!συγνωμη αν σε στεναχωρώ, μιλαω παντα φιλικα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 7 Σεπτεμβρίου 2012 Author #5 Share 7 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Oι κλοουν μπήκαν γιατι υπήρχε πρόβλημα με σαλιγκάρια (εβγαζα πάνω από 15 την ημέρα) και επειδη δεν ηθελα να ριξω φάρμακα μπήκαν μεσα 3 κλοουν. Το καθαρισαν, δεν εχω παραπονο.Για τον πλέκο που γράφω δεν ξερω αν ειναι το ειδος που μεγαλώνει τοσο νομιζω οτι ειναι από τα είδη που φτανουν το πολύ 12 cm. Aπό ότι εχω διαβασει και οι κλοουν δεν μαγαλώνουν πολύ άν δεν ειναι σε μεγάλο ενυδρειο. Τελευταια προστεθηκε και ενα κοπάδι neon tetra και προσθεσα και diy co2 ....και ο θεος βοηθός.... Έγινε επεξεργασία 7 Σεπτεμβρίου 2012 - malamadre Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Σεπτεμβρίου 2012 #6 Share 7 Σεπτεμβρίου 2012 Οι κλοουμ μεγαλωνουν πολυ και θελουν μεγαλητερο ενυδρειο,επεισης τα ψαρια σου ειναι ασυμβατα μεταξυ τους και θα πρεπει να το κοιταξεις αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 7 Σεπτεμβρίου 2012 Author #7 Share 7 Σεπτεμβρίου 2012 Το ξερω οτι ειναι ασυμβατα αλλά κάποια από αυτα τα ''κληρονόμησα'' από φίλο που ειχε ενυδρειο οπότε η εξέλιξη ηταν λίγο περιεργη και ισως αναπόφευκτη. Ξέρω ότι κάποια στιγμή πρεπει να φύγουν τα γκάπυ και οι ξιφοφόροι. Ξέρω ότι κάποια στιγμή πρέπει να βάλω υπόστρωμα και κανονικό διοξειδιο, αν θελω ένα καλοφυτεμένο ενυδρειο. Ξέρω ότι κάποια στιγμή πρεπει να πάρω ή να φτιάξω ένα πιο μεγάλο ίσως ενυδρειο και να το βαλω και σε ενα έπιπλο και όχι στο πάσσο της κουζίνας,γιατι αυτο που εχω τώρα με αυτο που εχω στο μυαλό μου ότι θελω να κάνω κάπου δεν κολάει. Αυτο που δεν ξερω ειναι αν θα πάρω πάλι πίσω το παλιό μου μισθό ώστε να μπορέσω να φτιάξω αυτο που έχω στο μυαλό μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 9 Σεπτεμβρίου 2012 #8 Share 9 Σεπτεμβρίου 2012 αυτο ειναι ενα σημαντικο θεμα που θιγεις,,,,μην ανυσηχεις,,,υπομονη θελει,,,,και ειμαι σιγουρος οτι θα κανεις το καλυτερο για τα ζωντανα σου!!!καλη συνεχεια!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 24 Σεπτεμβρίου 2012 Author #9 Share 24 Σεπτεμβρίου 2012 Υπομονη και θεληση υπαρχουν,"λεφτα ΔΕΝ υπαρχουν" τελικα. Ευχαριστω για το κουραγιο. Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas8 30 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 30 Ιανουαρίου 2013 Kωνσταντινε βαλε καμια καινουρια φοτο και πες μας και νεα απο το ενυδρειο σου σιγα σιγα γιατι απο,τι μαθαινω ειναι πολλα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 30 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 30 Ιανουαρίου 2013 όμορφο ενυδρείο με ωραίες διαστάσεις .δες μόνο το θέμα με τα κλοούν και συνέχισε . Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 6 Απριλίου 2014 Author #12 Share 6 Απριλίου 2014 Είπα να μην ανοιξω νέο θέμα μιας και υπάρχει ήδη από την πρώτη μου προσπάθεια στο χώρο των ενυδρειων. Αλλαγές σε σχεση με το προ διετιας ξεκινημα νομιζω πώς ειναι πολλές και εμφανεις Απλά ηθελα να το μοιραστώ μαζί σας. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaspelasgos 6 Απριλίου 2014 #13 Share 6 Απριλίου 2014 (edited) Πανεμορφο !!!!!! Την cuba θα την αφησεις να απλωσει ?? Έγινε επεξεργασία 6 Απριλίου 2014 - kostaspelasgos Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 6 Απριλίου 2014 Author #14 Share 6 Απριλίου 2014 (edited) Νά σαι καλά Κωστή.Βασικά θελει κλάδεμα το ενυδρειο αλλά βαρέθηκα σήμερα και με τόσο νερό που φάγαμε στο δρόμο ειπα να μην βρέξω τα χέρια και στο σπίτι...χαχαχαχαχα Για την cuba ναι εννοειται...Θα ξεριζωσω τα φυτά που ειναι αριστερά της για να εχει χώρο και να απλωθει κι άλλο. Έγινε επεξεργασία 6 Απριλίου 2014 - malamadre Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 6 Απριλίου 2014 Author #15 Share 6 Απριλίου 2014 Μιάς και ειπες για την cuba πάρε και μία κοντινή... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 6 Απριλίου 2014 #16 Share 6 Απριλίου 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Απριλίου 2014 #17 Share 7 Απριλίου 2014 Μια χαρα τα παει!Ομορφο το ενυδρειο σου,να το χαιρεσε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 7 Απριλίου 2014 #18 Share 7 Απριλίου 2014 Πανέμορφο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spartan 7 Απριλίου 2014 #19 Share 7 Απριλίου 2014 Τώρα μάλιστα καμία σχέση με πριν. Απλά πανέμορφο Μπράβο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 7 Απριλίου 2014 #20 Share 7 Απριλίου 2014 άψογο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 7 Απριλίου 2014 #21 Share 7 Απριλίου 2014 Ομορφιες! Μπραβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zac 7 Απριλίου 2014 #22 Share 7 Απριλίου 2014 συμφωνω πολυ ομορφο ειδικα το χαλικι κατω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zac 7 Απριλίου 2014 #23 Share 7 Απριλίου 2014 κανε κ μια αναλυση ωρες λειτουργιας μπλα μπλα μπλα να δουμε μερικα μυστικα τις επιτυχιας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 7 Απριλίου 2014 Author #24 Share 7 Απριλίου 2014 (edited) Γενική κατηγορία ενυδρείου Κοινωνικό ΦυτεμένοΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):100cm x 40cm x 40cmΣυνολικά Λίτρα:160ΟργανισμοίΦυτά:Ludwigia repens rubin-cryptocoryne wendtii red-microsorum pteropus-alternanthera reineckii rosaefolia-hydrocotyle verticillata-saggitaria sabulata- lilaeopsis novae zelandiae- flame moss-java moss- cuba- lobelia cardinalis-echinodorus bleheri-hygrophila polysperma Ψάρια: 2 οτόκυκλοι, 10 αρλεκίνοι, 3 νεον τετρα , γαρίδες red cherryΔιακοσμητικά υλικάΦόντο:Mαυρο χαρτόνι στην πλάτηΠέτρες:οχιΞύλα: 2 ρίζεςΥπόστρωμα:jbl aquabasis plusΒυθός:seachem red, seachem black sad, manado, fluval stratum ΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):4 χ 30w Τ8 (glo flora - glo sun - glo aqua - sylvania grolux)Διάρκεια φωτισμού:8 Ωρες με χρονοδιακόπτη και άναμα σβησιμο ανά ζευγάριΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:Εξωτερικό φίλτρο fluval 306Θέρμανση/ Ψύξη: Θερμαντήρας 150W elite ( η ρυθμιση γινεται με κοντρόλερ)Λίπανση:Σχεδόν καθόλου μόνο ότι εχουν αναγκη τα φυτά κατά καιρούς.Παροχή CO2: 2kg, διαχύτης fluvalΔιατροφή:φυλλαράκια, κατεψυγμένη τροφή,ΠαράμετροιpH:7Γενική σκληρότητα (GH):11Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):7Αμμωνία (ΝΗ3):0Νιτρώδη (ΝΟ2):0Νιτρικά (ΝΟ3):Φωσφορικά (PΟ4):Μέση Θερμοκρασία (°C):26ΣυντήρησηΑλλαγές νερού:EβδομαδιαίαΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα:prime Έγινε επεξεργασία 7 Απριλίου 2014 - malamadre 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 7 Απριλίου 2014 #25 Share 7 Απριλίου 2014 :thumbsu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος