Alexpsycho 16 Αυγούστου 2012 #51 Share 16 Αυγούστου 2012 http://en.wikipedia.org/wiki/Triggerfish μπορείς να μου βρείς ένα δλδ που να μην γίνεται μισό μέτρο και δεν είναι οξύθυμο και επιθετικό? http://www.liveaquaria.com/product/aquarium-fish-supplies.cfm?c=15+44 Βαλλιστής ασφαλής για ενυδρείο υφάλου δεν υπάρχει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 16 Αυγούστου 2012 #52 Share 16 Αυγούστου 2012 http://en.wikipedia....iki/Triggerfish μπορείς να μου βρείς ένα δλδ που να μην γίνεται μισό μέτρο και δεν είναι οξύθυμο και επιθετικό? http://www.liveaquar...ies.cfm?c=15+44 Βαλλιστής ασφαλής για ενυδρείο υφάλου δεν υπάρχει... +1000 ποτέ δεν ξερει πως θα του την βαρεσει ........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
geomeri 16 Αυγούστου 2012 #53 Share 16 Αυγούστου 2012 Safe δεν είναι απλά κάποια μπορείς να τα βάλεις πέρνοντας το ρίσκο. Υπάρχουν πάντως reef που τρέχουν με κάποια συγκεκριμένα trigger χωρις να πειράζουν κοράλια (ακόμα ). Παραθέτω ένα παράδειγμα. http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=2026498&page=13 Το σίγουρο είναι ότι θέλουν πολύ μεγάλα ενυδρεία και τρώνε ότι ζωντανό βρούν μέσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 16 Αυγούστου 2012 #54 Share 16 Αυγούστου 2012 Safe δεν είναι απλά κάποια μπορείς να τα βάλεις πέρνοντας το ρίσκο. Υπάρχουν πάντως reef που τρέχουν με κάποια συγκεκριμένα trigger χωρις να πειράζουν κοράλια (ακόμα ). Παραθέτω ένα παράδειγμα. http://www.reefcentr...2026498&page=13 Το σίγουρο είναι ότι θέλουν πολύ μεγάλα ενυδρεία και τρώνε ότι ζωντανό βρούν μέσα Καλά τι άκρο έχει η Νορβηγία γμτ...σετόσα και ένα σωρό ...μακάρι να τα δούμε και στη χώρα μας κάποια στιγμή.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geomeri 16 Αυγούστου 2012 #55 Share 16 Αυγούστου 2012 Άστα.... Αρρώστια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 16 Αυγούστου 2012 #56 Share 16 Αυγούστου 2012 Κανενα triger διστυχως δεν ειναι reef safe! Καποια μπορουμε να τα βαλουμε με επιφυλαξη(και τα γουσταρω πολυ!) Κανενα ψαρι δεν ειναι απολυτα reef safe! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 16 Αυγούστου 2012 #57 Share 16 Αυγούστου 2012 Κανενα ψαρι δεν ειναι απολυτα reef safe! Ναι οκ όλοι μας έχουμε πολλά παραδείγματα αλλά δεν βάζουμε ένα τζάγκουαρ στο σαλόνι και ας το έχουμε μεγαλώσει με γάλα και γατοτροφή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 16 Αυγούστου 2012 #58 Share 16 Αυγούστου 2012 Αν το πας ετσι,τι διαφορα εχει δηλαδη ο μπλε σαγωνιας με το αγγελοψαρο στις φωτο του reef central; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 16 Αυγούστου 2012 #59 Share 16 Αυγούστου 2012 (edited) To Regal είναι πιο δύσκολο στο να το διατηρήσεις με προσοχή και ρίσκο.Ο συγκεκριμένος βαλιστής αλγοφάγος και έυκολος αλλά πάλι βαλιστής και πάλι ρίσκο.Και τα 2 είδη δεν θα τα έβαζα σε ενυδρείο.Οι κατευθύνσεις μου είναι γενικά σε ειρηνικό κλίμα.Αν ήθελα φασαρίες θα έβαζα αφρικάνες.Στη θάλασσα αναγκαστικά πρέπει να βάζουμε οργανισμούς που εξυπηρετούν το ενυδρείο και όχι ότι πιο μεγάλο και εντυπωσιακό.Προτιμώ να έχω κοράλλια μεγάλα και ηρεμία παρά αγγελόψαρο έστω και νάνο. Δεν γουστάρω σχιζοφρενή ψαράκια...αρκετούς βλέπω καθημερινά.Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο απο το να βλέπεις ψάρια να τσιμπολογάνε σκληρά κοράλλια και να τρώνε ζοάνθους...ο Νορβηγός μπορεί να έχει μαγαζί και να τα παίρνει και τζάμπα.Εγώ δεν θα έκανα τέτοια επένδυση ούτε θα το συνιστούσα σε κανέναν. Έγινε επεξεργασία 16 Αυγούστου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Αυγούστου 2012 #60 Share 17 Αυγούστου 2012 To Regal είναι πιο δύσκολο στο να το διατηρήσεις με προσοχή και ρίσκο.Ο συγκεκριμένος βαλιστής αλγοφάγος και έυκολος αλλά πάλι βαλιστής και πάλι ρίσκο.Και τα 2 είδη δεν θα τα έβαζα σε ενυδρείο.Οι κατευθύνσεις μου είναι γενικά σε ειρηνικό κλίμα.Αν ήθελα φασαρίες θα έβαζα αφρικάνες.Στη θάλασσα αναγκαστικά πρέπει να βάζουμε οργανισμούς που εξυπηρετούν το ενυδρείο και όχι ότι πιο μεγάλο και εντυπωσιακό.Προτιμώ να έχω κοράλλια μεγάλα και ηρεμία παρά αγγελόψαρο έστω και νάνο. Δεν γουστάρω σχιζοφρενή ψαράκια...αρκετούς βλέπω καθημερινά.Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο απο το να βλέπεις ψάρια να τσιμπολογάνε σκληρά κοράλλια και να τρώνε ζοάνθους...ο Νορβηγός μπορεί να έχει μαγαζί και να τα παίρνει και τζάμπα.Εγώ δεν θα έκανα τέτοια επένδυση ούτε θα το συνιστούσα σε κανέναν. Aρα συμφωνουμε πως δεν διαφωνουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Αυγούστου 2012 #61 Share 17 Αυγούστου 2012 για φαντάσου να διαφωνούσατε ότι συμφωνείτε !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Αυγούστου 2012 #62 Share 17 Αυγούστου 2012 αρκετά κανιβαλίσαμε το θέμα του Takiscorfu...Ετσι όπως πάμε θα φοβούνται να ανοίξουν θέμα και με το δίκιο τους..Μια παρέα είμαστε διψάμε για ριφο-συζήτηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 17 Αυγούστου 2012 #63 Share 17 Αυγούστου 2012 Καλό είναι Αλέξ να μην μένουμε μόνο στην θεωρεία αλλά να έχουμε και ζωντανές εμπειρίες! Θέλω να πω ότι αν δεν έχεις δοκιμάσει να βάλεις ένα ζωντανό δεν μπορείς να έχεις ολοκληρωμένη άποψη! Πριν βάλω το συγκεκριμένο triger (πριν 4 μήνες) το έψαξα πρώτα στον Atla που λέει ποια ψάρια είναι reef safe και ποια όχι και μετά το έκανα παραγγελία! Και όντος το συγκεκριμένο triger το δίνουν reef safe και μέχρις στιγμής δεν μου έχει πειράξει ούτε ζωντανά ούτε κόραλια ούτε τίποτα τουλάχιστον μέχρις στιγμής, και να συμπληρώσω ότι δεν είναι σε μικρό μέγεθος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Αυγούστου 2012 #64 Share 17 Αυγούστου 2012 Καλό είναι Αλέξ να μην μένουμε μόνο στην θεωρεία αλλά να έχουμε και ζωντανές εμπειρίες! Θέλω να πω ότι αν δεν έχεις δοκιμάσει να βάλεις ένα ζωντανό δεν μπορείς να έχεις ολοκληρωμένη άποψη! Πριν βάλω το συγκεκριμένο triger (πριν 4 μήνες) το έψαξα πρώτα στον Atla που λέει ποια ψάρια είναι reef safe και ποια όχι και μετά το έκανα παραγγελία! Και όντος το συγκεκριμένο triger το δίνουν reef safe και μέχρις στιγμής δεν μου έχει πειράξει ούτε ζωντανά ούτε κόραλια ούτε τίποτα τουλάχιστον μέχρις στιγμής, και να συμπληρώσω ότι δεν είναι σε μικρό μέγεθος! Δεν το δινουν reef safe Μανο. Add with Caution αναφερουν. http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+44+233&pcatid=233 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 17 Αυγούστου 2012 #65 Share 17 Αυγούστου 2012 Βασικά δεν έχω αυτό το είδος φίλε μου Στράτο! Έχω τον μαύρο με τα χρυσά πλευρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Αυγούστου 2012 #66 Share 17 Αυγούστου 2012 Τον pinktail λές?Melichthys vidua? για πες λίγο Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 17 Αυγούστου 2012 #67 Share 17 Αυγούστου 2012 Όχι το melichthys indicus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 17 Αυγούστου 2012 #68 Share 17 Αυγούστου 2012 (edited) παιδια εγω στα 650 λιτρα(κεντρικο ενυδρειο) ειχα το Blue throat και το γυναικακι του! δεν πειραξανε ποτε μα ποτε τιποτα κ τα ειχα σχεδον 2 χρονια! δεν ξερω τι μπορει να κανουν τα αλλα τριγκερ αλλα τα συγκεκριμενα δεν ενοχλησαν ουτε γαριδες ουτε σαλιγκαρια ουτε αλλα μικροτερα ψαρακια! ισα ισα που αρκετα συχνα ζευγαρωνανε! τρομερο θεαμα. αν καταφερω θα περασω το βιντεακι. σε αυτο που συμφωνω ειναι οτι μεγαλωνουν κ γρηγορα μαλιστα αφου τρωνε τα παντα. αναγκαστικα τα εδωσα μετα γιατι μονο για να ζευγαρωσουν με το χαμο που εκαναν ηθελαν το ενυδρειο για παρτη τους! συμφωνω ομως κ με το στραταρο οτι κανενα ψαρι δεν ειναι απολυτα reef safe! ειχα mithrax που μου ειχε ξεπατωσει μια ποτσιλοπορα κ μια χιστριξ! ειχα regal που δεν πειραζε ουτε lps και ουτε ενα απο τα 5 clam Που ειχα μεσα. βεβαια ειχα κ αλλο που σχολασε μια τραχυφυλια σε 2 μερες το εχω πει κ πολλες φορες οτι ειχα λευκοστερνο που δαγκωνε κανοντας ζημια στα sps ενω τον τυπο τον ταιζα 5-6 φορες την ημερα. Έγινε επεξεργασία 17 Αυγούστου 2012 - mad23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 17 Αυγούστου 2012 #69 Share 17 Αυγούστου 2012 Εμένα ο δικός μου κοιμάται και οι γαρίδες είναι επάνω του και τον καθαρίζουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Αυγούστου 2012 #70 Share 17 Αυγούστου 2012 Θα το συνιστούσατε δλδ σε άλλο χομπίστα να βάλει βαλιστή στο ενυδρείο του? Συγνώμη που δεν έχω βάλει ποτέ γουρουνόψαρο/βαλιστή σε ενυδρείο για να φέρω γνώμη για το συγκεκριμένο είδος αλλά όπως ξέρεις σε τόσες σελίδες στο δίκτυο υπάρχουν χιλιάδες γνώμες που κατηγορούν το συγκεκριμένο είδος για επιθετικότητα και κανιβαλισμό...μιλάμε για ζώα και ένστικτα και κάποια στιγμή ξυπνάνε.. Για αυτό υπάρχουν και τα aggresive tanks και τα fish only... αλλά αν θέλουμε δλδ (που θέλουμε φυσικά) τα πάντα απο κοράλλια φωτοσυνθετικά,μη φωτοσυνθετικά,σκληρά μαλακά ,ελ πι ές και τα πάντα,θέλουμε φυσικά και όλα τα ψάρια...ήρεμα,επιθετικά,αλγοφάγα,και όλα .... αυτός δεν είναι προγραμματισμός ούτε στόχος.Απλά ότι βρίσκω το αγοράζω για να καλύψω την ανάγκη μου την συγκεκριμένη στιγμή...σαν σούπερ-μάρκετ ένα πράμα. Ο καλύτερος προγραμματισμός μόνο καλό θα κάνει στο χόμπι και στο ενυδρείο του καθένα συγκεκριμένα και φυσικά στους ωκεανούς που αδειάζουν απο ζωή στο βωμό του χόμπι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 17 Αυγούστου 2012 #71 Share 17 Αυγούστου 2012 Εγώ ξέρω ότι είναι άτσαλα ψάρια. Έχω δει Trigger να σηκώνει βράχάκια και να φτιάχνει δικο του aquascape... απαγορευτικό για μένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 17 Αυγούστου 2012 #72 Share 17 Αυγούστου 2012 αλεξ το blue throat θα το συνιστουσα ανετα! για τα αλλα τα οποια δεν ειχα δεν μπορω να εκφερω αποψη και να παροτρυνω η να αποτρεψω καποιον απο το να το δοκιμασει! αυτο το ειδος ομως ειναι κοριτσια! δεν πειραζουν απολυτως τιποτα! κ ο billy εχει δικιο αλλα μονο οταν μεγαλωσουν αρκετα μπορει να κανουν καποια ζημια,αλλα αυτο μπορουν να το κανουν ολα τα μεγαλα ψαρια στο ενυδρειο μας ανα πασα στιγμη! εχω δει κ εγω σε ντοκιμαντερ τριγκερ να σηκωνουν βραχια για να φανε αλλα το blue throat δεν το εκανε ποτε μεσα σε αυτα τα 2 χρονια κ δεν νομιζω να το κανει γενικα. αν μιλαμε για κανεναν clown τοτε συμφωνω οτι τα κανουν χαλια,δαγκωνουν ακομα κ σωληνες κ αντλιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Αυγούστου 2012 #73 Share 17 Αυγούστου 2012 Reef safe είναι υπεραισιόδοξο να τους πείς αλλά coral safe είναι κάτι άλλο.Σε 1-2 μήνες θα δημοσιεύσει ο Steve στο Reef Central ειδικό άρθρο για τους βαλιστές ας περιμένουμε τους ειδικούς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 17 Αυγούστου 2012 #74 Share 17 Αυγούστου 2012 ....σε καμια περιπτωση δεν ειμαι ειδικος στους βαλιστες...ουτε διεκδικησα αυτο το χαρακτηρισμο απλα ειπα την εμπειρια που ειχα δις,με ενα συγκεκριμενο ειδος triger που για 2 χρονια δεν μου εδωσε λογο να θελω να το βγαλω απο το ενυδρειο περα απο το οτι μεγαλωσε πολυ. εσυ λες οτι δεν ειναι reef safe γιατι θα πειραξει τι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Αυγούστου 2012 #75 Share 17 Αυγούστου 2012 Mad23 δεν αναφέρομαι σε σένα κάν για το θέμα..απλά 2 σελίδες τώρα λέμε για τους βαλιστές αν είναι ασφαλή σε ενυδρεία με κοράλλια και άλλα ζωντανά ή όχι... Στις 30 σελίδες που θα αναζητήσεις το θέμα καμία δεν θα πεί οτι είναι ασφαλή για ενυδρείο υφάλου.Αλλά κατά τα άλλα δεν θα έπρεπε να λέω την άποψη μου γιατί δεν έχω βάλει ποτέ βαλιστή σε ενυδρείο...που ψάχνω ψάρια 17 χρόνια και έχω επισκεφτεί μερικά απο τα μεγαλύτερα ενυδρεία του κόσμου... και τόνο να είχα πάλι δεν θα έβαζα...νομίζω το δικαιολόγησα πολλάκις. Για μένα έχει τελειώσει στο πόστ 62 το θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος