Δίας 17 Αυγούστου 2012 #76 Share 17 Αυγούστου 2012 Όχι το melichthys indicus. http://www.aquariumdomain.com/viewSpeciesMarine.php?id=73 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 17 Αυγούστου 2012 #77 Share 17 Αυγούστου 2012 Λέμε για το μέγεθος, δηλαδή πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσει το τελικό του μέγεθος μέσα σε ενυδρείο ένα τέτοιο ψάρι? Ok ναι μεγαλώνει γρήγορα αλλά δεν φτάνουν τελικό μέγεθος όπως στην φύση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 17 Αυγούστου 2012 #78 Share 17 Αυγούστου 2012 Μιλαμε μονο για την ζημια που κανουν στα κοραλια.Σε αλλα ψαρια?Πολυ ωραια ψαρια!αλλα για αλλου ειδους ενυδρεια πως να το κανουμε τωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 18 Αυγούστου 2012 #79 Share 18 Αυγούστου 2012 (edited) ξαναλεω πως μιλαω μονο για το Blue throat(Xanthichthys auromarginatus).... νομιζω πως κοραλια δεν πειραζουν γενικα ολα τα trigger αλλα δεν βαζω κ το χερι μου στη φωτια αφου οπως ανεφερα παραπανω λευκοστερνος χτυπαγε sps. κ τα 2 blue throat που ειχα στην κατοχη μου δεν πειραξαν ουτε,σαλιγκαρια,ουτε βραχια,ουτε ψαρια,ουτε αντλιες,ουτε κοραλια...δεν τα διαβασα αυτα που λεω,δεν μου τα ειπαν,δεν τα ακουσα...ειναι η εμπειρια που ειχα με το συγκεκριμενο ειδος! οποτε δεν βλεπω το λογο το συγκεκριμενο παντα ψαρι γιατι να μην ειναι reef safe... κ δεν ειναι θεμα χωρου! δεν θα χτυπησει κατι,ουτε σε μικρο αλλα ουτε σε μεγαλο ενυδρειο! απλα δεν θα ειναι ανετα το ψαρι για οοολα τα υπολοιπα trigger δεν εχω ιδεα τι μπορει να κανουν κ τι οχι απλα το λεω γιατι καποιος μπορει να γουσταρει με χιλια να το χαρει στο ενυδρειο του κ μπορει να το αποφευγει γιατι θεωρει πως θα φερει τη συντελεια...δεν τη φερνει ακομα ομως δεν μου εχεις πει αλεξ γιατι δεν ειναι reef safe εαν μιλας για ολα τα υπολοιπα trigger παω πασο γιατι απλα δεν ειχα ποτε κανενα αλλο στο ενυδρειο μου δεν χρειαζεται να εχω επισκεφθει αυτο για να πω τι ειδα εγω με καποιο ψαρακι το οποιο ειχα στο ενυδρειο μου... Έγινε επεξεργασία 18 Αυγούστου 2012 - mad23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttarkin 18 Αυγούστου 2012 #80 Share 18 Αυγούστου 2012 ξαναλεω πως μιλαω μονο για το Blue throat(Xanthichthys auromarginatus).... νομιζω πως κοραλια δεν πειραζουν γενικα ολα τα trigger αλλα δεν βαζω κ το χερι μου στη φωτια αφου οπως ανεφερα παραπανω λευκοστερνος χτυπαγε sps. κ τα 2 blue throat που ειχα στην κατοχη μου δεν πειραξαν ουτε,σαλιγκαρια,ουτε βραχια,ουτε ψαρια,ουτε αντλιες,ουτε κοραλια...δεν τα διαβασα αυτα που λεω,δεν μου τα ειπαν,δεν τα ακουσα...ειναι η εμπειρια που ειχα με το συγκεκριμενο ειδος! οποτε δεν βλεπω το λογο το συγκεκριμενο παντα ψαρι γιατι να μην ειναι reef safe... κ δεν ειναι θεμα χωρου! δεν θα χτυπησει κατι,ουτε σε μικρο αλλα ουτε σε μεγαλο ενυδρειο! απλα δεν θα ειναι ανετα το ψαρι για οοολα τα υπολοιπα trigger δεν εχω ιδεα τι μπορει να κανουν κ τι οχι απλα το λεω γιατι καποιος μπορει να γουσταρει με χιλια να το χαρει στο ενυδρειο του κ μπορει να το αποφευγει γιατι θεωρει πως θα φερει τη συντελεια...δεν τη φερνει ακομα ομως δεν μου εχεις πει αλεξ γιατι δεν ειναι reef safe εαν μιλας για ολα τα υπολοιπα trigger παω πασο γιατι απλα δεν ειχα ποτε κανενα αλλο στο ενυδρειο μου δεν χρειαζεται να εχω επισκεφθει αυτο για να πω τι ειδα εγω με καποιο ψαρακι το οποιο ειχα στο ενυδρειο μου... Παραθεση από Live Aquaria.com για το συγκεκριμενο trigger http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+44+233&pcatid=233 "Reef Compatible: With Caution Μεταφραση Google: ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ και για να καταλαβουμε την διαφορα με ενα reef safe ψαρι... Παραθεση από Live Aquaria.com για το clownfish:http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+27+137&pcatid=137 "Reef Compatible: Yes Μεταφραση Google: NAI Θερμή παρακληση, αρκετα κανιβαλιστηκε το θέμα του παιδιού........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
takiscorfu 18 Αυγούστου 2012 Author #81 Share 18 Αυγούστου 2012 Ευτυχως που δεν εχω βαλει και εγω κανενα triggeraki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 18 Αυγούστου 2012 #82 Share 18 Αυγούστου 2012 (edited) takiscorfu συγνωμη αν σου χαλασαμε το θεμα,με πρωτο εμενα! ttarkin ποιος μιλησε για το ocellaris? γι'αυτο μιλαγα http://www.liveaquar...+245&pcatid=245 ευχαριστω κ για τη μεταφραση... japonicus σε ποσα ενυδρεια reef εχετε δει?παααααρα πολλα το ειχα κ αυτο στο πρωτο ενυδρειο μου...ριξε μια ματια στο reef compatabile http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+43+367&pcatid=367 τελοσπαντων παιδια ας κανει ο καθενας οτι θελει με τις αποψεις του κ τα ψαρακια που εχει στο ενυδρειο του... Έγινε επεξεργασία 18 Αυγούστου 2012 - mad23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takiscorfu 18 Αυγούστου 2012 Author #83 Share 18 Αυγούστου 2012 Δεν υπαρχει προβλημα ρε παιδια αλιμονο.μια παρεα ειμαστε ολοι!συνεχιστε τη συζητηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 18 Αυγούστου 2012 #84 Share 18 Αυγούστου 2012 takiscorfu συγνωμη αν σου χαλασαμε το θεμα,με πρωτο εμενα! ttarkin ποιος μιλησε για το ocellaris? γι'αυτο μιλαγα http://www.liveaquar...+245&pcatid=245 ευχαριστω κ για τη μεταφραση... japonicus σε ποσα ενυδρεια reef εχετε δει?παααααρα πολλα το ειχα κ αυτο στο πρωτο ενυδρειο μου...ριξε μια ματια στο reef compatabile http://www.liveaquar...+367&pcatid=367 τελοσπαντων παιδια ας κανει ο καθενας οτι θελει με τις αποψεις του κ τα ψαρακια που εχει στο ενυδρειο του... Μιλαμε το συγκεκριμενο ειναι χειροτερο και απο πιρανχας.Βαζεις δαχτυλο-κοβει δαχτυλο ( Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 18 Αυγούστου 2012 #85 Share 18 Αυγούστου 2012 ακριβως αυτο ελεγα γι'αυτο το ψαρι,οτι δεν ειναι safe ουτε για τις αντλιες αν εχεις παρει χαμπαρι ολη η κουβεντα γινεται για το blue throat κ καποια αλλες μεμονομενες περιπτωσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 18 Αυγούστου 2012 #86 Share 18 Αυγούστου 2012 ακριβως αυτο ελεγα γι'αυτο το ψαρι,οτι δεν ειναι safe ουτε για τις αντλιες αν εχεις παρει χαμπαρι ολη η κουβεντα γινεται για το blue throat κ καποια αλλες μεμονομενες περιπτωσεις Το πηρα χαμπαρι.Ετσι και αλλιως αν καταλαβες καλα την φωτια την αναψα εγω .Τελικα ειναι να σου καθησει το ψαρι.Εχω δει να μπαινουν και πολυ χειροτερης επιλογης ψαρια σε reef(βλεπε ενυδρειο Larri,με ναυαρχο σχηματισμενο που δεν πειραζει τιποτα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
takiscorfu 24 Αυγούστου 2012 Author #87 Share 24 Αυγούστου 2012 Photos Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Αυγούστου 2012 #88 Share 24 Αυγούστου 2012 to sun coral χρειαζεται πολυ συχνο και καθημερινο σχεδον ταισμα με ζωοπλανγκτον.αυτο μπορει να επιβαρυνει πολυ συντομα ομως το νερο σου.προσεξε το. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 24 Αυγούστου 2012 #89 Share 24 Αυγούστου 2012 ....να συμπληρώσω ότι θέλει και σκιερά μέρη Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Αυγούστου 2012 #90 Share 24 Αυγούστου 2012 σωστα αρα η θεση που το εβαλες δεν ειναι σωστη. ΥΓ.πολυ ομορφο το στησιμο με τα νησια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takiscorfu 24 Αυγούστου 2012 Author #91 Share 24 Αυγούστου 2012 (edited) Το sun coral το εχω περιπου δυο χρονια.μεχρι στιγμης παει μια χαρα. Το εχω αλλαξει αρκετα σημεια απο σκιερα σε φωτισμενα,οπου και να το βαλω ανοιγει και τρωει κανονικα. ΥΓ.σε ευχαριστω φιλε klaz! Έγινε επεξεργασία 24 Αυγούστου 2012 - takiscorfu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 24 Αυγούστου 2012 #92 Share 24 Αυγούστου 2012 εγώ όσες φορές επιχείρησα να κρατήσω δεν τα κατάφερα... και μ αρέσει πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takiscorfu 24 Αυγούστου 2012 Author #93 Share 24 Αυγούστου 2012 Εμενα ευτυχως οπως ειπα και πριν παει αρκετα καλα.μαλιστα πριν κανενα εξαμηνο το χωρισα στα δυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Αυγούστου 2012 #94 Share 24 Αυγούστου 2012 πολλες φορες για καποιους ανεξηγητους λογους καποια ζωα απλα καθονται η δεν καθονται στα συστηματα μας.... πχ ,σε παλαιοτερα ενυδρεια δεν μπορουσα να κρατησω πανω απο ενα μηνα ξενιες,και τωρα εχω πνιγει..... αβυσσος ειναι η ενασχοληση με τον υφαλο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 24 Αυγούστου 2012 #95 Share 24 Αυγούστου 2012 Μήπως ήταν διαφορετικό είδος το δικό μου... ήταν πιο πορτοκαλί Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Αυγούστου 2012 #96 Share 24 Αυγούστου 2012 Μήπως ήταν διαφορετικό είδος το δικό μου... ήταν πιο πορτοκαλί θυμασαι αν σου ειχε ανοιξει ποτε...?ρωταω γιατι καποιες φορες ερχονται τοοσο ταλαιπωρημενα στις εισαγωγες που μερικα δεν ανοιγουν και ποτε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 24 Αυγούστου 2012 #97 Share 24 Αυγούστου 2012 Όχι δεν άνοιξε... ίσως πολύ λίγο και σπανία Link to comment Share on other sites More sharing options...
takiscorfu 24 Αυγούστου 2012 Author #98 Share 24 Αυγούστου 2012 (edited) Εμενα φαινεται κιτρινο οταν ανοιγει και πορτοκαλιζει οταν ειναι κλειστο. Οταν το παρελαβα ηταν κλειστο και εκανε περιπου ενα μηνα για να ανοιξει και να αρχισει να τρωει.θυμαμαι οτι ηταν πιο δραστηριο την νυχτα οταν εσβηνε ο φωτισμος,τωρα ανοιγει μολις ριξω λιγο τροφη για τα ψαρια. Οντως ειναι αβυσσος η θαλασσα.ποτε δεν θα την καταλαβουμε!!! Έγινε επεξεργασία 24 Αυγούστου 2012 - takiscorfu Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Αυγούστου 2012 #99 Share 24 Αυγούστου 2012 εε,αστο.εχω δει ηδη μισοπεθαμενα η και πεθαμενα σε εισαγωγες αρκετα βαγγελη.πιθανοτατα ειχες ηδη παρει ενα τετοιο. το μυστικο ειναι να το δεις ανοικτο και μετα αγοραζεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
takiscorfu 24 Αυγούστου 2012 Author #100 Share 24 Αυγούστου 2012 Εμεις εδω στην Κερκυρα δυστηχως δεν μπορουμε ουτε το σχημα να διαλεξουμε.δεν υπαρχει pet shop εδω που να πουλαει θαλασσινα.αρα ημουν τυχερος με το κοραλλακι αυτο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος