lio54383@yahoo.gr 19 Αυγούστου 2012 #1 Share 19 Αυγούστου 2012 Καλημέρα παιδιά, έχω ένα ενυδρειάκι 30 λίτρων (της AQUAEL το κλασικό 30χ30χ35) με 2 χρυσόψαρα μέσα! Σκέφτομαι να τα δώσω και να το φυτέψω! Έxω μέσα αρκετά ψιλόκοκο χαλίκι. Τι υπόστρωμα θα χρειαστεί να βάλω? Σκέφτομαι να βάλω μέσα και κανένα μονομάχο ή αλλιώς γκαπάκια? Τα φώτα σας παρακαλώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Αυγούστου 2012 #2 Share 19 Αυγούστου 2012 Καταρχην θα πρεπει να φυγουν τα χρυσοψαρα αμεσα γιατι τα λιτρα ειναι πολυ λιγα γι αυτα.Τωρα,οσον αφορα το υποστρωμα,δεν ειναι υποχρεοτικο να βαλεις,παει αναλογα με τα φυτα που θα φυτεψεις,αν ειναι ειναι μετρια-δυσκολα τοτε το χρειαζεσαι,αν ειναι ευκολα τοτε οχι.Να ξερεις ομως οτι δεν παιζει ρολο μονο το υποστρωμα στα μετρια-δυσκολα φυτα αλλα και ο φωτισμος,το co2 και τα υγρα λιπασματα που θα πρεπει να ριχνεις. Τωρα για ψαρια,ο μονομαχος θα ειναι αρχοντας εκει μεσα,αν θελεις ομως γκαπυ θα πρεπει να βαλεις μονο αρσενικα γιατι με τις γεννες θα πιξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 19 Αυγούστου 2012 #3 Share 19 Αυγούστου 2012 (edited) Και εγώ είμαι της γνώμης να αρκεστείς σε ένα πολύ όμορφο μονομάχο και μερικά εύκολα φυτά με το ήδη υπάρχον χαλίκι σου! Για τα χρυσόψαρα ούτε λόγος, πρέπει να φύγουν άμεσα! Γκαπι όπως σου είπε και Rastafarian αν βάλεις και θηλυκά θα αντιμετωπίσεις πολύ σύντομα πρόβλημα υπερπληθυσμού! Ρίξε μια ματιά εδώ για τον μονομάχο να πάρεις μια πρώτη ιδέα! Έγινε επεξεργασία 19 Αυγούστου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
lio54383@yahoo.gr 19 Αυγούστου 2012 Author #4 Share 19 Αυγούστου 2012 μπορείτε να μου προτείνετε λίστα με εύκολα φυτά? ο μονομάχος ταιριάζει με κάνα γλύφτη ή μόνο με σαλιγκάρια? κάποια άλλη πρόταση σύνθεσης για τα 30 λίτρα? λιπάσματα από που προμηθεύομαι? γκαπάκια πόσα σε αριθμό αν θελήσω να βάλω τα αρσενικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 19 Αυγούστου 2012 #5 Share 19 Αυγούστου 2012 Για φυτά που μπορείς να διαλέξεις ρίξε μια ματιά εδώ, πατώντας επάνω στο καθένα σου αναφέρει και τον βαθμό δυσκολίας του! Τώρα με τον μονομάχο δεν μπορείς να βάλεις κανένα άλλο ψάρι, άντε κανένα σαλιγκαράκι. Λιπάσματα προμηθεύεσαι από ενυδρειακα καταστήματα! Μια άλλη επιλογή σου είναι να το κάνεις γαριδαδικο η να βάλεις μια ομαδουλα cpd! Αν τελικά βάλεις γκαπι μέχρι 4 είναι καλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lio54383@yahoo.gr 20 Αυγούστου 2012 Author #6 Share 20 Αυγούστου 2012 έγινε παιδιά, ευχαριστώ και για όποια απορία τα λέμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos1125 20 Αυγούστου 2012 #7 Share 20 Αυγούστου 2012 (edited) Καλησπέρα φίλε μου!!κι εγώ μονομάχο θα πρότεινα,όχι μονό λόγο λίτρων αλλά και χαρακτήρα ψαριού!!θα τον λατρέψεις!!εγώ στον πρώτο που είχα του είχα βάλει και 2 αμάνο γαριδούλες και σαλιγκαράκια!! φρόντισε μόνο τις γαρίδες να τις βρει μέσα μην τις βάλεις μετά γιατί ατύχησες!!!! Έγινε επεξεργασία 20 Αυγούστου 2012 - nikos1125 Link to comment Share on other sites More sharing options...
extar98 21 Αυγούστου 2012 #8 Share 21 Αυγούστου 2012 Επίσης δεν είναι σίγουρο οτι και μετά δεν θα τους επιτεθεί (εξαρτάται από τον χαρακτήρα του ψαριού σου).Φρόντισε να έχ εις κάποια εναλλακτική σε περίπτωση που φανεί επιθετικός. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos1125 21 Αυγούστου 2012 #9 Share 21 Αυγούστου 2012 Φυσικά τίποτα δεν ειναι σίγουρο!Πάντος τον δεύτερο τον είχα με 6 guppy!!O μονομάχος μπροστά και τα gyppy τον κυνηγούσαν!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lio54383@yahoo.gr 29 Αυγούστου 2012 Author #10 Share 29 Αυγούστου 2012 Μάλλον μόνο του θα τον βάλω! Ήθελα να σας ρωτήσω, αυτό τον βυθό πως θα τον πετύχω, να μοιάζει με ''χλωοτάπητα'' ? Τι φυτά είναι? http://www.google.gr/imgres?start=238&um=1&hl=el&sa=N&biw=1536&bih=783&tbm=isch&tbnid=2KAmFUqwrOwZ6M:&imgrefurl=http://athomasi.blogspot.com/2007/07/basics-of-co2-injection-for-planted.html&imgurl=http://farm1.static.flickr.com/134/317810126_60235e691a.jpg&w=500&h=375&ei=qdg9UMOSGMm4hAe1-YGQAQ&zoom=1&iact=hc&vpx=688&vpy=213&dur=406&hovh=195&hovw=260&tx=168&ty=124&sig=100429121370316196025&page=8&tbnh=141&tbnw=184&ndsp=35&ved=1t:429,r:3,s:238,i:237 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Αυγούστου 2012 #11 Share 29 Αυγούστου 2012 Τα φυτα τυπου γρασιδιου ειναι πολυ δυσκολα..χρειαζεσαι πολυ καλο φωτισμο,υποστρωμα,co2 και υγρα λιπασματα για να πετυχεις αυτο το αποτελεσμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lio54383@yahoo.gr 29 Αυγούστου 2012 Author #12 Share 29 Αυγούστου 2012 Ακόμα και αυτό ( http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=056C ) ας πούμε που αναφέρεται ως εύκολο?!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Αυγούστου 2012 #13 Share 29 Αυγούστου 2012 Αυτο δεν ειναι γρασιδι,αν δεις γινετε απο 30εκ-80εκ ψιλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 29 Αυγούστου 2012 #14 Share 29 Αυγούστου 2012 Καλησπερα και απο εμενα! Αρχικα για την συνθεση ψαριων με ενα καλο φιλτρακη και αλλαγες νερου καθε βδομαδα θα σου προτεινα να κοιταξεις για celestial pearl danio! Αυτο το ενυδρειο κατα την γνωμη μου σε περιοριζει πολυ στο να το κανεις φυτεμενο καθως εχει μια ενσωματομενη λαμπα πανω στο καπακι και δεν γινετε σωστη διαχηση μεσα στο ενυδρειο οποτε θα σου ελεγα να αρκεστεις σε ευκολα φυτακια! Για ταπιτα υπαρχουν καποια φυτακια ευκολα αλλα δεν προκειτε ποτε να τα δεις σαν ταπητα! Να ξερεις οτι με το που ακουγετε η λεξη ταπητας οσο ευκολο και αν ειναι το φυτο αμεσως πας σε δυσκολες συνθηκες για να το δεις πραγματικα ταπητα! Στο συγγεκριμενο ενυδρειο εγω θα εβαζα ενα καλο υποστρωμα, μια καλη λαμπα και ενα εβδομαδιαιο λιπασμα και θα το φυτευα με ευκολα και μεσαιου τυπου φυτα! Η επιλοφη μου στο ψαρι θα ηταν μια 5αδα celestial pearl danio και κανεναν οτοκυκλο! Με συχνες αλλαγες νερου και ενα καλο φιλτρακη δεν θα υπαρξει ποτε κανενα προβλημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lio54383@yahoo.gr 29 Αυγούστου 2012 Author #15 Share 29 Αυγούστου 2012 Φίλε Rastafarian, με ένα τακτικό κούρεμα όμως θα μπορούσε να δώσει μια τέτοια εντύπωση επειδή έχει ψιλό φύλλο! Σωστά? Φίλε Savou, μάλλον θα αρκεστώ στα εύκολα μόνο για αρχή και βλέπουμε! Το λίπασμα για να απορροφηθεί δεν χρειάζεται και κάποια αντίστοιχη παροχή διοξειδίου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 29 Αυγούστου 2012 #16 Share 29 Αυγούστου 2012 Φίλε Rastafarian, με ένα τακτικό κούρεμα όμως θα μπορούσε να δώσει μια τέτοια εντύπωση επειδή έχει ψιλό φύλλο! Σωστά? Φίλε Savou, μάλλον θα αρκεστώ στα εύκολα μόνο για αρχή και βλέπουμε! Το λίπασμα για να απορροφηθεί δεν χρειάζεται και κάποια αντίστοιχη παροχή διοξειδίου? Θα στο πω με πολυ απλα λογια! Η λιπανση ειναι η τροφη του φυτου! Οπως και το co2! Το ενα δεν εξαρτατε απο το αλλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lio54383@yahoo.gr 28 Σεπτεμβρίου 2012 Author #17 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 Σύντομα κοντά σας με φωτό!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος