cathy93 17 Αυγούστου 2012 #1 Share 17 Αυγούστου 2012 Γεια χαρά σε όλους!!!!Εδώ και 2 μέρες στην οικογένεια μας προστέθηκε 1 μονομαχούλης!!!Καιρός ήταν νομίζω!!! Λοιπόν τον έχω σε ένα 15λιτρο ενυδρείο το οποίο όμως δεν έχω φτιάξει ακόμα..το έχω με τις πλαστικούρες αλλά αύριο θα πάω να αγοράσω φυτάκια και κανονικό χαλίκι!Το φίλτρο το έστρωσα με μπόλι από μια φίλη που έχει κι αυτή μονομάχο!Και τον ταΐζω αποξηραμένα σκουλήκια (νομίζω) το θέμα είναι πως δεν ξέρω πόσα ακριβώς σκουληκάκια πρέπει να του ρίχνω... πριν λίγο που το τάισα μου έπεσαν γύρω στα 5...και απο εκείνη την ώρα είναι πολύ υπερκινητικό...μήπως πάθει τίποτα?Είναι και μικρό ηλικιακά νομίζω...Είναι πανέμορφοοος!!!Όταν κολυμπάει αλλάζει χρώμα!!Ορίστε και μια φωτογραφία του!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 17 Αυγούστου 2012 #2 Share 17 Αυγούστου 2012 (edited) Η μονομάχοι είναι ψάρια που συχνά εμφανίζουν προβλήματα δυσκοιλιότητας και θελουν προσοχη στο ταισμα. Μια με δυο φορές την ημέρα σε μικρές ποσότητες είναι αρκετό αλλά να ξέρεις ότι χρειάζεται ποικιλία τροφών και μια φορά την εβδομάδα καλό θα ήταν να του κάνεις νηστεία. Μπορείς να εμπλουτίσεις την διατροφή του με ποικιλία αποξηραμένων τροφών ειδική για μονομάχους, καθώς και με artemia, daphnia και bloodworms. Κρίνεται επίσης απαραίτητο να τον ταΐζεις και μια φορά την εβδομάδα με λίγο αρακά. Υ.Γ. Να τον χαίρεσαι , είναι κούκλος! Έγινε επεξεργασία 17 Αυγούστου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
cathy93 17 Αυγούστου 2012 Author #3 Share 17 Αυγούστου 2012 Η μονομάχοι είναι ψάρια που συχνά εμφανίζουν προβλήματα δυσκοιλιότητας και θελουν προσοχη στο ταισμα. Μια με δυο φορές την ημέρα σε μικρές ποσότητες είναι αρκετό αλλά να ξέρεις ότι χρειάζεται ποικιλία τροφών και μια φορά την εβδομάδα καλό θα ήταν να του κάνεις νηστεία. Μπορείς να εμπλουτίσεις την διατροφή του με ποικιλία αποξηραμένων τροφών ειδική για μονομάχους, καθώς και με artemia, daphnia και bloodworms. Κρίνεται επίσης απαραίτητο να τον ταΐζεις και μια φορά την εβδομάδα με λίγο αρακά. Υ.Γ. Να τον χαίρεσαι , είναι κούκλος! Ααααα δεν το 'ξερα....και πως θα καταλάβω αν έχει δυσκοιλιότητα?? Όταν λες σε μικρές ποσότητες δηλαδή? 2-3 σκουληκάκια? Αυτό για τον αρακά ναι το ξέρω και για την νηστεία,οπότε αύριο θα του πάρω και τροφές για ποικιλία!! Το νερό κάθε πότε το αλλάζω?γιατί οι απόψεις διίστανται..και επίσης το αλλάζω όλο το 90% πχ ή λίγο λίγο? Επίσης μια ακόμα απορία..με τον φωτισμό τι να κάνω??το ενυδρείο δεν έχει δικό του..ξέρει κανείς που μπορώ να προμηθευτώ? και τι? χωρίς να χρειαστεί να φτιάξω εγώ καπάκι? γιατί έχει ήδη.. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 17 Αυγούστου 2012 #4 Share 17 Αυγούστου 2012 Αν φροντίσεις να είσαι τυπική με την διατροφή του δεν θα μπεις στην διαδικασία να αναγνωρίζεις συμπτώματα δυσκοιλιότητας. Τα συνήθης πάντως συμπτώματα είναι αποχή από το φαγητό, ατονία, φούσκωμα της κοιλιάς και πολύ πιθανών να το βλέπεις να κάθετε ακίνητο στον βυθό. Το κάθε ποτέ κάνεις αλλαγές νερού το καθορίζουν οι μετρήσεις σου και σε ένα στρωμένο ενυδρείο εικόνα θα έχεις από τα ποσοστά των νιτρικών σου. Πάντως φρόνιμο θα ήταν να ακολουθητε μια εβδομαδιαία ρουτίνα αλλαγών, πχ κάθε Κυριακή. Σε καμιά περίπτωση δεν αλλάζεις τόσο πολύ νερό, μια αλλαγή της τάξης του 30% είναι αρκετή. Όσον αφορά των φωτισμό μπορείς να προσθέσεις μια ταινία led η ενα τέτοιο φωτιστικο που ενδείκνυται για μικρά ενυδρεία σαν το δικό σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mathaios81 18 Αυγούστου 2012 #5 Share 18 Αυγούστου 2012 φιλη cathy93 να τον χαιρεσαι... για να περασεις αρκετο χρονο μαζι του απο την ζωη του καλο ειναι να αυξησεις τα λιτρα που εχχει και να πας σε ενα μεγαλυτερο ενυδρειο και να ριξεις αρκετο διαβασμα στις «σελιδες»της ενυδρειακης εγκυκλοπαιδειας που εχει γινει μελος Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 18 Αυγούστου 2012 #6 Share 18 Αυγούστου 2012 φιλη cathy93 να τον χαιρεσαι... για να περασεις αρκετο χρονο μαζι του απο την ζωη του καλο ειναι να αυξησεις τα λιτρα που εχχει και να πας σε ενα μεγαλυτερο ενυδρειο και να ριξεις αρκετο διαβασμα στις «σελιδες»της ενυδρειακης εγκυκλοπαιδειας που εχει γινει μελος Συμφωνω απολυτως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
extar98 21 Αυγούστου 2012 #7 Share 21 Αυγούστου 2012 Κούκλος να τον χαίρεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος