Jump to content

Παρουσιαση Του Reef Μου!

takiscorfu

Recommended Posts

Θεωρω οτι εαν ολοι μας αναλογιστουμε τα λιτρα των ενυδρειων μας και υπολογισουμε τα ζωντανα και τα κοραλλια κανενας μας δεν θα βρισκεται στα ΄σωστά΄ ορια χωρις αυτο βεβαια να σημαινει οτι βαζουμε στο ενυδρειο μας οτι μας κατεβει στο μυαλο!αρα η λεξη υπερφορτωμενο για μενα ειναι σχετικη χωρις παρεξηγηση.

Φίλε μου αν κάνεις παραθέσεις από κινητό δεν είναι αναγνωρίσιμα τα κείμενα.

• Απαντήσεις 107
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συγνωμη τωρα το καταλαβα απλα το pc μου δεν εχει ελληνικα δυστηχως και αναγκαζομαι να απαντω απο κινητο

Θεωρω οτι εαν ολοι μας αναλογιστουμε τα λιτρα των ενυδρειων μας και υπολογισουμε τα ζωντανα και τα κοραλλια κανενας μας δεν θα βρισκεται στα ΄σωστά΄ ορια χωρις αυτο βεβαια να σημαινει οτι βαζουμε στο ενυδρειο μας οτι μας κατεβει στο μυαλο!αρα η λεξη υπερφορτωμενο για μενα ειναι σχετικη χωρις παρεξηγηση.

Όπως το πάρεις...... Συνεχίζω όμως να στηρίζω την άποψη μου, η οποία και γράφηκε ως συμβουλή, και όχι ως παρατηρηση.

Πάντος μόνο ο αυτοκράτορας που έχεις (και ας είναι juvenile) θέλει 500lt ενυδρείο για να είναι "χαρούμενος". Φυσικά και τον έχουμε δει και σε ποιο μικρά ενυδρεία..αλλά άλλο να είναι ευχαριστημένο το ψαρι και άλλο να ικανοποιώ την προσωπική μου ανάγκη να τον έχω στο ενυδρειο μου. Όλοι το έχουμε κανει καποια στιγμή στο παρελθον αλλά αυτό από μόνο του, δεν το κάνει και σωστό.

Φιλικά

Καλά το γλυτώνεις για τώρα το κρέμασμα στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας και το πασάλειμμα με μέλι !!! :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

Το γνωριζω φιλε ttarkin και το ξερω οτι το λες σαν συμβουλη.δεν προσπαθω να δικαιολογηθω για τις επιλογες μου.θεωρω οτι ολοι εχουμε κανει ΄παρασπονδιες΄ με την επιλογη των ζωντανων μας.εκανα την παρουσιαση μου διοτι θελω να ακουσω και τα θετικα και τα αρνητικα σχολια.

Κοράλλια και ασπόνδυλα μην βάζεις μέσα γιατί είναι ελάχιστα αυτά που καταναλώνουν πόσο μάλλον αυτά που αποβάλλουν.Εκτός απο τα μη φωτοσυνθετικά κοράλλια που χρειάζονται τάισμα και μάλιστα βαρύ συνήθως πολλοί χομπίστες αφιερώνουν ξεχωριστό ενυδρείο μόνο γιαυτά γιατί δεν ευδοκιμούν σε μίξ ενυδρεία χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα με το οργανικό φορτίο του ενυδρείου.

Φυσικά όταν αναφέρουμε το βιοφορτίο που αντέχει κάθε σύστημα με εξοπλισμό σάμπ άλγες σκίμερ κτλ(δεν βάζω τις απαιτήσεις σε λίτρα που θέλει κάθε ψάρι,να μην γίνουμε δισκάδες που μαλώνουν για λίτρα και ψάρια κτλ) πρέπει το ενυδρείο να αντέχει το παραγόμενο φορτίο με το σύστημα υποστήριξης της ζωής στο ενυδρείο ως αποτέλεσμα του μεταβολισμού όλων των ζωντανών οργανισμών που υπάρχουν στο ενυδρείο αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα μόνο πολύ μεγάλες κουραστικές αλλαγές νερού.

Alexpsycho δεν μιλαω μονο για το τι καταναλωνουν ή αποβαλουν τα κοραλλια και διορθωσε με εαν κανω λαθος μιλαω και για τον χωρο που πιανουν γιατι μια εφυλια hammer για παραδειγμα η οποια μπορει να μεγαλωσει παρα πολυ θα θελει και τα αναλογο ογκο για να κινηται αρα και αυτη πιανει περισσοτερα λιτρα με τη σειρα της.

Και το δικό μου είναι πολύ φορτωμένο για τα λίτρα του, αλλά είναι και 5 χρόνων ενυδρείο, στρωμένο, με καλή μηχανική υποστήριξη και συνεχή συντήρηση.

Οκ τοτε παω πασο!

Οσον αφορα την συντηρηση προσπαθω παντα για το καλυτερο.

Έγινε επεξεργασία - takiscorfu

Μιλάς για ενα αρκετά εύκολο κοράλλι που τα βράδια μένει κλειστό,φραγκάρεται πανεύκολα,και οι αρκετά προχωρημένοι χομπίστες το αποφεύγουν λόγω τοξικότητας.Εγω σου μιλάω για γενικότερη φιλοσοφία και λάθη που έχεις κάνει και μπορείς να διορθώσεις αν θέλεις.Φτάνει να τα κατανοήσεις και να βρούμε αν θέλεις και εσύ τεχνικές που θα διευκολύνουν κάπως το έργο σου.Το δικό μου ενυδρείο εχει 6 μικρόψαρα στα 150 λίτρα + αρκετά αξιόλογη φίλτρανση (DSB,Live rock,Cryptic Zone,Bio-Pellets+3Xτα λίτρα του Skimmer)που εξασφαλίζουν με αρκετό τάισμα 0,2-1 νιτρικά και σχεδόν 0,00? φωσφορικά.

Εχεις δικιο alexpsycho.Η αληθεια ειναι οτι καμια φορα μας συνεπαιρνει το παθος μας και μπορει να το παρακανουμε και μιλαω στον πληθυντικο γιατι ειμαι σιγουρος οτι πολλοι συνχομπιστες απλα δεν το παραδεχονται.ειναι τοσα πολλα που πιστευω και εσυ θα ηθελες να προσθεσεις και προφανως εισαι απο τους λιγους που δεν το εχεις κανει, που μας κανει να ξεφευγουμε.

Η αληθεια ειναι οτι την επιλογη των ζωντανων στο ενυδρειο την εκανα μονος μου.προφανως εκανα και λαθος επιλογες.απο τα λαθη ομως μαθαινουμε να γινομαστε καλυτεροι οπως και απο τις συμβουλες που μας δινετε και σας ευχαριστω!

Takiscorfu το 2005 μου πούλησε ένα μαγαζί εδώ στην πόλη (έκλεισε ευτυχώς)μια τεράστια απτασία για να ζευγαρώσουν και καλά τα κλόουν μου...έδωσα και 30 ευρώ τότε...Απο τότε διάβασμα και ψάξιμο πρίν απο κάθε αγορά.Όσο και να την ψάξεις δεν γίνεται να τα διαβάσεις όλα και το βλέπω καθημερινά σε κείμενα που δεν είχα δώσει σημασία και τα βρήκα μπροστά μου.

Δεν είσαι ο πρώτος που κάνει λάθη.Στην παρούσα κατάσταση το μόνο που θα βοηθήσει αν δεν αλλάξεις την σύνθεση σου είναι οι μεγάλες (10-20-30%)εβδομαδιαίες αλλαγές νερού,ενα δυνατό αξιόπιστο protein skimmer η ύπαρξη σάμπ με αρκετές μακροάλγες όπως χαέτο και το μετρημένο τάισμα+βιταμίνες για τα ψαράκια.

Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες,τισ εκτιμω!θα κανω οτι καλυτερο μπορω.

Ενδεικτικα να αναφερω οτι κανω αλλαγες καθε 10 ημερες 45 λιτρα νερο

Εγώ προσωπικά έχω μέσα 4 tag 1triger 1angelfish 2clown 20διάφορα και έχω πολλά sps,lps,soft coral και διάφορους άλλους οργανισμούς και όλα πάνε πολύ καλά. Με λίγα λόγια αν όλα γίνονται σωστά π.χ αλλαγές νερού κάθε εβδομάδα μπορείς να κρατήσεις τέτοιο ενυδρείο. και αν δείτε και στην Αμερική έχουν φουλ κόραλια και ψάρια στα ενυδρεία τους.

Οντως τα ενυδρεια ειναι φοβερα Μανο.οι αποψεις προφανως ειναι διαφορες.το σιγουρο ειναι και πιστευω οτι θα συμφωνεις και εσυ οτι καθε ενυδρειο εχει τα ορια του και δεν πρεπει να τα ξεπερναμε γιατι ειναι κριμα πανω απ΄ολα για τα ζωντανα και για εμας.

Στην Αμερική όμως πίσω από το ενυδρείο έχουν και ένα δωμάτιο με εξοπλισμό για την υποστήριξή του. :P

Δεν λέω να φτάσουμε σ αυτό σημείο, αλλά τουλάχιστον να το συντηρούμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Και βέβαια συμφωνώ με αυτό εγώ π.χ επειδή θέλω να είμαι φουλ κόραλια και ψάρια κάνω κάθε εβδομάδα αλλαγή νερού 220λίτρα δουλεύω μπιοπελετ και έχω και χαετο. Και τώρα περιμένω να μου φέρουν και ποιο δυνατό σκιμερ.

Μάνος23 και μένα τα τρίγκερ είναι τα αγαπημένα μου ψάρια αλλά όπως ξέρεις και εσύ δεν είναι για ενυδρείο με κοράλλια...Ελπίζω να τα εχεις όλα αυτά στο 565 λιτρο ενυδρείο και όχι στον κύβο γιατί τα tang θέλουν πάρα πολλά λίτρα και μακρόστενο ενυδρείο για κολύμπι.Μπορείς να κρατάς κοράλλια τα οποία έχουν συνηθίσει τις βαριές συνθήκες αλλά δεν θα τα δείς να δίνουν το χρώμα ούτε την ανάπτυξη που θα είχαν αν ζούσαν σε πιο σωστό περιβάλλον.Μην συγκρίνεται ενυδρεία που βλέπετε στα αμερικάνικα σάιτ γιατί πολλά δεν στέκουν...μερικά φτιάχνονται μόνο για τις ανάγκες της φωτογράφησης...

Πέλλετς και χαέτο πάντως είναι γκάζι και φρένο μαζί ή το ένα θα έχεις ή το άλλο.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

Υπαρχει τροπος να βαλω chaeto μεσα στο φιλτρο που εχει to rio γιατι δυστηχως δεν εχω sump.

Μάνος23 και μένα τα τρίγκερ είναι τα αγαπημένα μου ψάρια αλλά όπως ξέρεις και εσύ δεν είναι για ενυδρείο με κοράλλια...Ελπίζω να τα εχεις όλα αυτά στο 565 λιτρο ενυδρείο και όχι στον κύβο γιατί τα tang θέλουν πάρα πολλά λίτρα και μακρόστενο ενυδρείο για κολύμπι.Μπορείς να κρατάς κοράλλια τα οποία έχουν συνηθίσει τις βαριές συνθήκες αλλά δεν θα τα δείς να δίνουν το χρώμα ούτε την ανάπτυξη που θα είχαν αν ζούσαν σε πιο σωστό περιβάλλον.Μην συγκρίνεται ενυδρεία που βλέπετε στα αμερικάνικα σάιτ γιατί πολλά δεν στέκουν...μερικά φτιάχνονται μόνο για τις ανάγκες της φωτογράφησης...

Πέλλετς και χαέτο πάντως είναι γκάζι και φρένο μαζί ή το ένα θα έχεις ή το άλλο.

+1926

Αλέξ ο κύβος είναι το σαμπ όλα τα ψάρια είναι στο μεγάλο στο σύνολο είμαι στα 780λίτρα. Αλέξ κάνεις λάθος υπάρχουν triger reef safe αλλά και fish only το δικό μου είναι reef safe είναι πολλά είδη! Τα κόραλια του περνάνε αδιάφορα!

Αλέξ ο κύβος είναι το σαμπ όλα τα ψάρια είναι στο μεγάλο στο σύνολο είμαι στα 780λίτρα. Αλέξ κάνεις λάθος υπάρχουν triger reef safe αλλά και fish only το δικό μου είναι reef safe είναι πολλά είδη! Τα κόραλια του περνάνε αδιάφορα!

Κανενα triger διστυχως δεν ειναι reef safe! Καποια μπορουμε να τα βαλουμε με επιφυλαξη(και τα γουσταρω πολυ!)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...