takiscorfu 15 Αυγούστου 2012 #1 Share 15 Αυγούστου 2012 (edited) Ειπα και εγω με την σειρα μου να παρουσιασω το reefaki μου. Απο εξοπλισμο εχουμε και λεμε: Ενυδρειο juwel rio 240 l Skimmer mce 600 με media box με ανθρακα matrix και αντιφοσφωρο grotech. Κυκλοφορητες korallia 4 και korallia 0.9 ο οποιος χρησιμοποιηται για αναταραξη επιφανειας μαζι με την αντλια του φιλτρο που παρειχε το ενυδρειο. Εννοειται αναλογος θερμοστατης για την θερμανση και ανεμιστηρακι για την ψυξη. Φωτισμος 2x54w marine white της juwel,1x54w actinic blue juwel και 1x39w fiji purple koralenzught και φωτισμος led moonlight. Απο ζωντανα: 2 ocellaris black and white 5 chromis viridis 1 salarias fasciatus 1 blue tang 1 yellow tang 1 blue damsel 1 foxface 1 orange spottted goby 1 valenciana strigata 1 pomacanthus imperator juvenile 1 mandarin fish green 1 oxycirrhites typus 1 carpenters wrasse 2 ερημιτες μπλε 1 longspine urchin 3 σαλιγκαρια απο θαλασσα. 1 αστερια linckia laevigata Απο κοραλλια: 1 sinularia Διαφορα μανιταρια καφε και πρασσινα 1 εφυλια hammer 1 εφυλια torch 2 tubastrea orange 1 blastomussa red 1 frag pavona green 1 ricordea florida blue και απο ανεμωνες 1 entacmaea quadricolor red 1 heteractis malu white Αλλαγες νερου μονο απο θαλασσα με μετρησεις: Nitrate 30 Nitrite 0/0 Ph 8.2 Kh 9 Ammonia 0 και αλατοτητα στα 1.024-1025 Ολα αυτα με την βοηθεια του φιλου μου του Πανου (panoscorfu) που χωρις αυτον δεν θα γνωριζαμε τιποτα! Έγινε επεξεργασία 15 Αυγούστου 2012 - takiscorfu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 15 Αυγούστου 2012 #2 Share 15 Αυγούστου 2012 Που είναι οι φωτογραφίες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
takiscorfu 15 Αυγούστου 2012 Author #3 Share 15 Αυγούστου 2012 (edited) Photos.θα βγαλω αργοτερα και πιο γενικες του ενυδρειου! Επισης να επισημανω οτι το ενυδρειο εχει 25 kg βραχο και deep sand bed Έγινε επεξεργασία 15 Αυγούστου 2012 - takiscorfu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 15 Αυγούστου 2012 #4 Share 15 Αυγούστου 2012 Τώρα αρχίζεις να κάνεις δουλεία!!! Δώσε πράγμα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 15 Αυγούστου 2012 #5 Share 15 Αυγούστου 2012 ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
takiscorfu 15 Αυγούστου 2012 Author #6 Share 15 Αυγούστου 2012 (edited) Το συγκεκριμενο τρεχει απο αρχες του χρονου αλλα ασχολουμαι με reef περιπου στα δυο χρονια.ειχα και ενα nano reef 70l αλλα το σταματησα οταν πηρα το rio. Ριξτε μια ματια του μικρου που ειχα Έγινε επεξεργασία 15 Αυγούστου 2012 - takiscorfu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 15 Αυγούστου 2012 #7 Share 15 Αυγούστου 2012 Εγώ βλέπω μασημένα πτερύγια...Είσαι σίγουρος για την αλατότητα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
takiscorfu 15 Αυγούστου 2012 Author #8 Share 15 Αυγούστου 2012 Εγώ βλέπω μασημένα πτΕρύγια...Είσαι σίγουρος για την αλατότητα? Την αλατοτητα εννοειται οτι την κατεβαζουμε με γλυκο νερο.Οταν λες μασημενα πτερυγια τι εννοεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 15 Αυγούστου 2012 #9 Share 15 Αυγούστου 2012 (edited) Εννοώ οτι είναι λιωμένα σαν fin rot.Και αυτό δεν είναι καλό.Είτε απο υπερπληθυσμό στρές,τσαμπουκάδες είτε απο κάποια παράμετρο.Το ΝΟ3 30 δεν είναι και πολύ καλό...πρέπει να πέσει κάτω απο 10 κοίταξε το λίγο.Εχεις και ωραία ψαράκια.Παρόλα αυτά οι συνδυασμοί των κλόουν polymnous και perculla όπως και τα firefish δεν τα μπλέκουμε ποτέ. Έγινε επεξεργασία 15 Αυγούστου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 15 Αυγούστου 2012 #10 Share 15 Αυγούστου 2012 στον μανδαρινο φαινονται χαρακτηριστικα.το νερο που αναμυγνυεις στη θαλασσα ειναι απο οσμωση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
takiscorfu 15 Αυγούστου 2012 Author #11 Share 15 Αυγούστου 2012 Νερο απο οσμωση. Η φωτο του μανδαρινου ειναι μερικες μερες αφου τον ειχα παραλαβει.τωρα ειναι μια χαρα. Εαν παρατηρησετε στη φωτο του φαινεται ενα bubble coral το οποιο το ειχα στο μικρο μου reef. Τον mandarino πρεπει να τον εχω στον ενα χρονο τωρα περιπου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takiscorfu 15 Αυγούστου 2012 Author #12 Share 15 Αυγούστου 2012 εννοώ οτι είναι λιωμένα σαν fin rot.και αυτό δεν είναι καλό.είτε απο υπερπληθυσμό στρές,τσαμπουκάδες είτε απο κάποια παράμετρο.το Νο3 30 δεν είναι και πολύ καλό...πρέπει να πέσει κάτω απο 10 κοίταξε το λίγο.εχεις και ωραία ψαράκια.Παρόλα αυτά οι συνδυασμοί των κλόουν polymnous και perculla όπως και τα firefish δεν τα μπλέκουμε ποτέ. Οσον αφορα τα νιτρικα το ξερω οτι πρεπει να πεσουνΤο percula και το polymnous δυστηχως δεν υπηρχε επιλογη διοτι ετσι μου τα εστειλαν απο γνωστο pet της Αθηνας!δεν ηθελα να μου στειλουν δυο διαφορετικα ειδη.εμεις εδω στην Κερκυρα δεν εχουμε την επιλογη να διαλεξουμε ακριβως αυτο που θελουμε.δεν υπαρχουν μαγαζια εδω με θαλασσινα και ετσι πρεπει να συμβιβαστουμε με οτι μας στειλουν.firefish δεν ηξερα οτι δεν τα σμιγουμε...λαθος μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 15 Αυγούστου 2012 #13 Share 15 Αυγούστου 2012 Πολυ ωραιο!!! Ζηλεψα και θελω και εγω Frogspawn! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takiscorfu 15 Αυγούστου 2012 Author #14 Share 15 Αυγούστου 2012 Πολυ ωραιο!!! Ζηλεψα και θελω και εγω Frogspawn! Σε ευχαριστω Πανο.χρονια σου πολλα κιολας!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 15 Αυγούστου 2012 #15 Share 15 Αυγούστου 2012 Σε ευχαριστω Πανο.χρονια σου πολλα κιολας!!! Eυχαριστω να σε καλα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 15 Αυγούστου 2012 #16 Share 15 Αυγούστου 2012 Πολυ ωραιο το ενυδρειο σου! Να το χαιρεσαι.Το pomacanthus imperator juvenile, ειναι ολα τα λεφτα(σου βαραει τιποτα?). Link to comment Share on other sites More sharing options...
madsk1llzz 15 Αυγούστου 2012 #17 Share 15 Αυγούστου 2012 Χρονια πολλα και να το χαιρεσαι πατριωτη. Το φωτισμό πως τον εφτιαξες; Γιατι εχω ενα vision 180 και προβληματιζομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 15 Αυγούστου 2012 #18 Share 15 Αυγούστου 2012 Να το χαίρεσαι φίλε μου! Μου αρέσει πολύ που έχεις αρκετά ψάρια στο ενυδρείο σου έτσι πιστεύω ότι είναι το ιδανικό reef με πολλά ψάρια και κόραλια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttarkin 15 Αυγούστου 2012 #19 Share 15 Αυγούστου 2012 Πολύ ωραίο, αλλά νομίζω ότι το έχεις υπερφορτωμενο με πολλά ζωντανα και με ψαρια που θέλουν πολλά λιτρα για να μεγαλώσουν και να κολυμπήσουν σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takiscorfu 15 Αυγούστου 2012 Author #20 Share 15 Αυγούστου 2012 Πολύ ωραίο, αλλά νομίζω ότι το έχεις υπερφορτωμενο με πολλά ζωντανα και με ψαρια που θέλουν πολλά λιτρα για να μεγαλώσουν και να κολυμπήσουν σωστά. Κανενα απο τα ψαρακια δεν υπερβαινει τα 8-9 εκατοστα.τωρα η αληθεια ειναι οτι ολα τα ενυδρεια ειναι φορτωμενα χωρις να προσπαθω να δικαιολογηθω Link to comment Share on other sites More sharing options...
takiscorfu 15 Αυγούστου 2012 Author #21 Share 15 Αυγούστου 2012 Πολυ ωραιο το ενυδρειο σου! Να το χαιρεσαι.το pomacanthus imperator juvenile, ειναι ολα τα λεφτα(σου βαραει τιποτα?). Μεχρι στιγμης τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 15 Αυγούστου 2012 #22 Share 15 Αυγούστου 2012 Κανενα απο τα ψαρακια δεν υπερβαινει τα 8-9 εκατοστα.τωρα η αληθεια ειναι οτι ολα τα ενυδρεια ειναι φορτωμενα χωρις να προσπαθω να δικαιολογηθω Εχει μεγάλη σημασία η επιλογή ζωντανών και ειδικά των ψαριών σε ένα ενυδρείο καθώς όλα αυτά είναι πηγές νιτρικών που με τη σειρά τους δίνουν περισσότερο όγκο σε soft&λίγα LPS κοράλλια απο την άλλη όμως δεν πρόκειται να φιλοξενήσεις κάποιο ζωντανό κοράλλι με αυξημένες απαιτήσεις στις συνθήκες που έχεις γιαυτό το λόγο.Μερικά ενυδρεία δεν φιλοξενούν πολλά ψαράκια και όλα εκτελούν κάτι χρήσιμο στην λειτουργία του υφάλου.Ετσι μπορούν να φτάσουν στο μέγιστο μέγεθος και χωρίς αρρώστιες και στρές τους κάτι που δεν συμβαίνει ποτέ σε φορτωμένα ενυδρεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 15 Αυγούστου 2012 #23 Share 15 Αυγούστου 2012 Καλα υπάρχουν και εξαιρέσεις σε αυτο που λες Μου αρέσει πάντως το ενυδρειο σου !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takiscorfu 15 Αυγούστου 2012 Author #24 Share 15 Αυγούστου 2012 Πολύ ωραίο, αλλά νομίζω ότι το έχεις υπερφορτωμενο με πολλά ζωντανα και με ψαρια που θέλουν πολλά λιτρα για να μεγαλώσουν και να κολυμπήσουν σωστά. Θεωρω οτι εαν ολοι μας αναλογιστουμε τα λιτρα των ενυδρειων μας και υπολογισουμε τα ζωντανα και τα κοραλλια κανενας μας δεν θα βρισκεται στα ΄σωστά΄ ορια χωρις αυτο βεβαια να σημαινει οτι βαζουμε στο ενυδρειο μας οτι μας κατεβει στο μυαλο!αρα η λεξη υπερφορτωμενο για μενα ειναι σχετικη χωρις παρεξηγηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takiscorfu 15 Αυγούστου 2012 Author #25 Share 15 Αυγούστου 2012 Καλα υπάρχουν και εξαιρέσεις σε αυτο που λες Μου αρέσει πάντως το ενυδρειο σου !!! Σε ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος